Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 764
(Read 1115290 times)
Dayaran
4
****
Offline

I am who I am.
Posts: 408
Ljubljana
Gender: male
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #45 - 24.01.2008 at 14:29:24
 
Quote:
Dayaran wrote on 23.01.2008 at 15:06:13:
lepo napisano nahate,

pokomentrial bi le še tole:

Quote:
V materialnem svetu res ne obstaja duša brez telesa, a v duhovnem svetu ni telesa, dobi duša svoj naravni položaj.  
Dokler ima telo se tudi seli.  Vsak ki se rodi, tudi umre.  ( telo umre  )    

Vsaka vezanost nas pogojuje, sploh pa vezanost na telo,

to sicer zelo drži, ni pa absolutno dejstvo, da bivanje v telesu povzroča vezanost ali kakšne druge "materialne" nadloge - v Indiji obstaja termin jivanmukta - torej tisti, ki je osvobojen in hkrati še živeč v telesu. Na to opozarjam zato, ker ne verjamem v to, da je bivanje v materialnem svetu a priori neki, iz česar je treba "pobegniti" v duhovni svet, da se znebimo vseh materialnih vezanosti in trpljenja. Vse je Brahman in problem je samo v našem stanju zavesti. Ko dosežemo jogo, se pravi združenost z božansko zavestjo, po moje ni več nobenga problema ne tuki, ne kje drugje.


Pozdravljen Dayaran   Smiley

Se čist strinjam s teboj.  Smiley

Nisem mislila na to, da bivanje v telesu pomeni vezanost nanj, ampak da nas vezanost na telo pogojuje.

Kdor misli, da mora pobegniti iz tega sveta v duhovni svet, beži sam pred seboj.  

Dokler si vezan itak ostajaš pri stvareh na katere se vežeš in ti pomenijo realnost, lahko življenje za življenjem dokler se ne vprašaš v čem je sploh smisel vsega skupaj.    Wink


Lep pozdrav   Smiley

Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
Boštyxz
5
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 5859
Slovenija
Gender: male
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #46 - 24.01.2008 at 15:12:28
 
Dayaran wrote on 24.01.2008 at 14:28:34:
Boštyxz wrote on 24.01.2008 at 10:20:57:
Okej, Alojzij. In, kako naj bi bilo temu Bogu potemtakem ime Roll Eyes ?

Na tole vprašanje bi ti pa kakšen hare-krišnovc z veseljem odgovoril  Wink
Mal heca   Cheesy

Vem, jaaa, vendar pa tudi vem, da tudi oni pač ne vejo točnih podatkov , heh  Cool
So, here we go again, ... Tongue Grin
Btw, kak čudovit dan nam je naklonil Bog, a ... Cheesy Cheesy
Imejte se fajn, še naprej , juhej, ... Cheesy
by Bošt' + #
Back to top
 
 
IP Logged
 
Etrex
5
*****
Offline


Posts: 1511

Gender: male
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #47 - 24.01.2008 at 17:31:05
 
Poet wrote on 23.01.2008 at 23:03:10:
Alojz in Sandib wrote on 23.01.2008 at 21:29:48:
Lep pozdrav,


Razumeti moraš, da energija ne more obstajati samostojno. Energija (tvoj duhovni svet) je vedno posledica in vzrok, sočasnega izmeničnega prehajanja (akumulacije) duše in telesa (realizacije), med seboj.


Kdo ti je pa vse to povedal? Ti povem? Tisti, ki je v tebi umoril primarno zavest. Torej ti, Alojz, si individualna zavest, ki je umorila primarno nedeljeno zavest vesolja + nevesolja. Ko tebe ni več, izginejo vsi problemi - ker ti sam si edini problem.


Alojz in Sandib wrote on 23.01.2008 at 21:29:48:
Hvala za tvoje razmišljanje, ki že kaže znake napredka!


Razmišljanje, kakršno koli že, ne more kazati nobenega napredka, ker je razmišljanje ravno tisti ovoj, ki se ovije okoli "kapljice" oceana in potem tej kapljici dopoveduje, da se je izgubila v "oceanu".

Zato ti ki vidiš probleme v svetu, nočeš sprejeti, da je tvoj pogled na realnost EDINI problem ne pa stvari v vesolju in svetu nasploh. Način skozi katerega ti vidiš svet je Oko Ega in ta vidi same probleme, ker noče sprejeti, da tam zunaj sploh ni problemov, da sploh ni boja med dobrim in zlim, ampak da je ta individualna zavest sama po sebi umorila primarno nedeljeno zavest in se sedaj bori in boji za svoj obstoj.

Pa še to: le tvoj ego vidi probleme v svetu, zato ker s tem odvrne pozornost stran od sebe. Ti sem se moraš izničiti, ker ti sam si edini problem, ki obstaja, a mi, ki smo ego, pa raje rečemo, da so problemi tam zunaj, ker tako ego sam sebi podarja trajnost in trenutno zaklonišče pred samim sabo.

