Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 141 142 143 144 145 ... 764
(Read 1505758 times)
ajgor
Ex Member

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #2130 - 04.07.2008 at 00:40:42

OMEN SAT wrote on 03.07.2008 at 19:22:36:
Mogu se bi srecat Sai Babo Iz oci v oci šele potem bi videl kaj je sploh Univerzalno znanje.  

Sam sem se srečal iz firbca, kakšna dva meseca nazaj in kakšnega Univerzalnega znanja (kaj sploh to je) nisem videl, je pa izžareval mirnost.
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #2131 - 04.07.2008 at 07:13:47

Quote:
Mogu se bi srecat Sai Babo Iz oci v oci šele potem bi videl kaj je sploh Univerzalno znanje.  

Sam sem se srečal iz firbca, kakšna dva meseca nazaj in kakšnega Univerzalnega znanja (kaj sploh to je) nisem videl, je pa izžareval mirnost.

univerzalno znanje je da dojames kaj sploh je kozmična zavest.
verjamem ti da si srecal z njim saj se sreca z njim na tisoče ljudi vendar je le peščica med njimi ki ga dojame.
odvisno od tvoje zrelosti na poti.
jst k sm bil prvic dol pr njemu bi tud lohk reku da nisem nic posebnga vidu tud samo izžarevanje njegove aure ,ko sem bil drugič pa sem imel že um toliko prečiščen da sem ga zacutil globje.
to so take globine ki se jih z umom ne da opisat ker ga ni,je samo kozmična zavest večno-sedaj
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #2132 - 04.07.2008 at 10:06:45

M.L. wrote on 04.07.2008 at 00:16:15:
Vi P.D.-jevci prisegate in častite materijo, ki je mrtva in omejena z prostorom, po drugi strani pa hočete z tem čaščenjem doseči večno življenje. Vidiš, že takoj na začetku ne gre nič skupaj. Povej mi, kako bi lahko dosegel večno življenje v nečem, kar samo ni večno. Če imaš vsaj malo razuma, moraš to razumeti in mi pritrditi.

Še nekaj bi te spomnil; čaščenje materije in materijalnega sveta je čaščenje satana, a ti je o tem mogoče kaj znanega. No zdaj pa reči, da to ni res, kar sem zdaj rekel in povej, kako ti prisegaš na čisto edino pravega boga. Ja saj ti verjamem, samo povem ti, da si popolnoma zmeden, če tega ne sprevidiš.

No pa lep pozdrav in snemimo si preveze z oči.    

M.L.

Tudi meni se je sprva zdelo, da je v PD-ju vse preveč materije in sem vse želel videti samo duhovno, duhovno, duhovno.

Kako je s to materijo sem že pisal, mogoče si videl, mogoče ne, bom še enkrat povedal bolj na kratko: torej PD nima nič z materijo, ker tudi mi sami nimamo nič s to materijo, ki nas obdaja. Mi smo duša in skozi nas teče Zavest: v času kozmične teme (kot ta čas sam imenujem) mi živimo pod občutkom, da smo telo, telo, telo. Ves dan čutimo samo telesne dražljaje, duše in zavesti pa ne čutimo. In to je ves problem. Naša zavest je sedaj ujeta v materialno telo in ravno to je bistvo ne-samospoznanja, ravno to je tista materija, proti kateri se upravičeno boriš. Ker ravno to moramo storiti: dvigniti zavest ven iz tega materialnega telesa, da bomo točno vedeli kdo smo in bo telo za nas samo posoda, ne pa občutek, da smo mi telo.

Ker, kako če ti potem materija kakorkoli škodovati, če veš da si zavest, duša, in nisi materialnost? Potem materija naenkrat ni več noben problem in imaš v trenutku tisti, duhovni svet, po katerem tako hrepeniš - v bistvu hrepenimo samo po rešitvi iz telesa, a vse se bo odvilo tukaj in sedaj, in mislim da ne bo potrebno iti v noben drug svet , da bi to dosegli: vse se bo odvilo tukaj in sedaj.

