Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 522 523 524 525 526 ... 764
(Read 1499003 times)
M.L.
5

I Love YaBB 2!

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #7845 - 30.01.2010 at 20:50:02

[quote author=Sandib link=1199276871/7844#7844 date=1264879126]M.L. wrote on 30.01.2010 at 19:50:20:
Alojz in Sandib wrote on 30.01.2010 at 19:31:32:
M.L. wrote on 30.01.2010 at 19:25:46:
Alojz in Sandib wrote on 30.01.2010 at 18:33:07:
Alojz in Sandib wrote on 30.01.2010 at 18:08:49:
ML

Murči leon in Mali lulček sedaj ti dober razmisli ,če imaš s čim ::

Iz katerega izhodišča časa prostora ti doživljaš misliš o preteklosti in prihodnosti??? Samo to mi odgovori iz katere izhodišne vrednosti časa-prostora izhajajo vse tvoje misli spomin zavest predvidevanja torej ti sam?

Bodo zmogli to tvoji briljantni možgančki ?

Moje izhodišče nima ne časa ne prostora, misli črpam iz morja večnosti. Moje telo je iz prostora in ga uporabljam za čutni stik mojega duha z materialnim. Telo se ravna po času, ki je zakonitost v prostoru, moja misel je pa brezčasna in ni podvržena zakonom časa, ki vladajo v prostoru.

Pa lep pozdrav

ML TULE NISI ŠE NIČ ODGOVORIL-SAMO SANJAL SI!

Kje pa je to morje večnosti? Po tebi?  Tvoje telo je iz prostora-Katerega prostora? Po katerem času se ravna TVOJE TELO'?
KAKO JE TVOJA MISEL BREZČASNA ČE SI TI V ZAKONU ČASA_PROSTORA -SAMO CIKLIČNO ŽIV NOSILEC ŽIVLJENJSKEGA DUHA??? SEDAJ PA LEPO POČASI-VZEMI SI ČAS IN ODGOVORI!!!!

Tako ti, kot etrex ne moreta dojeti mojih besed, ker ne poznata duhovnosti in sta omejena v prostoru. Jaz ti pravim, da se moje telo ravna po prostoru, to pomeni, da se ravna po zakonu časa v katerem obstaja, ta prostor je naše vesolje v katerem teče čas.

Večnost je prisotna povsod, tudi v prostoru, ampak ni podrejena zakonom prostora. Ker pa je misel brezčasna, torej večna, izhaja iz vseobsegajoče večnosti in je hkrati lahko v vseh prostorih večnosti.

Zato je moja misel neodvisna od zakonov prostora in ne odgovarja prostoru za preteklost, sedanjost in prihodnost, kar pa materialno telo mora.

No pa lep pozdrav.

ML Cheesy Sad Lips Sealed Roll Eyes Grin

Kako ti nisi omejen vprostoru času,če trdiš,da se tvoje telo RAVNA po zakonu časa prostora te materialne  vesoljne vseobsežne samopojavnosti (bog)kjer teče čas. KAKO TO POTEM JAZ  NE RAZUMEM SAMO ZATO KER NISEM DUHOVEN PO TEBI?

Večnost je podrejena zakonom prostora!!! To pomeni ni prostora ni večnosti -JE tako? Potem je materijalni VEČNO-SEDANJI samoobstoj ( Boga) kar prostor je -samoumeven. Ali ti ko si tolk duhovn razumeš to po svoje?
TVOJA IN MOJA MISEL NIKOLI NI IN NE BO BREZČASNA-MISEL JE VSEBINA ŽIVLJENJSKEGA INDIVIDUALNEGA (tvojega mojega vsakega) CIKLIČNEGA OBSTOJA IN NJEGOVGA EM TOKOKROGA Duha!
Ti imaš misel tudi ko si mrtev potem pr bogi samo ta misel nima vsebine je elementarno EM samovalovanje-praha snovi-materije.
Življenje je zavest,um,misel in življenjski duh EM valovanje,kjer zavest in um polnita ta življenjski duh z mislijo!!!!

