Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 169 170 171 172 173 ... 764
(Read 1499154 times)
ajgor
Ex Member

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #2550 - 27.07.2008 at 23:53:17

Ti si pa res en cvet Lijepe naše.

Vidim, da si postal pravi poznavalec Stvarnika samega (Modrega) in preizkušen izkuševalec lastne teme.

Sprašuješ se ali se imaš sploh česa bati. S takšnim odnosom do sočloveka, kot ga imaš ti, boš potreboval še veliko pomoči.

Dejstvo; prijatelja sem zaenkrat še obvaroval psihiatrije.

Namig: študiraj milino.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #2551 - 28.07.2008 at 00:27:06

Poet wrote on 27.07.2008 at 22:33:48:
A vam jazst pavem najblj bolšo resnico našega tozemskega prebivanja???

Kako se na Hrvatskom reče "ovci"? E, pa reče se "vuneni travomlat"!  Grin Cheesy

Torej, kdo ima bolj prav? Tisti ki enotnemu samoizrazu vesoljnega *življenja reče "ovca" ali tisti ki mu reče "vuneni travomlat"? Ker vidite, oboje skupaj ne gre, že po sami naravi realizirane zvočne vibracije dotičnega osebka živalskega spola.

Jaz pravim, da ovce sploh ni! Čist res! Torej, v smislu, sad ga vidiš, sad ga ne vidiš!  Grin Kar pomeni naslednje: kdo sploh pravi, da moramo stvari kakorkoli poimenovati? V smislu, ali nam jezik kakorkoli služi, pri "razumevanju" vesolja in neskončne vesoljne pojavnosti?

Ko si že tako dobro poimenoval vuneni travomlat   Grin  sem se spomnila na eno smeškano kratko risano zgodbico o vunenem travomlatu.   Grin

http://www.youtube.com/watch?v=wcyUORPpBnM

Lep pozdrav   Smiley
Back to top

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #2552 - 28.07.2008 at 00:28:25

Alojz in Sandib wrote on 27.07.2008 at 18:13:56:
Samospoznanje je stanje vesoljne biti, ...

Za tole te zanesljivo čaka Nobelova nagrada!

Ne glede na to kaj si kdo predstavlja pod tem tvojim terminom "samospoznanje", to sploh ni važno, ne glede na to kaj si pod njim predstavljaš ti sam, tudi to ni važno, ne glede na to, če nihče na tem svetu sploh ne ve (razen tebe seveda, pa tudi to ni važno) kaj naj bi to pomenilo, pa tudi to ni važno, je zanesljivo nekaj:

Če obstaja samospoznanje potem obstaja tudi njegovo nasprotje, to je nesamospoznanje (ali recimo temu tako: odsotnost samospoznanja).

In dalje:

Če velja, da je samospoznanje stanje vesoljne biti ...

... potem velja tudi:

Da je nesamospoznanje tudi stanje vesoljne biti.

Torej, ker je oboje, tako samospoznanje kot tudi nesamospoznanje, stanje vesoljne biti (ne glede kaj si pod tem terminom bilo kdo na tem svetu predstavlja da naj bi to bilo, pa to ni važno), zakaj je potem sploh potrebno poudarjati, da je samospoznanje stanje vesoljne biti in to obešati na "veliki zvon".

To je približno tako kot če bi v glavnih TV poročilih in v vseh tiskanih mediji širom države objavili "šokantno" in velepomembno vest, ki bi se glasila npr, takole:

"Danes ob 8 uri zjutraj se je 150 potnikov vkrcalo na vlak v Mariboru, po dve in pol urni vožnji so točno ob 10:30 vsi prispeli srečni in živi v Ljubljano"

Aha sedaj se mi je posvetilo, ne glede na to kaj ti Alojz napišeš v zvezi s to svojo prometejkovsko teorijo ... :

*Bizgec(TM) = *Bizgec(TM)

... je tvoje pisanje nepomembno.

p.s. :*Bizgec(TM) je stanje vesoljne biti
Back to top

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2553 - 28.07.2008 at 01:00:20

Če se že sprašuješ o delu teksta, ki si ga izvlekel iz konteksta ne postavljaj zaključkov. Spraševanje o delu teksta, potem podajati logično razmišljanje in si priročno izmisliti celo zgodbo, glede logičnega prikaza dejstva tega delčka je še vedno gledanje delčka in ne celote.

Ker vedno gledaš samo delčke, ne vidiš celote. Seveda je pa to lažje za blefiranje.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #2554 - 28.07.2008 at 10:35:07

Quote:
Ti si pa res en cvet Lijepe naše.  
A ne? Tudi sam tak mislim.

Quote:
Vidim, da si postal pravi poznavalec Stvarnika samega (Modrega) in preizkušen izkuševalec lastne teme.

Drži. Kje s' pa ti?

Quote:

Sprašuješ se ali se imaš sploh česa bati. S takšnim odnosom do sočloveka, kot ga imaš ti, boš potreboval še veliko pomoči.

