Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 8 9 10 11 12 ... 29
(Read 70086 times)
Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Re: Sodobna Noetova barka
Reply #135 - 14.07.2008 at 21:55:17

Quote:
Boštyxz wrote on 14.07.2008 at 21:38:59:
da to pač niso bile tvoje besede, ampak si nam to skromno potrdil na koncu z : " tako mi je govoril Gospod "  Cool Cool Cool Kiss Kiss Kiss Cool Cool Cool

Bošty, ti ga pa sekaš. Človek se je hotel na veliko pohvaliti, da govori z Gospodom, ti pa njegovo edinstveno dejanje degradiraš v skromnost. Si pa nesramen.

Lp, Igor

A si tud' ti narobe šteku ? Questioning?

No, saj, se mi je zdel'  Cool Cool Cool

Pa dobro "štekan" večer, še napreeejjjjjjj, juheeeeejjjjjjjjjj, ...

by Boštyxz + upper spiritual team + # Kiss#
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #136 - 14.07.2008 at 22:03:21

Kaj, si ta Gospod mogoče ti?

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #137 - 14.07.2008 at 22:07:44

Quote:
Kaj, si ta Gospod mogoče ti?

Lp, Igor

No, saj sem pravilno sprevidel, da (še) ne poznaš Gospoda Mojstra Stvarnika  Cool Kiss Cool .

Ali pa sem se morda zmotil o Božji Besedi ?  Wink Roll Eyes Huh Questioning Cool

No, upam , da ne , razen če mi boš to kontra razložil  Cool

Pa dober + razložen večer, vam želim še napreeejjjjjjj, juheeeeejjjjjjjjjj,

by Boštyxz + # Kiss#

p.s., zanimivo, kako z lahkoto odgovarjam trem, petim, "sokratno"  Wink Grin Tongue Cool Wink Grin Grin Grin
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #138 - 14.07.2008 at 22:17:43

Pred eno uro sem podal mnenje tega prostega spisa. Sem pač domneval, da sta pri tem umostvoru sodelovala dva.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #139 - 15.07.2008 at 08:10:14

No, kot sem že sinoči predvidel, ( si žal spet v zmoti );

Namreč, v tem delu , katerega je podal M.L., je delal Eden Kiss.

Zdaj,... kot ponavadi, pa se ve, da kdor o drugih govori , ponavadi to velja zanj  Cool:

Zato bi prej rekel, da si tisti "umostvorček" ravno ti , Iggy, + nihče drug , in si obenem tudi potnik SNB, na poti v pekel  Cry Huh Tongue ( v duhovno temačnost   Huh Tongue Cry).

Toliko za1X, ... pa drugič napreeejjjjjjj, z Bogom, juheeeeejjjjjjjjjj, ...

from Boštyxz + # Kiss#

Back to top
« Last Edit: 15.07.2008 at 20:51:17 by Boštyxz »  

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #140 - 18.07.2008 at 09:59:49

Boštyxz wrote on 02.07.2008 at 07:36:56:
Alojz in Sandib wrote on 01.07.2008 at 20:17:29:
Bošti pa ti si res majhen skodoželen H....!

Niti opzil nisem kako me pljuvaš. Pa ti res bereš,kar jaz napišem,al sam mal blefiraš,da se moja barka potaplja. Če se moja barka potopi boš ti še kar mal v temi taval s svojo energijo.Ne vem s kom si boš svetil v temi.Mogoče ti mali H....!misliš,da ti Sonce sveti brez materije.Ti si verjeten v ta svet rojen iz svetlobo v temo. Kaj misliš bo to to!!

Lp Alojz Wink Roll Eyes Cool

O, veš da marsikaj preberem  Wink . Marsikaj pa tudi ne  Wink .

Heh, jaz resda še tavam v temi , vendar na srečo manj kot ti  Cool.

In, ja, da se razumemo ; daj, razloži, kaj je zate sploh svetloba ?

(verjetno mi boš razložil v materijalnem jeziku, ker duhovnega pač še ne razumeš )

No, glede blefiranja pa bi lahko rekel še, da včasih ravno tisto, kar nekdo govori za druge, velja zanj Wink Cool.

