Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 168 169 170 171 172 ... 764
(Read 1492462 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #2535 - 27.07.2008 at 17:19:07

Quote:
Dokler bodo ljudje živeli v prepričanju, da je življenje igra, iluzija, bodo takšni absurdi. Verjetno jih lahko spravi iz teh igrivih sanj zgolj realna bolečina.

Lp, Igor

AYgor

Osel je verjetno ravno zato sinonim za trmo. Mene bolj skrbi 'naša'človeška 'nekritična' samovšečnost samozadostnost. To vidim in občutim povsod !
Najbolj me fascinirajo samozlagani ljudje. Ko jih običajno razkrinkam,pa jok in stok in tarnanje,kako so nesrečni zaradi tega in onega. Vedno so drugi krivi, oni sami nikoli.

Lp Alojz Grin Wink Cool
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2536 - 27.07.2008 at 18:03:04

To je povsod, ta nesamokritičnost. Tudi psihologija uči, da probleme izpoveš in potem iščeš vzorce v sanjah in jih primerjaš z nekimi tabelami, ki jih je izdelal kdo ve kdo iz svojega zablojenega uma. Um, pa je v svojih mislih sposoben zgraditi vse od raja do pekla. Problem je identifikacija s svojimi misli, ki normalno, da te naredijo lepega, pametnega, poštenega. V realnosti pa ni vedno tako in seveda, če zopet poslušaš svoj um , bodo vedno krivi drugi ali pa neke situacije. Psihologija, ki temelji na Descartosovi trditvi, mislim torej sem, je popolnoma zgrešena, zavajajoča.
Pri sami življenski situaciji, ki je lahko res bedna, pa je kriva družbena ureditev ne vedno posameznik.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2537 - 27.07.2008 at 18:13:56

Quote:
To je povsod, ta nesamokritičnost. Tudi psihologija uči, da probleme izpoveš in potem iščeš vzorce v sanjah in jih primerjaš z nekimi tabelami, ki jih je izdelal kdo ve kdo iz svojega zablojenega uma. Um, pa je v svojih mislih sposoben zgraditi vse od raja do pekla. Problem je identifikacija s svojimi misli, ki normalno, da te naredijo lepega, pametnega, poštenega. V realnosti pa ni vedno tako in seveda, če zopet poslušaš svoj um , bodo vedno krivi drugi ali pa neke situacije. Psihologija, ki temelji na Descartosovi trditvi, mislim torej sem, je popolnoma zgrešena, zavajajoča.
Pri sami življenski situaciji, ki je lahko res bedna, pa je kriva družbena ureditev ne vedno posameznik.i

Lp, Igor

Samospoznanje je stanje vesoljne biti,ki se kot lastno vesoljno dejstvo  samorealiziralo in samomanifestiralo v posamezniku.To stanje je neodvisno od vsake misli, je zgolj samobitno vesoljno samizraženo dejstvo- same vesoljne biti-Stvarstva-Stvarnika-enosti.

Družbeno ureditev smo ljudje sami spacali,kot smo se sami prostovoljno izločili iz našega galaktičnega občestva Elohim. Res je, krivice so v nebo vpijoče- s svojo svobodno voljo smo sami mi to želeli in to tudi dobili. Ko bodo naše duše dobesedno spreobrnjene se bomo ponovno svobodno odločali kje in kako bomo živeli -v lastni egoistični službi ali v službi ohranjanja vesoljnega življenja,katerega samospoznani del bomo-kmalu.

Lp Alojz Cool. Cool
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2538 - 27.07.2008 at 18:33:52

Alojz in Sandib wrote on 27.07.2008 at 18:13:56:
Samospoznanje je stanje vesoljne biti,ki se kot lastno vesoljno dejstvo  samorealiziralo in samomanifestiralo v posamezniku.To stanje je neodvisno od vsake misli, je zgolj samobitno vesoljno samizraženo dejstvo- same vesoljne biti-Stvarstva-Stvarnika-enosti.

Družbeno ureditev smo ljudje sami spacali,kot smo se sami prostovoljno izločili iz našega galaktičnega občestva Elohim. Res je, krivice so v nebo vpijoče- s svojo svobodno voljo smo sami mi to želeli in to tudi dobili-naše duše!!!!!!

Lp Alojz Cool

Samospoznanje je seveda neodvisno od misli, ker jo poznaš veš, da si to ti in jo uporabljaš kot orodje. Normalno, da se ne boš vsega učil vedno znova, ampak pobrskaš po spominu, ki napaja misel.

To življensko situacijo z vsemi družbenimi ureditvami, katere smo imeli in jih imamo, pa gradi naša tisočletna človeška zavest, katero gradi naša misel. Sedaj ali je ta kontrolirana ali svobodna volja, niti ni tako pomembno. Dejstvo je, da smo z našo egoistično miselnostjo zafurali vse kar se je zafurat dalo. Etični red v katerega mora preiti naša zavest, bo lahko odrešitev za posameznika ali človeško skupnost. Galaktična zavest je sedaj v etičnem redu.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2539 - 27.07.2008 at 18:41:17

Quote:

Družbeno ureditev smo ljudje sami spacali,kot smo se sami prostovoljno izločili iz našega galaktičnega občestva Elohim. Res je, krivice so v nebo vpijoče- s svojo svobodno voljo smo sami mi to želeli in to tudi dobili-naše duše!!!!!!

