Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 9 10 11 12 13 ... 29
(Read 70149 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: Sodobna Noetova barka
Reply #150 - 23.07.2008 at 11:32:57

M.L. wrote on 23.07.2008 at 01:34:57:
O nujni minljivosti materije.

Zakaj mora vsa materija enkrat končno miniti? Prav zato, ker pravzaprav niso materija, temveč sam v sebi le ujet duh. Vse vidno ni nič drugega kot Božja misel, utrjena z vsemogočno Božjo voljo. Dokler pa je velika Božja misel utrjena z Njegovo voljo, tako dolgo se tudi pojavlja kot nekaj, kar obstaja samo po sebi in je s tem nakako izločena iz nešteto drugih misli, da se sama v sebi uredi in za vedno postane samostojen "jaz".

Ko je Božja misel v sami sebi rešila to nalogo ter se v vseh smereh osvobodila in osamosvojila, čemu naj bi jo olast Božje volje še naprej utrjevala in jo ohranjala kot povsem ločeno od drugih velikih Božjih misli?

Ko je človek dosegel popolno notranjo, duhovno življensko zrelost - za to je potreboval materijalno telo, čemu naj bi potem še naprej, še dlje in tudi s čedalje večjo muko vlačil okrog telo? Ko človek povsem dokonča hišo in je ta vsiljiva, mar pusti okrog nje gradbene odre? Ali ko si v loncu do mehkega skuha meso in ga naredi užitnega, ga mar pusti v loncu? Gotovo ne; z juho vred ga vzame iz lonca in prazen lonec odstrani! Zato ima vse na svetu svoj čas!

Glej drevo, ki je spomladi pono popokov. Mar se ne bi tudi ob tem vprašal; le čemu minljivi popki? Toda popek nabrekne, razvija se bolj in bolj in pojavijo se listi in lepi, ljubki dehteči cvetovi. Občudujemo jih, ker so nam zelo všeč. Toda kmalu začnejo veneti in odpadejo. Tedaj se zopet sprašujemo; le zalaj to uničenje velikega razkošja in vzvišene lepote darevesa?

Res je, prijetno bi bilo neprenehoma gledati cvetoče drevo, toda od gledanja se ne nasiti noben človek in tako mora cvet, ki je namenjen oživljanju sadnega nastavka, očitno odpasti, ko opravi svojo nalogo, da se lahko potem nemoteno razvije v pravi sad. In kmalu nato opazimo na drevesnih vejah množico sladkih sadežev, ki se jih zelo razveselimo. No, ali naj bi morda tudi sadeži ostali večno povezani z drevesom?

Vsa materija je začasna sprejemna posoda določene mere duhovnega življenskega elementa. Od tega se del vsako leto razvije, se osvobodi in preide v višjo življensko sfero.

Tako mi je govoril Gospod.

Pa lahko noč in začutimo minljivost materije.

Novo remek delo stvarnikove lastne TEME izržene v lastni individualni življenjski samomanifestavciji v biti M.L.

Materija ne bo nikoli minila,ker ni nikoli nastala je večno-sedaj samodelujoča,samozadostna samopojavna.. Duh je večno sedaj (EM sila) sokratno posledica in vzrok večno-sedanjega samoprehajanja  akumulirane in realizirane materije znotraj vsakega x pojava,ki navzven večno-sedaj izraža isto vrednost-konstanto. Človek menja obličje duše ne! Vrednost človek ostaja ista kljub sočasnosti smrti-konca in obratno.Sila je posledica medsebojnega učinkovanja dveh vrednosti znotraj vsakega xpojava,ki navzven večno-sedaj samoohranja isto vrednost-ravno zaradi svojih lastnih dveh  teles- vrednosti znotraj samega sebe,kjer je EM sila sočasno vzrok in posledica medsebojne interakcije obeh vrednosti. Čiv-čiv bodo kmalu čivkali že vrabci na strehi.Kaj pomaga, ko je tema tako velika.
Ti si pravi popek M.L. so zgolj cikli izmeničnega sočasnega EM valovanja
S/J-J/S rotacije V/Z-Z/V. Zato ima tvoje drevo popke,cvetove,sadove in zopet postane golo in tako večno-sedaj. Življenje ima dvojno trojno zrcalno vez (moški -ženski gen),kar pomeni naravno samo reprodukcijo. Neživa elementarna materija ima enojno trojno vez. Razumeš Bolek razliko? Obstaja pa možnost za človeka,da iztopi iz naravnega kroga reprodukcije ko postane samospoznani (Elohim)  individulani življenjski samoizraz stvarstva.Takrat se človek zopet prostovoljno zaveže služiti celotni vesoljni življenjski (stvarnikovi) samomanifestaciji,katere samospoznani del je tudi sam.
Zdaj pa M.L. povej svojemu Gospodu (ne vem kje izven sebe se ga lahko najde),da te je Alojz obsodil za navadnega 'diletanta' !!!!

