Bardo_Thodol wrote on 04.03.2007 at 11:13:05:Brez Lune, bi bil dan na Zemlji veliko krajši (maksimalno 10 ur), kar bi imelo zaradi hitrejšega vrtenja Zemlje neslutene posledice na vreme, ki bi bilo bolj viharno ob hitrejšem menjavanju dneva in noči.
Poleg tega bi se tudi os Zemeljske rotacije bolj divje vrtela naokoli, kot se zdaj, ko je zaradi Lunine gravitacije stabilizirano.
torej ja, Zemlja bi se malo hitreje vrtela
vprašanje je koliko hitreje?
da bi bil dan dolg maksimalno 10 ur a je to dejstvo?
koliko je sedaj dan dolg v povprečju? pazi. odvisno to je povsem odvisno od tega kje živiš. na severnem in južnem polu je malce daljši kot tu, mar ne

torej koliko hitreje bi se menjala dan in noč - odgovoriš lahko v %
potem bomo začeli razmišljati, če bo to res imelo neslutene posledice za vreme in zakaj
Bardo_Thodol wrote on 04.03.2007 at 11:13:05:Luna je med drugim skozi zgodovino prestregla veliko vesoljskih izstrelkov, sicer namenjenih Zemlji.
a je to fact?
kaj pa, če je te "izstrelke" pokasirala, ko še ni bila ob Zemlji?
kaj pa, če so jo ravno ti izstrelki izstrelili mimo Zemlje, da jo je potem Zemlja lahko pritegnila v svojo orbito?
Bardo_Thodol wrote on 04.03.2007 at 11:13:05:Nedvomno bi bilo brez Lune življenje na Zemlji precej oteženo in njegov razvoj zavrt.
Nas (ljudi) zagotovo ne bi bilo, življenje bi ostalo na primitivnejši ravni, brez možnosti razvoja kompleksnejših oblik (vretenčarji, sesalci)
a je to fact al tvoja domišljija?
čemu bi bilo življenje oteženo?
po čem sklepaš, da ljudi ne bi bilo?
po čem sklepaš, da bi bilo vse bolj primitivno, da celo ne bi bilo možnosti razvoja kompleksnejših oblik (vretenčarjev, sesalcev)?
pa še vedno bi rad vedel, po kateri logiki bi se Zemlja odmaknila od Sonca, kot trdiš, če bi Luno nekaj potisnilo iz zemeljske orbite. če mi ne moreš dati formule, me prosim napoti na tistega znanstvenika, ki to trdi....v nasprotnem primeru bom mnenja, da je to samo tvoja osebna domišljija.
ne me narobe razumet, jaz čisto dopuščam možnost, da je vse res kar trdiš, še posebej za tole zadnjo zadevo sam pri sebi nisem prepričan kako bi bilo in bi zato rad vedel odkod ti črpaš svoje ideje. če si že sposojaš okrilje znanosti, da obsojaš ljudi, da pišejo traparije, prosim navedi znanstvene vire