Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 110 111 112 113 114 ... 764
(Read 1500448 times)
Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #1665 - 31.05.2008 at 09:04:04

Dayaran wrote on 31.05.2008 at 00:43:26:
Boštyxz wrote on 30.05.2008 at 23:28:17:
moj prijatelj Matej

ti, kdo pa je to?

... mah, kaj bi ti govoril, ... neka zelooooo huuuda + teeežka konkurenca Alojzu Roll Eyes. ( tooo sem začutil že zjutraj, zdavnaj )
Matej-Prometej, Prometejjj-Matejjj  Wink.

Pa dober + "konkurenčen" dan, še naprej, j...jjjjjjjjjj ... Wink Cool, ...

by Boštyxz + # Kiss#
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #1666 - 31.05.2008 at 12:32:03

Alojz in Sandib wrote on 30.05.2008 at 18:49:24:
Titud

Civilizacijska teološka zapuščina,dokazljivo ni mitologija. Je zakodirano civilizacijsko vedenje ,ki izhaja iz zadnjega civilizacijskega cikla-vala. Problem je,da je to znanje postavljeno na raven mitologije. Na to raven je bilo postavljeno zgolj iz dejstva,da ga še nihče (pred mano) ni uspel dekodirati. Ta zapuščina pa se izrablja tako v verskih praksah kot v znanstvenih (ateističnih) razlagah sveta.In to zgolj za ozki krog in v korist samooklicanih  posvečencev. V bistvu pa je moje dekodiranje te zapuščine namenjeno vsem in dano v last nam vsem,ker je v resnici last vseh in zato mora biti dostopna nam vsem brez izjem.To je temeljno sporočilo P.D.lahko bi se imenovalo tudi Budova daritev,Mohamedova,Machu Inkova, Zorastrova, Gigamešova,Krišnina,Odinova,Jezusova,Manujeva,X-kujeva,Mihaelova itd.Ime ni pomembno pomembna je vsebina v katero pa se vi iz lastne samovšečnosti ne znate poglobiti. Celo berete jo v fragmentih in te fragmente na silo trgate iz celotnega konteksta sporočila,da bi pokazali nek svoj prav. Resnica je samo ena in ista večno sedaj za celotno vseobsežno vesoljno konstanto mept* in tako tudi za vsako njeno individualno samomanifestacijo- vsak njen Xmept*.

Očitno si moramoo najprej še malo razčistit pojme, da bomo vedeli, kakšen naj bi bil skupno veljaven pomen figur na prometejvi šahovnici,  s katerimi nas 'stare' člane foruma želiš pritegint v igranje simultantke.  

Teologija je veda o bogu, ki za njegovo pristonost išče trdne dokaze tako zunaj kot znotraj, tako v pojavih in zakonih  narave/kozmosa kot v družbeni skupnosti in v posamezniku (skupni in osebni zgodovini). V tem smislu je teologija vedno ortodoksna/dogamatična/fundamentalna, brez pravega smisla za pesništvo, metaforiko in analogijo, ki je domena mita. Mitologija je je za razliko od religije veda o zakonaih duha, človekove osebene in kolektivne psihe. Vsi veliki mitološki motivi in izročila poznajo mite in legende o brezmadežnem rojstvu, o utelešenju, smrti in vstajenju, drugih prihodih, sodbi in preostalem. In ker take podobe izajajo iz psihe, se nanašajo na psiho. V simboličnih izrazih nam govorijo o njeni  zgradbi, njenem redu in silah. Torej jih ni mogoče razlagati, kot da se izvirno, splošno, bistveno in primerljivo nanašajo na krajevne zgodoviske dogodke in konretne osebnosti. Zgodovinske refernce, če spoloh imajo kak pomen, so gotovo drugotne. Sodobni krščanski teologi  se v tem pogledu soočajo z veliko težavo, ki izhaja iz njihovega nauka o nazrencu od edinem zgodovinskem božjem telešenju  pa tudi v judaizmu se ne spopadajo z nič manj mučno doktrino o univerzalnem bogu, čigar oko zre samo eno izvoljeno ljudstvo od vseh v od njega ustvrjenem svetu. Sad takega etnocentričnega historicizma  je bedna duhovna hrana, ki jo ponujajo naše religije.

