Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 51 52 53 54 55 ... 764
(Read 1495883 times)
Poet
Ex Member

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #780 - 17.02.2008 at 10:27:41

Alojz in Sandib wrote on 16.02.2008 at 14:17:31:
Bolj dojemljivi bodo kmalu spoznali bistvo. Oni vase zagledani vsevedi (i), bodo rabili malo več časa, da spoznajo vesoljno in vsako njeno mept* pojavnost in lastno bit večno-sedaj ujeto v njemu in njej.

Tvoje teorije vesoljne mept* pojavnosti bržkone ne bom nikoli spoznal. Ah, nič ne de, life goes on.

Zakaj Jezus prijaha na oslu v Betlehem?

Jezus ne prihaja na oslu v Bethlehem - zakaj? Ker ni nikoli zares obstajal, njegovo zgodbo so si izmislili glede na gibanje sonca, prvo so jo pa povedali v Egiptu za sončnega boga Horusa in potem še druge. Jezus je le zadnji v vrsti sončnih mesij, ki si jih je nekdo z "agendo" izmislil. No, saj sem vedel, da ima g. Alojz prisotne primesi močne krščanske indoktrinacije.  

Učite se, če si želite spoznati lastno vsemogočno veličino in darove življenja, ki ste jih  nekoč neetično zavrgli čeprav ste jih poznali in se njim zavezali.

Jaz nisem nič zavrgel. Zgodba o "izvirnem grehu" je duhovna past, da bi ti za vedno ostal "duhovno nepopoln". Zavrzi to zgodbo in poglej kaj ostane. Ta zgodba in Biblija in sorodne zgodbe so "duhovna past". Kdor se nanje prilepi, se mu um obteži in obstane - catch my drift?

Vi se samo slepite in tolažite, da živite samo enkrat. Vi ste večno-sedaj Vi sami ! Če mislite, da je s smrtjo konec se slepite, vsak vaš konec je sočasno vaš začetek in tako večno-sedaj. Mrtvi  ponovno vstajate  v življenje, drug drugemu smo darovalci in garanti  življenja. Vi želite lastno ciklično smrt spoznati za konec, a tega konca ne poznate. Ste ga izkusili? Ste ga in ga večno-sedaj! Samo spomin nanj ste izgubili, ko večno-sedaj  umirate in se znova rojevate v to vaše obličje. Zakaj potem ne veste, da večno-sedaj živite? Ne poznate tudi lastnega začetka, ker ga ni in ga nikoli ne bo (cikli), tako tudi konca ne bo. Smo večno-sedaj, živimo in bomo večno sedaj in smo bili večno-sedaj in tako naprej in nazaj v neskončnost, ko smo večno-sedaj-živi !              
LP Alojz

AJGOR, AJGOR, AJGOR!!! Sedaj pa dokaži, da nisi duhovni hinavec, in g. Alojzu povej isto kot si povedal meni - da je ideja o trajnosti le hrana za mojo zavest, ki spodbuja mojo mentalno lenobo.

Če nisi "duhovni hinavec" se oglasi. Ali pa še naprej nekritično hvalisaj boga Prometejcev, ki bo človeštvu pripeljal "Zlato dobo". Zdaj se pa odloči - in ne, ni se mi potrebno zahvaljevati.  Grin
Back to top

IP Logged

Nahate.d
Ex Member

Reply #781 - 17.02.2008 at 11:10:01

[quote author=Sandib link=1199276871/480#483 date=1202413432]Poet wrote on 07.02.2008 at 10:57:33:
gape wrote on 07.02.2008 at 10:48:00:

Hja, gape, če bi vseskozi spremljal tole temo, bi videl kaj vse so načečkali tile Prometejci. Sploh pa je demokracija, in dokler ni nobenih kletvic kaj bi še več hoteli? Tile Prometejci naj se pa malo v roke vzamejo, da ne bodo več pisali takih salamenskih traparij in bo vse v redu.  Wink

Poet

Smisel življenja je služiti življenju. Smisel in namen naše civilizacije pa je zopet narediti življenje večno, v smislu, da se umetno v navezi s sobrati rojevaš z zavestno neprekinjenim spominom. Posledica tega, ob odkritju neomejenega vira energije, so medsončna potovanja in s tem sposobnost selitve življenja na druge, za življenje  primerne planete. S tem je dosežena večnost vesoljnega življenja (obstoja) in to je edini smisel, vreden našega truda. To bi moral biti smisel vsakega posameznika, ki mu ni skrb za življenje tuja!
Biblija pove »Zadnji sovražnik,« ki bo premagan« je smrt«!!

