Quote:Poet wrote:
AJGOR, AJGOR, AJGOR!!! Sedaj pa dokaži, da nisi duhovni hinavec, in g. Alojzu povej isto kot si povedal meni - da je ideja o trajnosti le hrana za mojo zavest, ki spodbuja mojo mentalno lenobo.
Če nisi "duhovni hinavec" se oglasi. Ali pa še naprej nekritično hvalisaj boga Prometejcev, ki bo človeštvu pripeljal "Zlato dobo". Zdaj se pa odloči - in ne, ni se mi potrebno zahvaljevati. Grin
Poet, kot sem ti že nekaj dni nazaj napisal sem zaznal, da se Alojz tega racionalizema o trajnosti zaveda. Pri tebi je problem, da ga v umu sprejemaš kot idejo in se ti zdi pravilna. Tako, kot praviš, da je dobro duhovno odrekanje. Si se vprašal, kaj stoji za tem? Imaš interes, tvoja zavest ima interes po odrekanju, ker misli, da s tem nekaj pridobi, da bo potem boljše.
To je problem tvoje zavesti, da je ne poznaš dovolj, je v stanju pridobivanja idej in se z njimi identificira, zato proizvaja ne samo žalitve, ki res niso omembe vredne, ampak tudi klevete, ki pa so v bistvu poveličevanje svojega ubogega, bednega uma.
No, pa se potem izkaže kdo ne bere postov. Jaz ti že ves čas trobim, da je ta zavest/ego/um KONČNA in nimam interesa sebe na večne cikle producirati. Z Alojzem se bodem samo zato, da mu dopovem, da njegove teorije le hranijo to zavest za katero on sam potem reče, da se bo večno rojevala in v to verjame.
Te klevete so pa usmerjene zoper to zavest, da bi se predramila in ... umrla. Samo to tebi tako ali tako ni jasno, ker ti imaš čisto neke svoje ideje. Malo si bral tega in onega in sedaj misliš, kaj si dojel ter se delaš nekega finega razsodnika.
Škoda da sem sploh začel debatirati s teboj, samo rekel si, da si "študiral" J. Krišnamurtija. Nisem si predstavljal, da je možno biti tak hinavec in J.Krišnamurtija izrabljati takrat, ko tebi to pač paše in se skrivati za finimi izrazi, da bi s tem zakril dejansko stanje.
Nič, ti si sedaj čisti Prometejec, zdaj si v tem krogu, naprej si pa sam pomagaj. Tako kot Etrex, ki je enkrat naštel vse mogoče "duhovne discipline" samo zato da pokaže, kako on jih ni nič dojel. Isto je s tabo, z J. Krišnamurtijem operiraš samo zato, da skriješ svojo duhovno revščino. Pa bodi Prometejec, če ti tako paše, samo J. in UG. Krišnamurtija ne mešaj v te vesoljske blodnje.
Žalost sploh, da si karkoli bral, ker ti to sedaj služi le kot obrambni mehanizem in poveličevanje lastnega znanja - zate bi bilo nemara bolje, ko ne bi nič bral. Takrat bi bil gol in bi se videl kot dejansko si. Zdaj si pa kot računalnik, ki po potrebi izda ustrezen "memoriziran stavek" in se potem fino smeji, kako da je pameten in napreden.
Prometejci si pa res zaslužite en drugega. Ne vem, kaj vas bo moralo udariti po glavi, da boste spregledali skozi svoje lastne utvare.