V smibolnih oblikah, ki vsepovsod utelešajo izročilo modrosti, je sicer mogoče prepoznati nekašno philosophio perenis, vendar ne, če se razlage prvenstveno opirajo na domnevne ali celo dejanske zgodovinske dogodke ali osebnosti. Pojavi se, ko so razlaga psihološke/duhovne in se nanašajo na notranji potencial naše vrste, ko pa besedila razlagamo dobesedno, kot zgodovino in v običajnih okvirih  strogo pravovernih misli, je ni prepoznati.

Vrnimo se zdaj k tvoji simultantki: v njej pomikaš  mitološke figure kot konkretne zgodivsnke osebnosti in mitološke  alogeročine prispodobe    kot konkretna zdovinsak dejstva, ki naj bi se zgodila oziroma naj bi se cilikično dogajala. Tvoja teologija je sceintistična, torej naj bi dokazavola resničnost božje  prisotnosti z znanstveno eksperimentalno/teoretsko metodologijo, ki pa jo je, (kako pardoksno kot je ugotovila m) kljub temu nemogoče ovreči. Torej v tej simlutantki igramo po pravilih, zaradi katerih  ne moremo zmagati.

Skratka, kadarkoli  ključne besede in  besedne zveze, najpogostje uporabljene v p.d.,  'pogooglam' v moji podatkovni bazi o teologji, mitologiji in znanosti, mi vedno znova meče ven povezave na bolesto psihloško potrebo  njenega avtorja, da bi sicer ne samo njegovo stisko (torej tudi mojo in hkrati sodobno eksistecialno stisko vseh nas) razrešil s ekletičnim križanjem mitologije, teologije in znanosti,  pri tem pa nas s psihološko regresijo svoje shizofrene  osebnosti potegnil za sabo v infantilno dobo človešta,  ki smo jo kot civilizacija duhovno na vso srečo tako kolektivno kot osebno  z veliko truda že pustili za sabo (kako paradoksno) prav s pomočjo mitologije, teolgoije in znanosti.      
Back to top
« Last Edit: 31.05.2008 at 14:01:01 by titud »  

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1667 - 31.05.2008 at 13:06:49

Titud wrote ;
Sad takega etnocentričnega historicizma  je bedna duhovna hrana, ki jo ponujajo naše religije.

Da, tako je  Roll Eyes.
Vendar je ravno zato, ker je to Bog videl + vedel, potem poskrbel za bogato duhovno hrano, z tem, ko se je na novo razodel v Novem Razodetju  Cool Kiss.

To je resnično prava duhovna hrana, za vse , ki so lačni resnice Cool Kiss Smiley.

Pa dober resničen dan, še naprej, j...jjjjjjjjjj, ...

by Boštjan + # Kiss#
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #1668 - 31.05.2008 at 14:16:48

Titud!

Čeprav obstaja tanka linija med šizofrenijo in modrostjo, pa jaz Alojza zaenkrat še ne bi rad štel med šizofrenike, preprosto zato, ker bi mi fino fajn odgovarjalo, če bi Alojz nemara res bil pravi mojster/modrec in potem meni ne bi bilo treba laziti v Indijo, kamor me sploh ne vleče.

In tako se mi zdi fino, ko se Alojz razglaša za edino samospoznano stvarnikovo kreacijo na planetu, ker to mene osebno sili v spoznavanje te "resnice", ki bo zadobila svojo končno in docela konkretno podobo, ko bom tudi jaz sam sposoben tej Alojzevi trditvi pritrditi ali pa jo ovreči.

In tako Alojzu postavljam vprašanja, ki naj razodenejo njegov duhovni uvid, ali pa ga ovržejo, in s tem posledično tudi potrdijo ali ovržejo celoten nauk P.D. Tako da jaz trenutno še navijam zato, da je Alojz res pravi modrec, ki je samospoznan oz. razsvetljen, ker če je res in da jaz to priložnost izpustim se bom ob smrtni uri zelo zelo kesal, pa ne zaradi ne-uporabe magičnega sarkofaga, temveč zaradi celotnega duhovnega uvida, ki ga razsvetljen modrec lahko preda svetu.

Tako da jaz še nisem odnehal, in zategadelj Alojza sprašujem naslednje: ali veste kaj o Zvoku, ki teče skozi človeka? Z drugimi besedami, o Zvoku Stvarstva, imenujejo ga tudi Shabd? Poleg tega vas sprašujem tudi, če nemara kaj veste o "prebliskih luči", ki prebodejo notranje "črno nebo", ko duhovni iskalec, nekateri med njimi, zaprejo oči, ali pa tudi ko jih držijo odprte včasih? Ob priliki pa tudi o vesoljni zavesti, kot ste se že najavili in vas bom držal za besedo.