Ti je še do bureka, ko glava boli, da peče burek?

Kako je to mišljeno;

Smisel življenja je služiti življenju. Smisel in namen naše civilizacije pa je zopet narediti življenje večno, v smislu, da se umetno v navezi s sobrati rojevaš z zavestno neprekinjenim spominom.

Kaj je mišljeno pod umetno?

Lep pozdrav   Smiley
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #782 - 17.02.2008 at 11:43:49

To umetno, ki ga prvo sploh nisem registriral (bi mel še več materiala za "pljuvanje") je po mojem mišljeno v navezi v RAelijanci in podobnimi. Tud oni nekaj "pripovedujejo" o neki drugi rasi, ki je ustvarila ljudi in potem želijo klonirati vsepovprek, in njihov vodja je oblečen kot marsovček in marsovček ga je nekoč tudi nagovoril v "popolni francoščini" in potem kar ga je nekoč dr. Phil nekaj spraševal je le-ta potem hudo užaljen prekinil pogovor z "by-by!". Dr. Phil odvrne: "I guess he doesn't like me that much!"  Grin  Najbrž da res.

Sploh pa Alojz, toliko govoriš o *življenju, samo očitno te je tega tako zelo strah, da kar popeniš, ko te kdo pokritizira, ti nastavi ogledalo in še kaj. Ti sam želiš verjeti v večnost svojih misli, ker veš da drugega nimaš/nimamo. Pa še tole: smrt ni noben sovražnik kot pravi Bibilija (tvoja krščanska indokrinacija) ampak prijatelj. Sovražnik je le za tvoj ego/um, ki se oklepa svojega iluzornega obstoja, in za nič drugega. Tako da tvoje čaščenje *življenja kaže le na globok strah pred le-tem in smrtjo.   Kdaj se boš začel ukvarjati s temi dejanskimi problemi, ki jih ti s svojim delovanjem tu le potiskaš vedno globlje v podzavest?  Shocked
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #783 - 17.02.2008 at 13:21:11

Sašo wrote ;
Kopron, zelo lepo od tebe, da hočeš vse najboljše za človeštvo!

Vprašanje pa je, če si do danes tudi kaj storil ali je ostalo le pri želji?!

Heh, najboljše pri tem, da sem že marsikaj dobrega storil za Človeštvo je pa to; da mi je Bog blagoslovil dejanja nad želje  Roll Eyes .
Tako, da mi je On pomagal storiti več, kot sem si sploh zamišljal da bi lahko naredil  Cool Shocked  Kiss
Coooooool. Keep on, my Creator - Holy Father  Kiss Cool

Boštyxz
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #784 - 17.02.2008 at 13:27:40

titud wrote on 16.02.2008 at 10:20:12:
Poet wrote on 15.02.2008 at 21:06:06:
titud wrote on 15.02.2008 at 14:51:19:
Tko da kolk je alojz nudil svojim otrokom ljubezni  se iz njegovih blodenj ne da sklepat. Tko da tko  ti kot  jaz sva zadnja na tem svetu, ki bi mogla o tem sodit.

Blodnje in ljubezen gredo skupaj? To bi pa res rad slišal kakšen uspešen primer.

Blodnja je od ustaljenih miselnih vzorcev osvobojena misel, tako kot je ljubezen občutje, osvobojeno ustaljenih čustevenih vzorcev. Obe sta poosebljeni inovaciji ali pa ni ne ene ne druge; pravzaprav je blodnja edina spobsobna umislit ljubezen. Dokaz  za uspešnost  blodnje kot mislenega odraza inovativnega obučtenja/čustovanja je pravzaprav beseda ljubezen sama, ki podeljujeje blodnji drubženo relevantnost od zgodnjega srednjega veka napej v pomenu romantične  viteške ljubezni, ki je do danes seveda doživela nekaj reoinovacij, s katerimi pa je samo  pridobila  na 'uspešnosti primera'.