Lp Alojz Cool

Samospoznanje je seveda neodvisno od misli, ker jo poznaš veš, da si to ti in jo uporabljaš kot orodje. Normalno, da se ne boš vsega učil vedno znova, ampak pobrskaš po(duši)!!! Smiley spominu, ki napaja misel.

To življensko situacijo z vsemi družbenimi ureditvami, katere smo imeli in jih imamo, pa gradi naša tisočletna človeška zavest, katero gradi naša misel. Sedaj ali je ta kontrolirana ali svobodna volja, niti ni tako pomembno. Dejstvo je, da smo z našo egoistično miselnostjo zafurali vse kar se je zafurat dalo. Etični red v katerega mora preiti naša zavest, bo lahko odrešitev za posameznika ali človeško skupnost. Galaktična zavest je sedaj v etičnem redu.

Lp, Igor

Aygor

Po lastni svobodni volji.Tu je vzrok!!! Posledica je to- kar je-zafurano!!!,
Komu naj jokam? Samemu sebi,ker sem sam tako želel in se odločil v času, ko sem se lahko odločal seznanjen z vsemi posledicami lastne odločitve. To je tisto,kar si ljudje nočemo in ne moremo priznati! Mi sami smo kreatorji lastnega življenja večno-sedaj. Tudi tvoje razmišljanje nekako akceptiram s svojo razlago pa ga skušam pojasniti. Saj se razumeva?

Lp Alojz Wink Cool
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2540 - 27.07.2008 at 18:48:52

Alojz in Sandib wrote on 27.07.2008 at 18:41:17:
Quote:

Lp Alojz Cool

Samospoznanje je seveda neodvisno od misli, ker jo poznaš veš, da si to ti in jo uporabljaš kot orodje. Normalno, da se ne boš vsega učil vedno znova, ampak pobrskaš po spominu, ki napaja misel.

Lp, Igor

Aygor

Po lastni svobodni volji.Tu je vzrok!!! Posledica je to- kar je-zafurano!!!,
Komu naj jokam? Samemu sebi,ker sem sam tako želel in se odločil v času, ko sem se lahko odločal seznanjen z vsemi posledicami lastne odločitve. To je tisto,kar si ljudje nočemo in ne moremo priznati! Mi sami smo kreatorji lastnega življenja večno-sedaj. Tudi tvoje razmišljanje nekako akceptiram s svojo razlago pa ga skušam pojasniti. Saj se razumeva?

Lp Alojz Wink Cool  

Seveda se razumeva, točno tako je, vsi smo krivi. Hotel sem samo razložiti naše zablode in pametnjakoviči kot smo, s čim se identificiramo.

Sicer pa tako mora biti. Če bi bilo srugače sedaj midva tukaj ne bi debatirala in vdihovala rahlo onesnažen zrak. Vse je tako, kot je in tako je prav.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2541 - 27.07.2008 at 18:59:29

Aygor

Me iskreno veseli,da nas je vse več takih ki vemo kdo smo in zakaj smo tu na Zemlji. Moje upanje(osnova naše religijoznosti) se je potrdilo in se bo tudi nezmotljivo uresničilo v naše samospoznanje.

Lp Alojz Wink Cool
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2542 - 27.07.2008 at 19:22:23

Alojz in Sandib wrote on 27.07.2008 at 18:59:29:
Aygor

Me iskreno veseli,da nas je vse več takih ki vemo kdo smo in zakaj smo tu na Zemlji. Moje upanje(osnova naše religijoznosti) se je potrdilo in se bo tudi nezmotljivo uresničilo v naše samospoznanje.

Lp Alojz Wink Cool

Resnična religioznost se odraža v  samospoznanem umu.

Galaktična zavest je v dobi etike, vse več ljudi se sprašuje kam vodi naša borba z življenjem, pridobivanjem dobrin, katerih smo ustvarili zadosti in uničili zemljo z našim napuhom. Spoznanje, da ti odgovorov nihče ne bo serviral v kakšnem priročniku, da se moraš potruditi sam in jih najti v svoji zavesti, ki je zavest vsega človeštva ti lahko da samospoznanje in razumevanje etike. To zavedanje, da nismo odvojeni od drugih, dobiva vse več ljudi.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2543 - 27.07.2008 at 19:37:40

Quote:
Alojz in Sandib wrote on 27.07.2008 at 18:59:29:
Aygor

Lp Alojz Wink Cool

Resnična religioznost se odraža v  samospoznanem umu.

