Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 189 190 191 192 193 ... 764
(Read 1510566 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #2850 - 17.08.2008 at 20:48:37

Boštyxz wrote on 17.08.2008 at 20:39:09:
Se opravičujem, ker nisem uspel priti prej na net, ker sem se potepal po Jadranski luži  Cool z Stvarnikovim Blagoslovom  Kiss.

V kratkem nadaljujemo  Cool Cool.

Lp, čaw

from Boštyxz + # Kiss#

Predvsem lastnim,ki je sočasno stvarnikov in obratno= Eno in isto večno-sedaj.
Mogoče so ti pa vode ki so akumulirana vrednost tega planeta pomagale? Kaj veš? Jezus je rad hodil po vodi! Mogoče je pa zato nosilc akumuliranega (izgubljenega) vesoljnega znanja. Ja Bošty pozdravljen v mlaki-življenja.

Lp Alojz Wink
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #2851 - 17.08.2008 at 20:58:08

Alojz in Sandib wrote on 17.08.2008 at 20:08:49:
Ocena tebe osebno bp. Imaš svobodno voljo,če te P.D in moje  navedbe v njemu motijo čAV-BAV-NASVIDENJE. Tudi potem ostajajo vse moje trditve,da si ti tip (Bp)- brez-pameti. Dejstvo je,ki ga ti dobro poznaš iz zgodovine :Vsako novo odkritje je bilo vedno soočeno s skepso večine. Ko je čas dozorel pa je bilo sprejeto, četudi se je kasneje pokazalo za napačno. No tu pa ti lahko povem še eno resnico; Sam trdim,da je samo 10% našega civilizacijskega vedenja in razumevanja vesoljne elementarne in življenjske samobitnosti v okvirju pravega človeškega vesoljnega  vedenja in razumevanja,ki ga v sebi (zadnjih 14000 let) skriva naša zakodiranega celotna zemeljska teološka zapuščina. Počasi boš mogoče kaj dojel.V to, pa osebno dvomim,ker te  vidim zgolj  kot užaljenega in oskubljenega samovšečnega butastega Grin noja.  

Res je Lojzek, vsako odkritje je sprejeto s skepso. In jest sem kar precejšenj skeptik. Vendar pa imaš vseeno priložnost, da svoje meglene teorije pojasniš, razložiš, razdelaš. Ti pa namesto tega žališ, zmerjaš, zamegljuješ, ponavljaš že povedano.

To je verjetno najboljši način, da te ljudje označijo za čudaka in pozabijo.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2852 - 17.08.2008 at 21:32:22

Quote:
Ocena tebe osebno bp. Imaš svobodno voljo,če te P.D in moje  navedbe v njemu motijo čAV-BAV-NASVIDENJE. Tudi potem ostajajo vse moje trditve,da si ti tip (Bp)- brez-pameti. Dejstvo je,ki ga ti dobro poznaš iz zgodovine :Vsako novo odkritje je bilo vedno soočeno s skepso večine. Ko je čas dozorel pa je bilo sprejeto, četudi se je kasneje pokazalo za napačno. No tu pa ti lahko povem še eno resnico; Sam trdim,da je samo 10% našega civilizacijskega vedenja in razumevanja vesoljne elementarne in življenjske samobitnosti v okvirju pravega človeškega vesoljnega  vedenja in razumevanja,ki ga v sebi (zadnjih 14000 let) skriva naša zakodiranega celotna zemeljska teološka zapuščina. Počasi boš mogoče kaj dojel.V to, pa osebno dvomim,ker te  vidim zgolj  kot užaljenega in oskubljenega samovšečnega butastega Grin noja.  

Res je Lojzek, vsako odkritje je sprejeto s skepso. In jest sem kar precejšenj skeptik. Vendar pa imaš vseeno priložnost, da svoje meglene teorije pojasniš, razložiš, razdelaš. Ti pa namesto tega žališ, zmerjaš, zamegljuješ, ponavljaš že povedano.