Pa naj bo to dovolj zaenkrat, ker je vsako tako pisanje le pisanje ega z namenom odvračanja pozornosti od sebe in svojega ultimativnega konca.Vidim da Nekaterim kar ni jasno v cemu je trik.

Prvo da omenim, da ne pise ena oseba, le tehtnica se je zacela premikati Cool Je pa res da Alojz pise vedno s tistega drugega racuna, pri prijatlu, ker neta enostavno nima, ker se na netu ne more navadit resnicno nic novega Grin enostavno tako sem opazil.
Ocitno moram vzet pod drobnogled zgornji post.

Dobro se zamislite, kaj dela ta oseba???

Ocitno zelo zavraca, obsoja ego in istocasno dela kaj? Tocno s tem egom se bori kot podivjan.

Glej poet resnicno nimam nic proti tebi in nobenemu drugemu, vendar zamisli se malo vase Roll Eyes

Ljudje bozji, to pomeni borba s seboj... Ne mores dobiti bitke ce se boris sam s seboj.

Ocitno ne mores spoznati kaj je ego, a poet? Zavracas orodje a hhrati ga uporabljas kot edino orozje. Zakaj?

Zato ker ga moras, ker ne mores iz svoje koze ker si clovek. Grin Glej izgubljen si ceprav mislis da nisi.

Nevem kaj tako napadas, tu noben nobenega noce v kaj prisilit. Obratno...  Tu le nekdo hoce da spoznate resnico, da se ze enkrat zbudite in ce ti ne pase ti ne bo noben nic rekel, ce bos sel iz teme. Vidis to je svobodna volja.
In dosti osnovnih zakonov dojemanja ti manjka, zato si tako kot vecina ujet v cloveka, ki hoce ven iz tega cloveka. Tega cloveka zanikas. V bistvu si res v veliki zmoti.Glejte, tako vam povem, kdorkoli lahko nevem kako obrne in spretno zavije napad, s cim ze? Tako je z lastnim egom Grin kaj imate se kaj drugega?

Ta napad je tema, ker izhaja iz nevednosti. Ne mores podreti s tem neko znanje, ki je hkrati resnica. Vsi nekaj zavracate cloveskost, a hkrati se vam tako hitro pokaze ravno ta plat.

Komaj zdaj vidim kako ubogi izpadete Grin

Pomislite znanje je luc in tema neznanje ne more uniciti luci, ki je hrati resnica. Znanje lahko unicite samo s tem da dokazete da ni pravilno...Z bednimi neumesnimi pa to nikakor ni se nobeden dokazal.

Vsi se nekaj slepite z nevem cim, kar sploh ne obstaja. Pomislite zakaj so ugotovili da clovek povprecno uporablja 10-15% mozganov? Se vam ne zdi to malo cudno?

Kaj vam je dal ta bog ki ga tako opevate? No vidiste da veste Cool In se to edino kar imate bi radi zavrgli? Pa kaj bo ostalo potem od vas?

Zakaj Alojz vedno poudarja zdaj? Kaj se je kaj zgodilo kar je izven zdaj? Se je kaksen dogodek zgodil vceraj ali pet minut nazaj ali jutri?

Torej... zdaj je tisti ki je vecen (zato vecno zdaj) a kaj vi delaste? Zanikaste svoj obstoj. Zanikaste edino realnost in blodite nekje kjer ne najdes nicesar, ste cisto izven okvirja delovanja.

Mislite da poznaste nekaj, a nimate pojma ker tisto nekaj je brez opornih tock, tisto nekaj je megla. Hocete nekam uiti ter zanikati sami sebe. Hocete delovati z necim, a na koncu ubogi opazite da je bil to samo ego. Zato ker drugega enostavno nimate  Grin

Ko dosezes neko veliko spoznanje, se prvo udaris po glavi in si reces pa kako zaboga tega prej nisem spoznal, saj je ves cas tu pred mano (hehe vam je znano ane? Cheesy?). Opazis da je to zdaj del tvojega dojemanja, ki je vedno tukaj in zdaj in to je realnost zapomnite si ljudje. Zato delajte zdaj, dokazujte zdaj, ne nekaksni prijemi, kot da hoce kdo povedat v stilu:  Pocaki jutri ti dokazem, ko dosezem razsvetljenje, zdaj lahko samo priblizno povem.

Cloveka ste zaceli obsojat, brez prave podlage in trdili: Kako je v njemu samo slabo, bog je namrec dober.
Sem mislil da bo kdo odkril drugo plat kovanca. Da bo pomislil, kaj pa ce to clovek dela namerno? Kaj ce je ravno to tista ljubezen?
No tocno tako, vam povem primer: Kaj so dobri starsi slabi? Gotovo da in vemo kako to poteka, tako da si sami ostalo razlozite.