Se imaš česa bati? Ti očitno misliš, da se imaš. Bog ti pomahaj.

Drugič: kakšen odnos do soljudi imaš pa ti? Iz vseh tvojih postov veje nek prikrit vzvišenizem. Pa kot da zanalašč daješ samo take kratke poste, da se ja ne bi preveč izdal. Te je česa strah?

Quote:

Dejstvo; prijatelja sem zaenkrat še obvaroval psihiatrije.

Namig: študiraj milino.

Dejstvo: tudi psihiatrija je v neskončnem vesolju, tudi psihiatrija je Stvarnik sam, razumeš to, ti prakticioner vzvišenizma?

Namig: rdeče-rumeno pa šccc izza ovinka!

Bok
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2555 - 28.07.2008 at 11:00:12

Poet, vidim da nimaš kaj povedati.

Podaj se še globje v analizo saj to kar si napisal je zate le malo preveč površinsko. Pozdravi Modrega.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #2556 - 28.07.2008 at 11:56:43

Quote:

Podaj se še globje v analizo saj to kar si napisal je zate le malo preveč površinsko. Pozdravi Modrega.

Lp, Igor

Shocked Shocked Shocked
    Shocked Shocked Shocked
        Shocked Shocked Shocked

Ok, ajgor, a bi se ti končno že želel izjasniti? Pri tebi človek nikoli ne ve s kom se pogovarja, pri vseh drugih vem, ti se pa skrivaš za svojimi lepimi besedami in nekimi silnimi nauki. Možeš li to?

Bok
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2557 - 28.07.2008 at 11:59:15

Poet wrote on 28.07.2008 at 11:56:43:
Quote:

Lp, Igor

Shocked Shocked Shocked
    Shocked Shocked Shocked
        Shocked Shocked Shocked

Ok, ajgor, a bi se ti končno že želel izjasniti? Pri tebi človek nikoli ne ve s kom se pogovarja, pri vseh drugih vem, ti se pa skrivaš za svojimi lepimi besedami in nekimi silnimi nauki. Možeš li to?

Bok

Če si v dilemi, vprašaj svojega Modrega in spotoma mi ga pozdravi.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #2558 - 28.07.2008 at 13:58:31

Presneta banda tolovajska (he he, opomba prevajalca! Grin), zdaj bom pa jaz zastavil celo kopico vrlo relevantnih vprašanj, ki so se mi bile pojavljale tako ali drugeče v zadnji čas! Čigkdovor uspe uspešno odgovoriti na moja vprašanja, dobi skledo riža!  Cool Smiley

1) če hočem jazst v naslednjem življenji biti Afganistanec, kaj se moram preseliti tja dol in v Afganistanu umrčkati, da bi potlej moja duša bila ostala v Afganistani, pa bi se koj kmalu vezala na Afganistansko telesce? Hvala za odgovor.

2) Drugo vprašanje se tiče minotavra zraven bom pa dodal še etični kodeks in prostovoljni izgon iz Raja. Torej takole gre tole vprašanje: torej zakaj se minotavra NE SME ustvarjati. Kaj se pri toti zadevi gre za naslednje - minotaver je pol človek/Elohim pol pa žival/bik. No, in sem jaz takole tuhtal, zakaj to ne gre skupaj je razlog v tem, da ne more tako telo - pol človeški DNK pol živalski, služiti duši Elohima in samozavednemu izrazu zavesti = pride do prčkarij, duša je orenk zmedena kje se je zdaj naselila in minotaver pobezlja ter ugonobi svega in svašta kar lazi po hosti. No, in je to kršenje etičnega kodeksa ker pride do poberkljanja DNK zapisov in to sploh ni lepo za videt, kdor si je to drznil ustvariti pa je izgnan na Zemljo.

A, vidite, tu pa je srž problema in mojega vprašanja: kak za zlodeja grenkega pa lahko Elohim sploh napravi tako grozodejstvo? Saj to najprej prejudicira, da tak Elohim sploh ni samospoznan in vseveden, kak se je spravil ustvarjati tako beštijo grozno. Do pomote pa tudi ne more priti v vseznalskosti takega individuuma, torej tiči zajec v nekem drugem grmu. Torej, Alojz, v katerem grmu tiči zajec, ki se je spravil ustvarjati minotavra in kaj je sploh razlog takemu grozodejstvu.

Ker, Elohim po mojem sploh ne rabi roditi minotavra, da bi se samopozabil in rodil na Zemlji. Po meni se samospoznani Elohim sam prostovoljno odloči za samopozabo in se obda z gostim oblakom kozmične teme, ki napravi da on sam pozabi samega sebe in svojo relacijo do vsega vesolja. In je to prostovoljna pozaba Kralja Vesolja, ne pa neka "napaka" ker smo ustvarili minotavrovo dete. Ta minotaver, Alojz, mi ne gre v račun, jaz vem da nisem nikoli z nobenim minotavrom se pečal, ker se mi zdi čist zgrešena logika, pa tudi nobenega kentavra nisem ustvarjal, in ne krilate veverice. Jaz sem samo lepo se odločil, da se bom samopozabil in obdal z oblakom kozmične teme čisto prostovoljno, ker vem da sem jaz vesolje in je vesolje jaz - kapiš? Tu nema neke namerne napake ali pa nevedenje, kaj če minotavrovo dete meni prinesti, no way.

