Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 686 687 688 689 690 ... 764
(Read 1499955 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: PROMETEJEVO DARILO ČLOVEŠTVU
Reply #10305 - 28.12.2011 at 10:48:27

METAFIZIKA

Metafizika je filozofska veja,ki naj bi obravnavala pravo počelo bivajočega sveta. Aristotel je obravnaval med potencialnim in aktualnim. Posebna veje metafizike so: 1. psihologija-nauk o duši 2. kozmologija  3. teološki nauki -razodetja. Tisti,ki se zmorejo poglobiti v napisano -lahko ugotovijo brez velikih vprašanj,da  v resnici metafizika komplementarno obravnava  elementarno in življenjsko vesoljno samobitnost-počelo in človeka v njemu. Metafizika se opira na našo brezčasno akumulirano dedno gensko  spominsko kodo ,ki jo teološko imenujemo duša. Našo dušo v psihološkem smislu do mene še nihče ni znal pravilno ovrednotiti in opisati njeno resnično vlogo v našem bivanju.
Ravno tako ni nihče pravilno ovrednotil naše fizično telo kot našo realizirano dedno gensko vrednost,kjer je vzrok te konfiguracije v dednem DNK-genomu naše vrste EM sila izražena kot naš življenjski duh. Metafizika je v bistvu nauk o človeku in njegovem mestu znotraj počela vseh počel-večno-sedanje vesoljne elementarne in življenjske samobitnosti,kjer je nosilec vseh spoznanj in življenja ravno človek. Metafizika edina  lahko dejansko  opredeli človeka, njegov obstoj  in njegovo življenjsko vlogo  v odnosu do počela-večno-sedanje vesoljne vseobsežne samobitnosti.
IZ napisanega sledi,da so vsi odgovori  spoznanja v nas samih ki smo  soodvisni od elementarnih vesoljnih krožno ponavljajočih izmeničnih  ciklov. Kar se v bistvu kaže kot paradoks našega bivanja,saj smo sočasno dedno naprej in nazaj povezani,hkrati  pa je naša metafizika soodvisna od elementarnih ciklov-Zemlje-Osončja-Galaksije ,znotraj katere smo živi del njene notranje  gravitacijske konfiguracije in njenih  izmeničnih elektromagnetnih  elementarnih Ame+Rme samo zlivanj in ponavljajočih rotacij njenih letnih časov..Če čisto poenostavimo ,ker smo del notranje konfiguracije galaksije se naš genom(bit sočasno odziva)na spreminjajoče EM frekvence,ker živimo v njeni konfiguraciji šibkih-močnih vezi in njenega izmeničnega EM valovanja-rotacije njenih letnih časov.
Iz tega se da razumeti,da se t.i. cikli naše metafizične hibernacije ponavljajo,ker se odzivamo na galaktične spreminjajoče se EM frekvence. Hibernacija je opazna na vsej zemeljski flori,živalih in človeku. Vse aktivnosti se pozimi  na Zemlji upočasnijo .Flora se ne more izogniti hibernaciji(zimski nedejavnosti),ker je njen genom podvržen EM frekvencam krožne izmeničnosti S/J Zemlje-Živali se hibernaciji že lahko izognejo vendar ne vse,ker je njihov genom že podvržen zemeljskim in krožnim EM frekvencam letnih časov osončja. Tako hibernacija je pri nekaterih živalih popolna ali pa delna. Kmalu  bomo ugotovili izmerili koliko se metafizika pri živalih drastično spreminja na vsakih 60 let. Človeški genom je podvržen EM frekvencam Zemlje,Osončja in Galaksije.
Naša metafizična hibernacija se dogaja v 26000-28000 letnih ciklih in traja cca 7000 let kolikor traja galaktična zima in zemeljska ledena doba. Tako da v metafizične pogledu 14000 let rastemo in 14000 let padamo. Če pogledamo dušo kot našo gensko brezčasno spominsko kodo potem ta in naše telo (metafizika)v določenem času dejansko spita. MI hodimo delujemo po svetu v stanju lastne hibernacije iz katere se kot medvedi zbudimo in ugledamo ta svet v budnem stanju-izkušnje vedenje so zapisani v naši brezčasni genski spominski kodi duši. MI 7000 let dobesedno živimo v hibernaciji in nato se še 7000 let zbujamo,da bi se zbudili z vsemi izkušnjami in vedenjem,ki smo jih posedovali pred našo hibernacijo . Za lažje spominjanje po hibernaciji imamo tudi sistem,ki se imenuje brezčasna  apaurušeja civilizacijska teološka  zapuščina,ki je osnova vseh verstev sveta. .Kdor sedaj ne razume -naj se gre solit. LP Alojz

Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #10306 - 28.12.2011 at 11:11:33

V zadnjih 14 dneh opažam,da nekateri nikakor ne zmorejo iz svoje egocentrične gosnice in se preobrazit v metulja. Zdi se mi,da nikakor ne zmorejo prežvečit svojih zmot. Cheesy
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #10307 - 28.12.2011 at 13:11:30

sej bo ...
pritiski so še mejhni
čaki da voda začne u grlo tečt
Tongue
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #10308 - 28.12.2011 at 13:47:39

Alojz in Sandib wrote on 27.12.2011 at 22:38:03:
Boštyxz wrote on 27.12.2011 at 22:25:02:
Alojz in Sandib wrote on 26.12.2011 at 21:17:32:
Boštyxz wrote on 26.12.2011 at 21:07:12:
Alojz wrote :

Nekdo med nami je vedno tisti prvi samo zbujeni in njegovo najveličastnejše ime nosi vsi 'nosilci' vseh verstev na Zemlji. Ta X.vaku med nami rojen (Samonikli)pripravi celotno civilizacijo na prihodnje dogajanje na Zemlji.

Hej, Alojz, a si ti to tule sebe mislu ? Questioning?  Cheesy

Bošty ti bereš,ali si sam narediš sliko je napisano X-vaku nekdo med nami rojen!Ne ve se- kdo!Mogoče si pa ti vediga! Ti se direktno pogovrjaš z NAJVIŠJIM!Ti mu celo krave na Saturnu paseš in molzeš H mleko.Kako pa na muziko reaigirajo? Ti zbežijo na kakšen obroč,da tam plešejo na tvojo muziko?

Kaj se zdaj izmikaš  Angry Exclaim Angry  Questioning Questioning Questioning

Reci , Ja, ali pa Ne , torej ; si , ali nisi ???  da te slišmo    v s i   Exclaim Angry Exclaim

Sicer pa si si tele zadnje podatke o meni spet kar lepo sam prikrojil ( lažnivec ? ) .

Kakor hočeš .

Lp + #

Boštay ne boj se --krave na Saturnu  ti ne bodo nikamor pobegnile.V čem sem prikrojil resnico?O kravah mekaricah H vodika iz Saturna si ti govoril in pisal ne jaz.Pa,da o plažah na Soncu ne govoriva.Kako se kaj sončijo in kopajo tam in kdo?

Ja, Točn' To, ti podtikovalec laži , oziroma zmedodelalec  Tongue

Evo, tkole se obnašaš, ko ti zmanjka podatkov in nastopi tvoja nevednost , ... arogantar .

Med moje podatke mixaš svoje , in pol imamo takole zmedo kot je . Tongue

Aaah, Alojz, Alojz, ... kaj bo s teboj, ... pa to pri teh tvojih letih, ...ma, težka bo še z tabo, če se ne poboljšaš,

Lp + #
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #10309 - 28.12.2011 at 14:36:54

Bošty kar  bo pač bo.Bomo moral sprejet.Nisi mi nič opisal kako se oni sončijo na Soncu in kopajo na peščenih plažah tam zgoraj.Krave so zdrave? Smiley
Back to top

IP Logged

x_igor
Ex Member

Reply #10310 - 28.12.2011 at 14:51:31

Zgleda, da jaz ne bom šel za nekakšnega sejalca in žanjalca življenja. Me že sedaj boli križ in s to dejavnostjo bi se samo trpinčil. Da bi šel tako daleč, do Oriona trpet, se mi ne splača. Trpim lahko tudi tukaj.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #10311 - 28.12.2011 at 15:15:09

Quote:
Zgleda, da jaz ne bom šel za nekakšnega sejalca in žanjalca življenja. Me že sedaj boli križ in s to dejavnostjo bi se samo trpinčil. Da bi šel tako daleč, do Oriona trpet, se mi ne splača. Trpim lahko tudi tukaj.

Lp,Igor

Če življenje jemlješ kot trpljenje in ne dar,te čisto razumem.Torej trpiš?  Wink Potem nisi samospoznan? Wink Sicer je pa svobodna volja spoštovana.Tako,da moraš biti res trden v svojh argumentacijah.