Clovek je tu uporabljal ego kot orodje in gotovo iz ljubezni, ker je hotel nekaj podati in to nekaj je ravno nasprotno vasi megli. No nekateri ste naredili popolnoma isto samo da ste uporabili ego kot orozje.

Verjamem da se vam je zdelo Prometejevo darilo na zacetku neka glupost, no dalec od tega. Je znanje ki ga vecno iscete, a ne najdete, ker ne veste kako predvsem pa kje. Se forum ste ustvarili s tem namenom bebcki Grin Ne ne nic slabega ne mislim s takimi. Sam taksna vzvod pomaga do resnice Smiley

Zdaj vidim da bi lahko to temo poimenoval kar: ODGOVOR NA VSA VPRASANJA.
Ker verjetno vedno bolj dojemate kako in kaj ter upam (koncno) vidite da to ni nekaj nepomembnega.
Ce boste vsaj malo organizirani, lahko postavite katero koli vprasanje in dobili boste odgovor. Ce ne boste zadovoljni z njim, vprasajte kaj vas muci pri tem in dobili boste ponovno odgovor.

Vprasajte karkoli vas zanima, samo prosim zadrzite se neumesnih ker ne bom tratil cas z neumnostmi.

Vem da je ljudem dosti znanega, samo kaj ko je tako vse razbito, nepopolno. Zavedajte se da imate te odgovore vedno v sebi. Samo je cloveku danasnji svet tako spral mozgane, da mu resnica izgleda tako absurdna. Vprasajte se zdaj, je na svetu vse pravilno? Torej svet je nepravilen, ker ne more bit, ce je nekaj nepravilno v njem. V bistvu vsi to vemo.

In vem da je se vsak modrec rekel: resnica je samo tukaj in zdaj, vedno jo imate pred seboj. A vi ste si ustvarili neke lazne predstave, ki niso v temu okvirju realnosti. Izven tega okvirja pa tudi ni tistega vasega boga. Zamislite se se enkrat- Resnico imate pred seboj... Ni to ravno nasprotno kot- v globinah vase biti?

Lep dan se naprej Smiley

Evo sem spet nazaj... Imam vprasanja.

1.Zakaj jogiji tezijo da bi prisli iz karmicnega zivljenskega kroga?

2. ...
Kdo mi zna povedat kaj je to? Zitni krog je drugace samo razlozi naj kdo kaj je.

3. Katere tradicije poznajo: Sveti trije kralji- Miha, Ožbold, Gašper (v slovenscini)?

4. Kdo pozna Azteško svingo, verjetno ni samo egipčanska?

To so odgovori, ki nosijo resnicno resnico v sebi in ne meglo.

Mi zna ta vprasanja kdo objasnit? Kar sem vas vprasal je zelo pomembno.

Na koncu ko bo ze kaksen odgovor, bo odgovoril avtor P.D.
Back to top
« Last Edit: 24.01.2008 at 20:07:36 by Etrex »  

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.
 
IP Logged
 
smil3y7
1
*
Offline


Posts: 31

Gender: male
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #48 - 24.01.2008 at 18:39:17
 
Etrex wrote on 24.01.2008 at 17:31:05:
Vem da je ljudem dosti znanega, samo kaj ko je tako vse razbito, nepopolno. Zavedajte se da imate te odgovore vedno v sebi. Samo je cloveku danasnji svet tako spral mozgane, da mu resnica izgleda tako absurdna.

Etrex wrote on 24.01.2008 at 17:31:05:
In vem da je se vsak modrec rekel: resnica je samo tukaj in zdaj, vedno jo imaste pred seboj. A vi ste si ustvarili neke lazne predstave, ki niso v temu okvirju realnosti. Izven tega okvirja pa tudi ni tistega vasega boga. Zamislite se se enkrat- Resnico imaste pred sabo... Ni to ravno nasprotno kot- v globinah vase biti?

A ni tole dvoje malo kontradiktorno...?  Undecided

Etrex wrote on 24.01.2008 at 17:31:05:
Vprasajte se zdaj je na svetu vse pravilno? Torej svet je nepravilen, ker ne more bit, ce je nekaj nepravilno v njem. V bistvu vsi to vemo.

Kaj pa, če je na svetu res vse pravilno in je problem v nas, ki imamo ves čas občutek, da nekaj ni v redu, da moramo nekaj naredit, spremenit, popravit,...?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Etrex
5
*****
Offline


Posts: 1511

Gender: male
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #49 - 24.01.2008 at 19:30:27
 
smil3y7 wrote on 24.01.2008 at 18:39:17:
Etrex wrote on 24.01.2008 at 17:31:05:
Vem da je ljudem dosti znanega, samo kaj ko je tako vse razbito, nepopolno. Zavedajte se da imate te odgovore vedno v sebi. Samo je cloveku danasnji svet tako spral mozgane, da mu resnica izgleda tako absurdna.