Pa dober + nebleferski dan, še naprej, juhejjjjjjj, ...

from Boštyxz + #

Bošty

Mala malica za strice! Svetloba je posledica Elektromagnetnega valovanja   preko  akumuliranih delce (sodobna znanost jih imenuje fotoni) (po men je to-ionizacija).Elektromagnetno valovanje Sonca je pa sokratno vzrok in posledica sočasnih kvantnih zlitij akumulirane in realizirane vrednosti samega Sonca,ki navzven izraža enotno vrednost.Cikel zlitja je 5,5 noter in 5,5 ven skupaj 11 zemeljskih let , kar je enako enemu letu našega Sonca. Zdaj pa to nesi v Cern,da bo sodobna znanost spoznala  eno skrivnostjo več. Bošty res so jajca (lupine) prihodnost človeštva, sam takšna jajca ki jih pišeš  ti- pa ne! Jaz vem, ; ti se uči!
Duhovno pa to pomeni,da v celosti živiš v popolni temi.

Lp Alojz Grin Grin Grin Cool
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #141 - 18.07.2008 at 10:23:22

Alojz wrote ;

Svetloba je posledica Elektromagnetnega valovanja  

Dobro, Alojz, to smo se vsi učili tudi že v šoli  Cheesy. Sem pa mislil, da bo kaj več "od tebe" , heh  Tongue Wink Grin.

No, še vedno pa mi nisi odgovoril na vprašanje iz 3 strani SNB.

Se še vedno izmikaš / blefiraš ? Roll Eyes

Upam, da ne, ... sicer pa, ...  Lips Sealed  Lips Sealed

Pa dober + siceršnji dan, še napreeejjjjjjj, juheeeeejjjjjjjjjj, ...

from Boštyxz + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #142 - 19.07.2008 at 20:32:28

Bošty

Ja tko kot sem napisal. Ti imaš v glavi drugo svetlobo (no po meni temo).Zato moja razlaga ni sprejemljiva zate. Imaš pač preveč odprto glavo za 'Gospoda',ki je vse. Le ti tega neveš!

Lp Alojz Grin Grin Grin
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #143 - 20.07.2008 at 14:17:06

Alojz in Sandib wrote on 19.07.2008 at 20:32:28:
Bošty

Ja tko kot sem napisal. Ti imaš v glavi drugo svetlobo (no po meni temo).Zato moja razlaga ni sprejemljiva zate. Imaš pač preveč odprto glavo za 'Gospoda',ki je vse. Le ti tega neveš!

Lp Alojz Grin Grin Grin

Heh,  Alojz, kaj še ne veš, da so tvoje razlage tudi "sprejemljive" zame , ker jih sprejmem kot napačne, kar precej tudi so  Cool

Pa dober + sprejemljiv dan, še napreeejjjjjjj, juheeeeejjjjjjjjjj, ...

by Boštyxz + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Re: Sodobna Noetova barkamalu bo zate vse sprejemljivo
Reply #144 - 20.07.2008 at 19:35:11

Bošty

Se že popravljaš. Napredek bo, to zagotovo vem! Časa je večno-sedaj dovolj.
Kmalu bo zate vse sprejemljivo,kar jaz sporočam. V to sem prepričan,kot to,da ti sedaj to pišem. Je čas teme in čas svetlobe oba pa sta navzven enotni večno-sedanji vesoljni čas.

Lp Alojz Roll Eyes Wink Cheesy Cool
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #145 - 22.07.2008 at 14:17:06

Ja, okej, Alojz .

Da še rečem eno o tebi , kot "glavnemu kapetanu "   Roll Eyes Wink Cool.

Hja, veš, saj , po eni strani precej dobro povezuješ razne stvari  Roll Eyes Cool.

Problem pri tebi je samo, da delaš na koncu napačne zaključke, verjetno kot posledica, samoštartne / samoosnovne - napake / samozgreške . Cry

Sicer pa ti vmes niti ne gre tako slabo  Huh Roll Eyes.

No, pa dober samodejendan, še napreeejjjjjjj, juheeeeejjjjjjjjjj, ...

by Boštyxz + # Kiss#
Back to top
« Last Edit: 22.07.2008 at 22:20:58 by Boštyxz »  

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #146 - 22.07.2008 at 21:23:32

Boštyxz wrote on 22.07.2008 at 14:17:06:
Ja, okej, Alojz .

Da še rečem eno o tebi , kot "glavnemu kapetanu "   Roll Eyes Wink Cool.

Hja, veš, saj , po eni strani precej dobro povezuješ razne stvari  Roll Eyes Cool.

Problem pri tebi je samo, da delaš na koncu napačne zaključke, verjetno kot posledica, samoštartne / samoosnovne - napake / samozgreške .

Sicer pa ti vmes niti ne gre tako slabo  Huh Roll Eyes.

No, pa dober samodejendan, še napreeejjjjjjj, juheeeeejjjjjjjjjj, ...

by Boštyxz + # Kiss#

Bošty

Prišel,videl,zmazal,pravi Poet. Ne pričakujem nič,kar zraste- zraste.
Njivo obdelujemo zato,da bi kaj zrastlo ! Nam vsaj opranih zeljnatih glav ne bo treba več kupovati na šolskih in cerkvenih tržnicah.