Lp, Poet

p.s. Pa dajte malo brat poste, saj vam nihče nič noče. Saj v bistvu to kar vsi govorite je točno to kar v resnici tudi je, samo malo je treba centralizirati zadeve, jih oklestiti, videti iz drugega zornega kota in potem se bo zgodilo pravo razumevanje.
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #2133 - 04.07.2008 at 10:23:16

OMEN SAT

Problem vseh teh duhovnih gurujev po meni je v tem, da oni ves čas trdijo, kako ne rabijo učencev, kako so samozadostni, kako naj jih ljudje pustijo pri miru, a delujejo ravno obratno. Bojda so razsvetljeni, drugi tako pravijo, oni tega niti ne zanikajo ne potrdijo, in potem se ves ljubi dan ukvarjajo z ljudmi, ki pridejo k njim, namesto da bi vzeli palico in hordo pritepencev razgnali. Zakaj? Zato ker jim ne morejo povedati, dati, predati ničesar, kar oni že sami niso!!!! A se obnašajo, kot da se to lahko stori!!! In potem govoričijo in govoričijo, ponavljajo iste floskule, človeku ni nič kaj bolj jasno, še manj, ker sedaj ima cel kup novih idej s katerimi ne ve kako bi operiral, v dejanskem življenju mu pa še celo hodijo narobe.

In prav nobeden od teh duhovnih premetencev, in tu mislim tudi Ramana Maharshija, še posebej Oshoja, še posebej Sai Babo, nima toliko osebne integritete, da bi horde nepridipravov razgnal kar se da hitro, raje jim prodajajo psihološko meglo tja v tri dni iz leta v leta, in ljudem dajejo lažen občutek, da se v njih odvija neko silno razumevanje stvarstva in sebe, po več letih pa morda in še to s težavo ugotovijo, da temu sploh ni tako, in da se njihov pogled na svet ni niti malo spremenil.

Ljudem dajo ti duhovni šarlatani neke meditacijske tehnike, ki so v bistvu tu samo za preganjanje dolgačasa, človek pa misli, kako da napreduje, kako da postaja bolj duhoven, a v 20 letih se ne spremeni nič. Še vedno gre na tržnico in ga lahko branjevka užali, ker on je pa tako zelo duhoven, da se z branjevkami sploh ne bo ukvarjal. Hja, človek lahko meditira 20, 30 let na fula do daske, a vsi njegovi miselni vzorci bodo ostajali nedotaknjeni v njemu samemu, in ravno to je osnova nesamospoznanja, ne pa pomanjkanje meditacije. Ker toliko enih meditira, pa samo vegetira, pravega razumevanja sebe in sveta okoli sebe pa nimajo in se ne morejo dokopati do tega sploh. In potem je tu stalen konflikt med: delovanjem v svetu in meditiranjem. Tu potem sploh ni harmonije, duhovni pritepenec potem ves čas išče nek miren kotičen za statično meditiranje v nadvse dinamičnem vesolju, in ga potem lahko vse zmoti.

A kaj te sploh še lahko zmoti, če veš, da je vse kar se ti zgodi, odraz enotne vesoljne pojavnosti, ki te vsak trenutek obkroža in si ti ta vesoljna pojavnost in je ta vesoljna pojavnost ti? Potem tudi t.i. "kozmična tema" oziroma stanje "ne-razsvetljenja" ni več takšen problem, ker veš, da si se enkrat že moral prostovoljno odločiti za to stanje, zakaj ga potem ne bi enkrat izkusil do konca - to kozmično temo, kot raca na vodi sveta, ki plava na površini in ne dovoli, da bi jo voda potegnila vase. Tako tudi ti obstajaš med dnevom in nočjo, nisi več v temi, ne želiš si več brezglavo v svetlobo, ker veš, da svetloba enkrat že mora priti, prej ali slej, ne more biti drugače. In si samo raca med dnevom in nočjo, plavajoča na vodi a ne od vode, lebdeča v zraku a ne od zraka.

