Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
(Read 9713 times)
titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Re: kdo bo kdo
Reply #15 - 02.11.2006 at 14:39:48

en_bk wrote on 02.11.2006 at 13:50:56:
Boštyxz wrote on 01.11.2006 at 09:08:07:
Da ne bo kdo danes po grobovih hodu . Da ne bo razkazovanja med mrliči . Ker, če gremo svetlobi naproti, nimamo kaj iskati med razpadajočimi trupli . Na odhajajoče duše pa se lahko spominjamo skozi vse leto. Torej nepotrebnega izpostavljanja raznim "vprašljivim" duhovom ne potrebujemo . Ker, še prekmalu nas lahko obsedejo temni demoni, ki so pač tako zavedeni, nevedni, da se zlahka prisesajo na našo auro , in nas tako z energetskim izčrpavanjem povedejo v njihove zanke propada . Zato pa ven, na sonce, na zdrav sprehod po zdravi naravi . Ne pa na promenado med grobovi, kjer domuje samo smrt, opustošenje in tema, ki se je moramo izogibati . Sicer je prav, da se zavedamo teme, vendar, pa moramo stremeti k svetlobi , ki edina je življenje, življenju samem .  Smiley Live 4 Life  Smiley

Hojla Kopron

Zdej, jst sem samo en bk in se ne spoznam glih na belo črno kombiniranje, sem pa tud jst dobil občutek podoben kot t, da te je strah smrti. Če verjameš v to, kar pišeš, mi je mal čudn tvoj strah, sploh še mal blj zato, ker truplo je samo truplo in samo po sebi pa ja čist neškodljivo, mislm, zdej če ni glih okuženo s kakim antraksom ali čim podobno škodljivim in ga ti pač posredno ali neposredno uživaš, a ne, pa ga rajtam da ne, sploh pa ne na pokopališču. Če te je pa strah navezav na taista trupla, mislm, če te je strah raznoraznih ostankov v medprostoru, pa blodečih duš ali česa drugega bolj redkega...v kar verjetno verjameš, sicer bi ne omenjal tega, a ne... me pa čudi spet tvoje nezaupanje v svetlobo in nepripravljenost jim pomagat na poti vanjo, eee, tem ostankom, navezavam, redčinam, dušam...al kako vso to sfero poimenuješ in razumeš, a ne. Sej ni slabo, da opozoriš druge, ki v to ne verjamejo, če sam verjameš in tud ni za mislt si, da bi hodu žurirat in se izpostavljat kr tko na pokopališče, bi si pa mislu, da bi s svojo vero in znanjem, mislm, kako pristopit k stvari, jim pomagal...v svetlobo. Če že noben drug, ta, kaj že, bitja teme, bi ti bla zihr hvaležna, a ne.

en bk Smiley

Pri kopronu gre tud v tem topiku tako kot pri v večini drugih za mistificiranje in v duhovni celofan zavijanje čisto običajnih stisk in tesnob, ki jih preživlja vsaka prebujajoča oseba, ko si začne postavlajt vprašanja, na katera ni mogoče dajat enoznačnih odgovorov (čeprav t nalašč iz čisto provokativnih razlogov vedno najde kašnega takšnega). 'Duhovnost'  odgovora naj bi bilo po kopronovem   merilo njegove pravilnosti in gotovosti, čeprav  je merilo duhovnosti ravno njena bizarnost, dvoumnost, simboličnost in kar je še atributov objektivno nedokazljive nedoločenosti. Ne gre skratka za nobene demone  po pokopališčih, ki da napadajo naše aure, ampak za naše tesnobe in strahove, ki se nam porajajo ob nedoumljivosti  smrti in na katere nas ne lovijo mrtvi ampk drug drugega med sabo lovimo  kar živi sami.
Back to top