Tako,da sedaj si se pokakal do kraja-OPAZIŠ? Wink Shocked Grin Grin Grin

Površno bereš, povrh vsega pa še slabo razumeš, jaz nisem rekel, da je večnost podrejena prostoru, ampak obratno, daj še enkret preberi, mogoče boš kaj bolje razumel. Potem lahko še enkrat sklepaš.

Pa lep pozdrav.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7846 - 30.01.2010 at 20:53:17

[quote author=Sandib link=1199276871/7844#7844 date=1264879126]M.L. wrote on 30.01.2010 at 19:50:20:
Alojz in Sandib wrote on 30.01.2010 at 19:31:32:
M.L. wrote on 30.01.2010 at 19:25:46:
Alojz in Sandib wrote on 30.01.2010 at 18:33:07:
Alojz in Sandib wrote on 30.01.2010 at 18:08:49:
ML

Murči leon in Mali lulček sedaj ti dober razmisli ,če imaš s čim ::

Iz katerega izhodišča časa prostora ti doživljaš misliš o preteklosti in prihodnosti??? Samo to mi odgovori iz katere izhodišne vrednosti časa-prostora izhajajo vse tvoje misli spomin zavest predvidevanja torej ti sam?

Bodo zmogli to tvoji briljantni možgančki ?

Moje izhodišče nima ne časa ne prostora, misli črpam iz morja večnosti. Moje telo je iz prostora in ga uporabljam za čutni stik mojega duha z materialnim. Telo se ravna po času, ki je zakonitost v prostoru, moja misel je pa brezčasna in ni podvržena zakonom časa, ki vladajo v prostoru.

Pa lep pozdrav

ML TULE NISI ŠE NIČ ODGOVORIL-SAMO SANJAL SI!

Kje pa je to morje večnosti? Po tebi?  Tvoje telo je iz prostora-Katerega prostora? Po katerem času se ravna TVOJE TELO'?
KAKO JE TVOJA MISEL BREZČASNA ČE SI TI V ZAKONU ČASA_PROSTORA -SAMO CIKLIČNO ŽIV NOSILEC ŽIVLJENJSKEGA DUHA??? SEDAJ PA LEPO POČASI-VZEMI SI ČAS IN ODGOVORI!!!!

Tako ti, kot etrex ne moreta dojeti mojih besed, ker ne poznata duhovnosti in sta omejena v prostoru. Jaz ti pravim, da se moje telo ravna po prostoru, to pomeni, da se ravna po zakonu časa v katerem obstaja, ta prostor je naše vesolje v katerem teče čas.

Večnost je prisotna povsod, tudi v prostoru, ampak ni podrejena zakonom prostora. Ker pa je misel brezčasna, torej večna, izhaja iz vseobsegajoče večnosti in je hkrati lahko v vseh prostorih večnosti.

Zato je moja misel neodvisna od zakonov prostora in ne odgovarja prostoru za preteklost, sedanjost in prihodnost, kar pa materialno telo mora.

No pa lep pozdrav.

ML Cheesy Sad Lips Sealed Roll Eyes Grin

Kako ti nisi omejen vprostoru času,če trdiš,da se tvoje telo RAVNA po zakonu časa prostora te materialne  vesoljne vseobsežne samopojavnosti (bog)kjer teče čas. KAKO TO POTEM JAZ  NE RAZUMEM SAMO ZATO KER NISEM DUHOVEN PO TEBI?

Večnost je podrejena zakonom prostora!!! To pomeni ni prostora ni večnosti -JE tako? Potem je materijalni VEČNO-SEDANJI samoobstoj ( Boga) kar prostor je -samoumeven. Ali ti ko si tolk duhovn razumeš to po svoje?
TVOJA IN MOJA MISEL NIKOLI NI IN NE BO BREZČASNA-MISEL JE VSEBINA ŽIVLJENJSKEGA INDIVIDUALNEGA (tvojega mojega vsakega) CIKLIČNEGA OBSTOJA IN NJEGOVGA EM TOKOKROGA Duha!
Ti imaš misel tudi ko si mrtev potem pr bogi samo ta misel nima vsebine je elementarno EM samovalovanje-praha snovi-materije.
Življenje je zavest,um,misel in življenjski duh EM valovanje,kjer zavest in um polnita ta življenjski duh z mislijo!!!!

