Quote:Zdrave mere ne zagovarjam in s tem ne početja, ki naj bi bilo plod te zdrave mere.
Tudi, če ne zagovarjaš, so še vedno del tebe.
Zagovarjanje ne igra nobene vloge...Največkrat so to le besede...Na primer Dreammer tudi ne zagovarja grdega vedenja, pa žaljenja, a ne vidi pa tega, da sam tudi žali, pa ne sprejema drugače mislečih...
Vsi smo ljudje..
Podoben primer je, ko želi človek z nasiljem, ustvariti mir..In s svojim nasiljem deluje na neko drugo nasilje, ker misli, da je njegovo nasilje boljše..Pa čeprav ne zagovarja nasilja...
Pa še na ne primer sem se spomnil.malo čuden, ampak vseeno izraža neko dejstvo o človeku...Verjetno veš, da nam lastni prdec ne smrdi, ker je naš lastni..Ta drugi pa nam smrdi...A v bistvu pa oba smrdita...

Zato, če človek želi koliko toliko mirno živeti se mora do neke mere spoštovati in sprejeti sebe.
Saj si to ti in ne moreš sebe zavreći, ker te potem več ni.
Quote:Me pa zanima, praviš da poznaš vse te svoje lastnosti, ki so del tebe. In jih spoštuješ, ker so po pravilu javnega mnenja še zdrave mere. Kaj pa ko se bo javno mnenje obrnilo, se boš še spoštoval
Odvisno v kolikšni meri izražam določene občutke in v kolikšni meri potem prihajam v konflikt z družbo...
Verjetno bi prej ne-spoštoval družbo, kot pa sebe..
Lahko sebe še naprej spoštujem, pa čeprav na primer ni moralno izražati tekmovalnosti...Lahko ta del izražam nekje drugje, v omejenih krogih družbe..
Torej v glavnem odvisno od tega v kolikšni meri čutim, da me družba omejuje pri izražanju.