Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 9
(Read 40315 times)
ajgor
Ex Member

Re: kaj in kdo smo živa bitja
Reply #45 - 12.01.2009 at 22:14:43

El Pesnik wrote on 12.01.2009 at 22:09:16:
Quote:
El Pesnik wrote on 12.01.2009 at 21:56:57:
No, a si videl druže Trbovc, kakšen veličasten filing je, ko se Zavest ponovno zave same sebe? In seveda ta filing potem samo raste in raste bolj se vrnemo nazaj na to našo zavest. Evo, jaz se od časa do časa znova čist spontano zavem svoje Zavesti same in takrat preprosto obnemim in samo uživam v izrednem občutku. Po mojem pride do tega spontano, ko prideta yang in yin v približno ravnovesje, ker se mi to dostikrat zgodi med hojo, kar pa je yang. Redko pa med čim drugim - takrat med hojo enkrat po uri dveh je najbolj intenzivno in takrat lahko samo uživam v veličastnosti trenutka.

Evo, to je to, druže Trbovc, se je od mojega zadnjega posta tvoja Zavest ozavedla same sebe?

Lari-fari, to je osredotočena koncentracija. Užitek je spomin je ideja je čas.

Lp,Igor

Hahahahahaha!!!! Pa ti stvarno nimaš pojma o čem govoriš!!!! Zate je stanje, ko se zavest nenadoma zave same sebe "osredotočena koncentracija"??? Vidiš, da si vse pobrkljal, druže Trbovc. Koncentracija je na stvari okoli sebe, ampak ko pa Zavest usmeriš nazaj nase je pa to nekaj čisto drugega!!!! Samo jaz sem mislil, da ti to že veš, sedaj se je pa izkazalo, da niti tega še ne veš. Dobro, nič hudega, bomo pa to razčlenili, ker to sploh ni tako enostavna stvar. Ker um stalno prekriva to stanje zavedanja zavesti same sebe, zato mi sploh ni čudno, da si to popolnoma spregledal.

Samo pišuka, a res nisi še nikol tega spoznal? Sem pa mislil, da ti je bilo vsaj to jasno. Ker sedaj se naša Zavest zaveda stvari okoli sebe in pa naših misli. Samo na neki točki te pa vrže nazaj na Zavest samo in takrat imaš spet tisti Aha! moment, ki je sploh nekaj enkratnega, samo potem to hitro spet pozabiš, po mojem ravno zato, ker energije niso v ravnovesju.

Poglej včeraj sem o tem pisal, mislim, da na linku od Prometeju. Ti se koncentriraš se na um, da je tiho . Osredotočaš se na neko energijo, misel imaš kot orodje, nisi eno. Si razdvojen. To je ta pot, ki te razdvaja, to je čas. Stopi iz poti.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #46 - 12.01.2009 at 22:16:22

El Pesnik wrote on 12.01.2009 at 22:11:34:
Quote:
Poznam zadevo, pa sem ti preprosto odgovoril. Ali mogoče vidiš energijo? Ne. Torej?

Za razliko od tebe jaz vsaj dajem jasne in enoznačne odgovore. Kaj mi lahko poveš kaj si sploh mislil s tem zgornjim vprašanjem, da bom vedel kaj odgovoriti?

Ali vidiš vsaj lastno energijo, vsaj prano?

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #47 - 12.01.2009 at 22:23:47

Quote:
Poglej včeraj sem o tem pisal, mislim, da na linku od Prometeju. Ti se koncentriraš se na um, da je tiho. Osredotočaš se na neko energijo, misel imaš kot orodje, nisi eno. Si razdvojen. To je ta pot, ki te razdvaja, to je čas. Stopi iz poti.

Joj, to spet kr neki klamfaš. Ko se Zavest ozave same sebe se s tem prav nič ne osredotoča na um! Kje ti pobiraš te zgrešene primere? Tvoj um so samo tvoje misli, "energija" bivanja pa reciva je tvoja Zavest. Joj, Igor, druže Trbovc, že vem kaj je, ti zaradi Krišnamurtija zavest pojmuješ kot um, zavedanje pa kot zavedanje. Joj, si kot otrok ki vztraja da se neki stvari reče tako in nič drugače.