Lp Alojz Wink Undecided Tongue Roll Eyes Cool

Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #147 - 23.07.2008 at 01:34:57

O nujni minljivosti materije.

Zakaj mora vsa materija enkrat končno miniti? Prav zato, ker pravzaprav niso materija, temveč sam v sebi le ujet duh. Vse vidno ni nič drugega kot Božja misel, utrjena z vsemogočno Božjo voljo. Dokler pa je velika Božja misel utrjena z Njegovo voljo, tako dolgo se tudi pojavlja kot nekaj, kar obstaja samo po sebi in je s tem nakako izločena iz nešteto drugih misli, da se sama v sebi uredi in za vedno postane samostojen "jaz".

Ko je Božja misel v sami sebi rešila to nalogo ter se v vseh smereh osvobodila in osamosvojila, čemu naj bi jo olast Božje volje še naprej utrjevala in jo ohranjala kot povsem ločeno od drugih velikih Božjih misli?

Ko je človek dosegel popolno notranjo, duhovno življensko zrelost - za to je potreboval materijalno telo, čemu naj bi potem še naprej, še dlje in tudi s čedalje večjo muko vlačil okrog telo? Ko človek povsem dokonča hišo in je ta vsiljiva, mar pusti okrog nje gradbene odre? Ali ko si v loncu do mehkega skuha meso in ga naredi užitnega, ga mar pusti v loncu? Gotovo ne; z juho vred ga vzame iz lonca in prazen lonec odstrani! Zato ima vse na svetu svoj čas!

Glej drevo, ki je spomladi pono popokov. Mar se ne bi tudi ob tem vprašal; le čemu minljivi popki? Toda popek nabrekne, razvija se bolj in bolj in pojavijo se listi in lepi, ljubki dehteči cvetovi. Občudujemo jih, ker so nam zelo všeč. Toda kmalu začnejo veneti in odpadejo. Tedaj se zopet sprašujemo; le zalaj to uničenje velikega razkošja in vzvišene lepote darevesa?

Res je, prijetno bi bilo neprenehoma gledati cvetoče drevo, toda od gledanja se ne nasiti noben človek in tako mora cvet, ki je namenjen oživljanju sadnega nastavka, očitno odpasti, ko opravi svojo nalogo, da se lahko potem nemoteno razvije v pravi sad. In kmalu nato opazimo na drevesnih vejah množico sladkih sadežev, ki se jih zelo razveselimo. No, ali naj bi morda tudi sadeži ostali večno povezani z drevesom?

Vsa materija je začasna sprejemna posoda določene mere duhovnega življenskega elementa. Od tega se del vsako leto razvije, se osvobodi in preide v višjo življensko sfero.

Tako mi je govoril Gospod.

Pa lahko noč in začutimo minljivost materije.

Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #148 - 23.07.2008 at 01:48:37

Kot vidim imaš odlično oko za opazovanje. Res lepo si opisal gradbince, drevo in juho. Vendar pa naj te ne bo strah, nobena juha se ne poje tako vroča kot se skuha in tudi ta prosti spis se bo pozabil in bo tretiran kot razmišljanje mladega M.L.-a.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #149 - 23.07.2008 at 07:40:23

Quote:
Kot vidim imaš odlično oko za opazovanje. Res lepo si opisal gradbince, drevo in juho. Vendar pa naj te ne bo strah, nobena juha se ne poje tako vroča kot se skuha in tudi ta prosti spis se bo pozabil in bo tretiran kot razmišljanje mladega M.L.-a.

Lp, Igor

Spet napačno razmišljaš, Igor Tongue.
( no, naj ti ne bo hudo, tudi jaz , Alojz + še marsikdo včasih narobe razmišljamo   Tongue)

Namreč, te besede tega brata, niso bile njegovo razmišljanje Roll Eyes.

Torej si potem zgrešil še v imenovanju tega pisanja z "prostim spisom" . ( pa še opozoril te je , ti pa kot da ni nič  Tongue)

In, nato si se uštel še v prerokovanju obstojnosti tega "spisa"  Tongue.

Namreč, ti omenjeni stavki , bodo čedalje pogostejši, ker , ... kot je to že navedel M.L. ; Tako je to govoril Gospod , ki je samo Eden + Edini Večno  Kiss Roll Eyes Kiss.

No, pa dobro jutro , še napreeejjjjjjj, + dober dan, juheeeeejjjjjjjjjj, vsemskupajtukajtamkaj, ...

by small brother boštjan + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 8 9 10 11 12 ... 29