Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 12 13 14 15 16 ... 29
(Read 70205 times)
Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Re: Sodobna Noetova barka
Reply #195 - 28.07.2008 at 22:53:27

Quote:
Temu se reče sočutje.

Lp, Igor

In, kaj mora kot nadgradnja/nadaljevanje sočutju kot pasivnemu stanju nujno slediti , če hočemo kak uspeh pri trpečih , ... a ?  Cheesy Wink Roll Eyes Questioning
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #196 - 28.07.2008 at 23:00:36

Dejanje, fant, vendar dejanje brez kakršnegakoli razmišljanja o neki nagradi. Če pričneš razmišljati o koristi je usmiljenje.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #197 - 28.07.2008 at 23:48:41

Quote:
Dejanje, fant, vendar dejanje brez kakršnegakoli razmišljanja o neki nagradi. Če pričneš razmišljati o koristi je usmiljenje.

Lp, Igor

No, spet si zašel na napačna pota, fant'  Tongue.

Ko razmišljaš o koristnosti , da bi nekomu kaj koristil ( ne pa se okoristil) , je potrebna ravno tista Akcija ( dejanje ) na katerega ti namigujem, vendar imaš očitno "čuden" ( napačen ) pogled nanjo in zato ne sprevidiš bistvenega smisla   Roll Eyes .

No, pa dober + smiselen večer, ... vam želim, ... še napreeejjjjjjj, juheeeeejjjjjjjjjj, ...

by Boštyx + #
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #198 - 29.07.2008 at 00:12:47

Boštyxz wrote on 28.07.2008 at 22:53:27:
Quote:
Temu se reče sočutje.

Lp, Igor

In, kaj mora kot nadgradnja/nadaljevanje sočutju kot pasivnemu stanju nujno slediti , če hočemo kak uspeh pri trpečih , ... a ?  Cheesy Wink Roll Eyes Questioning

Kaj pa je to drugega kot korist. Ti v mislih preslikaš pomoč kot uspeh in zato se počutiš bolje. Tvoja pomoč zatorej ni bila čista pomoč iz sočutja, ki je trenutna, brez razmisleka (to je akcija) ampak zadovoljitev nekega notranjega nagiba po uspešnosti. V trenutku, ki se ga morda ne zavedaš (poznavanje zavesti) se prikrade ta preračunljivost, ki je usmiljenje.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #199 - 29.07.2008 at 00:46:15

Ajgor wrote ;

Ti v mislih preslikaš pomoč kot uspeh in zato se počutiš bolje

Uh, wroooooooooong Again , Ajgor .

Uspeh je izboljšanje stanja tpečih , ne pa predhodna potrebna pomoč za to  Exclaim Cool.
Predhodna potrebna pomoč za to, da se to stanje izboljšanja doseže, pa je potrebni vloženi trud za to Cool Exclaim.

Ti si res trd primer  Huh. Da ne boš preveč "preslikoval "  Wink Cool.

Bova ju3 ( pozneje )  nadaljevala naprej , ker je že pozno zame  Cool, ti pa imaš še precej dela . ( na sebi za naresti ) Cool ( jaz pa tudi  Wink Cool).

Good night  Cool
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #200 - 29.07.2008 at 00:52:12

Preberi cel sestavek. Na hitro sem opisal delovanje psihe, kaj je akcija, kaj psihološki čas, pomen sočutja in usmiljenja.
Ne trdim, da je kaj prav ali narobe, govorim o tem kaj realno kaj je.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #201 - 29.07.2008 at 08:42:34

Ajgor wrote ; V trenutku, ki se ga morda ne zavedaš (poznavanje zavesti) se prikrade ta preračunljivost, ki je usmiljenje.

Eh, vidim,... da ne samo , da ni vse prav , kar si napisal, ampak , da je marsikaj tudi nerealno  Cry. žal .

No, pa lep + realen dan, vam vsem želim, ... še napreeejjjjjjj, juheeeeejjjjjjjjjj, ...

by Boštyx + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #202 - 29.07.2008 at 12:54:14

Bosty glede na tvoje nerealnosti bi si moral postaviti 10000000000000x Cry

Ker ta bluzenja z izmisljenim bogom in ostalo neuporabno kvazi-duhovno kramo, presegajo ze vse najbolj bedne pravljice.

