Quote:Jao, kopron!!!
Obedve se strinjamo, da če je nekaj za nas "dobro"; torej če nekaj vzamemo za "dobro", vir
ni važen!
Ne vem, kaj je tu za filozofirat.
Ljudje si sami izberemo mnenja, prepričanja in vrednote, torej se sami odločimo zanje (čeprav prevečkrat na podlagi mnenj drugih ljudi--samo da ne odstopamo, ne?
), torej se tudi sami odločimo, kar je dobro in kaj slabo (tako za nas kot za druge). In na srečo se veliki večini žensk "čisto slučajno" (
) zdi, da je posiljevanje slabo! Kar je resnično grozno čudno, kajne??
(tako sem te namreč razumela). Meni se ne zdi.
Ampak če se nekdo do mene obnaša skrajno spoštljivo (in me ne posili
), me vir čisto nič NE BRIGA, ker sem si o tem, da me nekdo spoštuje, izbrala to, da dogodek vzamem za dobro.
Saj to je povsem logično...!
In ja, meni je bed - mi ma za kaj biti, in vem, da se moram sama najprej spremenit, ampak najbrž nisem edina, ki ima takšno mnenje. Drugač bi blo lahko bed tud tebi, poglej svoje primerjave, pa zle duhove, itd... VSE, VSE si ustvariš sam. Vsaka MISEL je ustvarjalna, z vsako si izbiraš neskončen trenutek, imenovan ZDAJ.
Zakaj bi moral biti pred Bogom ponižen, če si ustvarjen po njegovi podobi in istega "mesa"? Te je ustvaril, da bi te lahko imel pod sabo? Ne, ne in ne! Zakaj nas ni potem vseh kar direktno poslal v pekel? Zakaj se nas ni kar lepo znebil? Uživa, ker nas muči? Se bojuje z "demoni", kot jih ti imenuješ? Če se že človek vojskuje, ni nujno, da se mora tudi Bog. In če je božje sporočilo ljubezen, zakaj bi imel Bog sovražnike? Zakaj bi imel nasprotje, če je bil edini, ko še ni bilo ničesar sploh???
Resnično mislim, da se motiš... Sry.
heeej, hej,
, sem se kar malo nasmejal , ko sem tole bral , res, skorajda bi si mislil, da me hočeš nasmejati .
In, zatem sem razmišljal, če ti naj sploh odgovorim
.
Vendar, ker nočem nikomur ostati ničkaj dolžan, in ker sem RESNICOLJUBEN, se čutim dolžnega ( tudi zaradi drugih ), da razložim vseskupaj malo bolj podrobno
.
Pa še nekaj časa imam , btw
.
Ja, najprej sem se začudil, od kod ti taka vprašanja proti koncu posta, ko pa sem mislil, da ti je že skoraj vse jasno z tvojim širokoustenjem
. No. potem sem se spomnil nazaj, in te zagledal, "kje stojiš" ( v katerih vodah )
.
Zdaj bi šel najprej od zadaj navzgor, in spotoma pojasnil še Katji .
Spreglejta , obe2, ker vidim, da imata celo osnovne pojme o Bogu zgrešene
.
Sprašuješ, "kako naj bi imel Bog nasprotje, ko še ni bilo ničesar sploh", kajne ?
Torej, začnimo ;
NIKOLI ni obstajal nekak "ničesar" , ker je že sam ta "enotni" prostor pač - "od vekomaj "
.
In,. ravno tako enostavno, kot je ta "večni" prostor pač "od vekomaj", je tudi Bog , kot osnovna-sestavna energija taistega prostora pač - "od vekomaj" .
In, gremo naprej ;
Nasprotje Bogu se pojavi mnoge eone eonov + veke vekov naprej, v razvojni poti Boga
.
Sicer me malo skrbi , če bi od naprej tukaj sploh navajal take globoko-visoke resnice, zaradi nekaterih drugih, ki tega nebi razumeli in še manj znali ceniti
.
Vendar, naj vam bo, ... vendar samo tokrat
.
Poglejte naprej ...
Bog , se je nato prepoznal, kot bitje, in se zdel sam sebi dober , ker je takšen v resnici tudi bil .
Vendar pa je - spet kasneje, čez mnoge veke vekov + eone eonov časov zaznal neko osamljenost , ki jo vsi poznamo
.
In, zaradi te osamljenosti, si je zaželel družbe
.
In, tako je po modrem načrtu začel izdelovati sebi povsem podobno, enakovredno , močno + lepo bitje , ki bi mu bilo za druž
bo .
Vendar, pa je to prvoustvarjeno bitje postalo ogromno, in končno že povsem enakovredni polu Božanstva
.
In, zatem, je to ustvarjeno mlado bitje bilo postavljeno v svobodno bivanje.
Vendar, je v tem ustvarjenem bitju začelo "dogajati" .
Začelo je razmišljati, in si misliti ; - poglej si me, kako sem lepo samo po sebi .
To je potem povzročilo, da se je to novoustvarjeno bitje začelo samo sebi zdeti celo še lepše , kot pa Bog sam
.
In, ker Bog-Prvi+Zadnji+Najboljši, tega ni priznaval, se je bitje vnelo v svojem samoljubju in iz tega v jezi proti Njemu
.
Hotelo je vreči Bog dol z oblasti, in se polastiti Njegove oblasti , ter se dvigniti nadenj
.
Zažarelo je v svoji jezi , in hotelo narediti udar Nanj.
Resnično, to so bili teeežki časi , za Boga
. Ker, takrat ustvarjenemu bitju, resnično ni manjkalo veliko, da bi premagalo Boga
.
Vendar, je Bog z majhno prednostjo premagal ustvarjeno veliko bitje
.
Torej, tu imate na - zelo kratko , opisano prvo nasprotje, ki pa se je že pojavilo , ko je že bilo "marsikaj", čeprav marsikdo tega pač še ne ve
.
Nadaljujem takoj po pavzi, ...