Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
(Read 1225 times)
plesnamesecu
Ex Member
Sobivanje z drugimi
17.09.2007 at 08:45:49
 
Spodnji tekst mi je dal misliti, kako različne so rešitve kultur za sobivanje z drugimi. In kako težko se pravzaprav zahodnjaki učimo te lekcije.

Soname Yangchen v svoji avtobiografiji Otrok Tibeta pravi:

"Tibetanci nismo navajeni razmišljati v slogu 'On mi ni všeč, nje ne prenesem'. Takšna psihologija nam je tuja, naš um je prožen, odprt. V tibetanščini ni izraza 'potrebovati pozornost'; imamo slabe ljudi in resno nore, nevroz pa pri nas ne poznamo. Mislim, da je eden od razlogov pomanjkanje časa. Že samo prizadevanje, da bi se ohranili pri življenju, nas telesno zaposluje od zore do mraka, tako da ni časa, da bi um zajadral po svoje in začel plesti neumnosti. Saj samo priprava čaja traja kar dve uri!"
Back to top
 
 
IP Logged
 
SunRain
1
*
Offline

I Love YaBB 2!
Posts: 6

Re: Sobivanje z drugimi
Reply #1 - 06.10.2007 at 22:12:11
 
Pravkar sem nekaj podobnega iskala po forumu. Imam namreč ravno takšen "problem" in zato si pomagam z zgoraj opisano filozofijo. S takšnim mišljenjem si probam uravnavati moj vsak dan.

Naj povem, da smo se združino preselili domov k njemu, kjer so razmere kar dobre (če seveda tako razmišljaš). Problem je ko bivaš s tistimi ki ne mislijo tako, ker so zabidirani s tv-jeem, politiko in vsem drekom, ki se dogaja po svetu. Pa na konec koncev še z hudo hudo debelostjo, dobro izobrazbo in brezposelnostjo.  Huh  Travmami itd...

Moram povedati, da kar dobro uspevam s pomočjo redne vadbe joge. vsak prost trenutek posvetim kakšni vaji, ampak res vsak trenutek.

Upam, da bom kar največ potegnila iz te situacije  Wink Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1