Etrex wrote on 24.01.2008 at 17:31:05:
In vem da je se vsak modrec rekel: resnica je samo tukaj in zdaj, vedno jo imaste pred seboj. A vi ste si ustvarili neke lazne predstave, ki niso v temu okvirju realnosti. Izven tega okvirja pa tudi ni tistega vasega boga. Zamislite se se enkrat- Resnico imaste pred sabo... Ni to ravno nasprotno kot- v globinah vase biti?

A ni tole dvoje malo kontradiktorno...?  Undecided

Etrex wrote on 24.01.2008 at 17:31:05:
Vprasajte se zdaj je na svetu vse pravilno? Torej svet je nepravilen, ker ne more bit, ce je nekaj nepravilno v njem. V bistvu vsi to vemo.

Kaj pa, če je na svetu res vse pravilno in je problem v nas, ki imamo ves čas občutek, da nekaj ni v redu, da moramo nekaj naredit, spremenit, popravit,...?


E vidis to sm cakal.

Kar se tice kontradirektno... Nevem mogoce sem kaj nejasno napisal, ampak ves bistvo: Resnico imas na dlani in ne nekje, za kar sploh ne ves ce obstaja.

In ni samo obcutek je dejstvo da s svetom je nekaj narobe.In to ve vsak.

Glej to znanje ki je podano, je direktno brez kaksne nejasnosti, tako da enostavno ce nekaj iz tam ne zavrzes (a zavreci spet ne mores kot sem jaz spoznal) se moras strinjat na koncu.

Ljudje vse nekaj zavijajo v neko skrivnost ki je nad nami. Ampak te skrivnosti ne morejo dokazat ker jo kratkomalo ni. Ne mores dokazati necesa kar je zate le bedna predstava.

Stvari v P.D. kot pravimn so direktne, logicne a posledicno za marsikoga nesprejemljive. Mi imamo um na cisto drugi ravni, kjer se slepimo.

In pocasi ko spoznavas to, opazis kaj je tisto prebujanje, ki ga vsi tako ekstremno pricakujejo, kaj je tista nova doba o katero vsi pricakujejo a nevedo tocno sploh kaj je.
Back to top
 

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.
 
IP Logged
 
Etrex
5
*****
Offline


Posts: 1511

Gender: male
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #50 - 24.01.2008 at 19:41:40
 
Se nekaj bi rad povedal.

Atlantida. Znanstveniki in nevem se kdo jo isce v atlantskem oceanu.

Vidis ljudje nekaj vedo sam je izkrivljeno, ker Atlantida je bila dejansko civilizacija pred kvantnim zlitjem. Torej je bila po celem svetu.

No mi smo pa pri koncu te dobe. Naj omenim da je bila atlantida dalec pred nami, mi mislimo da smo tehnolosko visoko. Velika zmota, mi sami sebe pocasi unicujemo s to naso tehnologijo.

In tako kot so letni casi recimo, tako so druge sile ki delujejo v univerzumu.

Kle nimas kaj in zastojn neki bog in nevem kaj... Ko pride zima in ce nisi pripravljen bos zmrznil, tu ni dvoma. Tako delujejo vsi zakoni po vesolju.

Tocno zato je Prometejevo darilo ljudem. Tu notri je tocno to znanje a ljudje ga odrivajo ces to je blef in iscejo resnico dalje nekje kjer je edino nic. Mislim nevem vec ali je to smesno ali zalostno.
Back to top
 

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.
 
IP Logged
 
poet
Ex Member
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #51 - 24.01.2008 at 20:33:50
 
Etrex wrote on 24.01.2008 at 17:31:05:
1.Zakaj jogiji tezijo da bi prisli iz karmicnega zivljenskega kroga?


Jogiji že, ne pa modreci. Dokler se jogi bori, da bi nekam prišel, je le tepec in ne modrec. Tako ti kot veliko jogijev meni, da mora pred nečim zbežati - res je, zbežati pred egom, ampak ta beg se je ego spomnil, da ima nekaj za početi in da ne odmre pri tej priči.

Etrex wrote on 24.01.2008 at 17:31:05:
  2. Kdo mi zna povedat kaj je to? Zitni krog je drugace samo razlozi naj kdo kaj je.


Če vprašaš mene, to počnejo telebajski. No, da pa ne bo vse le med in jajce, ti z veseljem sporočam, da te presnete žitne kroge po žitnih klaskih kracajo vesoljne sence vesolja, ki jih zanima le to, da bi se ti z njimi ukvarjal, o njih razmišljal in s tem podarjal trajnost mislecu - egu - individualni zavesti. Ta kracarija po žitnih poljih ti prav nič ne koristi, raje prenehaj razmišljati pa boš videl, v čem je sploh problem (to seveda velja tudi za vse nas)  

Etrex wrote on 24.01.2008 at 17:31:05:
3. Katere tradicije poznajo: Sveti trije kralji- Miha, Ožbold, Gašper (v slovenscini)?