Lep pozdrav, Poet
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #1669 - 31.05.2008 at 17:58:21

Poet

Poet uglašenost tvojega duha (em frekvence) z stvarstvom veš kaj vesoljno stvarstvo je( že iz mojih pisanj če ne drugače) je prvi predpogoj.Drugi predpogoj je uglašenost tvoje individualne zavesti z samo večno-sedaj isto vesoljno zavestjo (stvarnika samega) tretji predpogoj ,da je tvoja trenutna fizična telesno realizirana mept* vrednost zopet v sozvočju s samo vesoljno realizirano pojavnostjo. Predpostavimo,da so v tebi vsi ti sočasni pogoji,ki so vedno enoten pogoj,da bi duhovna frekvenca stvarnika(zaigrala v tebi   in razsvetlila tvojo zavest,da bi ta enotna vesoljna melodija-zavesti lahko spoznala samega sebe na lastnem individulnem samorealiziranem življenjskem nivoju in zaigrala v lastni večno-sedanji samospoznaji -v tebi.  

Poet imam prijatelja Janeza,ki se je pred letom dni odpravil za 2 meseca v Indijo. Nazaj je prišel napol mrtev in do skrajnosti razočaran.

Poet si edini,ki je brez prilizovanja prišel najdlje od vseh tukajšnjih duhovnih t.......Spoštovanje je prvo,ne delaj drugemu tistega,kar ne želiš,da delajo tebi. Vsi mi smo samozavedna stvarnikova zavest, ko to spoznaš tvoj namen ni kraljevati,tvoj namen je razsvetljevati življenje,ker stvarnik želi sebe spoznati enako kot ti želiš razumeti njega samega.Stvarnik= večno sedaj ista vse obsežna vesoljna konstanta mept*-večno sedaj samozadostna,,samodelujoča in edina.

Hvala za zaupanje,ki ga gojiš do moje osebe.Tvoj zaključek misli je bil naravnost navdušujoč in hkrati dobro nameren  opomin... nekaterim samovšečnim.

L.p Alojz
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #1670 - 31.05.2008 at 18:52:00

Alojz in Sandib wrote on 30.05.2008 at 16:30:01:
Kje ste prebrali,o točno opisanih mept* ciklih

Če se prav spomnim, si tukaj pisal o 28.000 letnih zemeljskih ciklih, v katerih naj bi se tudi spreminjalo in obračalo zemeljsko magnetno polje. To je menda mogoče tudi preveriti in preverjanje ne potrjuje tvojih navedb, opazili so velike spremembe v zemeljskem magnetnem polju na vsakih več sto tisoč let, kar je najmanj 10x več, kot pa tvoja točna napoved.

Druga konkretna stvar, ki si jo omenjal, pa je obljuba večnega življenja, v nekakšnem sarkofagu in z možgani najbrž v škafku zraven. Hvala lepa za tako večno življenje in za take obljube.

bp
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #1671 - 31.05.2008 at 20:32:20

Vsem !

To sem čakal vaše priznanje,da vse veste in zato lahko vi mene sodite in razsvetljujete  Sedaj smo prišli v fazo ko boste vi meni odgovarjali vi trdite,da vse veste in zato imate pravico sodbe. Jaz kreten vseh kretenov
vas bom samo še spraševal!

Odgovorite mi prosim vi vsevedi :

Ali je vse vesoljna pojavnost,takšna kot jo mi zaznavamo in razumemo, kdaj nastala in ali se bo kdaj končala?

Odgovor naj vsebuje vse moje potrebe,ki bi mi omogočale zadevo razumeti!! Če odgovori ne bodo zadovolili moje osebne predstave vas bom opljuval do obisti tako kot ste si to privoščili vi. Jaz zadeve znam obračati,ker vem vse, vi nikoli to ne boste zmogli.če ne boste razumeli mojih sporočil.
Vlogo smo obrnili! Sedaj naj mi vsak med vami,da odgovor' lepo prosim'  bp ti korenjak ga daj prvi!!!