Tako,da sedaj si se pokakal do kraja-OPAZIŠ? Wink Shocked Grin Grin Grin

O ti pokveka pokvarjena zmuzliva,kak lažnivc! Grin Grin Preberi si!!!
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #7847 - 31.01.2010 at 01:18:53

Danes je mali lojzek dokazal, da je obicna materialisticna pedercina!$% Buzeriral je vse po spisku: robija, cas, prostor, tipkovnico, materialni sunac in se bi lahko nastevali. @? Etrex gre pa lepo po njegovih pederajsastih stopinjah!?§. Ocitno boste potrebovali obilico INRI AO_JAO vazelina se preden pridejo vsegalakticne ekstra pedercine Elohimi!(-@*) Oni vas bodo pa na svoji ladji nategovali od uzadi po tisoce let po tamalem!!! «ó+ß?$&# »!  
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #7848 - 31.01.2010 at 09:12:41

Quote:
Danes je mali lojzek dokazal, da je obicna materialisticna pedercina!$% Buzeriral je vse po spisku: robija, cas, prostor, tipkovnico, materialni sunac in se bi lahko nastevali. @? Etrex gre pa lepo po njegovih pederajsastih stopinjah!?§. Ocitno boste potrebovali obilico INRI AO_JAO vazelina se preden pridejo vsegalakticne ekstra pedercine Elohimi!(-@*) Oni vas bodo pa na svoji ladji nategovali od uzadi po tisoce let po tamalem!!! «ó+ß?$&# »!  

Naj se kar jebejo med sabo..meni ni do tega... Grin
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7849 - 31.01.2010 at 10:31:39

Robi wrote on 31.01.2010 at 09:12:41:
Quote:

Naj se kar jebejo med sabo..meni ni do tega... Grin

EL Poeta tebi nihče ni nič hotel! Mogoče je drugače? Uporabil sem sam tvoj vic!!! Grin Grin Grin Grin
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7850 - 31.01.2010 at 11:05:00

Alojz in Sandib wrote on 30.01.2010 at 12:32:32:
El Pesnik wrote on 30.01.2010 at 12:19:47:
bolj se strinjam z M.L.jem kot Alojzem na tem mestu. No in Alojz je koncno povedal, da ima materija dve vrednosti IN ter RI, in ne priznava, da je nekaj nematerialnega, neelementarnega v ozadju vsega tega. on smatra boga za del tega materialnega ustroja, to mi je sele sedaj kapnilo, kot vse materialno skupaj, samo ni. jaz trdim da nekaj nematerialnega, neelementarnega gleda izza materialnih oci, to je to. dost mam teh Elohimskih teorij, grem raje se fokusirat na to neelementarno nedeljeno prisotnost izza materialnih IN ter RI vrednosti telesa, in izza elementarne pojavnosti neoplojenega jajca vesolja. ne mores me prepricat da ne obstaja! Tschuss!!!

He he ČLOVEŠKA omejenost  RES nima mej,al kaj' Shocked Cheesy

Ja materija ima dve vrednosti INme +RIme življenje pa še dve dotatni INme ženski in RIme moški gen.Zato dvojna zrcalna vez DNK kromosoma-dvojna vijačnica!
Genska koda življenja(zavest) zato narekuje snovno vezje DNK vsaki vrsti in ne obratno!!!!! Zato pa mora imeti življenje samoreprodukcijsko verigo(gensko dednost- zavest),da snovi elementarnem IN-RI določi vezje v življenjskem IN-RI. Je težko dojemljivo? V tem primeru dobi elementarno EM valovanje življenjskega duha EM valovanje. Še kakšna zmota? Grin Grin Grin Grin
Elementarno samo v življenjski samoreprodukciji dobi zavest drugače je snov mrtva-elementarna samodelujoča-samozadostna večno in sedaj. Sedaj razumete božje samorojstvo v Človeka-Jezusa? Ali še vedno ne?