Tiste ta prismuknjene, ki nočejo prenehati z interpretacijami resničnosti.

Etrex wrote on 24.01.2008 at 17:31:05:
4. Kdo pozna Azteško svingo, verjetno ni samo egipčanska?


Kaj je to spet nov telebajsek? Nisem še slišal za njega.

Etrex wrote on 24.01.2008 at 17:31:05:
To so odgovori, ki nosijo resnicno resnico v sebi in ne meglo.


Res? Kaj pa je sploh bilo vprašanje? To me res zanima. Mogoče si si pa sam zastavil vprašanje v smislu "Kaj je roza slonček?" in si potem prišel na forum z odgovori tipa "Roza slonček bo odrešil človeštvo, in roza slonček ni le megla temveč živa in prava resnica." Potem pa še praviš, "Za božjo voljo ljudeki-budeki, ne spreglejte tega roza slončka, kaj ne vidite resnice v njem!"

Etrex wrote on 24.01.2008 at 17:31:05:
Mi zna ta vprasanja kdo objasnit? Kar sem vas vprasal je zelo pomembno.


Jaz mislim, da si ti vprašal, "Kako naj jaz čimveč hrupa naredim za časa svojega življenja? Kako naj ljudi prepričam, da bi videli roza slončka? Mejdun, saj roza slonček ja mora obstajati, ker sem si ga jaz izmislil, torej bo že držalo."

Etrex wrote on 24.01.2008 at 17:31:05:
Na koncu ko bo ze kaksen odgovor, bo odgovoril avtor P.D.


Prosim, rad bi videl tega roza slončka, baje da je resnično resničen, in ne le megla, kot bi te nekateri radi naplahtali.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Alojz in Sandib
5
*****
Offline

Tao
Posts: 10528

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #52 - 24.01.2008 at 20:44:30
 
Quote:
Razmišljanje, kakršno koli že, ne more kazati nobenega napredka, ker je razmišljanje ravno tisti ovoj, ki se ovije okoli "kapljice" oceana in potem tej kapljici dopoveduje, da se je izgubila v "oceanu".

Zato ti ki vidiš probleme v svetu, nočeš sprejeti, da je tvoj pogled na realnost EDINI problem ne pa stvari v vesolju in svetu nasploh. Način skozi katerega ti vidiš svet je Oko Ega in ta vidi same probleme, ker noče sprejeti, da tam zunaj sploh ni problemov, da sploh ni boja med dobrim in zlim, ampak da je ta individualna zavest sama po sebi umorila primarno nedeljeno zavest in se sedaj bori in boji za svoj obstoj.

Pa še to: le tvoj ego vidi probleme v svetu, zato ker s tem odvrne pozornost stran od sebe. Ti sem se moraš izničiti, ker ti sam si edini problem, ki obstaja, a mi, ki smo ego, pa raje rečemo, da so problemi tam zunaj, ker tako ego sam sebi podarja trajnost in trenutno zaklonišče pred samim sabo.

se popolnoma strinjam s tem kar si napisu,zato sem tudi napisu ze na zacetku postanja da tale Alojz bo moral tapru spoznat kaj je ego .misel cloveka ovira,misel je tista,ki cloveka poneumlja in dela pametnga,stvarstvo se odvija samo po sebi spontano brez tega da cloveski ego posega vmes.
vse je le ocean energije(Bog,absolutna zavest,Srce,Sebstvo),le ego vpije v tem oceanu kje je ta ocean.

Jesus je  govoril be still and know that I'm (bodi in vedi da JAZ SEM)
nikoli ni govoril do this do that (delaj to delaj ono)

zato smo human beings  not human doing

brat Alojz bodi,ker Bog je spontano dogajanje nikoli ne nacrtuje,cloveski ego si je izmislil to pa je v bozjem nacrtu.
Volja Boga je tako mocna, da v momentu lahko prebudi človestvo brez kaksrnih  koli ego-Glasnikov.

Ego-Ego-Ego. Ponavljate se! Ni nikjer nikogar, ki ni ovca? Predsednik Drnovšek je vedno in povsod povdarjal newage teorijo ega. Ko sem Drnovšku osebno povedal, da se ego pri posamezniku mora izživeti, ker to sočasno pomeni  konec ego-frustracije, je z zadevo prenehal. Tako prenovljenega sebstva posameznika, potem resnično dobi moč svobodnega in klenega izraza. Problem večine med nami je ego–frustracija, ki jo lahko imenujemo neizživeti ego. Človek z neizživetim egom je v bistvu človek brez samo potrditve. Torej problem večine med nami je samo potrditev in samo spoznanje sebstva- lastne biti.
Ko je človek samo potrjen se njegova bit izraža navzven uravnovešeno, ker samo potrditve ne išče več izven sebe, ampak jo nosi v sebi-jo ima.