Lp Alojz

Prosim sedaj bodite levi ne hijene ! 10 hijen upa napadati leva ena sama je zgolj bojazljiva hijena! Prosim korenjaki-Odgovor čakam!
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

en_bk
5

Reply #1672 - 31.05.2008 at 22:23:39

Dons sva bla z ženo v Rutah /Gozd Martuljek/ na praznovanju 70 letnice ženine tete. Ej, bajto majo na takem placu, da maš direkt pred sabo Martuljkovo skupino, za bajto pa travnik do Save. K gledam Martuljkovo skupino z njihove verande, sem jst zmerej tih. Ta molk je, kva pa vem, v njem je eno čudenje, ponižnost, hvaležnost, ena polnost srca in duše nad tem čudežem. En trenutek večnosti.
Upam, da je že vsak od vas doživu trenutek, k si je mislu takrat "jebenti, tud če zdej umrem". No, ni glih tko a ne, ampak v to smer.
Kva sem že hotu. Aja. Hotu sem opisat travnik za njihovo bajto. Un, ki sega glih do Save. K sem ga gledal, sem bil tih. Spet isti molk. Ma, ga ni slikarja in fotoaparata, ki bi ujel to razkošje barv, to kipenje življenja, to neskončnost. Jst sem ujel vse to.

Hvala ti Bog. Dons si mi govoru in jst sem te zastopu.

Aja, še to.
Pol je prišel do mene ženin bratranc, ki tam živi. K sem mu opisal travnik, sred kterga sva stala in Martuljkovo skupino, ki je bla pred nama, me je vprašal, kva da mi je, ker on to tko vsak dan gleda in .... ne vid več.

Smiley
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #1673 - 31.05.2008 at 23:19:44

Alojz in Sandib wrote on 31.05.2008 at 20:32:20:
Sedaj naj mi vsak med vami,da odgovor' lepo prosim'  bp ti korenjak ga daj prvi!!!

Naj ti bo, ko tako lepo prosiš.  Cheesy

Ali se je "vse" kdaj začelo in ali se bo kdaj končalo?
Ali pa se morda celo lepo ciklično ponavlja, z variacijami ali brez?
Ali pa morda obstaja neskončno paralelnih vesolij, ki se delijo z vsakim kolapsom valovne funkcije?
In vsa ta vesolja si torej delijo isto fiziko?
Ali obstajajo še vesolja s popolnoma drugačnimi fizikalnimi zakonitostmi, ali pa taka v katerih se naprimer za malenkost razlikuje ena sama konstanta?

Takih vprašanj je še pa še, pa misliš da lahko moj odgovor kaj vpliva na to, da se mi naprimer sladoled ne bo stopil. Jest se bojim da ne.

Sladoled se mi bo stopil, šibam.

bp
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #1674 - 31.05.2008 at 23:23:34

m Dej povej mi kaj je tebi paradoksalno tu? S tistim sem povedal da ni P.D. zgolj ena teorija vec. Kaj tebi ni jasno? Jaz popolnoma razumem zadeve do nekega nivoja (vedno bolj) in do tistega nivoja pisem, mogoce se kdaj ne izrazim cisto pravilno oziroma me kdo narobe razume. Ampak zadeve sem dojel na globji ravni, jim nikakor ne sledim ampak jih dojemam v svoji biti, kot da so ze od vecno del mene, samo da tega nisem dojemal.

Imamo teorije, ampak kaj ces s teorijo ce v praksi ni prverljiva? Neuporabna je. Za P.D. pa niti malo ne dvomim, ker ze dovolj dojemam bistvo, da vem kako clovestvo pocasi a vztrajno zaga vejo na kateri stoji.

Prvo kar bo: odresitev za miljone trpecih ljudi na svetu zaradi trenutno uveljavljenega sistema, prvo izvorna enkost! Potem naprej...

Samo za to povej (ki je le kak 2% pomembnosti P.D. clovestvu), kaksno vrednost ima to zate? Zame ogromno, ker sem zavesten da je to mogoce in ne samo to preprican sem da bo tudi realizirano. Le najboljse zelim vsem=ENOST=socasno moja radost.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Etrex
5

Reply #1675 - 01.06.2008 at 00:04:52

Bp nisi odgovoril? logicno, ne ves odgovora. Jaz ti pa bom odgovoril na tvoja vprasanja.