Ko jaz rečem Zavest mislim s tem Zavedanje, a je prav zdaj? Ko se Zavedanje ozave samega sebe tedaj je to mini kozmični orgazem, če hočeš, in samo o tem že govorim zadnje pol ure, ne pa o umu - zavesti po tvoje. Urghhh, kaj skoz ponavljaš tega Jidduja, ta je bil en zahojen Indijski krjavelj, gentlemanski šarlatan.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #48 - 12.01.2009 at 22:30:55

El Pesnik wrote on 12.01.2009 at 22:23:47:
Quote:
Poglej včeraj sem o tem pisal, mislim, da na linku od Prometeju. Ti se koncentriraš se na um, da je tiho. Osredotočaš se na neko energijo, misel imaš kot orodje, nisi eno. Si razdvojen. To je ta pot, ki te razdvaja, to je čas. Stopi iz poti.

Joj, to spet kr neki klamfaš. Ko se Zavest ozave same sebe se s tem prav nič ne osredotoča na um! Kje ti pobiraš te zgrešene primere? Tvoj um so samo tvoje misli, "energija" bivanja pa reciva je tvoja Zavest. Joj, Igor, druže Trbovc, že vem kaj je, ti zaradi Krišnamurtija zavest pojmuješ kot um, zavedanje pa kot zavedanje. Joj, si kot otrok ki vztraja da se neki stvari reče tako in nič drugače.

Ko jaz rečem Zavest mislim s tem Zavedanje, a je prav zdaj? Ko se Zavedanje ozave samega sebe tedaj je to mini kozmični orgazem, če hočeš, in samo o tem že govorim zadnje pol ure, ne pa o umu - zavesti po tvoje. Urghhh, kaj skoz ponavljaš tega Jidduja, ta je bil en zahojen Indijski krjavelj, gentlemanski šarlatan.

Pa saj to ti govorim, da se ti ne zavedaš samega sebe, ker se ne poznaš. Ne poznaš se, pa lahko še tako meni polagaš Krišnamurtija. Ti misliš, da se zavedaš, ti si misliš kaj je zavest. Tako kot si Bošti misli o letečih kravah.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #49 - 12.01.2009 at 22:35:11

Quote:
Pa saj to ti govorim, da se ti ne zavedaš samega sebe, ker se ne poznaš. Ne poznaš se, pa lahko še tako meni polagaš Krišnamurtija. Ti misliš, da se zavedaš, ti si misliš kaj je zavest. Tako kot si Bošti misli o letečih kravah.

Joj si omejen, ko se zavedaš Zavedanja v sebi se ti poznaš že v tistem trenutku!!!!!!! Ti si tisto Zavedanje, ki se zaveda samega sebe, ne pa vsebina uma, ki sploh nisi ti! Pa kaj ti je tolovaj cigan Jiddu natvezil? Da si ti tvoje misli? E, pa nisi, misli so samo tvoje orodje, ki ga uporabljaš v svetu, ti si pa Zavedanje, ki se zave samega sebe.

Nehaj že s tem ciganom Krišnamurtijem, ki je bil sključen debilček uvožen v Anglijo iz Indije. Ker ko se ti zaveš Zavedanje v sebi je že to to!!! In ne rabiš nič več, potem to samo poglabljaš in poglabljaš, ne pa da spoznavaš um, ki sploh ni ti, jebela cesta.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #50 - 12.01.2009 at 22:45:23

El Pesnik wrote on 12.01.2009 at 22:35:11:
Quote:

Joj si omejen, ko se zavedaš Zavedanja v sebi se ti poznaš že v tistem trenutku!!!!!!! Ti si tisto Zavedanje, ki se zaveda samega sebe, ne pa vsebina uma, ki sploh nisi ti! Pa kaj ti je tolovaj cigan Jiddu natvezil? Da si ti tvoje misli? E, pa nisi, misli so samo tvoje orodje, ki ga uporabljaš v svetu, ti si pa Zavedanje, ki se zave samega sebe.