Mejduš, pa se je Poetu naenkrat zazdelo, da je kar fino zadel totole zadnjo primero! Juheeejjjj!!! Po kopronovo zavriska in si gre po hruško!!

Lp, Poetek bosopetek, račji mož
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2134 - 04.07.2008 at 10:27:48

OMEN SAT wrote on 04.07.2008 at 07:13:47:
Quote:

verjamem ti da si srecal z njim saj se sreca z njim na tisoče ljudi vendar je le peščica med njimi ki ga dojame.
jst k sm bil prvic dol pr njemu bi tud lohk reku da nisem nic posebnga vidu tud samo izžarevanje njegove aure ,ko sem bil drugič pa sem imel že um toliko prečiščen da sem ga zacutil globje.
to so take globine ki se jih z umom ne da opisat ker ga ni,je samo kozmična zavest večno-sedaj

Kozmične zavesti ne moreš dojeti, ni opisljiva z besedami in ni znanje, ki ti ga lahko nekdo da ali se ga naučiš. Tvoj um je dobil, kar je pričakoval. Čutila so bila pač bolj intenzivna, saj so podaljšek uma in jih ne bi ločeval od uma.
Sicer sem imel pa ta privilegij, da sem ga obiskal na VIP vhodu, torej povsem ob njem in je bil še poseben praznik, obletnica smrti njegove matere. To njegovo mirnost, pa bi prej opisal kot dobrohotnost.
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #2135 - 04.07.2008 at 10:51:17

sm se spet uspel prebit čez en konc tega 'čuda'

Alojz in Sandib wrote on 30.06.2008 at 12:07:49:
zavest nepripravljeno služiti vesoljnemu življenju

Alojz in Sandib wrote on 30.06.2008 at 12:22:46:
Sedaj ko smo pred samo spoznanjem se bomo lahko prostovoljno odločili za vrnitev v raj ali za nadaljevanje *življenja na Zemlji v smrtnosti in naravni reprodukciji kjer služimo zgolj samemu sebi.

dej napiš pls kratko in jedrnato razliko med
živjenjem
in
*življenjem

sašo wrote on 30.06.2008 at 12:08:19:
"Vse" je skupek slabega in dobrega...eno brez drugega ne gre...al kaj?
Torej, ne moremo preiti samo na dobro in tam ostati!
Ali kdo mogoče meni drugače?

dobro ali slabo je samo (izlkjučno) stvar percepcije ...

Poet wrote on 30.06.2008 at 12:10:44:
Zakaj bi se samospoznani razsvetljeni Elohim odločil samopozabiti? Ker je to povsem kul!!!!!!!!

afaik, smo hotl izkusit to kar izkušamo (ki je zelo podobno nečemu kar smo že izkušali), nismo pa vedl da je kle pripravljena past ...

Poet wrote on 03.07.2008 at 09:35:19:
svet kot ga mi dojemamo, iluzija

itaq
percepcija je fora
svet ni tak kot ga dojemamo
svet sam po sebi je energija - to že znanstveniki na vejah čivkajo

ali čutim bolečino, ko nekdo s škarjami razpara obleko?

odvisno kolk si navezan na obleko (za razliko od povezan)

sai baba 'serje verižice' blj tko, da dela bolnice, kjer se ljudje zdravijo zastonj, dela vodovode tm kjer kapitalu ni smiselno - ljudje pa živijo tm ... in tako
kogar zanima naj si poišče, jest sm te zadeve vidu pred leti u duhovnem utipu ...
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=svetovalnica;action=display;num=1...

so pa - več kot očitno - prasci - ki imajo namen zadeve skrit - pobrisal to oddajo iz arhiva -- al sm pa jest tolk nespreten da ne najdem ...  
http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rtvoddaje&op=web&func=read&c_id=22061&pa...

provzaprov sploh ne najdem več arhiva na rtvslo
on je smo za leto 2008
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #2136 - 04.07.2008 at 11:15:59

gape wrote on 04.07.2008 at 10:51:17:
Poet wrote on 30.06.2008 at 12:10:44:
Zakaj bi se samospoznani razsvetljeni Elohim odločil samopozabiti? Ker je to povsem kul!!!!!!!!

afaik, smo hotl izkusit to kar izkušamo (ki je zelo podobno nečemu kar smo že izkušali), nismo pa vedl da je kle pripravljena past ...  