Večina vas, mi očita moj ego!! Res  mislite, da je ego enak mojemu poslanstvu? Problem nastane ob vprašanju » Kaj pa če spoznanje lastne biti omogoča lažje razumevanje drugih?
Problem večine je torej majhna samo podoba, lastna samo potrditev, frustracija.( frustracija = poraz-razočaranje). Iz tega izhaja izraz sovraštva do sebe in do vseh drugačnih, duhovno pomirjenih s seboj. Sveti spisi učijo čim manj materialnih želja, čim več duhovnega samo spoznavanja in boš srečno živel. Problem kapitalizma je, da ustvarja duhovno puščobo med ljudmi. Kamor pride kapitalizem se ne uničujejo samo materialne baze, uniči se tudi duhovno življenje in moralne vrednote družbe. Osebno smatram trenutno zmagoslavje kapitalizma za najhujšo katastrofo, ki se je lahko zgodila naši civilizaciji. Razmislite, kar sem povedal!
Demokracije in kapitalizma ne gre enačiti. Ravno tako ne gre enačiti demokracije in komunizma. Sam se zavzemam za družbeni sistem, ki bo zagotavljal izvorno enakost nas vseh. Izvorne enakosti nas vseh, pa naše trenutno razumevanje nas samih in sveta okoli nas, še ni mogoče doseči. Res pa je, da delamo na tem. In to vam je bilo nekoč tudi obljubljeno po nekomu…

L.P.
Alojz
Back to top
 

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!
 
IP Logged
 
Etrex
5
*****
Offline


Posts: 1511

Gender: male
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #53 - 24.01.2008 at 21:04:20
 
Poet wrote on 24.01.2008 at 20:33:50:
Če vprašaš mene, to počnejo telebajski. No, da pa ne bo vse le med in jajce, ti z veseljem sporočam, da te presnete žitne kroge po žitnih klaskih kracajo vesoljne sence vesolja, ki jih zanima le to, da bi se ti z njimi ukvarjal, o njih razmišljal in s tem podarjal trajnost mislecu - egu - individualni zavesti. Ta kracarija po žitnih poljih ti prav nič ne koristi, raje prenehaj razmišljati pa boš videl, v čem je sploh problem (to seveda velja tudi za vse nas)  

Etrex wrote on 24.01.2008 at 17:31:05:
3. Katere tradicije poznajo: Sveti trije kralji- Miha, Ožbold, Gašper (v slovenscini)?


Tiste ta prismuknjene, ki nočejo prenehati z interpretacijami resničnosti.

Etrex wrote on 24.01.2008 at 17:31:05:
4. Kdo pozna Azteško svingo, verjetno ni samo egipčanska?


Kaj je to spet nov telebajsek? Nisem še slišal za njega.


Hvala za odgovore.

Vidis prijatu, lahko tako govoris ker dejansko ne poznas teh stvari.

Zitni krogi so zate bedarija vem, saj so bili tudi zame in se za marsikoga so.

Dejstvo je da taksen krog gres lahko sam osebno pogledat in lahko dejansko izmeris z napravami ki obstajajo drugacno elektro magnetno polje.
Fora je v tem da zito ni poskodovano, samo upognjeno je in raste dalje.
To z danasnjo tako hudo obstojeco tehnologijo ne mores narediti, ceprav je elektromagnetna energija cisto osnovna ampak se sanja se ti ne kaj lahko naredis na njeni osnovi ko se jo navadis ukrotit Smiley

Da kaj taksnega naredis pa rabis znanje, ceprav je osnova enostavna (vemo da so vse genijalne zadeve enostavne) izraza resnicno bozansko povezavo z materijo.

In spet bom povedal da ljudem se nekaj svita da so imeli taksno tehnologijo v atlantidi ampak to je verjetno vse. No to povsem drzi.

Vidis to so stvari ki jih moras odkodirat in sele potem ko to razumes, lahko reces ce je kr neki.

No v temu je problem ti lahko samo domnevas da je nekdo v zmoti, nekdo ki pa to razume pa lahko dejansko ve zate.

Razen ce se se ti poglobis v stvari sam, pa dokazes nasprotno. Enostavno in logicno.

L.p.
Back to top
 

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.
 
IP Logged
 
poet
Ex Member
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #54 - 24.01.2008 at 21:17:23
 
No, kopron in M.L. sta dobila hudega tekmeca v panogi duhovni fanatizem.