Wrooong, brother :
Love exist . Some of them will never find Her ( It )  Cry. And it is the First force, that runs all Spaces , and Spaces live from Her ( It).
And, this subtile Force is hard 2 measure, but it is still the strongest  Cool of all forces that exist  Cheesy. It is above them  Cool.
Also, because this primary Force created everything that exist, including materia with Atoms.
Thanks to God for this Force  Roll Eyes of Love  Kiss Cool
Pa lep, jasen, sončen dan, by Boštjan, želim še napreeej  Cool
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #785 - 17.02.2008 at 13:51:41

No, vidiš, kopron, o tem bi se dalo pa kaj več reči. Že res, da "Love exists and is the Primary force of creation" samo po mojem je titud želel tudi reči, da ljudem/nam sploh ni jasno kaj je to "ljubezen" in večina človeštva misli, da je to trubadurska viteška "emocionalna blodnja in potvorba".

Zato ima titud prav, ko to pravi, prav imaš pa tudi ti. Samo, kopron, ne vem, če mi zdajle poznamo to primarno silo - Ljubezen. Po mojem je to tista sila, ki jo ego/um duši. Zato bo znova nastopila šele s smrtjo ega/uma, čemur pa se Prometejci tako upirajo in nočejo sprejeti mojih dobronamernih "brutalno resničnih neolepšanih kritik".
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #786 - 17.02.2008 at 14:12:27

Poet wrote:
AJGOR, AJGOR, AJGOR!!! Sedaj pa dokaži, da nisi duhovni hinavec, in g. Alojzu povej isto kot si povedal meni - da je ideja o trajnosti le hrana za mojo zavest, ki spodbuja mojo mentalno lenobo.

Če nisi "duhovni hinavec" se oglasi. Ali pa še naprej nekritično hvalisaj boga Prometejcev, ki bo človeštvu pripeljal "Zlato dobo". Zdaj se pa odloči - in ne, ni se mi potrebno zahvaljevati.  Grin

Poet, kot sem ti že nekaj dni nazaj napisal sem zaznal, da se Alojz tega racionalizema o trajnosti zaveda. Pri tebi je problem, da ga v umu sprejemaš kot idejo in se ti zdi pravilna. Tako, kot praviš, da je dobro duhovno odrekanje. Si se vprašal, kaj stoji za tem? Imaš interes, tvoja zavest ima interes  po odrekanju, ker misli, da s tem nekaj pridobi, da bo potem boljše.
To je problem tvoje zavesti, da je ne poznaš dovolj, je v stanju pridobivanja idej in se z njimi identificira, zato proizvaja ne samo žalitve, ki res niso omembe vredne, ampak tudi klevete, ki pa so v bistvu poveličevanje svojega ubogega, bednega uma.
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #787 - 17.02.2008 at 14:22:29

Quote:
Poet wrote:

Poet, kot sem ti že nekaj dni nazaj napisal sem zaznal, da se Alojz tega racionalizema o trajnosti zaveda. Pri tebi je problem, da ga v umu sprejemaš kot idejo in se ti zdi pravilna. Tako, kot praviš, da je dobro duhovno odrekanje. Si se vprašal, kaj stoji za tem? Imaš interes, tvoja zavest ima interes  po odrekanju, ker misli, da s tem nekaj pridobi, da bo potem boljše.
To je problem tvoje zavesti, da je ne poznaš dovolj, je v stanju pridobivanja idej in se z njimi identificira, zato proizvaja ne samo žalitve, ki res niso omembe vredne, ampak tudi klevete, ki pa so v bistvu poveličevanje svojega ubogega, bednega uma.

No, pa se potem izkaže kdo ne bere postov. Jaz ti že ves čas trobim, da je ta zavest/ego/um KONČNA in nimam interesa sebe na večne cikle producirati. Z Alojzem se bodem samo zato, da mu dopovem, da njegove teorije le hranijo to zavest za katero on sam potem reče, da se bo večno rojevala in v to verjame.

Te klevete so pa usmerjene zoper to zavest, da bi se predramila in ... umrla. Samo to tebi tako ali tako ni jasno, ker ti imaš čisto neke svoje ideje. Malo si bral tega in onega in sedaj misliš, kaj si dojel ter se delaš nekega finega razsodnika.