Gape

1x: kar sedaj izkušamo ni v ničemur podobno, kar smo že izkušali (kje si pa dobil tati stavek?). A ti res misliš, da v vsej neskončnosti in večnosti ti še nikoli prej nisi bil razsvetljen inu samospoznan inu ven iz "krempljev temnih sil po stricih Davidu Icku in Marcelu"? Kaj res lahko to z gotovostjo trdiš?

2x: mi smo prav dobro vedeli, da je tu nastavljena past. Lahko to razumeš? Sam sem že večkrat rekel, da vse te "temne sile" morajo delati to kar delajo, če naj mi sploh izkušamo ne-razsvetlenje, ne-samospoznanje, in tako naprej. Pa možno je tudi, da vse te "temne sile" sploh ne obstajajo, in da jih le naš um/kozmična tema pleska na ogledalo resničnosti, ker drugega sploh ne more početi. In si vse delamo sami zaradi naše lastne teme, nevedenja, in tako naprej. In dokler se bomo borili z nečim kar nemara sploh ne obstaja, tako dolgo bomo sužnji lastne iluzije. Razmeš to?

svet kot ga mi dojemamo, iluzija

itaq
percepcija je fora
svet ni tak kot ga dojemamo
svet sam po sebi je energija - to že znanstveniki na vejah čivkajo

ali čutim bolečino, ko nekdo s škarjami razpara obleko?

odvisno kolk si navezan na obleko (za razliko od povezan)  

Gape

1x: za tisto zgoraj= znanstveniki lahko rečejo karkoli, a tudi oni dejansko ne vedo, kaj je svet. Mogoče pa ni res, da je samo energija, kaj pa oni sploh vedo? Ta napačna percepcija je samo ena, in to je ideja da smo mi materialno telo, nič drugega. To je naša osnovna percepcija sebe, lahko rečeš, da je še kaj drugega? To je osnovna zmota, in od tu izhajajo vse naše tegobe, prav vse, čisto vse.

2x: Gape, ne se loviti preveč na besede! Ko ti nosiš suknjo, in jo nekdo razpara, ti sam ne čutiš, kot da bi nekdo tebe razparal. Naša trenutna zmota je to, da mi nosimo to materialno telo/suknjo, in ko jo nekdo razpara ali jo napade bolezen ali jo ugonobijo zobje časa, mi samo čutimo, kot da sami umiramo - to je problem. Morali pa bi čutiti, kot da nam nekdo para suknjo, a ne nas samih. To je ta zmotna percepcija sveta, ne pa nekaj drugega. Pusti ti preostali svet kar lepo na miru, naj te ne gane, če nek znanstvenik reče, da je narejen iz energije, ali pa šmorna, to ni bistveno, bistveno je edino to, ali se ti čutiš ujet v materialno suknjo.

Lp, Poet
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #2137 - 04.07.2008 at 11:29:56

Jejhata, pa bo moral nesrečnik Poet malo zmanjšati pisarijo po totem našem forimi, zakaj mnogo, mnogo časeka se tu pretoči, pred Poet kar spiše in nariše in prebere. Res, res, presnet nazaj, treba bo mal zmanjšat totolo našo pisarijo, zakaj kot kaka jara kača se vleče in razteguje, haska pa ni od maska nič!!!

Pa tak al tak razme samo tisti, ki hoče razumeti, kak sivega se po našem sveti lazi in kak milo nekateri ljudeki k nebu oči upirajo, ter nekega silnega Bogeca Žogeca slavijo ter se tudi en malček bajijo.

Pa Poet tak al tak že več ne ve prav dobro, kaj bi še lahku spisal, k je že vse bol ali man tak lepo spisano. Pa saj je v redi tota naša pisarija, samo kaj k je tak teško jo doumeti inu razumeti, kak je današnji svjet ljudem v glavico položil silne duhovne ideje in globoko umevanje stvarstva, ki vodi nikamor drugam nego v najbližjo črno luknjo, da je tam silno teško se zgovarjati tudi sam s sabo, tudi Poet s Poet se je večkrat teško pomenil, kaj šele drugi ldje med seboj.

