Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 ... 9
(Read 40352 times)
El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Re: kaj in kdo smo živa bitja
Reply #30 - 12.01.2009 at 21:02:56

Eh, seveda ima Vesolje začetek. Big Bena! vi sploh ne morete dojeti, če ste tako navezani na "vesoljno življenje", pa sploh niste še nikoli spoznali, da pa življenje sploh ni tako kot ga vidite.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #31 - 12.01.2009 at 21:10:07

Zopet nekaj trdiš in prodajaš. Daj obrazloži kako ti vidiš to stvar Big-ben in kako vidiš življenje. Kot vem boš začel; s Strici so mi povedali ali pa kot ponavadi odjava.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #32 - 12.01.2009 at 21:16:49

Sploh ne.

Vesolje ima začetek, preprosto zato, ker ima tudi vse drugo nek začetek. Mene ni potrebno posebno prepričevati, da ima tudi duša začetek in da se lahko komot vrne v izvor vsega.

Da ima vesolje začetek je zelo pomembna stvar. Pomeni da ima potlej vse kar vidimo ISTI začetek in isti konec, torej da je čisto vse okoli nas eno, in je med seboj prepleteno. In se lahko vrne samo vase, in se potem spet razširi in spoznava samo sebe, potem spet prenikne vase in reče: Mega.

Da pa je vesolje vedno v tem stanju, in da se človek poja gor pa dol po vesolju in ciklično seli *življenje na druge planete - to pa ni v interesu ne vesolja, ne človeka, ne enosti, ne ničesar. To je popolnoma statična logika uma - vse je ves čas enako, ker tako je. Sploh ne. Če se čisto vse konča, kje je tu kakšna varnost? Če ima vse isti začetek, kaj se Alojz potem tako nespametno huduje?
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #33 - 12.01.2009 at 21:22:12

El Pesnik wrote on 12.01.2009 at 21:16:49:
Sploh ne.

Vesolje ima začetek, preprosto zato, ker ima tudi vse drugo nek začetek. Mene ni potrebno posebno prepričevati, da ima tudi duša začetek in da se lahko komot vrne v izvor vsega.

Da ima vesolje začetek je zelo pomembna stvar. Pomeni da ima potlej vse kar vidimo ISTI začetek in isti konec, torej da je čisto vse okoli nas eno, in je med seboj prepleteno. In se lahko vrne samo vase, in se potem spet razširi in spoznava samo sebe, potem spet prenikne vase in reče: Mega.

Da pa je vesolje vedno v tem stanju, in da se človek poja gor pa dol po vesolju in ciklično seli *življenje na druge planete - to pa ni v interesu ne vesolja, ne človeka, ne enosti, ne ničesar. To je popolnoma statična logika uma - vse je ves čas enako, ker tako je. Sploh ne. Če se čisto vse konča, kje je tu kakšna varnost? Če ima vse isti začetek, kaj se Alojz potem tako nespametno huduje?

Torej pok je bil na začetku in konec bo z absorbcijo. Ker takšen je smisel vesolja, ki deluje po smislu. Vse ostalo pa se podreja temu smislu.

Malo razmisli, kaj si napisal. A si kaj pil?

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #34 - 12.01.2009 at 21:36:33

Druže Trbovc, hočeš smisel Vesolja, evo ga:

Je Prvinska Energija. Iz te Prvinske Energije vznikne vesolje in je v njem Zavest na tisoč in enem koncu. Smisel vsega tega kar sedaj vidimo in izkušamo je samo v tem, da se ta Prvinska Energija ponovno prepozna kot Jaz. Da se Kreator vsega (kar je vse kar je in smo vsi mi) ponovno prepozno v vsej svoji veličini in znova reče: Aaaaaah!

Ker obstaja samo Prvinska Energija, ki sedaj špila Igro sama s sabo: se pozabi in razprši v Kreacijo, potem pa iz vsakega delčka prenikne nazaj v sebe in reče: Aaaaaaaaah! Wie Schön! Spet sem se prepoznal kot Jaz, energija vsega kar obstaja.

In torej ima ta razpršena Kreacija iz Prvinske Energije svoj začetek, in ima tudi svoj konec, ko se to kar obstaja ponovno prepozna kot večni Jaz. In da, tri večnosti zatem (ali pa tri nanosekunde), se ta Prvinska Energija znova razprši v Vesolje in znova se spoznavamo in znova rečemo na koncu: Aaaaaaaaaaaahh! Wie Schön!! To je to.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #35 - 12.01.2009 at 21:46:37

El Pesnik wrote on 12.01.2009 at 21:36:33:
Druže Trbovc, hočeš smisel Vesolja, evo ga:

Je Prvinska Energija. Iz te Prvinske Energije vznikne vesolje in je v njem Zavest na tisoč in enem koncu. Smisel vsega tega kar sedaj vidimo in izkušamo je samo v tem, da se ta Prvinska Energija ponovno prepozna kot Jaz. Da se Kreator vsega (kar je vse kar je in smo vsi mi) ponovno prepozno v vsej svoji veličini in znova reče: Aaaaaah!

