uta,
glede krompirja je odvisno, kako stroga je dieta.
jaz osebno ga ne jem, ker mi ne paše.
jem pa takrat, ko mi paše kaj bolj konkretnega ali pa recimo ob večjih naporih kakšno drugo hrano, ki tud ni tolk priporočljiva, npr. riž, rezanci (tofujevi, riževi, pirini...), stročnice (čičeriko, lečo), kakšno tuno, ribe, enkrat na mesec pojem tud kakšno meso, al pa si iz pirine moke naredim tortilje in dam potem zelenjavo notr... sam res pač pazim, da ni to prepogosto. da takrat, ko imam čas in energijo potem pa res jem bolj tisto, kaj je boljše za mojga bušija.
glede ostalega se meni zdijo ok:
> klamatske alge: imaš različne oblike
- jaz jem kapsule Nutri Max (maš na prvi strani pozitivk) 23,16€/v Medisanu, 60 kapsul, po dve na dan
- maš pa še druge: npr. klamatske alge Klamath, Chlorella, Algea... mislm, da se določene da dobit tudi v lekarnah
> Taheebo čaj 2€/10g (ga imaš za ogromno časa) v čajnici Jasmin v kranju, v redu za pit, tudi za zunanjo uporabo (koža, intimna nega), ga je pa treba kuhat v posodi, ki ni iz kovine (glina, jena steklo, keramika) tko da je to lahko še dodaten strošek
> Molkosan 5.47€/200ml
http://www.farmedica.si/si/drugiizdelki/molkosan.html : če boš brala kej po spletu, ga kr hvalijo, jaz ga pijem šele en teden 10ml/dan (baje je priporočljivo 20). men se zdi zelo vredu, mam najboljš prebavo do zdaj

> od istega proizvajalca (nutrigea) kot je Nutri Max sta še FloraZym 21,07€/60 kapsul (po dve na dan) in NutriFlor (je tud ene tolk)
kar sem probala in mi ni ok:
- dida tablete, sem jih jedla kakšno leto nazaj ko je bila reklama v reviji Ona, vseh 90 tako kot piše. takrat sem bila vsa polna elana, da bom pa zmagala kandido (po možnosti po hitrem postopku) in bla zlo razočarana, ker ni bilo niti pikico boljše. s tem, kar vem zdaj me najbolj zmoti napis na škatli, da se priporoča belo meso, jajca, ribe, fižol, kar bi po mojem mnenju moglo bit čimmanjkrat na jedilniku.
je pa res, da takrat nisem še vedla, kaj točno jest in je bla moja kvazi dieta zelo nepoznavalsko zgrešena tko da bi mi dida tablete že tko zelo težko pomagale. ne vem, meni niso všeč.
- Grenifit, kapljice grenivkinih pečk 7,35€/20ml
http://www.mb-lekarne.si/index.php3?p=izdelki_grenifit_izvlecek_iz_grenivkinih_p..., jih imaš drugač za dolgo časa; sem prebrala, da je veliko ljudem pomagalo, ampak meni ne pašejo.
Aja, da dodam še tole :
- po mojem je boljše, če se katerekol pripravke začne jemat počasi. če piše npr. dve kapsule na dan, je bolj če se jih je najprej po eno, čez nekaj časa pa potem po dve
- da ne bo pomote - jaz se ne bašem kr skos z vsemi temi zadevami. kokrkol se sliš klišejsko, se mi zdi res zelo zelo pomembno, da človek mal posluša samga sebe. mene so npr. FloraZym in NutriMax res potegnile in jih redno jem, ostalo po potrebi.
- aja, pa ne, tud dodatki, kapsule, napitki ipd. ne prnesejo čudežnih rešitev (vsaj pri meni ne). ni to kr tko, da bi pa jedel en mesec pa bi čutil nevem kakšne spremembe. na žalost

se mi pa zdi fino, da se prehrani mogoče doda še kaj zraven - ni nujno tablete, lahko npr. 5 minutk dihanja (s trebušno prepono), sprehod, narava, kšno razvijanje kreativnosti...