Zakaj mislis da je vse tako kot si ti izmislis (tisti ki ti govori nesmisle v glavi pa si ti sam, vsaj toliko pameti imej da to skapiras)?

Zamisli si kako bi bilo da bi si tako kot ti vsi nekaj izmisljavali sproti?

Resnicno je tisto kar se da dokazati, tvojih bedarij pa se ne da dokazati ampak to tebi itak ni jasno ker si malo za luno.

Ampak te razumem, kot pravis ze desetletja navaljujes kot mutavi na telefon na vse mogoce bedarije ki se zacnejojo z D in ko si enkrat navezan na tone krame (ceprav neuporabne) se je temu tezko odpovedati.

L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #203 - 29.07.2008 at 13:00:09

Še nekaj je Etrex, resnico se lahko dokaže, ampak ni potrebno.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #204 - 29.07.2008 at 13:08:24

Quote:
Še nekaj je Etrex, resnico se lahko dokaže, ampak ni potrebno.

Lp, Igor

Aygor

Imaš prav-resnica se večno-sedaj ciklično samodokazuje-enako laž. Danes vlada na Zemlji laž,bo pa kmalu nastopilo( cikel)obdobje vesoljne resnice na Zemlji. Havk, govoril sem!

Lp Alojz Wink Cool
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #205 - 29.07.2008 at 19:03:23

Etrex wrote ;
Zakaj mislis da je vse tako kot si ti izmislis (tisti ki ti govori nesmisle v glavi pa si ti sam, vsaj toliko pameti imej da to skapiras)?

Uh, kolk' si "za časom" , pa, kot vidim, tudi malo nisi štekal, kar sem govoril.

No, saj, priznam, res slabo razlagam, vendar pa , ... kar je res , je res , in to je to ; da si NIČESAR ne izmišljujem, ... pa niti tega nisi dojel ves ta čas  Tongue.

No, bo že kako  Cool.

Bawčaw, ...

by Boštyx + # Kiss#
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #206 - 29.07.2008 at 22:05:03

Boštyxz wrote on 24.07.2008 at 07:36:09:
sašo wrote on 23.07.2008 at 20:30:21:
Ti kar kopiraj...samo to ti ne bo nikoli uspelo, ker stvarnik nisi samo ti ali pa samo ena individualna podoba...stvarnik je vse!!

Vsega pa ne moreš kopirat, al ja?

Pa nehaj že enkrat blefirat in raje kaj koristnega napiši...me zanima s koliko ljudmi se na takšen način pogovarjaš v živo...ali ti sploh uspeva?

Lep pozdrav

Sašo wrote ;

"...ker stvarnik nisi samo ti..."

Uh, kaaakšne zmote , ... Cry (predvidevam , da od Alojza  Roll Eyes)
No, tudi Sašo bi lahko kaj koristnega kdaj napisal  Roll Eyes.

Pa dober + koristen dan, vam želim, še napreeejjjjjjj, juheeeeejjjjjjj, ...

by Boštyx + # Kiss#

No, če stvarnik nisi samo ti, kaj vse pa je potem stvarnik po tvoje?

...no mogoče si samo ti del stvarnika, mi pa ne!?
Back to top

Moja mnenja se mogoče spreminjajo, toda to, da imam prav, se ne spreminja.

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #207 - 29.07.2008 at 22:20:34

Quote:
In, ker so se pozneje oddaljile od Njegovega Prvotnega reda, so se hkrati oddaljile tudi od Njega , ... čeprav še vedno prebivajo v Njegovem telesu ki je Njegovo Stvarstvo. ( ker drugam itak ne morejo iti, ker vse kar je , je Njegovo Stvarstvo , + On sam )

Problem je le, da niso v skladju/harmoniji z Njim, in zatorej so "oddaljeni" od Njega - znotraj Njega, ker niso (dovolj) povezani z Njim

Boštko...

...zdej pa mi ni jasno...

...če dam primer: če je nekaj del mene, kako je lahko to tudi oddaljeno ali pa ne dovolj povezano...s čim se meri intenziteta nepovezanosti? Ker tudi, če je oddaljeno je še vedno del mene, enako, kot nekaj kar je blizu...še bolje; nekaj kar ti je blizu je včasih bolj oddaljeno, kot tisto kar je daleč...

...prosim razloži zgornje in spodnje vprašanje, ker si čist zamešal pojme...