Še kaj ni jasnega?

Ko pride resnica petelinčki ne kikirikajo več!!!! Grin Grin Grin

EL Poeta

Jaz bi tole dober prebral in potem bi se odločal ,a je tole resnica,ali laž! Bi šlo? Wink
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7851 - 31.01.2010 at 14:30:09

Vsem

Danes še lahko razložim teološki pojem Bog jutri imam delo!!!

BOG je večno in sedaj vseobsežni vesoljni  samopojav (ni nastal)  samozadosten ,samoohranitven in'' Samodelujoč '' elementarni samopojav INme -RIme,kjer so ravno alumulirana in realizirana vrednost mase energije ki sta večno sedaj v samodelujočih ciklih medsebojnega izmeničnega prehajanja druga v drugo in kjer vsak konec cikla pomeni nov začetek istega cikla vsakega elementarnega samopojava (snovi) materije atomi,molekule oplaneti osončja itd.Vzro in posledica tega večno sedanjega samodelovanja je EM sila,ali elementarni -nezavedni božji duh. Ta večno sedanji božji samoizraz imenujemo snovni-'''nezavedni'''.primarni samopojav.

Drugi sekundarni večno-sedanji Božji samopojav ki z elementarnim tvori enovito Božjo samopodobo-vseobsežno vrednost) je življenje,ki ima svoj elementarni podstat--- vendar ne izhaja iz materijalnega ampak iz življenja samega,kjer živ vesoljno samospoznan človek igra odločujočo vesoljno življenjsko vlogo-prenašalca,kralja vesoljnega življenja po elementarni vesoljni samopojavnosti.

Življenje je iz življenja in ima hkrati elementarni primarni podstat.
Življenje je vesoljni večno-sedanji samopojav ki je nosilec dednega življenjskega genoma( z razliko od elementarne zakonitosti samodelovanja) vsake pojavne vrste življenja. Življenje ima v svojem genomu dedni zapis kjer njegov dedni DNK genom skozi življenjsko samoreprodukcijo prenaša v INme ženski vrednosti in v RIme moški vrednosti-ko se ta dve vrednosti združita nato akumuliran genski  zapis obeh genov IN-RI pokaže elementarni INme-RIme kakšno je njeno(snovno zaporedje) v DNK vezi vsake življenjske vrste. S tem ko je življenjski dedni duh opredeliv DNk snovno vezje  je ta snov prevzela življenjskega duha,katerega opredeljuje vsebina EM tokokroga (duha) to je misel,ki je vsebina vsakega življenja. Od flore-favne do človeka. Vsako življenje ima um zavest in misel-vsako.
Flora elementarno (nezavedno) in vegetativno pogojno zavest.

Favna elementrno Nezavedno- vegetativno in nagonsko zavest um isto.
Človek-elementarno (nezavedno)vegetativno,nagonsko in samozavedno-zavest um isto.

Tule mnogi ne razumejo nezavedno elementarno samopojavnost in jo hočejo osmisliti,a ne vedo da je ravno misel vsebina vsakega življenja!! Lovijo se v lastnem''' nesmislu'' lastnih  misli!!!!

Če sedaj ne razumete- potem nočete razumeti!

Zemeljsko življenje vključno z nami je podvženo elementarnim Elektomagntnim ciklom (nezavednega)!!!! samovalovanja A. Zemlje 1 leto + 28ooo let ciklom- B.osončja 123 z.let eno leto +15miljardnim ciklom- C. galaksije 28000 z.let eno galaktično leto +150miljardnim ciklom os samzlitja do samozlitja.

Sedaj mislite!

Lp Alojz
Back to top
« Last Edit: 31.01.2010 at 15:41:36 by Alojz in Sandib »  

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7852 - 31.01.2010 at 15:43:31

Alojz in Sandib wrote on 31.01.2010 at 14:30:09:
Vsem

Danes še lahko razložim teološki pojem Bog jutri imam delo!!!

