X wrote on 18.01.2006 at 14:46:13:Ni brezveze. Če se je res tako spremenil kot pravi, potem zdaj živi življenje takšnih vrednot, v katerem je biti predsednik države nepomembno. In ne samo to, če res živi tako kot pravi (notranji mir, narava, zdrava hrana), bi mu tudi prepričevanje Slovenije o tem moralo biti skrajno nepomembno. Če si našel svoj mir, ne boš šel v to prepričevat okolice, češ glejte me, glejte me, kako sem razsvetljen! Ravno iskanje tovrstne pozornosti kaže na to, da je človek še daleč od kakšnih drugačnih vrednot. Če torej misli resno s svojo spremembo, mu nova kandidatura ne bo padla na pamet, drugače pa vse to javno počne zaradi kakšnega razloga - po vsej verjetnosti zaradi ponovne kandidature.
Hm, jaz vidim to drugače. Saj ne gre za prepričevanje. Gre za to, da ko je človek v sebi bolj uravnotežen, tudi bolje opravlja svoje delo. In če je to predsednikovanje, je pač zdaj lahko boljši predsednik. Ni torej treba, da bi mu bila ta funkcija blazno pomembna. Ampak če jo že ima, naj iz tega naredi najbolje, kar zna in zmore. Pa tudi ne zdi se mi, da bi iskal pozornost. Mediji mu jo sami naklanjajo, ker jim je poistal zanimiv. Ravno zaradi svoje spremembe. Poleg tega pa je tudi bolj angažiran, zato je več materiala za poročat. Odločitev o tem, ali bo kandidiral ali ne, po moje ni dokaz ne za ne proti njegovi iskrenosti. Tako pač vidim zgodbo.
Quote:Čudno, jaz se konca Heroja spomnim popolnoma čisto drugače.
To je bilo v razpletu, tik pred koncem, preden so proti heroju poslali ploho strelic. Ko je nekdo pridirjal z zastavico (ki je pomenila, da si je atentator premislil in cesarja ni ubil) na planoto, kjer sta čakala še druga dva preživela fajterja, je ženska v jezi/razočaranju izzvala svojega ljubimca in soborca na dvoboj, ker je atentatorja uspel prepričat, naj vsaj premisli o tem, da ima cesar morda prav in si ne zasluži smrti. (Vse pod soncem ...)