Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Poll Poll
Question: kako pa ste vi kaj zadovoljni z Drnovškom zadnje čase?

« Last Modified by: gape on: 23.08.2006 at 15:59:23 »

Pages: 1 2 3 4 ... 26
(Read 117284 times)
t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Re: Drnovšek
Reply #15 - 18.01.2006 at 15:13:34

Bardo_Thodol wrote on 18.01.2006 at 14:18:25:
Če mi naprimer nekdo podari milijonček, mi je pri tem čisto vseeno ali le igra dobrotnika ali pa je res dobrotnik.

Točno to!

(milijončka pa od nikoder) Roll Eyes

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

X
4

Vsa moja družina je narejena
iz mesa.

Reply #16 - 18.01.2006 at 15:33:17

Drnijeva volilna kampanja je očitno zelo zelo uspešno startala (o njem se diskutira vsepovsod, tudi na gape.org), zatorej...

...

*X izgine v oblačku logike*
Back to top

Never argue with idiots. They'll drag you down to their level and beat you with experience.
WWW WWW  
IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #17 - 18.01.2006 at 15:41:34

Mateja B. wrote on 18.01.2006 at 13:34:54:
X & t:
No, vidiš, Sinja, tole zadnje je zame cinizem. Ne razumem pa, kaj ima zveze s cinizmom zavestna neumnost? Drugače si tega ne znam predstavljat, kot da se kdo dela neumnega. Ampak to zame ni cinizem. Imava zgleda različni definiciji.
Ne razumem niti, kaj imajo izdelava tiste ladje, 'uspeh' ekonomske diplomacije in tisto o bivši Jugi, kar pišeš, neposredno z Drnovškom? A da mu je to 'kosmatilo' vest, al kaj?

recimo tole ... krvavega denarja se ne branimo  Undecided
Back to top

IP Logged

Mateja B.
4
p

Reply #18 - 18.01.2006 at 15:45:04

X wrote on 18.01.2006 at 14:46:13:
Ni brezveze. Če se je res tako spremenil kot pravi, potem zdaj živi življenje takšnih vrednot, v katerem je biti predsednik države nepomembno. In ne samo to, če res živi tako kot pravi (notranji mir, narava, zdrava hrana), bi mu tudi prepričevanje Slovenije o tem moralo biti skrajno nepomembno. Če si našel svoj mir, ne boš šel v to prepričevat okolice, češ glejte me, glejte me, kako sem razsvetljen! Ravno iskanje tovrstne pozornosti kaže na to, da je človek še daleč od kakšnih drugačnih vrednot. Če torej misli resno s svojo spremembo, mu nova kandidatura ne bo padla na pamet, drugače pa vse to javno počne zaradi kakšnega razloga - po vsej verjetnosti zaradi ponovne kandidature.

Hm, jaz vidim to drugače. Saj ne gre za prepričevanje. Gre za to, da ko je človek v sebi bolj uravnotežen, tudi bolje opravlja svoje delo. In če je to predsednikovanje, je pač zdaj lahko boljši predsednik. Ni torej treba, da bi mu bila ta funkcija blazno pomembna. Ampak če jo že ima, naj iz tega naredi najbolje, kar zna in zmore. Pa tudi ne zdi se mi, da bi iskal pozornost. Mediji mu jo sami naklanjajo, ker jim je poistal zanimiv. Ravno zaradi svoje spremembe. Poleg tega pa je tudi bolj angažiran, zato je več materiala za poročat. Odločitev o tem, ali bo kandidiral ali ne, po moje ni dokaz ne za ne proti njegovi iskrenosti. Tako pač vidim zgodbo.

Quote:
Čudno, jaz se konca Heroja spomnim popolnoma čisto drugače.

To je bilo v razpletu, tik pred koncem, preden so proti heroju poslali ploho strelic. Ko je nekdo pridirjal z zastavico (ki je pomenila, da si je atentator premislil in cesarja ni ubil) na planoto, kjer sta čakala še druga dva preživela fajterja, je ženska v jezi/razočaranju izzvala svojega ljubimca in soborca na dvoboj, ker je atentatorja uspel prepričat, naj vsaj premisli o tem, da ima cesar morda prav in si ne zasluži smrti. (Vse pod soncem ...)
Back to top

I love to live and I live to love.
WWW WWW  
IP Logged

Mateja B.
4
p

Reply #19 - 18.01.2006 at 15:46:59

sinjeoka wrote on 18.01.2006 at 15:41:34:
recimo tole ... krvavega denarja se ne branimo  Undecided

A je Drnovšek sklenil ali odobril ta 'umazani' posel oziroma je kako drugače odgovoren zanj?
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #20 - 18.01.2006 at 16:03:52

Mateja B. wrote on 18.01.2006 at 15:46:59:
A je Drnovšek sklenil ali odobril ta 'umazani' posel oziroma je kako drugače odgovoren zanj?