Ja, kaj pa je sedaj s tabo. Prikazuješ se kot komandant in reprezentačni predstavnik skeptikov, ki daje priložnosti. Si mentalno zbolel ali sanjaš, da odrejaš in poveljuješ, kaj kdo je in kakšnega naj ljudje vidijo.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2853 - 17.08.2008 at 22:24:30

[quote author=ajgor link=1199276871/2850#2852 e zanimadate=1219001542]Quote:

Ja, kaj pa je sedaj s tabo. Prikazuješ se kot komandant in reprezentačni predstavnik skeptikov, ki daje priložnosti. Si mentalno zbolel ali sanjaš, da odrejaš in poveljuješ, kaj kdo je in kakšnega naj ljudje vidijo.

Lp, Igor [/quote]

igor

Točno si ga opisal.Ampak bodi pozoren na njegov zadnji stavek kako lepo pokaže kakšen (egoist) človek (bp) v resnici je.

To je najboljši način,da te ljudje označijo za ČUDAKA in POZABIJO.

Si videl Igor kako prav sva imela; človeka je enostavno strah čudaštva in tuje pozabe! A ta človek ne ve,da je že čudak in pozabljen sam od sebe.

Boji se misliti,boji se izpostavljati,boji se kakati,boji se rizika,ni samozavesten je en navaden polulanc,ki ni sam sebi dovolj in se boji osame. Boji se besed drugih ljudi,kalkulira kaj se sme in kaj se ne sme.Vsak,ki ima 5 minut časa lahko z njim malipulira s tem tepcem nesamozavestnim,nesamospoznanim. Boli me k...c kaj drugi mislijo,jaz vem kdo sem,kaj je moje življenjsko poslanstvo in kaj moram človeštvu darovati -brez kalkulirana-matematike. Sem večno-sedaj in me prav lepo boli k...c kaj smem in kaj ne smem.Delam tisto za kar sem rojen na tej Zemlji,ti čudak posrani bojazljivi. Sedaj vidiš kako se kakec odkrije sam po sebi.!!!!!!!

Lp Alojz Grin Grin Grin
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #2854 - 17.08.2008 at 22:47:30

Alojz in Sandib wrote on 17.08.2008 at 22:24:30:
Si videl Igor kako prav sva imela; človeka je enostavno strah čudaštva in tuje pozabe! A ta človek ne ve,da je že čudak in pozabljen sam od sebe.

Boji se misliti,boji se izpostavljati,boji se kakati,boji se rizika,ni samozavesten je en navaden polulanc,ki ni sam sebi dovolj in se boji osame. Boji se besed drugih ljudi,kalkulira kaj se sme in kaj se ne sme.Vsak,ki ima 5 minut časa lahko z njim malipulira s tem tepcem nesamozavestnim,nesamospoznanim. Boli me k...c kaj drugi mislijo,jaz vem kdo sem,kaj je moje življenjsko poslanstvo in kaj moram človeštvu darovati -brez kalkulirana-matematike. Sem večno-sedaj in me prav lepo boli k...c kaj smem in kaj ne smem.Delam tisto za kar sem rojen na tej Zemlji,ti čudak posrani bojazljivi. Sedaj vidiš kako se kakec odkrije sam po sebi.!!!!!!!

To ni vprašanje bojazljivosti in poguma, ampak če si si že našel poslanstvo in imaš morda kaj pametnega za povedat, potem ti samo svetujem, da se potrudiš in svoje poslanstvo kar se da dobro opraviš.

Ne pa tako, kot počneš to zdaj, ko serješ v lastno skledo.
Večini ljudi tvoja resnica ni sama po sebi očitna, vse prej kot to.

Pojasni, argumentiraj, razloži, pokaži. Ne žali, ne ponavljaj 1000x po nepotrebnem, ne podcenjuj sogovornikov, ne delaj logičnih napak, ki kar bijejo v oči.
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #2855 - 17.08.2008 at 22:54:34

Quote:
Vendar pa imaš vseeno priložnost, da svoje meglene teorije pojasniš, razložiš, razdelaš. Ti pa namesto tega žališ, zmerjaš, zamegljuješ, ponavljaš že povedano.