1. Nikoli se ni zacelo in nikoli se ne bo koncalo, ker je vecno zdaj.
2. Popolnoma vse, med najvecjim telesom v stvarstvu galaksijo in cisto vse do atoma ima svoj cikel, popolnoma enotno brez varjacij, le en izvor je, le eno stvarstvo.
3.Zelo pomembno: Spet ti povem da je le eno stvarstvo, ki je vseobsezno, to pomeni nima konca nima zacetka tudi prostorsko, tu ni stevila koliko je, galaksij nesteto,neskoncno. Galaksija je najvecje telo v vesolju in to je edino kar je.
4,5. Samo eno stvarstvo je ki deluje po enotni naravni zakonitosti nomos logos, samo en stvarnik je ki se vseobsezno samoizraza, zato je vse eno brez najmanjsega odstopanja. Xmept*=INmept*-AO/OA-RImept*= Xmept*, ko to dojames, ti je to jasno... kar je izven tega bistva ki sem ga zapisal je lahko samo neobstoj, ni del stvarnika in posledicno ne more obstajati, ker v stvarstvu ni nic kar ni del stvarnika, tako isto velja za tvoj sladoled zato le pojej.
Back to top
« Last Edit: 01.06.2008 at 01:26:53 by Etrex »  

IP Logged

Etrex
5

Reply #1676 - 01.06.2008 at 00:46:15

Da se malo nadgradim zgornje razlage, ker bo gotovo kdo vprasal kaj pa duhovni nivo?
Duhovni nivo, je v bistvu energijski nivo (pa ni noben problem imenujes ga kakor ti pase, vazno je bistvo), ki je socasno z materijalnim nivojem vzrok in posledica tistega resnicno ENEGA svetega duha, EM.
Ampak ravno v temu je bistvo, da je deljiv: razbijes magnet (vzpostavi svoje polje vsak delcek magneta) in ga sestavis tako se ponovno "spozna" kot EDEN. V temu opisu tako lepo in na hitro lahko spoznas cisto bistvo.

Bistveno je da IN akumulirani-energijski (duhovni) princip socasno obstaja ter prehaja eden v drugega z RI realiziranim materijalnim. To samo eden od nesteto primerov oziroma popolnoma vsake Xmept*:  IN-zenska in RI-moski, obadva sta enako pomembna da je tista ENOST clovek sploh lahko.

Veliko ljudi zavraca eden ali drugi princip. Tu se skriva umski trik, ki te odpelje v neke svere vzporednih realnosti in podobnega ter seveda ostalih zmot, kot so neobstoj materije, locenost vsemogocnega boga, itd,...
Back to top

IP Logged

Dayaran
4

I am who I am.
Ljubljana
Reply #1677 - 01.06.2008 at 01:58:35

Vsem !

To sem čakal vaše priznanje,da vse veste in zato lahko vi mene sodite in razsvetljujete  Sedaj smo prišli v fazo ko boste vi meni odgovarjali vi trdite,da vse veste in zato imate pravico sodbe. Jaz kreten vseh kretenov
vas bom samo še spraševal!

Odgovorite mi prosim vi vsevedi :

Ali je vse vesoljna pojavnost,takšna kot jo mi zaznavamo in razumemo, kdaj nastala in ali se bo kdaj končala?

Odgovor naj vsebuje vse moje potrebe,ki bi mi omogočale zadevo razumeti!! Če odgovori ne bodo zadovolili moje osebne predstave vas bom opljuval do obisti tako kot ste si to privoščili vi. Jaz zadeve znam obračati,ker vem vse, vi nikoli to ne boste zmogli.če ne boste razumeli mojih sporočil.
Vlogo smo obrnili! Sedaj naj mi vsak med vami,da odgovor' lepo prosim'  bp ti korenjak ga daj prvi!!!

Lp Alojz

Prosim sedaj bodite levi ne hijene ! 10 hijen upa napadati leva ena sama je zgolj bojazljiva hijena! Prosim korenjaki-Odgovor čakam!

Oh, Alojz, ti in tvoj veliki ego, ki bi se na vsak način rad boril s svetom okoli sebe, da bi dokazal svojo avtoriteto... Pa zakaj rabiš naš odgovor? Zakaj rabiš naše potrditve? Zakaj se sploh tuki gor prerekaš z nami?!  Imaš svoje samospoznanje, imaš svoje znanje... pa ti še ni dovolj in hočeš to svoje znanje in avtoriteto vsiliti še drugim. Škoda truda in energije. Ker kot sem že parkrat rekel - naj se PD dokaže v praksi, v širšem smislu - potem ne bo več treba vsega tega dokazovanja in prerekanja, ker bo praksa pač sama potrdila tvojo doktrino.