... če verjameš, da je sudanski predsednik našel Slovenijo po naključju, oziroma slišal, da je ladjedelnica v megalopolisu Izola svetovnoznana in vrhunska ladijedelnica za predsedniške plavajoče palače ... potem verjetno ni odgovoren ... (pri čemer glede na to da je država Sudan pod ekonomskimi sankcijami, je fajn imeti prijateljsko državo, ki zamiži na eno oko ... zato moraš vendar imeti kolega na pravem mestu ...)

... mogoče je pa odgovorna RKC, sej veš, ima vohune na vsakem koraku ...
Back to top

IP Logged

Mateja B.
4
p

Reply #21 - 19.01.2006 at 12:26:02

A to potem pomeni, da je odgovoren Drnovšek?
Daj, pliz, odgovori z da ali ne. Samo to me je zanimalo, ne vse naokoli.
Veš, ne da se mi več na tak način komunicirat. Tko se ne pride nikamor al pa vsaj ne dovolj daleč.

V bistvu sem prišla samo tale link nalimat.
http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_i...
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #22 - 19.01.2006 at 19:11:23

kako naj vas prepričam?

je reku zdele ...

torej

kako naj vas prepriča?

s čim bi vas prepričal?
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #23 - 19.01.2006 at 19:45:07

gape wrote on 19.01.2006 at 19:11:23:
kako naj vas prepričam?

je reku zdele ...

torej

kako naj vas prepriča?

s čim bi vas prepričal?

Nč važn - sem zadnjič gledal oddajo od Turoffa pa je župnik razlagal, da lahko zdravilne moči prihajo tudi od hudiča...

(Drnita pa še nisem videl v cerkvi...)

uživajte! 8)
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #24 - 20.01.2006 at 06:53:13

Dejstvo je, da ma drni čist individualno izkušnjo, kako prepreprečit vojno in kako vzdrževat skup nezdružljivo tud v miru in da so  te  stresne izkušnje izkušnje pustile sledove tud na njegovmu organizmu. Kolkr jest zasledujem njegovo polčetje, nikol ni igral žrtve ali iskal zaščite pri  eni ali drugi avtoriteti tko kot  kučan, dimsi rupsi,  bavčar, peterle, rop..., hkart pa tud sam ni podlegu skušnjavi, da bi okrog sebe zbiral folk, na katerem bi izživljal svojo avtoritarnost tko kot janaša. V tem smislu se mi zdi logično, da se je tud  z lastno boleznijo vsaj v zadnji inštanci sooču čist individualno, ker odgovornost zanjo  pač nima na koga prenest, sam mora živet z njo in sam bo moral od nje tud umrt, ne pa nekdo drug. Ta njegov skrajni individualizem pa je hkrati tudi human, saj  je v tej samotnosti, ko se je odvezal odvisnosti od drugih tako v življenju kot v smrti, šele lahko prav zaučil stisko in samotnost drugega. Tle pri njem po moje ne gre za dobrodelnost in  altruizem... ampak za preprosto empatijo, ko človk občuti samotnost drugega šele, ko se je sposoben soočit svojo lastno. Vsi smo v seb sami in le  skoz občutnje lastne samosti lahko zaslutmo samost drugega in v tem smislu  me drni s svojo sicer inflatorno empatičnostjo kar prepriča...  
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #25 - 20.01.2006 at 08:44:40

odg. za Matejo ... odgovornosti je več vrst. Če misliš na odgovornost, kot je odgovornost katerekoli vlade, ki pošlje svoje vojake v Irak v upanju na pridobitev možnosti za rekonstrukcijske posle in na sploh odgovornosti vlad glede vodenja ekonomske diplomacije, potem je odgovor na tvoje vprašanje da.

odg. gapetu.... v iskrenoat in resnost namena res ne dvomim ... motivacijsko ozadje pa ....

titud ... Drni je imel možnost med drugim, preprečiti vojno v Yugi ...

sem se vprašala ali bi v svojem življenju karkoli spremenila (ali imam še kak dolg za poravnat, vest za pomirit), če bi danes izvedela, da imam smrtonosno bolezen v zadnjem stadiju ...  verjetno bi samo več počivala ... in to bi bila edina sprememba ...
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #26 - 20.01.2006 at 09:08:55

1.
Je blondinka nabirala gobe v Zaplani in se izgubila. Najde samotno hišo, ki jo varuje velik pes. Pride gospodar in jo vpraša, kaj išče.