BOG je večno in sedaj vseobsežni vesoljni  samopojav (ni nastal)  samozadosten ,samoohranitven in'' Samodelujoč '' elementarni samopojav INme -RIme,kjer so ravno alumulirana in realizirana vrednost mase energije ki sta večno sedaj v samodelujočih ciklih medsebojnega izmeničnega prehajanja druga v drugo in kjer vsak konec cikla pomeni nov začetek istega cikla vsakega elementarnega samopojava (snovi) materije atomi,molekule oplaneti osončja itd.Vzro in posledica tega večno sedanjega samodelovanja je EM sila,ali elementarni -nezavedni božji duh. Ta večno sedanji božji samoizraz imenujemo snovni-'''nezavedni'''.primarni samopojav.

Drugi sekundarni večno-sedanji Božji samopojav ki z elementarnim tvori enovito Božjo samopodobo-vseobsežno vrednost) je življenje,ki ima svoj elementarni podstat--- vendar ne izhaja iz materijalnega ampak iz življenja samega,kjer živ vesoljno samospoznan človek igra odločujočo vesoljno življenjsko vlogo-prenašalca,kralja vesoljnega življenja po elementarni vesoljni samopojavnosti.

Življenje je iz življenja in ima hkrati elementarni primarni podstat.
Življenje je vesoljni večno-sedanji samopojav ki je nosilec dednega življenjskega genoma( z razliko od elementarne zakonitosti samodelovanja) vsake pojavne vrste življenja. Življenje ima v svojem genomu dedni zapis kjer njegov dedni DNK genom skozi življenjsko samoreprodukcijo prenaša v INme ženski vrednosti in v RIme moški vrednosti-ko se ta dve vrednosti združita nato akumuliran genski  zapis obeh genov IN-RI pokaže elementarni INme-RIme kakšno je njeno(snovno zaporedje) v DNK vezi vsake življenjske vrste. S tem ko je življenjski dedni duh opredeliv DNk snovno vezje  je ta snov prevzela življenjskega duha,katerega opredeljuje vsebina EM tokokroga (duha) to je misel,ki je vsebina vsakega življenja. Od flore-favne do človeka. Vsako življenje ima um zavest in misel-vsako.
Flora elementarno (nezavedno) in vegetativno pogojno zavest.

Favna elementrno Nezavedno- vegetativno in nagonsko zavest um isto.
Človek-elementarno (nezavedno)vegetativno,nagonsko in samozavedno-zavest um isto.

Tule mnogi ne razumejo nezavedno elementarno samopojavnost in jo hočejo osmisliti,a ne vedo da je ravno misel vsebina vsakega življenja!! Lovijo se v lastnem''' nesmislu'' lastnih  misli!!!!

Če sedaj ne razumete- potem nočete razumeti!

Zemeljsko življenje vključno z nami je podvženo elementarnim Elektomagntnim ciklom (nezavednega)!!!! samovalovanja A. Zemlje 1 leto + 28ooo let ciklom- B.osončja 123 z.let eno leto +15miljardnim ciklom- C. galaksije 28000 z.let eno galaktično leto +150miljardnim ciklom os samzlitja do samozlitja.

Sedaj mislite!

Lp Alojz

Če ni kaj jasnega vprašajte-ne takoj živčno skakat do neba!!! Cheesy
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7853 - 31.01.2010 at 16:50:40

Tole bom še napisal, da boste imeli še eno kost za glodanje več!!!!

Elementarna vesoljna samopojavnost (snov materija)ko jo vsi toliko sovražte je nezavedno EM samodelovanje snovi(materije)

INme akumulirana snov *RIme realizirana snov posledica in vzrok tega samodelovanja je EM izmenično valovanje to zapišemo lahko tudi takole

Ajin                     / Ajin SOF Or /                      AJIN SOF
akumulirano               sveti duh EM valovanje          realizirano
                                 Luč svetloba obeh                

Življenje---misel                                        

Oče               Sveti duh                  Sin
               INme                 misel                     RIme  
              Ženski gen   Živl. EM valovanje duh    moški gen

Kaj je na sredini 7 dan '?= življenje

Bo šlo ? Ali bo živčno skakanje?