Enkrat je upanje zate tako in tako in tisti samo trpijo ,drugič je pa pač tako.A to samo zaradi tvojega komentiranja tako?Bolezen oz. trpeč križ verjetno ni vzrok tvojega trpljenja,ali pač? Wink Kam bova midva šla -se še ne ve,mogoče v kakšno konzervo za' kurji futer'? CoolSVOBODNA PROSTOVOLJNA ODLOČITEV! Bom jaz shranil tvoj DNK!Če te pa zanima kako bova pa kar pri meni izvedla takoj- ko prideš!Odvzem je neboleč-hramba pa več tisočletna!
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #10312 - 28.12.2011 at 15:26:57

HRAMBA DNK molekule

Stari Egipčani,Azteki,Maayi,so poznali različne načine hrambe svojega genoma DNK.Obstaja način,ki omogoča DNK moleukulo ohranit več tisoč let brez posebnih tehničnih pripomočkov in brez kakršnegakoli osebnega žrtvovanja.Danes se hranijo izvorne celice po zapletenem postopku in v globokem zamrznjenem stanju.Nepotrebno--- obstaja veliko boljši in preprostejši način.Hrambo lahko vršijo potomci oz vsak sam doma pri sebi!
Tako ,da tu več ni ovir- ne finačnih ne tehničnih.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #10313 - 28.12.2011 at 16:38:21

Teologija-religija-vera-ateizem

Teologija  -Beseda teologija izhaja iz besede Theos-Bog in Logos-veda (beseda –sporočilo)
Po dosedanjih spoznanjih naj bi bila teologija veda,ki proučuje religijo. To je zame popolnoma napačna interpretacija teologije. Teologija je brezčasen civilizacijski sistem prenosa in ohranjanja  civilizacijskega znanja iz zadnjega civilizacijskega 26000-28000 letnega vala v nov 26000-28000 letni val. Teologija je sistem ,ki sledi cikličnim dvigom in padcem človeške metafizike. Teologija ne proučuje religije ampak razlaga  človeško metafiziko in njene zakonitosti  v univerzalnem  večno-sedanjem smislu obstoja vesolja in človeka v njemu..Teologija se tekoče prilagaja človeški metafiziki in je osnova vseh svetovnih verstev,kjer je končni  cilj ponovno spoznanje po t.i. dobi hibernacije ko  v skoraj 14000 letnem  civilizacijskem ciklu splošne  hibernacije metafizična- genska biološka elektrodinamika  praktično spita v človeku.. Spi tudi tako imenovani metafizični brezčasen genski spomin duša,ker se naša biološka ura uglašuje s tekočimi spremembami prejetih elektromagnetnih  frekvenc,ki v točno določenem času civilizacijskega cikla zopet prebudita po hibernaciji naš brezčasen genski spomin. Vsa teološka(geografska,gradbena,pisana,mitska) zapuščina je v bistvu šifriran zapis,ki ga po končanji hibernaciji  cikla lahko uspe dešifrirati le naša-brezčasna spominska genska vrednost- (duša) v navezi z našim umom. Teologija je brezčasen sistem hrambe univerzalnega civilizacijskega znanja in je hkrati enoten temelj vseh verstev  tega in univerzalnega sveta. Teologija se prilagaja tekoče človeški metafiziki.

Vera in verske prakse, ateizem–Vse vere sveta izvirajo iz iste teološke civilizacijske zapuščine.
Razlika med verami obstajajo in so zanemarljive,ker se teološka zapuščina tekoče prilagaja v času prostoru  metafiziki geografsko zaokroženega etničnega  družbenega okolja in njeni obstoječi družbeni in življenjski  tradiciji in  običajem. Vernik je torej človek,ki sledi teološki praksi lastne vere in upa  eshatološko spoznanje končnega cilja življenja ,ki vključuje dokončno odrešitev in –spoznanje. Z razliko so ateisti tisti,ki verjamejo upajo na  naravoslovno spoznanje vseh univerzalnih spoznanj,ki ravno tako vključuje intimno eshatološko upanje ateista.

Religija  :se že tisočletja napačno enači z verskimi praskami. MI vsi smo po metafizičnem temelju najprej religiozna bitja,ki eshatološko upajo  na poslednjo katarzo univerzalnega preboja dokončnega spoznanja. Religija izhaja iz besede regulirati-voditi naše življenje, vodi pa  nas vse enako tako ateiste kot vernike metafizično eshatološko upanje-spoznati končni življenjski cilj in univerzalno   v celoti,kamor vključujemo tudi t.i. posmrtno upanje.

Upam da sem odpravil vso več  tisočletno nepotrebno zmedo okoli  pojmov Teologija –religija-vera-ateizem.
Back to top

IP Logged

x_igor
Ex Member

Reply #10314 - 28.12.2011 at 16:47:19

Alojz in Sandib wrote on 28.12.2011 at 15:15:09:
Quote:

Lp,Igor

Če življenje jemlješ kot trpljenje in ne dar,te čisto razumem.Torej trpiš?  Wink Potem nisi samospoznan? Wink Sicer je pa svobodna volja spoštovana.Tako,da moraš biti res trden v svojh argumentacijah.