Ja ta pa je dobra bp, samo ta stran ima 191 strani, na katerih Alojz podaja razlage, za piko na i, imas se celotno stran P.D.

Ampak ti raje razigravas nekega tezkega veljaka, ki samo pljuva okrog sebe brez razloga in pojma, nato cel uzaljen zavihas nos, ker dobis nazaj svojo lastno gnojnico ki jo izlivas. Hoces se postaviti po robu Alojzu, da bi izpadel ne vem kaj, ampak tvoje znanje je dalec preomejeno, ce pa bi ze imel toliko znanja, pa bi lahko samo vse potrdil. Ne vem kaj pricakujes na taksen nacin.
Tako da razmisli kaksen smisel ima to tvoje razigravanje.

P.s. Aja o ponavljanju nebi, ker za taksne kot si ti, ocitno ni dovolj samo ponavljati v nedogled.

L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2856 - 17.08.2008 at 22:55:33

Quote:
Alojz in Sandib wrote on 17.08.2008 at 22:24:30:

To ni vprašanje bojazljivosti in poguma, ampak če si si že našel poslanstvo in imaš morda kaj pametnega za povedat, potem ti samo svetujem, da se potrudiš in svoje poslanstvo kar se da dobro opraviš.

Ne pa tako, kot počneš to zdaj, ko serješ v lastno skledo.
Večini ljudi tvoja resnica ni sama po sebi očitna, vse prej kot to.

Pojasni, argumentiraj, razloži, pokaži. Ne žali, ne ponavljaj 1000x po nepotrebnem, ne podcenjuj sogovornikov, ne delaj logičnih napak, ki kar bijejo v oči.

Kako pa ti veš,kaj je logično,če se bojiš misliti,dihati,živeti? Človek dojemi bojiš se lastne sence-dokazal si nam vsem. Koga lahko ti sodiš,če si pa ves pokakan,da ne boš čudak in osamljen? Daj poglej v oči sam sebi in potem sodi druge-kapiraš si premajhen  za te stvari.Jasno, za zmeraj? Premajhen in nepomemben za to zadevo,ki je pomebna zate,a ti to ne želiš spregledati. Vesoljna samobitnost dela zate,ker ti ne upaš delati in živeti za vesoljno življenje.
To dojemi pa boš že veliko dojel!!!!

Lp Alojz Wink
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #2857 - 17.08.2008 at 23:00:21

Etrex wrote on 17.08.2008 at 22:54:34:
Ja ta pa je dobra bp, samo ta stran ima 191 strani, na katerih Alojz podaja razlage, za piko na i, imas se celotno stran P.D.

Ampak ti raje razigravas nekega tezkega veljaka, ki samo pljuva okrog sebe brez razloga in pojma, nato cel uzaljen zavihas nos, ker dobis nazaj svojo lastno gnojnico ki jo izlivas. Hoces se postaviti po robu Alojzu, da bi izpadel ne vem kaj, ampak tvoje znanje je dalec preomejeno, ce pa bi ze imel toliko znanja, pa bi lahko samo vse potrdil. Ne vem kaj pricakujes na taksen nacin.

Tale tvoj Lojzek je pozival da, če ima kdo kakšno vprašanje, naj vpraša. Postavill sem vprašanje, čemu formule, s katerimi se ne da nič počet, pa še vedno nisem dobil odgovora nanj, ker njegovih litanij, ki jih je ponovil, ne morem šteti kot odgovor na to, kar sem spraševal.

Namesto odgovora sem dobil zato golido zmerljivk, žalitev in podobnega.
In ti potem mene vprašaš, kaj se grem?
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #2858 - 17.08.2008 at 23:12:26

Etrex wrote on 11.08.2008 at 12:21:44:
To je to, umikanje pozornosti v prihodnost, kjer bos nekaj nasel.

Zakaj ce pa se vse zdaj odvija in kaj bi iskal, ce imas vse v sebi?

To je tudi problem tistih duhovnih knjig, za duhovno iskanje.

