Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
(Read 9703 times)
Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
kdo bo kdo
01.11.2006 at 09:08:07

Da ne bo kdo danes po grobovih hodu . Da ne bo razkazovanja med mrliči . Ker, če gremo svetlobi naproti, nimamo kaj iskati med razpadajočimi trupli . Na odhajajoče duše pa se lahko spominjamo skozi vse leto. Torej nepotrebnega izpostavljanja raznim "vprašljivim" duhovom ne potrebujemo . Ker, še prekmalu nas lahko obsedejo temni demoni, ki so pač tako zavedeni, nevedni, da se zlahka prisesajo na našo auro , in nas tako z energetskim izčrpavanjem povedejo v njihove zanke propada . Zato pa ven, na sonce, na zdrav sprehod po zdravi naravi . Ne pa na promenado med grobovi, kjer domuje samo smrt, opustošenje in tema, ki se je moramo izogibati . Sicer je prav, da se zavedamo teme, vendar, pa moramo stremeti k svetlobi , ki edina je življenje, življenju samem .  Smiley Live 4 Life  Smiley
Back to top

IP Logged

satis
5

Re: kdo bo kdo
Reply #1 - 01.11.2006 at 09:54:41

Popolnoma se strinjam s tabo, pokopališča so mi bila vedno temačna mesta z negativno energijo in če bi bilo po moje, bi jih kar ukinila. Sem za upepelitev, pepel streseš in ohraniš pokojnika v spominu, saj na pokopališču ostane samo razpadajoče telo ali prah- kremiranje, oseba je šla tako ali tako svojo karmično pot naprej.

Ampak, zaradi tradicije, sorodnikov, moram hočeš nočeš za ljubi mir na ta dan vseeno po pokopališčih, mi je pa v muko.... Huh
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #2 - 01.11.2006 at 14:07:32

Tudi jaz sem se leta nazaj vdajal starim, trapastim tradicijam in so me starši vlekli po pokopališčih, kjer se razširjajo bolezni iz hlapov razpadajočih trupel . Uuuh, ogabno . In res, še tudi negativne energije je ob prisotnosti negativnih, nezrelih duhov kar precej . Vendar , ko sem enkrat sprevidel, kaj se gremo ljudje, mi je prekipelo, in sem si rekel ,: DOST  Angry teh neumnosti . No more . Gremo naprej, 4 Life  Roll Eyes ... Je pa danes še tako lepo-grdo deževno vreme, da ... Undecided
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #3 - 01.11.2006 at 16:31:53

Grem na lep, sproščujoč, deževen, osvežilni sprehod na pokopališče, uživat ob pogledu na množico prižganih svečk, ki v mraku tako lepo pridejo do izraza.

In, kakšna sreča, povsem gotova sem, da tam ne bo krožila negativna energija raznih "protipokopališko" nastrojenih in  pred smrtjo prestrašenih bitij.
Back to top

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Reply #4 - 01.11.2006 at 17:16:37

lola wrote on 01.11.2006 at 16:31:53:
Grem na lep, sproščujoč, deževen, osvežilni sprehod na pokopališče, uživat ob pogledu na množico prižganih svečk, ki v mraku tako lepo pridejo do izraza.

In, kakšna sreča, povsem gotova sem, da tam ne bo krožila negativna energija raznih "protipokopališko" nastrojenih in  pred smrtjo prestrašenih bitij.    

Se strinjam. Tudi jaz zdajle grem na obhod.
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #5 - 01.11.2006 at 17:39:59

Smiley Smiley

ah uživejta še za mene, jest letos nisem mela časa it na žurko s sorodniki z one strani... pa kar pogrešam Smiley
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #6 - 01.11.2006 at 18:22:08

težke žurke ob mrtvih svečah z mrtveci  Embarrassed. Tu ni zaslediti neke višje duhovne odprtosti Undecided .  So le otožni spevi melanholične prikritosti  Huh...  Ah, grem moliti potem ...  Roll Eyes Za uboge duhovno mrtve duše . Telesna smrt je le prehod duš v višjo obliko življenja ... Cool Go 4 Life + Light Smiley, not 4 death, dark Cry ...
Back to top

IP Logged

Eva
5
p

Kranj
Reply #7 - 02.11.2006 at 07:19:07

je lifedeath in darklight in podobno, v enosti samo dva različna vidika.
Nisem šla, sem rekla, da se redno ubadam z umrlimi in ne grem glih na en specifičen dan.
Sem zihr, da je od pokopališča do pokopališča različen filing.
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #8 - 02.11.2006 at 09:01:06

sem vesela, da imam letos dober razlog, da nisem rabila iti. itak pa so tisti, ki so mi ljubi in so že on the other side pogosto v mojih mislih, tako da kar se mene tiče ne rabim po grobovih letat.
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #9 - 02.11.2006 at 11:34:38

Boštyxz wrote on 01.11.2006 at 09:08:07:
Da ne bo kdo danes po grobovih hodu . Da ne bo razkazovanja med mrliči . Ker, če gremo svetlobi naproti, nimamo kaj iskati med razpadajočimi trupli . Na odhajajoče duše pa se lahko spominjamo skozi vse leto. Torej nepotrebnega izpostavljanja raznim "vprašljivim" duhovom ne potrebujemo . Ker, še prekmalu nas lahko obsedejo temni demoni, ki so pač tako zavedeni, nevedni, da se zlahka prisesajo na našo auro , in nas tako z energetskim izčrpavanjem povedejo v njihove zanke propada . Zato pa ven, na sonce, na zdrav sprehod po zdravi naravi . Ne pa na promenado med grobovi, kjer domuje samo smrt, opustošenje in tema, ki se je moramo izogibati . Sicer je prav, da se zavedamo teme, vendar, pa moramo stremeti k svetlobi , ki edina je življenje, življenju samem .  Smiley Live 4 Life  Smiley

Ne vem, zakaj imam občutek, da te je strah edine gotove stvari na tem svetu  Grin

Če pogledamo nekoliko v prihodnost smo vsi samo razpadajoča trupla..