Tak da ... ja, to so moja pitanja, aja pa še to: kdo je ustvaril vunenega travomlata, baš me zanima. In ali je še kje kakšna variacija tega bitjeca, recimo kakšna ovca ki obenem izredno dobro plava in še zraven kot kaka podivjana veverica skače z drva na drvo. Evo, to me baš zanima, puno vam hvala.  Cheesy

Bok   Smiley
Back to top
« Last Edit: 28.07.2008 at 15:30:51 by poet »  

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #2559 - 28.07.2008 at 15:46:20

Vi sploh niste za noben hec ...  Cry Cry Cry

Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #2560 - 28.07.2008 at 16:22:34

imho je duh nekoliko nad logiko
in ga logika nikol ne bo mogla razložit ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2561 - 28.07.2008 at 16:24:27

Poet wrote on 27.07.2008 at 22:33:48:
A vam jazst pavem najblj bolšo resnico našega tozemskega prebivanja???

Kako se na Hrvatskom reče "ovci"? E, pa reče se "vuneni travomlat"!  Grin Cheesy

Torej, kdo ima bolj prav? Tisti ki enotnemu samoizrazu vesoljnega *življenja reče "ovca" ali tisti ki mu reče "vuneni travomlat"? Ker vidite, oboje skupaj ne gre, že po sami naravi realizirane zvočne vibracije dotičnega osebka živalskega spola.

Jaz pravim, da ovce sploh ni! Čist res! Torej, v smislu, sad ga vidiš, sad ga ne vidiš!  Grin Kar pomeni naslednje: kdo sploh pravi, da moramo stvari kakorkoli poimenovati? V smislu, ali nam jezik kakorkoli služi, pri "razumevanju" vesolja in neskončne vesoljne pojavnosti?

Sašo: o DNK živalih sem se podobno spraševal. Domislil sem se sam pri sebi: Elohim imajo DNK vseh živali. Ne samo to: imajo tudi DNK človeka. Kar pomeni: če vsi na Zemlji pocrkamo, pridejo oni in na novo vzpostavijo človeška telesa. Poanta: se imaš v tem neskončnem vesolju sploh česar koli bati? Namig: vprašaj ajgorja, on se boji za "duševno zdravje" svojega prijatelja, pa tako čivka kako mu je vse jasno, pa ne ve niti, da je njegov "prijatelj" samoizraz Stvarnika samega, kar pomeni da nihče v celem vesolju ni boljši Stvarnik kot ravno tisti človek, ki v tem trenutku "hoče prostovoljno" izkušati svojo lastno temo. Še kaj, ajgore mili? Namig: nič več.

Bok

Pozdravljen Šišač ovaca -bog stari!!!

Ma kje si ti moj glasnogovorac.Dobro si ovo izpričao.Sva ti je istina tu.
Takoj ti moram reči u popolnosti imaš prav! Šišaj ovce do daske!

Danes sem bil v eni izmed največjih slovenskih firm.Lepo takoj so me podučili,da moram biti malo bolj ovčica. A jaz sem jim dal lepo vedet,da se mene ne da striči, ili tako ili nikako!
No pa bo tako kot pravim jaz-upam vsaj,če ne bodo ovce travo (besedo) prej pojedle.
Poet, vesel sem da si spet med nami!

Lp Alojz Wink Cool
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2562 - 28.07.2008 at 16:32:22

Poet wrote on 28.07.2008 at 15:46:20:
Vi sploh niste za noben hec ...  Cry Cry Cry

Poet

Pa vse je hec! Vsaj ti- si to dojel!

Minotaver  -opis genetske manipulacije-neetično ampak še vedno prostovoljno-štekaš iz čefa kot pravijo bratje Srbi! Ja hec!
Ampak kljub vsemu bi bil pa dober hec tud na neomejen čas spravt
Si za to?

Lp Alojz Grin Grin Cool
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2563 - 28.07.2008 at 16:34:00

gape wrote on 28.07.2008 at 16:22:34:
imho je duh nekoliko nad logiko
in ga logika nikol ne bo mogla razložit ...

gape

Logika je posledica duha-vprašanje je nepotrebno! Logika statično razmišljanje! Fuj!

Lp Alojz Grin Cool
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2564 - 28.07.2008 at 16:37:14

Bamby -gozdni prebivalec

Ti ni kaj jasno!? Odgovori si sam,pa ti bo vse jasno! Citate trgat iz konteksta znajo samo politikantje-brez argumentov!

Lp Alojz Shocked Grin Tongue Cool
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 169 170 171 172 173 ... 764