Enkrat je upanje zate tako in tako in tisti samo trpijo ,drugič je pa pač tako.A to samo zaradi tvojega komentiranja tako?Bolezen oz. trpeč križ verjetno ni vzrok tvojega trpljenja,ali pač? Wink Kam bova midva šla -se še ne ve,mogoče v kakšno konzervo za' kurji futer'? CoolSVOBODNA PROSTOVOLJNA ODLOČITEV! Bom jaz shranil tvoj DNK!Če te pa zanima kako bova pa kar pri meni izvedla takoj- ko prideš!Odvzem je neboleč-hramba pa več tisočletna!

Prav to ti pravim, da trpiš lahko kjerkoli. Za to se ti ni treba prav nič pripravljat. Ostane ti upanje na odrešitev. In upaš. Po moje to ni svoboda. Tudi ni svoboda iti služit. Svobodna izbira te pogojuje z izbiro. Zato to ni svoboda, svobodna volja, ampak le drugačno pogojenje, ki te muči z izbiro.

Ostane ti preskok. Intervalni preskok.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #10315 - 28.12.2011 at 16:50:04

Quote:
Alojz in Sandib wrote on 28.12.2011 at 15:15:09:
Quote:

Lp,Igor

Prav to ti pravim, da trpiš lahko kjerkoli. Za to se ti ni treba prav nič pripravljat. Ostane ti upanje na odrešitev. In upaš. Po moje to ni svoboda. Tudi ni svoboda iti služit. Svobodna izbira te pogojuje z izbiro. Zato to ni svoboda, svobodna volja, ampak le drugačno pogojenje, ki te muči z izbiro.

Ostane ti preskok. Intervalni preskok.

Lp,Igor

Saj to je eshatološki preskok,ki ga gojijo enako ateisti in verniki.Je opisan zgoraj.Samo ti sam tega preskoka nisi sposoben niti jaz,ker je vesoljno samopogojen. Paradoks našega bivanja in naše svobodne volje,ker ne moremo iztopiti iz časa-prostora sedaj.
Back to top

IP Logged

x_igor
Ex Member

Reply #10316 - 28.12.2011 at 17:01:46

Prav v tem je stvar, da ni pogojen. Mi ga pogojujemo z izrazi in s tem pride v upanje. Pravzaprav ga pogojujemo z udobjem, prijetnostjo bivanja, življensko situacijo. Verniki svetovnih religij ga navadno pogojujejo s trpljenjem, mučeništvom in zatem svetništvo.

Vspovsod stopnje, razredi in na koncu nagrada-diploma. Nekje je to spoznanje, drugje večnost in večno veselje. Vendar ti mora nekdo to podelit, to spričevalo, sposobnost in zato si vedno pogojen. Pogojen od nadzornika, opazovalca, ki je lahko zunaj tebe ali v tebi, kot vest. In to ni svoboda. Svoboden pomeni biti prost vsega.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #10317 - 28.12.2011 at 17:05:32

Quote:
Prav v tem je stvar, da ni pogojen. Mi ga pogojujemo z izrazi in s tem pride v upanje. Pravzaprav ga pogojujemo z udobjem, prijetnostjo bivanja, življensko situacijo. Verniki svetovnih religij ga navadno pogojujejo s trpljenjem, mučeništvom in zatem svetništvo.

Vspovsod stopnje, razredi in na koncu nagrada-diploma. Nekje je to spoznanje, drugje večnost in večno veselje. Vendar ti mora nekdo to podelit, to spričevalo, sposobnost in zato si vedno pogojen. Pogojen od nadzornika, opazovalca, ki je lahko zunaj tebe ali v tebi, kot vest. In to ni svoboda. Svoboden pomeni biti prost vsega.

Lp,Igor

Je pogojen,ker si ti, jaz vsi pogojeni v času -prostoru-sedaj.Ali lahko iztopiš iz ničelne točke zlitja preteklosti prihodnosti-sedaj! Lahko?Je to paradoks,ampak sedaj logičen,ker je obrazložen!
Back to top

IP Logged

x_igor
Ex Member

Reply #10318 - 28.12.2011 at 17:44:56

Seveda lahko, ko to praznino zapolni predstava. Predstava je misel ali EM. Problem ni v iztopu, problem je poznati in spoznati to točko, ki navadno preide v interval.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #10319 - 28.12.2011 at 17:48:28

Quote:
Seveda lahko, ko to praznino zapolni predstava. Predstava je misel ali EM. Problem ni v iztopu, problem je poznati in spoznati to točko, ki navadno preide v interval.

Lp,Igor

V kakšen interval? Če je vseprisotna večno in sedaj?
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 686 687 688 689 690 ... 764