Škoda da sem sploh začel debatirati s teboj, samo rekel si, da si "študiral" J. Krišnamurtija. Nisem si predstavljal, da je možno biti tak hinavec in J.Krišnamurtija izrabljati takrat, ko tebi to pač paše in se skrivati za finimi izrazi, da bi s tem zakril dejansko stanje.

Nič, ti si sedaj čisti Prometejec, zdaj si v tem krogu, naprej si pa sam pomagaj. Tako kot Etrex, ki je enkrat naštel vse mogoče "duhovne discipline" samo zato da pokaže, kako on jih ni nič dojel. Isto je s tabo, z J. Krišnamurtijem operiraš samo zato, da skriješ svojo duhovno revščino. Pa bodi Prometejec, če ti tako paše, samo J. in UG. Krišnamurtija ne mešaj v te vesoljske blodnje.

Žalost sploh, da si karkoli bral, ker ti to sedaj služi le kot obrambni mehanizem in poveličevanje lastnega znanja - zate bi bilo nemara bolje, ko ne bi nič bral. Takrat bi bil gol in bi se videl kot dejansko si. Zdaj si pa kot računalnik, ki po potrebi izda ustrezen "memoriziran stavek" in se potem fino smeji, kako da je pameten in napreden.

Prometejci si pa res zaslužite en drugega. Ne vem, kaj vas bo moralo udariti po glavi, da boste spregledali skozi svoje lastne utvare.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #788 - 17.02.2008 at 14:52:35

Poet, poglej kam si zabredel. Iz samopoveličevanja  greš v samopomilovanje. Ne veš kaj je etika, ego, psihološki čas. Nekaj etiketiraš, ker se potem čutiš varnega s svojimi idejami, ne priznaš pa si, da je ranila tvoj ego (si še cel v njem) Jakopinka, ko ti je razlila tvoje vedro vode v katerem si se tako lepo ogledoval.
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #789 - 17.02.2008 at 17:11:23

Quote:
Poet, poglej kam si zabredel. Iz samopoveličevanja  greš v samopomilovanje. Ne veš kaj je etika, ego, psihološki čas. Nekaj etiketiraš, ker se potem čutiš varnega s svojimi idejami, ne priznaš pa si, da je ranila tvoj ego (si še cel v njem) Jakopinka, ko ti je razlila tvoje vedro vode v katerem si se tako lepo ogledoval.

Mir s teboj, ajgor.

Jakopinka pa me je samo vprašala, kaj pomenijo tisti trije krogi pri slikci od Bude pri profilu. Pa me ni držalo odgovarjati, ker ne vem, če je Buda vedel, da ima okrog sebe tri kroge, ko je meditiral pod drevesom. Tako da ne vem, kje je to pobrala in kako bi lahko bil užaljen, boljl pa me moti, ko nakdo zlorablja Krišnamurtija za lastno psihološko varnost. Samo toliko. Pa sem se tudi jaz že naveličal te těme.
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #790 - 17.02.2008 at 17:16:34

Etrex wrote on 16.02.2008 at 00:32:10:
Temo sem odpru tu, ker sem mislil da ce kje prevladuje osebnostno zrelih, duhovno ozavescenih in razumljivih ljudi, je to tu. Zaenkrat sem zelo razocaran, saj cesa tako prostaskega (ne velja za vse, saj so nekateri cisto ok) nisem zasledil se na nobenem drugemu forumu.

Srcno upam da se tist osebki popravijo in pokazejo vsaj malo spostovanja do osebe kot je Alojz. Samo ko pomislim, clovek razveljavla zakone v kvanti fiziki, fiziki, itd, itd,.. in potem se najdejo smrkavci ki pametujejo in se obnasajo kot...Boljse da ne recem kaj.
L.p. Smiley

Etrex, po mojem je zate še upanje, za te starejše gospode pa ne vem.

Etrex, spoznal boš, da je ravno v "duhovnosti" največ premetencev, ki pridejo od kdo ve kje. V duhovnosti iščejo uteho in varnost, but  make no mistake - prava duhovnost je psihološka smrt. Zato je "najmanj" iluzorne varnosti v pravi duhovnosti.

To temo si pa tu odprl zaradi enega samega razloga - da bi ti razbili iluzije o eksistenci. To točno počnemo. Nekoč boš to spoznal, za tiste starejše gospode je pa to malo težje. Mir s teboj.

lp, poet
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #791 - 17.02.2008 at 17:49:00

Poet kaj potem mi ne eksistiramo? Kaj lahko v niču obstaja, če je nič?