IP Logged

en_bk
5

Reply #16 - 02.11.2006 at 14:42:18

Boštyxz wrote on 02.11.2006 at 14:14:45:
Dost dobr si sestavu tole, namreč tud jest sm en mali Bčk. Zato pa delno tudi ŠE nisem sposoben voditi zablodele duše v onstranstvu . Ker, pomagam za sedaj še sebi komaj . Delujem pač še v teh nižjih dimenzijah, kjer se še nahajam za sedaj . Upam, da ne predolgo . No, imam pa še ene pomisleke, in sicer, : Da ni vaše videnje mojega navideznega strahu le odsev vaših lastnih projekcij name, ali vase zaradi vašega lastnega strahu ? Kaj menite na tole ? Jaz sem z Bogom, kaj se imam torej bati, (razen skušnjav ), če mi je vedno ob strani Ljubeznivi, Pravični Bog, Oče, in me varuje . Torej, le pogumno , Life is waiting  Wink Smiley

Jah, kva pa vem, pa bo že, če tko praviš, čeprav, men se zdi, da si ti svaril in odvračal vse od sprehajanja po pokopališčih in da je tam sama tema in gniloba in tko. Jst tam vidim tud mačehe zdele, pa tulipane in narcise spomladi...mislm...žive, cvetoče, dehteče.

Smiley
Back to top

IP Logged

en_bk
5

Reply #17 - 02.11.2006 at 14:49:36

titud wrote on 02.11.2006 at 14:39:48:
en_bk wrote on 02.11.2006 at 13:50:56:
Boštyxz wrote on 01.11.2006 at 09:08:07:
Da ne bo kdo danes po grobovih hodu . Da ne bo razkazovanja med mrliči . Ker, če gremo svetlobi naproti, nimamo kaj iskati med razpadajočimi trupli . Na odhajajoče duše pa se lahko spominjamo skozi vse leto. Torej nepotrebnega izpostavljanja raznim "vprašljivim" duhovom ne potrebujemo . Ker, še prekmalu nas lahko obsedejo temni demoni, ki so pač tako zavedeni, nevedni, da se zlahka prisesajo na našo auro , in nas tako z energetskim izčrpavanjem povedejo v njihove zanke propada . Zato pa ven, na sonce, na zdrav sprehod po zdravi naravi . Ne pa na promenado med grobovi, kjer domuje samo smrt, opustošenje in tema, ki se je moramo izogibati . Sicer je prav, da se zavedamo teme, vendar, pa moramo stremeti k svetlobi , ki edina je življenje, življenju samem .  Smiley Live 4 Life  Smiley

Hojla Kopron

Zdej, jst sem samo en bk in se ne spoznam glih na belo črno kombiniranje, sem pa tud jst dobil občutek podoben kot t, da te je strah smrti. Če verjameš v to, kar pišeš, mi je mal čudn tvoj strah, sploh še mal blj zato, ker truplo je samo truplo in samo po sebi pa ja čist neškodljivo, mislm, zdej če ni glih okuženo s kakim antraksom ali čim podobno škodljivim in ga ti pač posredno ali neposredno uživaš, a ne, pa ga rajtam da ne, sploh pa ne na pokopališču. Če te je pa strah navezav na taista trupla, mislm, če te je strah raznoraznih ostankov v medprostoru, pa blodečih duš ali česa drugega bolj redkega...v kar verjetno verjameš, sicer bi ne omenjal tega, a ne... me pa čudi spet tvoje nezaupanje v svetlobo in nepripravljenost jim pomagat na poti vanjo, eee, tem ostankom, navezavam, redčinam, dušam...al kako vso to sfero poimenuješ in razumeš, a ne. Sej ni slabo, da opozoriš druge, ki v to ne verjamejo, če sam verjameš in tud ni za mislt si, da bi hodu žurirat in se izpostavljat kr tko na pokopališče, bi si pa mislu, da bi s svojo vero in znanjem, mislm, kako pristopit k stvari, jim pomagal...v svetlobo. Če že noben drug, ta, kaj že, bitja teme, bi ti bla zihr hvaležna, a ne.

en bk Smiley

Pri kopronu gre tud v tem topiku tako kot pri v večini drugih za mistificiranje in v duhovni celofan zavijanje čisto običajnih stisk in tesnob, ki jih preživlja vsaka prebujajoča oseba, ko si začne postavlajt vprašanja, na katera ni mogoče dajat enoznačnih odgovorov (čeprav t nalašč iz čisto provokativnih razlogov vedno najde kašnega takšnega). 'Duhovnost'  odgovora naj bi bilo po kopronovem   merilo njegove pravilnosti in gotovosti, čeprav  je merilo duhovnosti ravno njena bizarnost, dvoumnost, simboličnost in kar je še atributov objektivno nedokazljive nedoločenosti. Ne gre skratka za nobene demone  po pokopališčih, ki da napadajo naše aure, ampak za naše tesnobe in strahove, ki se nam porajajo ob nedoumljivosti  smrti in na katere nas ne lovijo mrtvi ampk drug drugega med sabo lovimo  kar živi sami.  