Vsi le nekaj obljubljajo po nekom, po nekih svetih spisih, svarijo pred peklom in pobirajo vstopnino pred vstopom v lastno 'zveličavno' kamrico.  Grin

Sploh pa, kdo ti je podaril "mandat za odrešenje človeštva?" Kdo ti je sploh natvezil, da je s človeštvom karkoli narobe? "Narobe" je le ta prostovoljna individualna-ego zavest, a tudi ta se odvija v Realnosti vsega kar obstaja.

Ker preden si "bil rojen", si morda videl kakšne probleme kjerkoli? Si se jih trudil izboljšati? Samo ta Ego-zavest tuli, da bo druge odrešila in poučila o "smislu bivanja".

Še enkrat, to je res močna panoga duhovnega fanatizma, ki bo rešila cel svet. Hmm, vesolje je ustvarilo cel svet, in tudi tvojo individualno zavest, ki sedaj tako huronsko tuli, zato se kar lepo pomiri in se pouči pri reki: reka lepo mirno teče, vse kapljice te reke so reka sama, teče preko planin in ravni, in "nima ideje, da je ločena od preostale eksistence", zato pa je tako spokojna in v harmoniji z vsem kar obstaja.

A tega ne moreš doseči pri ljudeh, ki še vedno želijo "sebe" izkusiti kot "ločen-od-cele-eksistence". To je pravzaprav tudi namen te ego-zavesti, da bi se vesolje videlo kot delec vesolja, ne pa cela eksistenca.

Zato se kar lepo pomiri, ker ravno zato toliko tuliš, ker nisi pripravljen "psihološko umreti". Skoraj nihče ni, zato pa se svet homo sapinske vrste vrti naprej kot se že tisočletja. Ker se še nismo pripravljeni odreči individualni-ego zavesti.

Zato se kar lepo pomiri, še enkrat, in sprevidi, da se boš nekoč, slej ko prej, moral tudi ti končati. Ta milni mehurček se bo, hočeš nočeš, moral razbliniti, ker je pravi čudež, da v oceanu zavesti sploh uspe preživeti tako dolgo. Pravi čudež. Resnično. Ker vsa eksistenca in realnost stalno pritiska na ta milni mehurček, ki se kar noče razpočiti in se na vse pretege želi obdržati pri življenju. Zato pa čutimo toliko pritiskov z vseh strani - eksistenca stalno napada ta milni mehurček.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Etrex
5
*****
Offline


Posts: 1511

Gender: male
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #55 - 24.01.2008 at 21:39:42
 
Glej poet tudi sam sem tako razmisljal.

Vem najlepse je taksno razmisljanje, ampak ti enostavno ne mores vedet ali je to res ali ni...

Kaj ce je na cloveku da koncno spozna delovanje vesolja a? Vsi opazamo spremembe recimo tudi podnebje se spreminja, a nobeden ne ve razloga. Verjemi ni za to krivo spreminjanje cloveske zavesti. To je naraven cikel. Cloveska zavest pa... Poglej kaj se dogaja po svetu, kam je clovek padel.

Pazi zato sem prej omenil letne case, a tu se stvari koncajo. Ljudje pojma nimajo kaksni cikli se dogajajo v vesolju.

Resnica je taksna, na tebi je ce jo bos spoznal.

Vem da se ti zdi cudno da se je kr nekdo zdej neki najdu. Ampak pac tako enostavno je to.

Alojz je 30 let aktivno delal na tem. In verjemi zivi na prav meditativni tocki Smiley pravi da samo tako lahko dela v miru.  Pac clovek ima poslanstvo in kaj ces.

Samo na posamezni vrsti je kako se bo znasla v vesolju.

Skozi zgodovino se je clovestvo spreminjalo, vcasih so tako verjeli zdaj verjamejo tako, dejstvo je da se bo moralo clovestvo prebudit in priti do resnice.

Ja skrajni cas je.
Back to top
 

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.
 
IP Logged
 
Boštyxz
5
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 5859
Slovenija
Gender: male
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #56 - 24.01.2008 at 23:03:04
 
Ok, bratca Etrex + Alojzij Cool.
A vi2 vesta, iz katerega vzroka je nastala Egipčanska Sfinga ?
Me res zanima  Roll Eyes . Hvala za odgovor  Cool .
Lp, Bošt'.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Boštyxz
5
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 5859
Slovenija
Gender: male
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #57 - 24.01.2008 at 23:05:28
 
Etrex wrote on 24.01.2008 at 19:41:40:
Se nekaj bi rad povedal.

Atlantida. Znanstveniki in nevem se kdo jo isce v atlantskem oceanu.

Vidis ljudje nekaj vedo sam je izkrivljeno, ker Atlantida je bila dejansko civilizacija pred kvantnim zlitjem. Torej je bila po celem svetu.

No mi smo pa pri koncu te dobe. Naj omenim da je bila atlantida dalec pred nami, mi mislimo da smo tehnolosko visoko. Velika zmota, mi sami sebe pocasi unicujemo s to naso tehnologijo.