Grin
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Astral
Ex Member

Reply #10 - 02.11.2006 at 11:36:30

dobro napisano  Wink
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #11 - 02.11.2006 at 13:00:26

Namen množičnega obrednega  postajnja ob grobovih ni neko intimno vzpostavljanje vezi  z mrtvimi, ampak vzpostavljanje skupnostne (ideološke, verske, družisko/rodovne, lokalne...) identite/pripadnosti med živimi. Mrtve se v bistvu (zlo)uporablja za izražanje ene od teh ali vseh  skupinskih  pripadnosti in če to potrebuješ, pač prideš, če ne, pa ne.

Zase lahko rečem, dokler sem imel očeta še živega, sem vso svojo familjo skoraj 20 let kljub precejšnjemu odporu  vseh vlačil 1. nov. točno ob dveh na britof predvsem zaradi njega in ne toliko zaradi pokojne matere. Po njegovi smrti sem izgubil vsak motiv za udeležbo pri obrednem  obhajanju dneva mrtvih, pa do obeh pokojnih ne občutim prav nobene slabe vesti. Ker poleg tega očitno ne čutim potrebe po  pripadanosti  niti verski niti lokalni skupnosti, še manj pa po dokazovanju statusnih simbolov (avta, garderobe, razkošnega cvetja...), s pravim užitkom predivanim praznike doma...      
Back to top
« Last Edit: 02.11.2006 at 14:04:04 by titud »  

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #12 - 02.11.2006 at 13:44:24

Tooo, bejbe, dobro ste se odrezale Cool . No, ostali pa imajo popravni izpit naslednje leto ... Cheesy Ejga, Mr. "t" , glede mojega odhoda, v višje dimenzije resničnosti, k Njemu, pa lahko napovem, da odpeketam takoj, ko opravim z poslanstvom na tem svetu . Torej , ne pomišljam niti hip, da bi se še naprej mučil z tem težkim umrljivim telesom, ki ni preveč podobem moji duši, ker to sploh nisem jaz . Sebe pač nimam za razpadajoče truplo , kot se imaš ti  Sad. No, čeprav imam še zelo dolgo pot do moje izpopolnitve, pa bo pot krajša, zaradi Ljubezni , Njegove Roll Eyes in moje  Lips Sealed. Lep, sončen dan še naprej ... Smiley
Back to top

IP Logged

en_bk
5

Reply #13 - 02.11.2006 at 13:50:56

Hojla Kopron

Zdej, jst sem samo en bk in se ne spoznam glih na belo črno kombiniranje, sem pa tud jst dobil občutek podoben kot t, da te je strah smrti. Če verjameš v to, kar pišeš, mi je mal čudn tvoj strah, sploh še mal blj zato, ker truplo je samo truplo in samo po sebi pa ja čist neškodljivo, mislm, zdej če ni glih okuženo s kakim antraksom ali čim podobno škodljivim in ga ti pač posredno ali neposredno uživaš, a ne, pa ga rajtam da ne, sploh pa ne na pokopališču. Če te je pa strah navezav na taista trupla, mislm, če te je strah raznoraznih ostankov v medprostoru, pa blodečih duš ali česa drugega bolj redkega...v kar verjetno verjameš, sicer bi ne omenjal tega, a ne... me pa čudi spet tvoje nezaupanje v svetlobo in nepripravljenost jim pomagat na poti vanjo, eee, tem ostankom, navezavam, redčinam, dušam...al kako vso to sfero poimenuješ in razumeš, a ne. Sej ni slabo, da opozoriš druge, ki v to ne verjamejo, če sam verjameš in tud ni za mislt si, da bi hodu žurirat in se izpostavljat kr tko na pokopališče, bi si pa mislu, da bi s svojo vero in znanjem, mislm, kako pristopit k stvari, jim pomagal...v svetlobo. Če že noben drug, ta, kaj že, bitja teme, bi ti bla zihr hvaležna, a ne.

en bk Smiley
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #14 - 02.11.2006 at 14:14:45

Dost dobr si sestavu tole, namreč tud jest sm en mali Bčk. Zato pa delno tudi ŠE nisem sposoben voditi zablodele duše v onstranstvu . Ker, pomagam za sedaj še sebi komaj . Delujem pač še v teh nižjih dimenzijah, kjer se še nahajam za sedaj . Upam, da ne predolgo . No, imam pa še ene pomisleke, in sicer, : Da ni vaše videnje mojega navideznega strahu le odsev vaših lastnih projekcij name, ali vase zaradi vašega lastnega strahu ? Kaj menite na tole ? Jaz sem z Bogom, kaj se imam torej bati, (razen skušnjav ), če mi je vedno ob strani Ljubeznivi, Pravični Bog, Oče, in me varuje . Torej, le pogumno , Life is waiting  Wink Smiley
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3