Jah, Titud, kva pa vem, mislm, a je duhovnost res beg v mistiko al ne, zdej, če je, ja pol je duhovnost bizarna, tko kt praviš. Ker men ni. Men je duhovnost živet tole življenje zdej in ta trenutek tukaj z vsem kar prinaša in odnaša.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #18 - 02.11.2006 at 15:54:06

en_bk wrote on 02.11.2006 at 14:49:36:
Jah, Titud, kva pa vem, mislm, a je duhovnost res beg v mistiko al ne, zdej, če je, ja pol je duhovnost bizarna, tko kt praviš. Ker men ni. Men je duhovnost živet tole življenje zdej in ta trenutek tukaj z vsem kar prinaša in odnaša.

Pol pa rečem rajš, da je bizarno kar tole življenje tukaj in in zdej, z (ne)obiskovanjem pokopališč vred... Undecided Wink
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #19 - 02.11.2006 at 16:51:08

Pokopališča so pa ja lepa :hm kamorkoli grem se potrudim, da se ustavim na kakem... zarad kaj pa vem česa... zgodovine, spominov, spoštovanja, kulture, pejsaža...
vedno je mir, nekakšna tiha umirjenost, človek tam lažje razmišlja o življenju in smrti in pomenih vsakodnevnih stvari v primerjavi z večnostjo Smiley

na kosteh ni nič grdega, tud na črvih ne in zemlja vse prečisti... sam vtisi ostanejo
pol žlahte tu, pol žlahte tam, a smo sploh ločeni?

(tolk da se bo mel kopron spet nad čem zgražat Wink)
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #20 - 02.11.2006 at 22:52:57

Btw, zgražam se samo navidezno ... Tongue Jaz sem grd, pa še vseeno lepši kot nek črv  Roll Eyes ...
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #21 - 03.11.2006 at 05:11:01

Lepota je v očeh opazovalca...  Smiley
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #22 - 03.11.2006 at 10:47:47

Boštyxz wrote on 02.11.2006 at 13:44:24:
Ejga, Mr. "t" , glede mojega odhoda, v višje dimenzije resničnosti, k Njemu, pa lahko napovem, da odpeketam takoj, ko opravim z poslanstvom na tem svetu . Torej , ne pomišljam niti hip, da bi se še naprej mučil z tem težkim umrljivim telesom, ki ni preveč podobem moji duši, ker to sploh nisem jaz . Sebe pač nimam za razpadajoče truplo , kot se imaš ti  Sad. No, čeprav imam še zelo dolgo pot do moje izpopolnitve, pa bo pot krajša, zaradi Ljubezni , Njegove Roll Eyes in moje

Očitno se tega svojega strahu niti ne zavedaš, saj po eni strani sprejemaš celotno ideologijo tega praznika (obstoj duše, obstoj onostranstva in nivojev (vice, nebesa in pekel), obstoj Boga, delitev na lepo dušo in grdo telo...), po drugi strani pa kritiziraš ceremonije, ki so se okrog tega napletle, kar utemeljuješ s strahom, da bi te napadli mrliči.

uživaj!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

ana
5
p

Kranj
Reply #23 - 03.11.2006 at 11:13:58

Devi wrote on 02.11.2006 at 16:51:08:
Pokopališča so pa ja lepa :hm kamorkoli grem se potrudim, da se ustavim na kakem... zarad kaj pa vem česa... zgodovine, spominov, spoštovanja, kulture, pejsaža...
vedno je mir, nekakšna tiha umirjenost, človek tam lažje razmišlja o življenju in smrti in pomenih vsakodnevnih stvari v primerjavi z večnostjo Smiley
Wink)

tud jest rada iz istih razlogov po britofih lazim....Smiley)
Back to top

Ljubezen ozdravlja vse - tiste, ki jo dajejo in tiste, ki jo prejemajo.