Taka je naša dandanašnja bera, k po nebi toliko enih tolovaj gomazi, in jih je silno veliko v presvitli Indiji, kamor že vsak tretji svojega osla na led spelje. Pa celoten človeški šmorn je tak silno grenak ino cukren, da ga je že kar muka prebavljati, ak ne veš, da se vsi mi tutele in sedajle gremo eno lepo kozmično igro. Vsak pa vse tak tragično jemlje kak bi mu hudič snedel mlade, pa Poet tega več prav dobro ne zastopi. Ko bi se lejko človek človekov imel fino in fajno, on in ona vse toto vesoljno pojavnost vidita inu umujeta tak tragično, da človečeka kar srčece drago zaboli. In že vsak nekaj od hudiča inu Satana trobi, da je vse res postalo že neka silno žalostna žaloigra, te pa Poet več ne ve, kaj bi še lepega povedal.

Hja, taka je ta naša reč, fino zagodena ino namrgodena do Amena in nazaj. Nič, te pa fajno bodite, pa prešerni hodite po totem našem sveti, saj je v resnici prav fin. Jejhata, pa še res je!!!

Lepo vas pusti pozdraviti prijatelj Poet! Juhej!
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2138 - 04.07.2008 at 12:42:23

Quote:
OMEN SAT wrote on 04.07.2008 at 07:13:47:
Quote:

Kozmične zavesti ne moreš dojeti, ni opisljiva z besedami in ni znanje, ki ti ga lahko nekdo da ali se ga naučiš. Tvoj um je dobil, kar je pričakoval. Čutila so bila pač bolj intenzivna, saj so podaljšek uma in jih ne bi ločeval od uma.
Sicer sem imel pa ta privilegij, da sem ga obiskal na VIP vhodu, torej povsem ob njem in je bil še poseben praznik, obletnica smrti njegove matere. To njegovo mirnost, pa bi prej opisal kot dobrohotnost.

Ajgor pravilno! Kozmična zavest jeizvorno večno-sedanje stanje duha,duše in telesa.Opišemo jo lahko kot zlitje enega  v lastno vseobsežno vesoljno pojavnost enega.
Zelo dobro je zadeve opisal Poet,ker je sam zbral toliko poguma,da se je sam vrgel v morje odkrivanja  vesoljne resnice lastnega obstoja brez kakršnih koli razumskih kalkulacij o posledicah za njega samega.Vi vsi,ki iščete oporo v drugih (raznih kvazi duhovnih učiteljih) ste navadni  preračunani strahopetci. Vsi govorite o stanju zavesti.Zakaj pa ne poveste,da se tega stanja ne da kupiti,a hodite h duhovnim manipulatorjem. Ti pa manipulirajo tiste,ki nimajo lastne osebne indentitete in hrabrosti stopiti na lastno pot odkrivanja vesoljne resnice,brez razumskega kalkuliranja. Vi vedno navajate neke duhovne avtoritete.Duhovne avtoritete sploh ne more biti a vi mogoče mislite,da je cerkev,ašram,tempelj,ki ga je nek manipulator ustanovil,da trguje z duhovnostjo res lahko verodostojen za nas samostojne iskalce vesoljne resnice. Lahko je verodostojen zgolj za kupce lažne duhovnosti, duhovne odvisnike,to pa ste vi vsi,ki iščete duhovnost in pravo stanje zavesti izven lastne biti. .Vi vedno navajate neke avtoritete,ker enostavno nimate lastne indentitete.M.L. in podobni
kvazi bleferji nimate osnovnih znanj,da bi kogar koli karkoli naučili,ker ste zgolj duhovni odvisniki kvazi duhovnih avtoritet.Ovce,ki strašijo druge ovce. Postanite samostojni to je prvi pogoj in brez kalkuliranje stopite na pot iskalce,pa boste videli ali kaj veste,ali ne. Mnogi boste omagali že za prvim ovinkom,ker ne boste več imeli plačanega vodnika. Ha fantje vi ste daleč daleč za samo spoznanimi kot so Buda,Mohamed,Machu Inka,Gilgameš,Rama,Šri Krišna,Jezus ecc.Lažne avtoritete,katere ste plačali,da ste jih videli občutili pa postavljate v bok ljudem,ki smo tu zato,da vas brezpogojno obdarujemo,brez kakršnih koli kalkulacij in vašega plačila. Razumete razliko med tržnico in obdarovalnico???? Roll Eyes Wink.