Kupa življenja!!!
Back to top

IP Logged

ik.kanu.na
5

I Love YaBB 2!

Reply #7854 - 01.02.2010 at 03:39:05

Alojz in Sandib wrote on 31.01.2010 at 16:50:40:

Elementarna vesoljna samopojavnost (snov materija)ko jo vsi toliko sovražte je nezavedno EM samodelovanje snovi(materije)

INme akumulirana snov *RIme realizirana snov posledica in vzrok tega samodelovanja je EM izmenično valovanje to zapišemo lahko tudi takole

Luč svetloba obeh                

Življenje---misel                                        

Kupa življenja!!!

Kaj si ti Raeljanec  Questioning
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #7855 - 01.02.2010 at 09:04:42

Alojz in Sandib wrote on 31.01.2010 at 11:05:00:
Alojz in Sandib wrote on 30.01.2010 at 12:32:32:
El Pesnik wrote on 30.01.2010 at 12:19:47:
bolj se strinjam z M.L.jem kot Alojzem na tem mestu. No in Alojz je koncno povedal, da ima materija dve vrednosti IN ter RI, in ne priznava, da je nekaj nematerialnega, neelementarnega v ozadju vsega tega. on smatra boga za del tega materialnega ustroja, to mi je sele sedaj kapnilo, kot vse materialno skupaj, samo ni. jaz trdim da nekaj nematerialnega, neelementarnega gleda izza materialnih oci, to je to. dost mam teh Elohimskih teorij, grem raje se fokusirat na to neelementarno nedeljeno prisotnost izza materialnih IN ter RI vrednosti telesa, in izza elementarne pojavnosti neoplojenega jajca vesolja. ne mores me prepricat da ne obstaja! Tschuss!!!

Ja materija ima dve vrednosti INme +RIme življenje pa še dve dotatni INme ženski in RIme moški gen.Zato dvojna zrcalna vez DNK kromosoma-dvojna vijačnica!
Genska koda življenja(zavest) zato narekuje snovno vezje DNK vsaki vrsti in ne obratno!!!!! Zato pa mora imeti življenje samoreprodukcijsko verigo(gensko dednost- zavest),da snovi elementarnem IN-RI določi vezje v življenjskem IN-RI. Je težko dojemljivo? V tem primeru dobi elementarno EM valovanje življenjskega duha EM valovanje. Še kakšna zmota? Grin Grin Grin Grin
Elementarno samo v življenjski samoreprodukciji dobi zavest drugače je snov mrtva-elementarna samodelujoča-samozadostna večno in sedaj. Sedaj razumete božje samorojstvo v Človeka-Jezusa? Ali še vedno ne?

Še kaj ni jasnega?

Ko pride resnica petelinčki ne kikirikajo več!!!! Grin Grin Grin

EL Poeta

Jaz bi tole dober prebral in potem bi se odločal ,a je tole resnica,ali laž! Bi šlo? Wink

Prav, tole je laž. Happy?  Grin

Ti nimaš pojma kaj je to "samozavedanje". Daj mi potem povej, "kdo" se samozaveda? Oči vidijo predmete, ušesa slišijo zvoke, koža čuti, jezik okuša, nos vonja, misli so pa tud nekakšen čut - zdaj pa ti meni povej, od kje natančno pride ideja o "samozavedanju", če pa nikakor ni nobenega centra, ki bi med seboj povezoval vse te čute. Kdo si ti torej? Alojz ne ve, da je sam simulacija svojih lastnih možganov, in da v resnici ne obstaja noben center, ki bi mu lahko rekli jaz, temveč zgolj in samo delovanje različnih čutov neodvisno, ego/jaz je pa le iluzija možganov. In kok pomemben si ti potem? NIČ! Zato pa ne zganjat ene vesoljne teorije, ki samo potencira ta umetno simuliran center, da je kao odgovoren za vesoljno življenje, če pa v resnici obstaja samo kot iluzija. Verjamem pa, da Prometejstvo temu umetno simuliranemu centru/ego daje izredno veliko moč, saj mu govori da bo preživel z reanimacijo in mu tudi daje veliko moč, saj mu pravi da je skrbnik vesoljnega življenja. Zato pridem jaz od časa do časa do bruhanja ob prebiranju Prometejevega šmorna, ker samo ego pumpa. Potem mu obrnem hrbet in pride do ogromne sprostitve energije. Tako, PD je zgodbica za Ego, ki mu daje ogromno hrane.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #7856 - 01.02.2010 at 09:10:06

ik.kanu.na wrote on 01.02.2010 at 03:39:05:

Luč svetloba obeh                

Življenje---misel                                        

Kupa življenja!!!

Psssst, sam ne mu tega povedat na glas, ker on je "prvi" na svetu prišel do svojih lastnih spoznanj, nihče pred njim v tem civilizacijskem valu se še ni dokopal do tega, on je prvi "kalček" ki je pokukal iz zemlje, drugi mu šele morajo slediti.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7857 - 01.02.2010 at 10:38:04

ik.kanu.na wrote on 01.02.2010 at 03:39:05:

Luč svetloba obeh                

Življenje---misel                                        

Kupa življenja!!!

Ne JAZ SEM ALOJZ!!! Ti to kaj pomeni ?! Ti si bebec!- Ti to kaj pomeni? Cheesy Wink
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #7858 - 01.02.2010 at 10:43:41

El Pesnik wrote on 29.01.2010 at 15:27:40:
Zanimivo kako lahko obrneš. A s tem ko bi ti šel v meditacijo bi pomagal meni, al kako? Sploh pa kako lahko pristopiš v tišino svoje biti z nekim ciljem? Saj cilj meditacije je ravno v tem, da ti 100% čisto dojameš svoje bivanje, ne pa da svoje bivanje narediš za nekaj drugega. Naš osnovni problem pa je seveda v tem, da ne poznamo svoje eksistence. In meditacija ni nič drugega kot poglabljanje v bistvo svoje eksistence. Kako lahko napišeš, da boš s poglabljenjem v svoje bistvo pomagal meni? Ne gre.

S tem, da skozi meditacijo dobim neko celostno izkušnjo bivanja, ne dobim hkrati pooblastila, da si misel lahko prilasti to izkušnjo celosti za predmet analize, saj  ta izkušnja celosti izgubi svojo kvaliteto in postane nujno predmet negacije. Logičnega/dialektiktičnega   utemeljitvanju  neke teorije (npr. o razvoju  zavesti) skratka ni mogoče argumentirat  z izkušnjo celosti, ampak je kljub njej (ali pa prav zaradi nje) treba vztrajat na logično/dialektičnem polju utemljevanja neke teorije.

O vlogi mistične izkušnje celosti/enosti (spontane ali izzvane z meditacijo) mitja peruša  v znanosti  lepo polemizira gregor tomc tukaj:
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1013506093/75

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7859 - 01.02.2010 at 10:45:18

[quote author=Kozmicni_Poet link=1199276871/7855#7855 date=1265011482][quote author=Sandib link=1199276871/7850#7850 date=1264932300][quote author=Sandib link=1199276871/7788#7788 date=1264851152]El Pesnik wrote on 30.01.2010 at 12:19:47:

Središče življenja je življenjski duh,kjer je misel vsebina tega duha. Sedaj pa lepo na pručko in študiraj?
Središče je življenjsko izmenično EM valovanje tvoje biti-življenja.Samo življenje ima vsebino-misel ki je vsebina tega tvojba EM tokokroga-žiljenjskega!!!!
Ta tokokrog pa izmenično valovi iz  čutil na um- zavest zunanji notranji iz zavesti na um in sočasno obratno. Tako da center življenja je ravno življenjski duh v tvoji živi biti-ko te ni ta duh postane mrtev-elementaren brez misli. Še kaj ni jasnega?

Bo še pel tvoj nesmisel tvojih lastnih misli El poeta ? Brez žalitev nesmisel -smisla!

Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 522 523 524 525 526 ... 764