...kaj oz. kdo je stvarnik in kaj oz. kdo je njegovo stvarstvo...in kaj je njegovo telo?

To pa da je nekaj v disharmoniji je pa normalen pojav, kamorkoli se obrneš-je pač nasprotno od harmonije...jin jang princip?!

Če nimam prav pa razloži...pa prosim razumljivo...če maš pa probleme s pisanjem oz. komuniciranjem, pa to prosim povej oz. priznaj!

Pa še nekaj o hinavščini katero tako rad vidiš pri drugih...

...sem malo bral za nazaj in če dobro prebereš lahko vidiš, da so se vsi kolikor toliko umirili-omilili, ali pa so vsaj na enaki stopnji oštrine...ti pa postajaš, za razliko od drugih, vse bolj agresiven v svojem pisanju in se tako tudi kažeš (KOMAJ SEDAJ PO TOLIKEM ČASU) v svoji pravi luči.

Toliko o hinavskem vedenju Wink

Lep hinavski pozdrav,
Sašo
Back to top

Moja mnenja se mogoče spreminjajo, toda to, da imam prav, se ne spreminja.

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #208 - 30.07.2008 at 13:38:25

sašo wrote on 29.07.2008 at 22:05:03:
Boštyxz wrote on 24.07.2008 at 07:36:09:
sašo wrote on 23.07.2008 at 20:30:21:
Ti kar kopiraj...samo to ti ne bo nikoli uspelo, ker stvarnik nisi samo ti ali pa samo ena individualna podoba...stvarnik je vse!!

Vsega pa ne moreš kopirat, al ja?

Pa nehaj že enkrat blefirat in raje kaj koristnega napiši...me zanima s koliko ljudmi se na takšen način pogovarjaš v živo...ali ti sploh uspeva?

Lep pozdrav

Sašo wrote ;

"...ker stvarnik nisi samo ti..."

Uh, kaaakšne zmote , ... Cry (predvidevam , da od Alojza  Roll Eyes)
No, tudi Sašo bi lahko kaj koristnega kdaj napisal  Roll Eyes.

Pa dober + koristen dan, vam želim, še napreeejjjjjjj, juheeeeejjjjjjj, ...

by Boštyx + # Kiss#

No, če stvarnik nisi samo ti, kaj vse pa je potem stvarnik po tvoje?

...no mogoče si samo ti del stvarnika, mi pa ne!?

Glej primer ; ko si bolan, je tudi bolezen v tebi del tebe , ... vendar pa ti (še) NISI bolezen .  Cool

Pa dober + nebolan dan, vam želim, ... še napreeejjjjjjj, juheeeeejjjjjjjj, ...

by Boštyx + # Kiss#

P.s., zgornej hinavske "pozdrave", pa sem začel dajati samo Nahatee, pa še to šele potlej, ko jih mi je ona začela prvotno  Tongue Cool
(toliko o tvoji zmoti za tvojo vednost  Roll Eyes )
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #209 - 30.07.2008 at 14:30:06

Koprončina, sedaj se pa malo zberite, roti vas Poetek bosopetek!

Kaj s'pa ti začel drago našo Nahatee napadati, a? Saj ti nič hudega noče, samo tvoje interpretacije resničnosti hoče malo razdreti, nič drugega.

Pasluš: kje ti vidiš kako hinavstvo? Ne ti ne Nahatee nista nobena hinavca, samo s to razliko, da tebe še precej krščanski pogled na svet daje, plus malo samoljublja in egoizma, drugače pa kar gre. Dej, dej, kopron, nimaš bit kej užaljen, aja, pa dej še kej napiš na Prometejevo Darilo Človeštvu, ne morš bit tolk užaljen, če ti Alojz reče, da ne smeš več pisati - seveda lahko pišeš. He he, a sploh ne vidiš, da si sam sprejel to igro ne pisanja po PD topicu, Alojz je samo izrekel nekaj ti si pa to vzel za sveto - kar samo kaže na to kako močno te še mučijo avtoritete + kar nekaj braniš to svojo namišljeno identiteto kopron/Bošty pa sploh ni resnična, prav tako tudi tvoja identiteta v "resničnem življenju" ni resnična, in je ne rabiš nič braniti. Jeli?

Živeli!
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 12 13 14 15 16 ... 29