Lp Alojz Cool
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Etrex
5

Reply #2139 - 04.07.2008 at 12:43:47

Poet wrote on 04.07.2008 at 11:15:59:
1x: kar sedaj izkušamo ni v ničemur podobno, kar smo že izkušali (kje si pa dobil tati stavek?). A ti res misliš, da v vsej neskončnosti in večnosti ti še nikoli prej nisi bil razsvetljen inu samospoznan inu ven iz "krempljev temnih sil po stricih Davidu Icku in Marcelu"? Kaj res lahko to z gotovostjo trdiš?

2x: mi smo prav dobro vedeli, da je tu nastavljena past. Lahko to razumeš? Sam sem že večkrat rekel, da vse te "temne sile" morajo delati to kar delajo, če naj mi sploh izkušamo ne-razsvetlenje, ne-samospoznanje, in tako naprej. Pa možno je tudi, da vse te "temne sile" sploh ne obstajajo, in da jih le naš um/kozmična tema pleska na ogledalo resničnosti, ker drugega sploh ne more početi. In si vse delamo sami zaradi naše lastne teme, nevedenja, in tako naprej. In dokler se bomo borili z nečim kar nemara sploh ne obstaja, tako dolgo bomo sužnji lastne iluzije. Razmeš to?

1x: za tisto zgoraj= znanstveniki lahko rečejo karkoli, a tudi oni dejansko ne vedo, kaj je svet. Mogoče pa ni res, da je samo energija, kaj pa oni sploh vedo? Ta napačna percepcija je samo ena, in to je ideja da smo mi materialno telo, nič drugega. To je naša osnovna percepcija sebe, lahko rečeš, da je še kaj drugega? To je osnovna zmota, in od tu izhajajo vse naše tegobe, prav vse, čisto vse.

2x: Gape, ne se loviti preveč na besede! Ko ti nosiš suknjo, in jo nekdo razpara, ti sam ne čutiš, kot da bi nekdo tebe razparal. Naša trenutna zmota je to, da mi nosimo to materialno telo/suknjo, in ko jo nekdo razpara ali jo napade bolezen ali jo ugonobijo zobje časa, mi samo čutimo, kot da sami umiramo - to je problem. Morali pa bi čutiti, kot da nam nekdo para suknjo, a ne nas samih. To je ta zmotna percepcija sveta, ne pa nekaj drugega. Pusti ti preostali svet kar lepo na miru, naj te ne gane, če nek znanstvenik reče, da je narejen iz energije, ali pa šmorna, to ni bistveno, bistveno je edino to, ali se ti čutiš ujet v materialno suknjo.

Lp, Poet

Tocno tako, je to Smiley
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2140 - 04.07.2008 at 13:11:30