Nehaj že s tem ciganom Krišnamurtijem, ki je bil sključen debilček uvožen v Anglijo iz Indije. Ker ko se ti zaveš Zavedanje v sebi je že to to!!! In ne rabiš nič več, potem to samo poglabljaš in poglabljaš, ne pa da spoznavaš um, ki sploh ni ti, jebela cesta.

Kaj ropotaš s Krišnamurtijem, ti se preprosto ne zavedaš tega, kar govoriš, kar prebereš. Preveč si obremenjen sam s seboj. Kot sem ti povedal, ti misliš, da se zavedaš. Tudi misliš, da je um orodje. Ti si navaden vernik v nek misticizem, ki ima vezo samo s teboj. Si popolni center in vse obračaš v lastno korist. Česa te je tako strah? Neizpolnitve? Krišnamurtija? Sveta? Kozmosa?

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #51 - 12.01.2009 at 22:49:42

Pa kaj vse projiciraš name?

Ti še celo dvomiš v to, da se Zavedanje v nas lahko ozave samega sebe? Seveda, če bi um to dovoljeval bi lahko bili neprekinjeno v stanju samozavedanja, samo da si pa že tako apriori proti temu je pa kar malo patetično.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #52 - 12.01.2009 at 22:52:39

El Pesnik wrote on 12.01.2009 at 22:49:42:

Ti še celo dvomiš v to, da se Zavedanje v nas lahko ozave samega sebe? Seveda, če bi um to dovoljeval bi lahko bili neprekinjeno v stanju samozavedanja, samo da si pa že tako apriori proti temu je pa kar malo patetično.

Povedal sem ti, da po vsem kar si napisal, ti tega nisi sposoben. Preveč strahu.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #53 - 12.01.2009 at 22:59:05

Ko se ozaveš nisi več samo ozaveščen,takrat  lahko predimenzioniraš zavest , postaneš samoumevni živi izraz -vesoljne  samobitnosti ,kot njen samospoznani individualni  večno-sedanji živeči izraz.
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #54 - 12.01.2009 at 22:59:59

Quote:

Povedal sem ti, da po vsem kar si napisal, ti tega nisi sposoben. Preveč strahu.

Lp,Igor

Ti dejansko meni praviš, da je mene strah, da bi se Zavedanje zavedlo samega sebe? Ti to dejansko projiciraš name? Tu sem pa ostal popolnoma brez besed. Tu se kaže kako nekdo, ki nima popolnoma nič zaupanja vase tudi nima popolnoma nič zaupanja v nekoga drugega - to je res patetično in je prava mentalna turoba.

Igor, ne ti meni govoriti, kaj se je že zgodilo v meni in kaj se dogaja v meni in kaj se bo dogajalo v meni - jaz sedaj točno vem kaj se lahko dogaja in zakaj ne more biti nič drugače. Ti pa obdrži svoja občutja neadekvatnosti zase in ne obremenjuj ostalih forumašev s tem. Pa še z Jiddujem jih ne obremenjuj, ker je bil šarlatan. Tako.  Wink
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #55 - 12.01.2009 at 23:09:05

Poglej se sodnika in razsodnika. Sedaj si pa že obremenjen. Ko se zaveš samega sebe, tega sploh ne veš in razglašaš na veliki zvon. Ko smo že pri umu, sem se spomnil na Janeza, komarata. Popolnoma enak si mu. Kot dvojček. To sem že takrat rekel Alojzu. Kako sta si podobna v svoji bebavosti.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #56 - 12.01.2009 at 23:21:38

Quote:
Poglej se sodnika in razsodnika. Sedaj si pa že obremenjen. Ko se zaveš samega sebe, tega sploh ne veš in razglašaš na veliki zvon. Ko smo že pri umu, sem se spomnil na Janeza, komarata. Popolnoma enak si mu. Kot dvojček. To sem že takrat rekel Alojzu. Kako sta si podobna v svoji bebavosti.