Lp Alojz Cry Cry Cry Cry Wink Cool Exclaim
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #151 - 23.07.2008 at 12:16:00

Alojz wrote ;

Duh je večno sedaj (EM sila) sokratno posledica in vzrok večno-sedanjega samoprehajanja  akumulirane in realizirane materije znotraj vsakega x pojava,ki navzven večno-sedaj izraža isto vrednost-konstanto.

Hmm, tole bi veljalo kvečjemu obratno :

Materija je posledica dejavnosti ( pravilne, ali pa napačne) duha ( energije ) .  Cool

Konstanta pa ostane konstanta, ... vendar , ...  Lips Sealed

Pa dober + dejaven dan, vam želim, ... še napreeejjjjjjj, juheeeeejjjjjjjjjj, ...

by Boštyxz + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #152 - 23.07.2008 at 12:21:12

Bošty

Sem ti že povedal.Še malo, pa boš moja kopija-razlagalca vesoljne samobitnosti. Počasi,a vztrajno dojemaš svojo veliko zmoto!!!!

Lp Alojz Cheesy Shocked Sad Cool
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #153 - 23.07.2008 at 16:55:24

Alojz in Sandib wrote on 23.07.2008 at 12:21:12:
Bošty

Sem ti že povedal.Še malo, pa boš moja kopija-razlagalca vesoljne samobitnosti. Počasi,a vztrajno dojemaš svojo veliko zmoto!!!!

He , veš, ... jaz ne "samokopiram" ničesar, od tebe, "samoalojz"  Roll Eyes Cool.

Kvečjemu pa bi rad "kopiral" direktno od Stvarnika  Cool Kiss Cool.

Pa dober + "kopiran" dan, vam želim, ... še napreeejjjjjjj, juheeeeejjjjjjjjjj, ...

by Boštyxz + # Kiss#
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #154 - 23.07.2008 at 20:30:21

Ti kar kopiraj...samo to ti ne bo nikoli uspelo, ker stvarnik nisi samo ti ali pa samo ena individualna podoba...stvarnik je vse!!

Vsega pa ne moreš kopirat, al ja?

Pa nehaj že enkrat blefirat in raje kaj koristnega napiši...me zanima s koliko ljudmi se na takšen način pogovarjaš v živo...ali ti sploh uspeva?

Lep pozdrav
Back to top

Moja mnenja se mogoče spreminjajo, toda to, da imam prav, se ne spreminja.

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #155 - 23.07.2008 at 21:40:18

Boštyxz wrote on 23.07.2008 at 16:55:24:
Bošty

He , veš, ... jaz ne "samokopiram" ničesar, od tebe, "samoalojz"  Roll Eyes Cool.

Pa dober + "kopiran" dan, vam želim, ... še napreeejjjjjjj, juheeeeejjjjjjjjjj, ...

by Boštyxz + # Kiss#

Pazi, da začasno ne postaneš kopija M.L.-a.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #156 - 24.07.2008 at 07:36:09

sašo wrote on 23.07.2008 at 20:30:21:
Ti kar kopiraj...samo to ti ne bo nikoli uspelo, ker stvarnik nisi samo ti ali pa samo ena individualna podoba...stvarnik je vse!!

Vsega pa ne moreš kopirat, al ja?

Pa nehaj že enkrat blefirat in raje kaj koristnega napiši...me zanima s koliko ljudmi se na takšen način pogovarjaš v živo...ali ti sploh uspeva?

Lep pozdrav

Sašo wrote ;

"...ker stvarnik nisi samo ti..."