Tista formula pa sploh ni nic kompliciranega.

Tako ti dam primer potem pa ga lahko prestavis kamor hoces.

Xmept= clovek, recimo. INmept je v temu primeru zenska, RImept pa moski, Alfa, Omega, A...Z zacetek, konec, zacetek. Je tocka prehoda, vzrok posledica je EM sila. interakcija med tema dvema principomna je clovek.

Ok recimo posameznik kot Xmept ima IN-duso in RI-telo
vzrok in posledica med njuno interakcijo je EM sila itd.
Konstanta se v nicemer ne spremeni.

Ce se potrudis pos nasel ta zakon v vsakeum delcu od galaksije do atoma in bos videl da je vse po istemu kopitu in da povsod vlada isti sistem.

l.p.

To sem napisal nazadnje v enem drugem topicu.

O temu je cel cajt govora, ce bi bil le malo bolj pozoren na to temo, bi nasel marsikaj in vprasal nekaj konkretnega brez dodatnega cinizma, bi gotovo dobil odgovor.

L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2859 - 17.08.2008 at 23:12:56

Quote:
Etrex wrote on 17.08.2008 at 22:54:34:

Tale tvoj Lojzek je pozival da, če ima kdo kakšno vprašanje, naj vpraša. Postavill sem vprašanje, čemu formule, s katerimi se ne da nič počet, pa še vedno nisem dobil odgovora nanj, ker njegovih litanij, ki jih je ponovil, ne morem šteti kot odgovor na to, kar sem spraševal.

Etrex jo ima spisano na svojem postu.Razložena je pa res najmanj 1000x,če jo do sedaj nisi dojel, si pač bp. Tako, sem se sedaj odločil ,da bom vsakega,ki bo preveč kokodakal od sedaj naprej imenoval človek bp.

Einstein
            MC2 = E        ------      EC2 = M

Alojz

Xmept =  INmept  A-.-O RImept= Xmept

Bp mogoče se naredi čudeš in kaj ugotoviš? Mogoče podobnost? Mogoče je zadeva malo bolj dodelana,razumljivejša? Vedi ga?

Tko nekako ga mi čudaki in pozabljeni serjemo, na tem svetu!!!!!

Lp Alojz Grin Grin
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVUa Bp
Reply #2860 - 17.08.2008 at 23:34:10

Quote:
Alojz in Sandib wrote on 16.08.2008 at 11:58:16:
To bp, bo varianta,ki je pisana na tvojo kožo,saj si jo ti sam skomponiral . Ludvik bp-brez pameti.
Pristanem pa tudi na Ludvika-razbijača človeške neumnosti,kakršno kažeš ti -bp-brezvezni pacient

Da ta opis glasnega razbijača še najbolj ustreza tebi, kaže že to, da ne veš niti, da je šel razvoj imena v smeri:
hlud - wig, Ludwig, Ludovicus, Louis,  Luigi, Lewis, Lois, Alois, Aloysius, Alojz, Lojzek ...

In na konću A-LOJ-Z, ali loj od A do Z.

Pa lep pozdrav.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVUa Bp
Reply #2861 - 17.08.2008 at 23:41:17

M.L. wrote on 17.08.2008 at 23:34:10:
Quote:
Alojz in Sandib wrote on 16.08.2008 at 11:58:16:
To bp, bo varianta,ki je pisana na tvojo kožo,saj si jo ti sam skomponiral . Ludvik bp-brez pameti.
Pristanem pa tudi na Ludvika-razbijača človeške neumnosti,kakršno kažeš ti -bp-brezvezni pacient

Da ta opis glasnega razbijača še najbolj ustreza tebi, kaže že to, da ne veš niti, da je šel razvoj imena v smeri:
hlud - wig, Ludwig, Ludovicus, Louis,  Luigi, Lewis, Lois, Alois, Aloysius, Alojz, Lojzek ...

In na konću A-LOJ-Z, ali loj od A do Z.

Pa lep pozdrav.