Lp,Igor

Pardon, to je bilo takrat. Janez napreduje in čisti balast.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #57 - 13.01.2009 at 08:54:37

Quote:
Ko smo že pri umu, sem se spomnil na Janeza, komarata. Popolnoma enak si mu. Kot dvojček. To sem že takrat rekel Alojzu. Kako sta si podobna v svoji bebavosti.

Družiš se s sebi podobnimi. Dej Igor ne bluzi, ko sem te v živo poslušal kako nakladaš mi je blo večkrat kar malo slabo. Pol je pa prišel še Janez je bilo pa samo še slabše. Kr neki v tri dni si klamfal, na forumu misliš zato ker lahk malo premisliš, pa še to napišeš vedno za ptičji prdec, da si kaj pametnega povedal. Malo morgen, v realnem času ti zelo slabo tuhtaš zadeve pa kr ene svoje goniš, sploh ne poslušaš pa nič, samo kaj boš ti povedal.

Men je tole že kr mal patetično ratal. Se ne mislim več spuščat na vašo raven.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #58 - 13.01.2009 at 10:10:39

El Pesnik wrote on 13.01.2009 at 08:54:37:
Quote:
Ko smo že pri umu, sem se spomnil na Janeza, komarata. Popolnoma enak si mu. Kot dvojček. To sem že takrat rekel Alojzu. Kako sta si podobna v svoji bebavosti.

UndecidedDružiš se s sebi podobnimi. Dej Igor ne bluzi, ko sem te v živo poslušal kako nakladaš mi je blo večkrat kar malo slabo. Pol je pa prišel še Janez je bilo pa samo še slabše. Kr neki v tri dni si klamfal, na forumu misliš zato ker lahk malo premisliš, pa še to napišeš vedno za ptičji prdec, da si kaj pametnega povedal. Malo morgen, v realnem času ti zelo slabo tuhtaš zadeve pa kr ene svoje goniš, sploh ne poslušaš pa nič, samo kaj boš ti povedal.

Men je tole že kr mal patetično ratal. Se ne mislim več spuščat na vašo raven.

Pogled iz kozmosa je dal 'kozmični' sodnik. Poet a ti si pa načelen,strpen,nič skodoželjen.Problem je,da imaš oči vedno na lastnih kolenih, ne vidiš drugega kot lastna kolena. Govoriš fajn sem se imel, potem pa čakaš (pokvarjeno) dan ko boš sebe postavil na tron ćistosti in uravnoteženosti.Živiš zato,da si pokvarjen in nefer do soljudi,ki so te sprejeli na tvojo željo medse.Tvojo željo ne našo!!!!! Ti je sedaj kaj bolj jasno kdo si v naših očeh-upravičeno!
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #59 - 13.01.2009 at 10:17:14

Alojz in Sandib wrote on 13.01.2009 at 10:10:39:
Govoriš fajn sem se imel, potem pa čakaš (pokvarjeno) dan ko boš sebe postavil na tron ćistosti in uravnoteženosti.Živiš zato,da si pokvarjen in nefer do soljudi,ki so te sprejeli na tvojo željo medse.Tvojo željo ne našo!!!!! Ti je sedaj kaj bolj jasno kdo si v naših očeh-upravičeno!

Kam ste me pa sprejeli? V vaš klan mogoče? Sem si prišel samo malo ogledat vaš klan, da kaj spoznam, in sem, samo je pa sedaj problem, ker ste se vi ustavili na določeni točki in ne želite, da bi vas jaz ali kdorkoli drug potisnil naprej.

Alojz, vse to "znanje", ki ga imate vas v resnici duši in krepi vaš ego, pa vi tega sploh ne vidite. Vaša prava bit je hudo revna in anemična, a vi to skrivate z vašim znanjem in napadanjem drugih po forumu. Vaše telo je zdravo in močno, duše skorajda ni, vaša bit je pa slabotna in motna in rahitična.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 9