Galaktična zavest je v dobi etike, vse več ljudi se sprašuje kam vodi naša borba z življenjem, pridobivanjem dobrin, katerih smo ustvarili zadosti in uničili zemljo z našim napuhom. Spoznanje, da ti odgovorov nihče ne bo serviral v kakšnem priročniku, da se moraš potruditi sam in jih najti v svoji zavesti, ki je zavest vsega človeštva ti lahko da samospoznanje in razumevanje etike. To zavedanje, da nismo odvojeni od drugih, dobiva vse več ljudi.

Lp, Igor

Aygor

Saj veš,da sva iz  istega konca. Vse bomo uresničili verjemi mi! Sarkofagi se že delajo!!! Samospoznanje je dobesedno naše fizično zveličanje nazaj-domov v naše širše občestvo Elohim!  

Lp Alojz  Wink Cool
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2544 - 27.07.2008 at 19:52:40

Alojz, ko že govoriva o tem koncu ali pa mogoče središču, sam veš, da tukaj nikdar ni bilo kakšnega tercijalizma. Bila je dokaj velika svoboda miselnosti, tudi v komunizmu. Spoznavam, da se tudi sedaj priseljujejo ljudje odprtega duha in komunikacija o takšnih zadevah kar teče.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2545 - 27.07.2008 at 20:54:23

Quote:
Alojz, ko že govoriva o tem koncu ali pa mogoče središču, sam veš, da tukaj nikdar ni bilo kakšnega tercijalizma. Bila je dokaj velika svoboda miselnosti, tudi v komunizmu. Spoznavam, da se tudi sedaj priseljujejo ljudje odprtega duha in komunikacija o takšnih zadevah kar teče.

Lp, Igor

Teološko civilizacijsko sporočilo s farizeji nima nič drugega skupnega kot le to,da so ga (terciali-farizeji) izrabili sebi v prid. Teologija je časovno in geografsko prilagojen civilizacijski avtosistem hrambe našega(prostovoljno) izgubljenega vesoljnega vedenja. Ti osebno lahko slediš tej poti ali pa ateistični,kjer skrivnost našega bivanja odkrivaš znanstveno- recimo.Obe poti so legitimne ,ker dopuščajo našo svobodno voljo.So enakovredne. Jaz sem izbral srednjo,ki ju medsebojno ne izključuje in omogoča in poenoti obe v celoto.

Lp Alojz Smiley Cool
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2546 - 27.07.2008 at 21:24:40

Prav to sem povedal, da sama vzgoja ni bila pogojena z neko tradicijo. Danes je z informacijsko tehnologijo in navidezno globalizacijo ki je propaganda, težje.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU v eni veliki slovensk
Reply #2547 - 27.07.2008 at 21:34:19

[quote author=ajgor link=1199276871/2535#2546 asbdate=1217186680]Prav to sem povedal, da sama vzgoja ni bila pogojena z neko tradicijo. Danes je z informacijsko tehnologijo in navidezno globalizacijo ki je propaganda, težje.

Lp, Igor [/quote]
Aygor

Jutri naprej !  Ob 13h imam sestanek v Lj. Kasneje bo verjetno čas.

Lp Alojz Wink
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #2548 - 27.07.2008 at 22:33:48

A vam jazst pavem najblj bolšo resnico našega tozemskega prebivanja???

Kako se na Hrvatskom reče "ovci"? E, pa reče se "vuneni travomlat"!  Grin Cheesy

Torej, kdo ima bolj prav? Tisti ki enotnemu samoizrazu vesoljnega *življenja reče "ovca" ali tisti ki mu reče "vuneni travomlat"? Ker vidite, oboje skupaj ne gre, že po sami naravi realizirane zvočne vibracije dotičnega osebka živalskega spola.

Jaz pravim, da ovce sploh ni! Čist res! Torej, v smislu, sad ga vidiš, sad ga ne vidiš!  Grin Kar pomeni naslednje: kdo sploh pravi, da moramo stvari kakorkoli poimenovati? V smislu, ali nam jezik kakorkoli služi, pri "razumevanju" vesolja in neskončne vesoljne pojavnosti?

Sašo: o DNK živalih sem se podobno spraševal. Domislil sem se sam pri sebi: Elohim imajo DNK vseh živali. Ne samo to: imajo tudi DNK človeka. Kar pomeni: če vsi na Zemlji pocrkamo, pridejo oni in na novo vzpostavijo človeška telesa. Poanta: se imaš v tem neskončnem vesolju sploh česar koli bati? Namig: vprašaj ajgorja, on se boji za "duševno zdravje" svojega prijatelja, pa tako čivka kako mu je vse jasno, pa ne ve niti, da je njegov "prijatelj" samoizraz Stvarnika samega, kar pomeni da nihče v celem vesolju ni boljši Stvarnik kot ravno tisti človek, ki v tem trenutku "hoče prostovoljno" izkušati svojo lastno temo. Še kaj, ajgore mili? Namig: nič več.

Bok
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #2549 - 27.07.2008 at 22:59:41

O Poet   Smiley

Kako si se imel na morju morski Buda.   Wink

Lep pozdrav   Smiley
Back to top

IP Logged