Ja!!! Loj za mazanje skurjenih možganov,tistih farizejev,ki hodjo po cerkvah in razlagajo'!!! MIR MED NAMI IN Z NAMIi'!!!!,a ne Mali lumpek farizejski in licemersko gobezadalo faruško? Ja, od Ado Z (škoda da ni Ž) loj za mazanje  skurjenih možgančkov od klera.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2862 - 17.08.2008 at 23:44:01

Quote:

Zadnji stadij človeka, ki vidi, da nima izhoda in bo moral nekaj konkretnega povedati-odgovoriti je delati iz sebe žrtev. Hočeš se pokazati, kako so drugi grdi in neupravičeno napadajo tebe.  Ne se delat tako ubogega, saj nisi.

Sedaj mi pa povej, kaj konkretnega se da s samo formulo relativnosti početi?

Kakšen mesec nazaj sem ti prikazal enako formulo, samo namesto IN-RI sem vstavil opazovano-opazovalca, še pod to formulo sem jo postavil, da bi bilo ja razumljivo. To formulacijo je res napisal Alojz, vendar je ta razlaga znana in se prenaša. Alojz jo želi konkretizirati. Niti ne veš kdo vse jo je študiral, samo zapopadel je ni. Sam sem potreboval tudi dosti let in raznih poti, da sem spoznal, da ni poti.
Ko si začel to prebirati, si stopil na to pot. Ta pot je za samouka lahko izredno dolga, zelo verjetno, da se ti nikdar ne konča in boš vseskozi na poti, ne boš znal sestopiti z nje. Odloči se sam. Prva in osnovna stvar je odločitev, imaš možnost izbire. To še zdaleč ni svobodna volja.

Lp, Igor

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2863 - 17.08.2008 at 23:56:07

Quote:
Quote:

Zadnji stadij človeka, ki vidi, da nima izhoda in bo moral nekaj konkretnega povedati-odgovoriti je delati iz sebe žrtev. Hočeš se pokazati, kako so drugi grdi in neupravičeno napadajo tebe.  Ne se delat tako ubogega, saj nisi.

Sedaj mi pa povej, kaj konkretnega se da s samo formulo relativnosti početi?

Kakšen mesec nazaj sem ti prikazal enako formulo, samo namesto IN-RI sem vstavil opazovano-opazovalca, še pod to formulo sem jo postavil, da bi bilo ja razumljivo. To formulacijo je res napisal Alojz, vendar je ta razlaga znana in se prenaša. Alojz jo želi konkretizirati. Niti ne veš kdo vse jo je študiral, samo zapopadel je ni. Sam sem potreboval tudi dosti let in raznih poti, da sem spoznal, da ni poti.
Ko si začel to prebirati, si stopil na to pot. Ta pot je za samouka lahko izredno dolga, zelo verjetno, da se ti nikdar ne konča in boš vseskozi na poti, ne boš znal sestopiti z nje. Odloči se sam. Prva in osnovna stvar je odločitev, imaš možnost izbire. To še zdaleč ni svobodna volja.

Lp, Igor

IGor dodal bi; to je pot,da odkriješ svobodno voljo in jo spoznaš v sebi. Ko pa stopiš na to pot je pred tabo neznano- to je resnica!!!!!
Ne veš,kam se podajaš in kaj je cilj!!! Brez osebne moči (notranje) želje in volje ni mogoče priti do cilja. Jaz sem na cilju,vendar vsakemu svetujem naj se vpraša,če je sposoben lastno bit žrtvovati za ta cilj,ki v bistvu ničesar ne garantira v začetni fazi.daleč za tem je spoznan  končni cilj osvoboditi lastno bit,da bi tako osvobojena, osvobajala naprej Wink..

Lp Alojz Smiley

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2864 - 18.08.2008 at 00:06:51

Alojz, v bistvu govoriva enako. Le jaz ne uporabljam besede cilj, ampak sestop iz poti. Pot, pojmujem kot čas, postopnost. Če si na poti si zame v časovnem intervalu. Cilj lahko jemlješ kot konec podrejanju času.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 189 190 191 192 193 ... 764