"Očeta," pravi blondinka.

"No, potem pa kar noter stopite," pravi Janez.

Grin Grin Grin Grin Grin Grin

2.
Razlaga možakar svojim prijateljem v šank-loži: "Jaz sem pravi brat Janeza Drnovška!"

"Kako pa to veš?"

"Sploh ni dileme! Sem mu čisto podoben: izgledam, kot bi preživel Dahau, plešast, s štrlečimi ušesi, sem pek, imam psa in - nezakonsko hčer!"

3.

Pride PIAR-ovka zaupno k J.Drnovšku in mu zašepeta: "Gospod predsednik, pred predsedniško palačo se zbirajo mladi - ocenjujem, da imajo 15 let. Vsi pravijo, da so vaši sinovi ali hčerke."

Janez pomisli in reče: "Nemogoče! Leta 1990 sem bil jaz v Beogradu."

"Saj to je tisto! Prišli so z Niš-expresom!"

uživajte!
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #27 - 20.01.2006 at 09:24:57

sinjeoka wrote on 20.01.2006 at 08:44:40:
odg. gapetu.... v iskrenoat in resnost namena res ne dvomim ... motivacijsko ozadje pa ....

... Drni je imel možnost med drugim, preprečiti vojno v Yugi ...

kakšen torej ti superegoistični namen vidiš za vsem tem njegovim početjem in aktivnostmi?

imho
bi jo lahko prepreču (preprečili - vojno) edin tko, da bi se slovenci bojeval za jna orožje ki je blo stacionirano kle ... to nekako ni bla izbira ... niti to vojne ne bi preprečl, samo odmaknl bi jo ... imho
ti bi izbrala boj?

misliš da bi bil končni izid boljši?
se ti ne zdi da so mel južni bratje precej za razpucat?
med sabo, ne tolk z nami - slovenci?

ja
sej res
gor k sm pisu da je na tv reku da kako naj vas prepriča, je blo vprašanje na temo da je zdrav.
ne da je pomoč darfurju cilj sam za sebe, popolnoma neodvisen od drugh njegovih ciljev, ki so sicer usmerjeni v osebni in duhovni razvoj, kolkr ga je razumet.
človk se mora izzvat ... s čim naj se izzove?
predsednik predsedstva je že bil
predsednik je zdej
valjda bo šu naprej ...
ne pa počivat
sej ma ja nalogo ... sej jo je ja spoznal ...
kar ne bi mogu rečt za veliko večino drugih slovencov!
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #28 - 20.01.2006 at 09:55:22

Slovenci smo tako pametni, da nam to že kar škodi  8)
(po nekih raziskavah smo drugi najinteligentnejši narod, takoj za Izraelci)

Ko se nekdo nečesa loti, začnemo najprej ugibati, kaj neki ima spet za bregom in koga ima namen tokrat nategniti.
(S takim sumničenjem ni načeloma nič narobe, razen, kadar preide v edino in ponavadi obsesivno ukvarjanje samo še s tem, večinoma marginalnim vprašanjem ... )

Vsi naši "vrhunski" rezultati tako izhajajo direktno iz naše folklore, po kateri znamo z našimi malce prismojenimi navadami izredno učinkovito že v kali zatreti drug drugega.
Da pregovorne foušije niti ne omenjam ...

Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #29 - 20.01.2006 at 12:43:38

Se strinjam, mogoče res pretiravamo z ozadji.

Še vedno pa ostaja dejstvo, da Drnovšek ni predsednik Darfurja ali Kosova (če nisem česa zamudil) in da je v Sloveniji dovolj problemov, ki bi jim kot predsednik Slovenije lahko posvečal več pozornosti v svojem mandatu...

Torej tudi ozadje lahko pomeni marsikaj...da ga boli kurac za to, kar je bistvo njegove funkcije...

uživajte!
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 2 3 4 ... 26