Etrex wrote on 02.06.2008 at 10:32:28: Dej kopron, vidim tvoje razlage novega razodetja al nevem kaksne risanke si gledal to. Stvarniku je padla odlocitev: ti materijo bi bilo dobto narediti in puf materija je nastala, ker je stvarnik tako zalel.
Ja, ker v tem primeru je to potem samo sebi namen, namreč Stvarnik prebiva v Absolutu, se malo dolgočasi in si skreira materialni svet samo zato, da ga lahko opazuje. Takšno mišljenje se tudi meni zdi hudo podcenjujoče in polno teme. Hja, samo Etrex a veš tudi to, da sam Stvarnik v kopronu piše in verjame takim zadevam. Sam Stvarnik v kopronu verjame točno tistemu, kar želi verjeti, ker drugače ne bi mogel doseči tistega za kar si prizadeva, to pa je ... hmm, tista kozmična tema, nevednost, s katero (po mojem mišljenju) želi pozabiti na svojo vse-obsežnost, da bi se lahko spet znova spoznal v vsej svoji veličini, ker drugega sploh ni. In to osciliranje se bojim (oziroma kaj pa pol) se dogaja nemara res ciklično: tema, samospoznanje, tema, samospoznanje, v večnost. Hja, to se nam (meni) trenutno zdi kar "huda kazen" samo za Stvarnika to ni nobena kazen, saj nič ne obstaja kar ni on sam, tako tudi v trenutkih najhujše teme je še vedno On sam in ve, da se mu nič ne more zgoditi. Samo ko pa je tema lahko tako zelo docela prepričljiva!!! Kakšna Stvarnikova moč, da ustvari takšno močno lastno temo in se povsem samopozabi/izniči, le zato, da bi se znova našel!!!! Pismo!!!
Etrex wrote on 02.06.2008 at 10:32:28:
Govorili smo o obcutku ko se zlijes s kozmicno zavestjo, ce bi to dozivel to intenzivno izkusnjo bi pozabil na bedarije o nekemu izoliranem stvarniku izolirani volji.
To je seveda res, samo pusti koprona Etrex, Stvarnik v njem se še ne želi spoznati, to je samo to, tudi pri človeštvu je tako. Bodi samo lepo vesel, da se želi spoznati v tebi, pa tudi če se ne bi, tudi s tem ne bi bilo problema.
Etrex wrote on 02.06.2008 at 10:32:28:Stvarnik je samorealiziran in ne realizira on loceno smo se ze razpravljali. Clovek je njegova "najvisja" zivljenska oblika da vzdrzuje stvarstvo ki je on sam. Ampak mi smo zabluzili zato smo tu na zemlji.
Ampak vidiš Etrex, jaz pa ne bi rekel, da smo zabluzili. Če smo res kršili etični kodeks, oz. še bolj se mi dopade "pojedli Jabolko spoznanja" smo to naredili povsem zavestno in s prosto voljo in vedenjem za vse posledice tega dejanja že dolgo vnaprej. Se mi zdi, da smo bili docela samospoznani, in smo se odločili znova pozabiti nase, da bi se sedaj lahko znova odkrili - in po mojem res ciklično, ciklično, ciklično, na veke vekov. Aja pa še to: občutek krivde, ki ga bojda nosimo v sebi - po mojem je ravno ta občutek krivde glavno Stvarnikovo orožje ne-samospoznanja. Da smo naredili nekaj narobe in zaradi tega sedaj trpimo - in bolj kot se oklepamo občutka krivde, bolj plavamo v lastni temi, oz. Stvarnikovem lastnem ne-samospoznanju. In na koncu Stvarnik sam v nas sprevidi, da ni bilo nikoli nobenega greha, nobene krivde, in ... vznikne iz svoje lastne Teme, katero si je poklanjal določen čas svoje večnosti.
Etrex wrote on 02.06.2008 at 10:32:28:Sveti spisi so vedno naredili vec skode kot koristi, ce jih ne odkodiras.
Ampak zdaj kaj cem jih brat ce imam odkodirano vso njihovo vsebino, vsak detajl lahko izvem ce zelim in vsi sveti spisi so eno, govorijo tocno o enem in istem.
L.P.
Točno, ker po mojem so "sveti spisi", ki govorijo o "izvirnem grehu" Stvarnikovo lastno orodje ne-samospoznanja. Ker kako naj se Stvarnik ne spozna v človeku, drugače kot: rojen sem v otroka, dajmo otroka zasužnjiti z monumentalnim občutkom krivde, ker ta lažen občutek krivde je Stvarnikova lastna Tema, skozi katero lahko pelje naprej svoje lastno ne-samospoznanje. AMPAK!!!! Kot si tudi že pravilno dejal, v teh "svetih spisih" je pa potem zakodirana tudi rešitev. Najprej je tu sredstvo Teme, potem pa zakodirano skozi to Temo v Svetlobo in na plano!!!
Dajmo še to reči: Adam in Eva sta bila v Raju. V pravem Raju. Le od Drevesa Spoznanja nista smela jesti. Prav. Pride Kača - Stvarnikov lasten agent Teme, ju nagovori, onadva pojesta Jabolko. Kaj se zgodi? Stvarnikova lastna Tema ju prevzame, in ne da onadva nista več v Raju, ne, ampak "njuna percepcija" Stvarnosti oz. Raja se spremeni in sedaj "mislita" da sta "izven Raja", pa sploh nista!!!!!!!! Nikoli nista bila!!! Vedno sta bila v Raju, ker ni drugega kot Raj, samo miselni vzorci v Jabolku jima sedaj govorijo, da sta izven Raja. IZven samospoznanja. Heh, lepa reč ...