In tako kot so letni casi recimo, tako so druge sile ki delujejo v univerzumu.

Kle nimas kaj in zastojn neki bog in nevem kaj... Ko pride zima in ce nisi pripravljen bos zmrznil, tu ni dvoma. Tako delujejo vsi zakoni po vesolju.

Tocno zato je Prometejevo darilo ljudem. Tu notri je tocno to znanje a ljudje ga odrivajo ces to je blef in iscejo resnico dalje nekje kjer je edino nic. Mislim nevem vec ali je to smesno ali zalostno.

Heh, se pravi, da Boga ni ... al' kakoo ? Cheesy Thanks 4 answerings  Cool
Ko pa že govoriš o raznih silah , ki delujejo v univerzumu ( kaj je mišljeno z tem v Slovenščini ? ) , a si se morda kdaj vprašal, katera Sila ( Kdo )  nadzira te tvoje sile ?  Cheesy Cool Cheesy
Lp, by Bošt'
Back to top
 
 
IP Logged
 
Boštyxz
5
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 5859
Slovenija
Gender: male
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #58 - 24.01.2008 at 23:22:34
 
Etrex wrote on 24.01.2008 at 21:39:42:
Glej poet tudi sam sem tako razmisljal.

Vem najlepse je taksno razmisljanje, ampak ti enostavno ne mores vedet ali je to res ali ni...

Kaj ce je na cloveku da koncno spozna delovanje vesolja a? Vsi opazamo spremembe recimo tudi podnebje se spreminja, a nobeden ne ve razloga. Verjemi ni za to krivo spreminjanje cloveske zavesti. To je naraven cikel. Cloveska zavest pa... Poglej kaj se dogaja po svetu, kam je clovek padel.

Pazi zato sem prej omenil letne case, a tu se stvari koncajo. Ljudje pojma nimajo kaksni cikli se dogajajo v vesolju.

Resnica je taksna, na tebi je ce jo bos spoznal.

Vem da se ti zdi cudno da se je kr nekdo zdej neki najdu. Ampak pac tako enostavno je to.

Alojz je 30 let aktivno delal na tem. In verjemi zivi na prav meditativni tocki Smiley pravi da samo tako lahko dela v miru.  Pac clovek ima poslanstvo in kaj ces.

Samo na posamezni vrsti je kako se bo znasla v vesolju.

Skozi zgodovino se je clovestvo spreminjalo, vcasih so tako verjeli zdaj verjamejo tako, dejstvo je da se bo moralo clovestvo prebudit in priti do resnice.

Ja skrajni cas je.

Jaz lahko vem + marsikdo drug tudi  Exclaim Cool.
Da, počasi se razkriva delovanje + sestava VSEH VESOLIJ, ki sestavljajo Enotni Prostor  Exclaim.
Razlogi za spreminjanje podnebja, pa so predvsem DUHOVNI  Exclaim, logično Cool.
Vsak bi lahko rekel, " saj je vse naravno ", češ ; " kaj pa je umetnega ? " ?, heh  Grin
Da, človek je " nizko padel "  Cry. In, ravno to so tudi eni od razlogov, za spremembe podnebja ( sprememba z katastrofami )  Exclaim .
Ljudje pojma nimajo, da sploh obstaja VEČ Vesolij  Cheesy.
Resnica je to, in na vas je, če jo boste prepoznali  Roll Eyes.
da, marsikomu se marsikdaj zdi, da se nekdo kar naenkrat "najde" . Ampak, Bog ima modre razloge za to " najdenje " ! Cheesy!
Ampak, pač tako enostavno je to res . Cool
Pač, VSAK človek ima poslanstvo, in , kaj bi hotel še kdo  Cheesy Exclaim?
Dejstvo je res, da se moramo prebuditi + prepoznati RESNICO , ki je dandanes, v poslednjih časih, zelooo premešana z lažjo  Sad.
In, to predstavlja še dodatno skrito nevarnost, katero se težko prepozna  Huh.
Zatorej, zdrava pamet , ... reši se, če se moreš  Kiss.
Do tedaj pa, ... velik sreče vam želim, moji bratje + sestre  Kiss Cry Lips Sealed.
Pa lahko nočko  Cool.
Boštyx
Back to top
 
 
IP Logged
 
Boštyxz
5
*****
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 5859
Slovenija
Gender: male
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #59 - 24.01.2008 at 23:41:47
 
Pa še nekaj sem pozabil povedat'  Tongue.
Torej, VEDNO moramo preverjati, od kod naj bi nek "prerok" dobival sporočila  Exclaim.
Inn, torej, če nam lahko A. ali E., razkrijeta, odkod so vsa ta "Prometejeva darila " pridobljena  Roll Eyes.
Hvalaaa . Roll Eyes
+ Good Night , ... Cool
by Boštjan +
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 764