Ker obstaja samo Prvinska Energija, ki sedaj špila Igro sama s sabo: se pozabi in razprši v Kreacijo, potem pa iz vsakega delčka prenikne nazaj v sebe in reče: Aaaaaaaaah! Wie Schön! Spet sem se prepoznal kot Jaz, energija vsega kar obstaja.

In torej ima ta razpršena Kreacija iz Prvinske Energije svoj začetek, in ima tudi svoj konec, ko se to kar obstaja ponovno prepozna kot večni Jaz. In da, tri večnosti zatem (ali pa tri nanosekunde), se ta Prvinska Energija znova razprši v Vesolje in znova se spoznavamo in znova rečemo na koncu: Aaaaaaaaaaaahh! Wie Schön!! To je to.

Torej je tudi različna energija. Prvinska, pa zavožena, pozitivna, negativna in potem stopnje zavesti, duhovnosti, bebavosti. V tvojem smislu vidim samo smisel kompliciranosti.

Po tvoje je smisel prvinske energije v nekakem kozmičnem orgazmu.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #36 - 12.01.2009 at 21:52:56

Quote:

Ja seveda, druže Trbovc, dobro si tole pogruntal! No, si še bolje opisal kot pa bi lahko sam: neke vrste kozmični orgazem je, ja.

Sicer pa, narediva preprost test: kaj se lahko tvoja zavest v tem trenutku zave same sebe? Evo, jaz že delam ta preizkus, ti pa ga naredi, ko boš tole prebral.

No, in takoj ko se že ta naša "omejena" zavest zave same sebe, je
že to neke vrste mini kozmični orgazem. Ki ga seveda potem zgubimo, ker se zavest začne znova zavedati stvari okoli sebe, ne pa same sebe.

No, in kaj misliš kakšen filing je, ko se Prvinska Energija zave same sebe? Kozmično Praznovanje je to, druže Slovenac, in to je ves smisel vsega.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #37 - 12.01.2009 at 21:56:57

No, a si videl druže Trbovc, kakšen veličasten filing je, ko se Zavest ponovno zave same sebe? In seveda ta filing potem samo raste in raste bolj se vrnemo nazaj na to našo zavest. Evo, jaz se od časa do časa znova čist spontano zavem svoje Zavesti same in takrat preprosto obnemim in samo uživam v izrednem občutku. Po mojem pride do tega spontano, ko prideta yang in yin v približno ravnovesje, ker se mi to dostikrat zgodi med hojo, kar pa je yang. Redko pa med čim drugim - takrat med hojo enkrat po uri dveh je najbolj intenzivno in takrat lahko samo uživam v veličastnosti trenutka.

Evo, to je to, druže Trbovc, se je od mojega zadnjega posta tvoja Zavest ozavedla same sebe?
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #38 - 12.01.2009 at 22:01:14

El Pesnik wrote on 12.01.2009 at 21:52:56:
Quote:

Ja seveda, druže Trbovc, dobro si tole pogruntal! No, si še bolje opisal kot pa bi lahko sam: neke vrste kozmični orgazem je, ja.

Sicer pa, narediva preprost test: kaj se lahko tvoja zavest v tem trenutku zave same sebe? Evo, jaz že delam ta preizkus, ti pa ga naredi, ko boš tole prebral.

že to neke vrste mini kozmični orgazem. Ki ga seveda potem zgubimo, ker se zavest začne znova zavedati stvari okoli sebe, ne pa same sebe.

No, in kaj misliš kakšen filing je, ko se Prvinska Energija zave same sebe? Kozmično Praznovanje je to, druže Slovenac, in to je ves smisel vsega.

Pa človek , kje ti živiš, kaj si sploh prebral do sedaj? To so stare fore, nič kolikokrat premlete in zavržene. To imajo ponavadi za skrajni primer izgovora iz svojega blebetanja iskalci smisla in kvazi učitelji.
Lepo si se izpričal še o poznavanju kozmičnega orgazma, ki ima po tvoje tudi več stopenj.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #39 - 12.01.2009 at 22:01:54

Evo, zdajle v teh trenutkih recimo zelo čutim svojo Zavest, torej se Zavest zaveda same sebe. In tudi nadalje vem: sedaj sem v nekem približnem ravnovesju, ki Zavesti omogoča, da vidi samo sebe.

Ko bi bilo v meni točno 50% materialne in 50% duhovne energije, tedaj bi se zavest v celoti ozavedla same sebe, ker sedaj če sklepam po sebi jo nihanje obeh energij moti v zavedanju same sebe, in se potem bolj zaveda ali materialnega pola (telesa) ali pa duše (občutkov, mišljenja, etc.).