Gape

Prosim te ne blefiraj. Današnja naravoslovna in družboslovna znanost-vedenje- je čista megla. Zakaj je naša civilizacija in celotno zemeljsko življenje na robu kataklizme? Samo slepec tega ne vidi! Ne vidi pa ta slepec še ene zelo bistvene stvari,ljudem upada življenjska volja in elan. Glej okoli sebe in boš začel jokati nad tem kar boš uzrl v svoji prvinski biti,ki je pokrita z našimi civilizacijskimi iluzijami,zato,da ne bi videla naših zmot.Torej smo sami sebi Lucifer.Tvoje in tuje teorije zarot si (oprosti) nekam vtakni.
Zakaj znanost (fizika) išče Higinsov delec,ki naj bi pokazal kako nastaja masa. Vidiš jaz to vem in sem že na tem topicu najmanj 100 X zapisal. Oni plačujejo milijarde,da bi odkrili moje večno-sedanje vedenje. Darwin še kar straši po šolah,a ne vzdrži niti ene resne znanstvene presoje.Einsteinova teorija je čista zmota in dejstvo,ki nikoli ne more vzdržati nasproti moji enačbi.Mi lastnega planeta ne poznamo.Da ne govorim o delcih,atomih,osončjih,galaksijah.Življenje je večno-sedanji ciklični zemeljski pojav garantiran po človeku-samospoznanemu Elohim. Mi sami smo tema in to je naš največji problem. Misliš,da ta tema nima moči in da se je jaz ne zavedam. Točno ti povem,da bi moje vedenje zagovarjalo sedaj takoj komaj 4% zemeljske populacije-to je okoli 280 milijonov od 7 milijardne zemeljske populacije. Vidiš kakšna tema vlada med nami!!!
Kje si ti??????? Roll Eyes Tongue Cool

Lp Alojz Cool
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #2141 - 04.07.2008 at 13:19:51

Etrex wrote on 03.07.2008 at 22:26:11:
Etrex, ali si res neumen ali pa se samo delaš, kako lahko meni rečeš, da sem igralec, če se pa vi pri P.D.-ju greste  in omenjate vseskozi neko igro, potem je ja na dlani kdo je igrelec.
Kdo omenja kaksno igro?

Človek ima svobodno voljo in v to svobodno voljo človeka Bog ne sme in ne more posegati, če bi Bog hotel posegati v človekovo voljo, bi mu ne bi dal svobodne volje, ampak bi že takoj na začetku bila Božja volja v človeku ne pa človeška.

Vidis to je tvoj glavni problem in zato si igralec, ker postavljas boga izven cloveka. Bog, stvarnik ne more narediti izven sebe nic. Ni neka locena identiteta!
Vse kar on naredi, naredi to skozi cloveka ali drugo bitje. Najvisja oblika delovanja boga je samospoznani clovek- elohim.
Boga samega po sebi ni, bog je samo skozi ljudi, zivali, rastline,...
Sestevek vsega stvarstva je bog, stvarnik.

Praviš, da nočem, da bi vsi vedeli resnico, katero resnico si mislil, mogoče vašo, prav za prav Lojzekovo, to materijalno skrpucalo, ki je za pridih resnice v njemu. To vašo resnico pa res nimam namena nikomur preprečevati, jaz samo vam pravim, da ste v zmoti in, da ne vidite prave resnice.

Materijalno skropucalo ti visi M.L., Resnica koncna je samo ena in to ni Alojzeva ne od nobenega drugega. V P.D. ju je vecno zdaj zapisano vse kar si bo tvoja pamet sploh lahko kdaj zamislila in zavest dojela.

Rekel si: Nikdar si ne mislimo da vse vemo. Pa povej na katero vprasanje mislis da clovek ne more vedeti odgovora?
No pa se povej zakaj si ti mislis da je P.D. v zmoti... pravzaprav kaj bi to tebe spraseval, ker si itak duhovno pobebljen!

Vi P.D.-jevci prisegate in častite materijo, ki je mrtva in omejena z prostorom, po drugi strani pa hočete z tem čaščenjem doseči večno življenje. Vidiš, že takoj na začetku ne gre nič skupaj. Povej mi, kako bi lahko dosegel večno življenje v nečem, kar samo ni večno. Če imaš vsaj malo razuma, moraš to razumeti in mi pritrditi.

Evo spet kar neko nakladanje, pa kje si ti opazil da P.D. casti materijo?! S prostorom je omejena samo tvoja pamet.
Prvo se boglobi pa loci akumulirano in realizirano, ki je vecno.
Akumulirana vrednost, nasa dusa in realizirana vrednost, nase telo interakcija obeh je EM, sveti duh, je vse kar je, kaj je se kaj drugega (samo ne omenjaj mi duhovnih delcev, ti ne pridejo v postev)?
Tudi tvoje duhovno o katerem nakladas do onemoglosti, ne da bi sploh vedel kaj resnicno je, je tu notri ze od vedno.