Na enostavno vprašanje daj enostaven odgovor...

L.P.
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #792 - 17.02.2008 at 17:50:06

Upam, da ste razumeli mojo enostavno razlago enotne naravne zakonitosti mept* in našo večno-sedanjo živo bit, nikoli začeto, nikoli končano, kjer vsak konec sočasno pomeni začetek in vsak začetek konec starega cikla in tako večno-sedaj naprej in nazaj v neskončnost
ujeti v točki zlitja večno-sedaj,
vse in vsake X mept* = INmept* EM A T O RImept*=X mept* večno-sedaj.
                                                          <>◙<>            
                                               XIN- EMATO-RIX    

Kaj potem nimamo? Smo to mogoče izgubili, da ne znamo in ne zmoremo uresničiti, da bi bili sposobni večno-sedaj živeti? Brez da smo nevedni ujeti in odvisni od kroga ponavljajočih ciklov naše naravne reprodukcije, kjer smo drug drugemu darovalci in garanti življenja!?  
Je to vprašanje našega ponovnega zveličanja, izstopa iz ciklov reprodukcijskega kroga lastne vrste sploh mogoče?  

Je to mogoče uresničitev popolne neodvisnosti, svobode, samostojnosti vsakega med nami, ko lahko vsak sam odloča kje, kdaj in kako bo živel ter sam prostovoljno zavezan uresničeval svojo večno-sedaj živo bit!

Nas takšna uresničitev lastnega zveličanja čemu zavezuje?
Zavezuje nas zgolj prostovoljna zaveza služiti vesoljnemu življenju in spoštovanju vesoljnega etičnega kodeksa svetosti vsakega življenja v službi njegove ohranitve.

Kdo potem nadzoruje našo prostovoljno zavezo služiti življenju?  Moj odgovor je od vseh nas »Elohim- večno živih« izbrani-galaktični zbor modrecev in starešin vesoljnega  življenja, ki imajo moč in voljeno pravico odločanja, da kršiteljem zaveze onemogočijo njihovo neetično početje, tako da jih odstranijo in izolirajo iz našega širšega skupnega občestva.

Kdo smo potem Zemljani?
Smo si zmožni priznati, da smo tu zgolj v časovni zapori, ko bomo morali sami priti do spoznanja, da smo na tem planetu izolirani iz širšega lastnega občestva po lastni grešnosti, kot storilci izvirnega greha *življenja?

Ali s tako sprejeto razlago potem ne dobijo NLP in žitni krogi po Zemlji nek sporočilni smisel in namen? Pravi žitni krogi so risani v naravi s 3D tehniko! Iskreno se vprašajmo; ali mi, kot civilizacija s to tridimenzionalno tehniko znamo in zmoremo sploh risati v naravi? Zakaj se do danes nihče ni poglobil v samo tehniko risanja pravih žitnih krogov? To so bistvena vprašanja? Samovšečni vsevedi, zbudite se!

V besedni sijaj ujet govorec boj kaže svojo samovšečnost, kot čisti izraz velike misli.

LP Alojz
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #793 - 17.02.2008 at 18:07:24

Ne boj se za mene, z menoj je mir.
Ti boš pa veliko storil zase, če ga ne boš iskal v sprenevedanju.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #794 - 17.02.2008 at 19:04:28

Bardo

Vse lepo in prav. Ali ni mogoče notranjost Zemlje tudi v večini njena akumulirana vrednost? Koliko tekočine vsebuje naše telo in običajno skoraj vse oblike življenja?

Se ta odstotek giblje okoli 70%?

Kar se tiče debeline zemeljske skorje in tvoje pripombe o ladji odrešitve, ti naj povem, da
je zemeljska skorja pod Himalajo okoli 20km, pod morji pa včasih komaj kak km.

To daje razlago svete gore, tempelj na sveti gori, gora odrešitve, čisto  praktičen pomen svete tradicije za našo civilizacijo. Ko Zemlja zaniha znotraj gravitacijskega polja nudijo ravno gorski masivi najbolj sigurno mesto preživetja!
Se strinjaš?

L.P. Alojz
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 51 52 53 54 55 ... 764