Evo, spet se zavest zaveda same sebe v meni, in to je to. Sedaj pa ji pripravimo teren, kjer bo 50% materialne in 50% duhovne energije, da bo lahko zavest v popolnosti videla samo sebe. Je tako?
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #40 - 12.01.2009 at 22:03:25

El Pesnik wrote on 12.01.2009 at 21:56:57:
No, a si videl druže Trbovc, kakšen veličasten filing je, ko se Zavest ponovno zave same sebe? In seveda ta filing potem samo raste in raste bolj se vrnemo nazaj na to našo zavest. Evo, jaz se od časa do časa znova čist spontano zavem svoje Zavesti same in takrat preprosto obnemim in samo uživam v izrednem občutku. Po mojem pride do tega spontano, ko prideta yang in yin v približno ravnovesje, ker se mi to dostikrat zgodi med hojo, kar pa je yang. Redko pa med čim drugim - takrat med hojo enkrat po uri dveh je najbolj intenzivno in takrat lahko samo uživam v veličastnosti trenutka.

Evo, to je to, druže Trbovc, se je od mojega zadnjega posta tvoja Zavest ozavedla same sebe?

Lari-fari, to je osredotočena koncentracija. Užitek je spomin je ideja je čas.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #41 - 12.01.2009 at 22:04:36

Quote:
Quote:

Pa človek , kje ti živiš, kaj si sploh prebral do sedaj? To so stare fore, nič kolikokrat premlete in zavržene. To imajo ponavadi za skrajni primer izgovora iz svojega blebetanja iskalci smisla in kvazi učitelji.
Lepo si se izpričal še o poznavanju kozmičnega orgazma, ki ima po tvoje tudi več stopenj.

Lp,Igor

Joj, sam ti si res patetik od patetika. Kaj mi hočeš reči, da se še nikoli Zavest v tebi ni naenkrat zavedla same sebe???? Potem pa ni čudno, da z Alojzem nič ne razumeta in samo nekaj klamfata o ne vem čemu. Dal sem ti preprost primer: zavest v tebi naj se zave same sebe pa boš videl, da je to to. Ne kr neki klobasat, izhajaj iz samega sebe.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #42 - 12.01.2009 at 22:07:09

El Pesnik wrote on 12.01.2009 at 22:04:36:
Quote:
Quote:

Lp,Igor

Joj, sam ti si res patetik od patetika. Kaj mi hočeš reči, da se še nikoli Zavest v tebi ni naenkrat zavedla same sebe???? Potem pa ni čudno, da z Alojzem nič ne razumeta in samo nekaj klamfata o ne vem čemu. Dal sem ti preprost primer: zavest v tebi naj se zave same sebe pa boš videl, da je to to. Ne kr neki klobasat, izhajaj iz samega sebe.

Poznam zadevo, pa sem ti preprosto odgovoril. Ali mogoče vidiš energijo? Ne. Torej?

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #43 - 12.01.2009 at 22:09:16

Quote:
El Pesnik wrote on 12.01.2009 at 21:56:57:

Lari-fari, to je osredotočena koncentracija. Užitek je spomin je ideja je čas.

Lp,Igor

Hahahahahaha!!!! Pa ti stvarno nimaš pojma o čem govoriš!!!! Zate je stanje, ko se zavest nenadoma zave same sebe "osredotočena koncentracija"??? Vidiš, da si vse pobrkljal, druže Trbovc. Koncentracija je na stvari okoli sebe, ampak ko pa Zavest usmeriš nazaj nase je pa to nekaj čisto drugega!!!! Samo jaz sem mislil, da ti to že veš, sedaj se je pa izkazalo, da niti tega še ne veš. Dobro, nič hudega, bomo pa to razčlenili, ker to sploh ni tako enostavna stvar. Ker um stalno prekriva to stanje zavedanja zavesti same sebe, zato mi sploh ni čudno, da si to popolnoma spregledal.

Samo pišuka, a res nisi še nikol tega spoznal? Sem pa mislil, da ti je bilo vsaj to jasno. Ker sedaj se naša Zavest zaveda stvari okoli sebe in pa naših misli. Samo na neki točki te pa vrže nazaj na Zavest samo in takrat imaš spet tisti Aha! moment, ki je sploh nekaj enkratnega, samo potem to hitro spet pozabiš, po mojem ravno zato, ker energije niso v ravnovesju.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #44 - 12.01.2009 at 22:11:34

Quote:
Poznam zadevo, pa sem ti preprosto odgovoril. Ali mogoče vidiš energijo? Ne. Torej?

Za razliko od tebe jaz vsaj dajem jasne in enoznačne odgovore. Kaj mi lahko poveš kaj si sploh mislil s tem zgornjim vprašanjem, da bom vedel kaj odgovoriti?
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 ... 9