Uh, kaaakšne zmote , ... Cry (predvidevam , da od Alojza  Roll Eyes)
No, tudi Sašo bi lahko kaj koristnega kdaj napisal  Roll Eyes.

Pa dober + koristen dan, vam želim, še napreeejjjjjjj, juheeeeejjjjjjj, ...

by Boštyx + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #157 - 24.07.2008 at 07:40:41

Quote:
Boštyxz wrote on 23.07.2008 at 16:55:24:
Bošty

by Boštyxz + # Kiss#

Pazi, da začasno ne postaneš kopija M.L.-a.

Lp, Igor

Tudi tega se ne bojim  Cool, ker ne delam v to smer  Roll Eyes.

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #158 - 24.07.2008 at 13:47:30

Bošty

No pa mi povej,kdo si ti Bošty? Opiši sebe -prosim?

Lp Alojz Smiley
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #159 - 24.07.2008 at 19:02:23

Duša.

Duša, na poti Domov, od koder je izšla.

Nazaj k Stvarniku. V praosrednje vrhovno prebivališče Njega , ki me je poslal .

Še kaj , Alojz ?  Roll Eyes

Lp

Bošt' + #
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #160 - 24.07.2008 at 19:13:49

Boštyxz wrote on 24.07.2008 at 19:02:23:
Duša.

Lp

Bošt' + #

Bošty

Ja duša v telesu Boštya. Pravilno! Na poti nazaj domov! Pravilno!

Nazaj v samospoznanje,kjer je nagrada večno fizično življenje po lastni svobodni volji. Torej nazaj k stvarniku -Narobe !!!!!

Ti si že samozavedni individualni stvarnikov življenjski samoizraz,ki bo   ponovno postal samospoznani individualni življenjski  samomanifestirani samoizraz stvarnika samega. Večno-sedaj ista vseobsežna vesoljna konstanta mept* je Stvarnik.Zato je večno-sedaj vsaka njegova individualna samomanifestacija on sam.

Malo je še teme do doma,mogoče ti jo kdo razsvetli?

Lp Alojz Smiley Roll Eyes Cool
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #161 - 24.07.2008 at 19:17:54

Duša.

Lp

Bošt' + #

Torej jo mahaš proti vrhu.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #162 - 24.07.2008 at 19:24:55

Quote:
Duša.

Lp

Bošt' + #

Torej jo mahaš proti vrhu.

Lp, Igor

Aygor

Ja saj druge poti sploh ni. Nekateri jo mistificirajo,zato,da malo služijo.
Saj, ti to že veš! Jih bova morala mal z vej dol sklatit Aygor!

Lp Alojz Shocked Cool
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #163 - 24.07.2008 at 19:57:46

Alojz wrote :

Nazaj v samospoznanje,kjer je nagrada večno fizično življenje po lastni svobodni volji. Torej nazaj k stvarniku -Narobe !!!!!

Ti si že samozavedni individualni stvarnikov življenjski samoizraz,ki bo   ponovno postal samospoznani individualni življenjski  samomanifestirani samoizraz stvarnika samega. Večno-sedaj ista vseobsežna vesoljna konstanta mept* je Stvarnik.Zato je večno-sedaj vsaka njegova individualna samomanifestacija on sam.

Malo je še teme do doma,mogoče ti jo kdo razsvetli?

Narobe Alojz ,; ...si tole zaključil Tongue Cry Embarrassed Angry Cheesy Huh Cool.

No, pa ne bom zdaj na dooolgo + široko to razlagal, ker pač nimam toliko časa .

Se mi je pa ravno sedaj pojavila zanimiva misel, da si ti precej precej razdvojena duša, z "samo-x, samo-y, samo-a, samo-z, ... in tako naprej v nedogled samorazdvojenosti , katero trosiš tukaj naokrog  Huh.

Takole na kratko gre ta moj "kratki" pogled  Wink Roll Eyes Cool

Lp, ...

by Bošt' + #

P.s., Igy, ... a veš, da je ena suuuper pesmica, z naslovom " the only way is Up , ... # vendar ne od Jazz ( čeprav tudi ta ni slaba ), ...  Cool Roll Eyes Kiss Roll Eyes Cool
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #164 - 24.07.2008 at 20:04:18

Kaj pa bosta potem z Modrim na vrhu, mahala.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 9 10 11 12 13 ... 29