Kar se tiče pa vesolja, je kakršenkoli odgovor popolnoma irelevanten v smislu znanstvene razprave, ker ni dokazljiv. Ne tvoj, ne moj. Ti lahko trdiš eno, ne moreš pa tega dokazat. Ideja ali formula namreč še ni dokaz. Tud jaz mam svojo idejo in svoje znanje, vendar to ni dokaz.
Lahko ti pa rečem tud, da je vesolje nastalo, ko je kihnil veliki zeleni čihokrh. A lahko dokažeš, da to ni res?
Back to top

IP Logged

Poet
Ex Member

Reply #1678 - 01.06.2008 at 10:14:57

Bom jaz na to odgovoril. Ključno je pri tem vprašanju "kot jo mi zaznavamo in razumemo". Torej, to vesoljno pojavnost človek razume kot recimo star sem 40 let, pred 40 leti sem bil rojen, pred 40 leti "zame" še ni bilo te konstante sploh. Torej ta moja vesoljna pojavnost je stara le 40 let, to lahko rečemo brez slepomišenja.

Zato je pri vsem tem najbolj pomembno vprašanje, "kdo" zaznava to vesoljno konstanto? Ker, Alojz, če vprašaš mene, trenutno ni Stvarnik tisti, ki zaznava to vesoljno konstanto, ampak "tisto" kar je bilo ustvarjeno 40 let nazaj - ta ego/kozmična tema/ne-samospoznanje, ki pravi, star sem šele 40 let, pred 40 leti pred mano ni bilo ničesar. In tako mi sedaj dojemamo to vesoljno konstanto, saj ravno v tem je problem oz. bistvo ne-samospoznanja. Da zdaj ego zaznava to vesoljno pojavnost, ne pa bistvo samospoznanja, ki pa je zavest, nedeljena EM sila. Torej če ego sedaj razumeva to, potem razumimo ego in vidimo, ali se ta ego lahko umakne Zavesti, da bi nato Zavest lahko sama dojela vesoljno pojavnost. Ali pa nemara duša, da bi duša dojela vesoljno pojavnost. Ker kakšna je pot ven iz Stvarnikove teme? Pot ven iz ega, te avtosugestivne miselne mreže, ki ustvarja svoj lasten mehurček zaznavanja v sredi celotnega oceana Zavesti, oz. EM sile?

Odgovor naj vsebuje vse moje potrebe,ki bi mi omogočale zadevo razumeti!! Če odgovori ne bodo zadovolili moje osebne predstave vas bom opljuval do obisti tako kot ste si to privoščili vi.

To naj bi pomagalo razumeti, da je sadaj naša percepcija te vesoljne pojavnosti v bistvu percepcija ne-samospoznanja, percepcija ega, in da v bistvu sploh ne poznamo vse vesoljne pojavnosti, kot bi se nemara razkrila zavesti naši. No in če to najprej razumemo, potem začnemo vrtati po egu kakor koli že pač znamo, oz. odmetavamo ego-vzorce videnja vesolja, da bi bilo ega čimmanj in čimveč čistega uvida v samo vesoljno pojavnost.

Zdaj določena osebna predstava o nečem je nemara spet ego-videnje vesolja. Ker je na svetu 6 milijard egov in več, je tudi 6 milijard osebnih predstav, kaj vesoljna pojavnost je. A to mene ne zanima. Če sprejmemo in razumemo, da je ego osnova ne-samospoznanja, potem ga ne moremo kar naprej nekaj producirati ampak ga ... križamo tako ali drugače. Recimo, saj če bi jaz sedajle vedel kako se znebiti ega, te avtosugestivne miselne mreže, potem bi sedaj v celoti poznal celotno vesoljno konstanto, in bilo bi to prečudovito doživetje!!!  Smiley Cool

No, pa spljuvaš me tudi lahko povsem mirno, mene to sploh ne moti. Morda bi me motilo, če bi sam "svetu kaj ponudil", recimo zbirko poezije, ki ne govori o neki utapljajoči žalosti, kot je to v navadi pri domala vseh pesnikunih, ampak je bližje poeziji Walta Whitmana in opisovanju kozmosa. No, pa tudi takrat bi si mislil, naj bere kdor pač želi brati.  Cool
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #1679 - 01.06.2008 at 11:41:25

Pozdravljen Alojz;

Razlika je med tem kar vesoljna pojavnost sploh je in kako  mi  ( kdo je mišljen pod mi -večina )  to razumevamo.  V tem zna biti velika razlika.

Vesoljna pojavnost nima začetka in ne konca, predstave v naših glavah pa imajo svoj konec, takrat ko je spregledana resnica.

Lep pozdrav   Smiley
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 110 111 112 113 114 ... 764