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #24 - 03.11.2006 at 17:59:45

Poglej, "t" , spet ti bom še malo poizkušal razložiti . Ne bojim se mrličev, ker so mrtvi , kot večina ljudi okrog mene . Priznam pa le, da se majčkeno bojim hudičev, ki bi me napadli, vendar z pomočjo Nebeškega Očeta jih bom z lahkoto ugnal  ...  Cool, tako, da sploh ni panike  Cheesy  Toreeeejjjj ... Maaaximalna kritika pa gre res brezpomembnim ceremonijam, ki so že veliiiiiko slabega naredile človeštvu v njegovi zablodi !!! Exclaim ... Poor dark people ... get some light , will ya ?! Get some Life ... and smile ... Life is waiting ... Smiley  Kiss Smiley
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #25 - 03.11.2006 at 18:23:25

Ljudem so obredi v naravi. Skoz njih se približamo skrivnostim, ki se jih z besedami ne da povedat in katerih pomene smo iz svojih življenj, razmišljanj in pogovorov že skoraj izkoreninili. Sebi na izgubo.

(rekla sem obredi, ne ceremonije, in marsikatera ceremonija je za nekoga obred in marsikateri obred je postal za koga ceremonija...)
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #26 - 03.11.2006 at 18:35:24

Boštyxz wrote on 03.11.2006 at 17:59:45:
... Poor dark people ... get some light , will ya ?! Get some Life ... and smile ... Life is waiting ... Smiley  Kiss Smiley

Aha, ti si torej, če te prav razumem, prinašalec luči.

Lucis ferre po latinsko oz. po domače lucifer.

lp bp
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #27 - 03.11.2006 at 18:36:07

Poglej, "t" , spet ti bom še malo poizkušal razložiti . Ne bojim se mrličev, ker so mrtvi , kot večina ljudi okrog mene . Priznam pa le, da se majčkeno bojim hudičev, ki bi me napadli, vendar z pomočjo Nebeškega Očeta jih bom z lahkoto ugnal  ...  Cool, tako, da sploh ni panike  Cheesy  Toreeeejjjj ... Maaaximalna kritika pa gre res brezpomembnim ceremonijam, ki so že veliiiiiko slabega naredile človeštvu v njegovi zablodi !!! Exclaim ... Poor dark people ... get some light , will ya ?! Get some Life ... and smile ... Life is waiting ... Smiley  Kiss Smiley

Dark is basic!  Cool

Seveda se strinjam, da je tole, kar se dandanes gremo s temi britofi eno veliko pretiravanje, ki je največkrat zgolj neekološko postavljanje pred drugimi... po drugi strani pa je to tudi dan, ko se vsakdo lahko vsaj malo zamisli (vsaj upam, da se vsaj nekateri) nad tem, kar ga dejansko čaka...

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #28 - 03.11.2006 at 18:38:01

Ja, ampak vsi obredi, ceremonijalni in drugačni so lahko dovoljeni le v primeru , ko gre za pomoč pri poduhovljenju duše . Če pa je tu prisotna neka rutina, kot je dandanes povsod, kar je posledica duhovne otopelosti, duhovne smrti, zmaterijaliziranosti ,  potem je to nesprejemljivo škodljivo . Ker , take ceremonije samo ubijajo Duha v ljudeh . Toooreeejjjj ... Smiley Let Life live  Kiss
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #29 - 03.11.2006 at 18:39:25

t wrote on 03.11.2006 at 18:36:07:

Dark is basic!  Cool

Seveda se strinjam, da je tole, kar se dandanes gremo s temi britofi eno veliko pretiravanje, ki je največkrat zgolj neekološko postavljanje pred drugimi... po drugi strani pa je to tudi dan, ko se vsakdo lahko vsaj malo zamisli (vsaj upam, da se vsaj nekateri) nad tem, kar ga dejansko čaka...

uživajte!

In kaj nas po tvoje čaka ?  Roll Eyes
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3