Še nekaj bi te spomnil; čaščenje materije in materijalnega sveta je čaščenje satana, a ti je o tem mogoče kaj znanega. No zdaj pa reči, da to ni res, kar sem zdaj rekel in povej, kako ti prisegaš na čisto edino pravega boga. Ja saj ti verjamem, samo povem ti, da si popolnoma zmeden, če tega ne sprevidiš.

A to bi me spomnil ti pretkani prekriti satancek?
Vse kar je materjalno je satansko, vse kar je duhovno (energijsko) je sveto? Tu lahko samo jaz tebe spomnim, da duhovno in materijalno v interakciji je vecno sedaj dejstvo da sploh je kar je, brez enega in drugega ne bi bilo nic, ker ne bi bilo vzroka in posledice svetega duha EM.

Vem da bos zdaj nakladal, kako je samo duhovno izvor. Vidis to je tvoje na pamet nauceno nabivanje, ki ni in nikoli ne bo resnica.
Kaj si imel kaksen dokaz kdaj za to?
Jaz imam dokaz da je tako kot je zdaj ta trenutek.

V zgodovini je bilo veliko taksnih kot ti, ki so presegali na duhovni in nic materijalno in so na osnovi tega ustvarjali najvecje zlo in trpljenje clovestva skozi zgodovino.

No to mi razlozi?!

Da si duhovno ozavescen in na visoki stopnji, ne rabis niti enkrat uporabiti in sploh vedeti za besedo duhovno. To ni merilo, ce imas socutje, pravicnost,... Je to dovolj.

L.p.
Back to top
« Last Edit: 04.07.2008 at 18:54:09 by Etrex »  

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2142 - 04.07.2008 at 15:08:17

Gape

Razlika med življenjem in *življenjem je odločujoča. Takoj ko se mi bo zdelo,da je potrebna razlaga ti jo bom podal še enkrat. Vidim,da ne slediš temo,a komentiraš brez da bi zadevo prebral. Sočasno pa mi to,da vedeti,da ne znaš braniti tistega,kar sam trdiš!!!

Lp Alojz Cool
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2143 - 04.07.2008 at 16:39:40

Vsem

Poet mi je dal danes dobro iztočnico za tole misel,ki sem jo imel v sebi,a me je on spodbudil,da jo napišem.

Vse je tako kot je,ker mi sami tako želimo! Ko mi ne bomo hoteli več živeti kot živimo se bo naš pogled in naše življenje spremenilo. Ta notranji spreminjajoči vesoljni življenjski samo vzgib pa že 14000 let  raste v nas samih. Mi sami smo sedaj pred veliko *življenjsko spremembo.

Tudi malo osebnega Wink filozofiranja ne more škoditi,kaj mislite?

Lp Alojz Cool

Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #2144 - 04.07.2008 at 19:32:26

Alojz in Sandib wrote on 04.07.2008 at 16:39:40:
Vsem

Poet mi je dal danes dobro iztočnico za tole misel,ki sem jo imel v sebi,a me je on spodbudil,da jo napišem.

Vse je tako kot je,ker mi sami tako želimo! Ko mi ne bomo hoteli več živeti kot živimo se bo naš pogled in naše življenje spremenilo. Ta notranji spreminjajoči vesoljni življenjski samo vzgib pa že 14000 let  raste v nas samih. Mi sami smo sedaj pred veliko *življenjsko spremembo.

Tudi malo osebnega Wink filozofiranja ne more škoditi,kaj mislite?

Lp Alojz Cool

se cist strinjam z alojzom vse je tako kot mora bit.
tako da bi lahko mile volje ukinili nase filozofiranje in se posvetili temu trenutku ki nam je dan.
veselimo se  ga skupaj pa čeprav vsak po svoje.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 141 142 143 144 145 ... 764