Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Page Index Toggle Pages: 1
(Read 1109 times)
dopi
1
*

I love YaBB 1G - SP1!

vprašanje
23.09.2005 at 22:34:15

Pred kratkim sem izvedel za enega človeka, ki je bil učitelj joge, biozdravitelj,..... in je baje ob meditaciji šel do neke svetlobe božanstva kjer je moral umreti ker je vstopil v neko belo svetlobo (piše: prebudil popolni uvid v Akašo) . V njegovo telo pa se je ˝vselil angel˝...nekaj v tem smislu. Zdaj on uči skupinske meditacije, radiestezijo, bioenergijo, čiščenje čaker, kabalistični križ,....velik stvari je ki tud ni glih poceni ampak spet ne vem kolk drago pa tud ni. Ne bom povedal kdo je ker on noče da se ga reklamira in tudi meni ni do tega.  

Ko se ga npr. kaj sprašuje velik uporablja nihalo ki se vrti kot noro.

Pravi da se mora verjeti v njega, da je on oseba, ki preko njega dobivamo energijo/dobrine in da moramo verjeti vanj, ker če ne potem to ni dobro in tudi pomoči duhov ne moremo sprejemat.
Med predavanjem naredimo tudi stanje čiščenja čaker, kjer sem res čutil energijo. Pri neki vaji se mi je zdelo da so se mi je trup raztegnil tako da sem imel roke nekje daleč spodaj (to se mi je zgodilo tudi nekaj let nazaj ko sem ponoči sedel pred tv). Pri drugi vaji sem čutil da se vrtim okoli svoje osi in še kaj bi se našlo.

Med predavanjem je povedal veliko zanimivega, med tem je govoril tudi da uporablja v veliki večini naravne duhove, poleg njih pa v manjši meri tudi nekatere druge. Glede duhov pa sem v dilemi, ker duhov ne poznam slišal sem pa v življenju že marsikaj slabega o duhovih. Baje tisti ki niso naravni so lahko hudobni. Če je večina naravnih potem mogoče ne morejo škodit. Ne vem pa ali se ob smrti hudobni vrnejo ker npr. zahtevajo plačilo, naravnih pa ni zraven...ne vem no-ne poznam teh stvari.

Po govorjenju bi rekel da gre za pozitivneža ker pravi da se mora človek duhovno razvijati in da se stvari ki nas jih nauči ne sme zlorabljati.
Pravi tudi da je Katoliška vera bila ustvarjena v dobrem namenu, vendar je bila pozitivna samo nekaj stoletij dokler se ni umazala-akvizacija ali kako se že reče tistemu ko so ubijali in vrinjevali svojo vero. Pravi da je danes 80% katoličanov ki so sužnji ki polnijo kolektivno religijo z energijo. Pravi da se pri njemu lahko odrešiš-raztopi zakramente ki ti že ob krstu vzamejo dušo, ob birmi nekaj drugega, pri poroki pa še nekaj pa se ne spomnem kaj. Pravi pa da je treba vsako religijo spoštovat.
O satanistih pa je napisal da nimajo nobene veze s satanom, ampak živijo v neki lastni iluziji.
Pravi tudi da pekel ne obstaja že nekaj tisoč let, da pa obstaja pekla samo toliko kot človek zadržuje strahu v sebi.

Pisal je tudi:
Na delavnicah duhovnega razvoja naredimo premik duševnosti eno stopnjo nad kolektivnim stanjem človeštva, to je peta kavzalna dimenzija. Bolj kot smo oddaljeni od kolektivnega kaosa človeštva, lažje se mu upremo.

Mogoče se bojim teh stvari ker jih premalo poznam te stvari....kaj mi lahko svetujete?

Če je slučajno kdo ugotovil za koga gre naj tega ne napiše.
Back to top

IP Logged

Madan Gopal Das
Ex Member

Re: vprašanje
Reply #1 - 26.09.2005 at 08:44:52

dopi wrote on 23.09.2005 at 22:34:15:
Mogoče se bojim teh stvari ker jih premalo poznam te stvari....kaj mi lahko svetujete?

strah je posledica neznanja. znanje se lahko pridobiva na raznorazne nacine. jaz sledim procesu bhakti joge, kjer se znanje pridobiva tko, da se obrnes k Izvoru vsega znanja. Na ta nacin se postopoma tud osvobajas od strahu.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Re: vprašanje
Reply #2 - 26.09.2005 at 09:49:46

dopi wrote on 23.09.2005 at 22:34:15:
Pred kratkim sem izvedel za enega človeka, ki je bil učitelj joge, biozdravitelj,..... in je baje ob meditaciji šel do neke svetlobe božanstva kjer je moral umreti ker je vstopil v neko belo svetlobo (piše: prebudil popolni uvid v Akašo) . V njegovo telo pa se je ˝vselil angel˝...nekaj v tem smislu. Zdaj on uči skupinske meditacije, radiestezijo, bioenergijo, čiščenje čaker, kabalistični križ,....velik stvari je ki tud ni glih poceni ampak spet ne vem kolk drago pa tud ni. Ne bom povedal kdo je ker on noče da se ga reklamira in tudi meni ni do tega.  

Ko se ga npr. kaj sprašuje velik uporablja nihalo ki se vrti kot noro.

Pravi da se mora verjeti v njega, da je on oseba, ki preko njega dobivamo energijo/dobrine in da moramo verjeti vanj, ker če ne potem to ni dobro in tudi pomoči duhov ne moremo sprejemat.
Med predavanjem naredimo tudi stanje čiščenja čaker, kjer sem res čutil energijo. Pri neki vaji se mi je zdelo da so se mi je trup raztegnil tako da sem imel roke nekje daleč spodaj (to se mi je zgodilo tudi nekaj let nazaj ko sem ponoči sedel pred tv). Pri drugi vaji sem čutil da se vrtim okoli svoje osi in še kaj bi se našlo.

Tip je očitno sugestiven, ti pa dovzeten na njegov vpliv (sugestibilen), tko da te je sposoben sopravit v zate neobičjana psihična stanja. Nč ni narobe, če veš iz lastne izkušnje, da je taka stanja možno z njegovo pomočjo  dosegat in mu vtem smislu zaupat, je pa je jeba, če hkrat nimaš razvite zavesti, čemu ta stanja služijo. Tko da do vsega karkoli na tak način  prakticiraš jest svetujem eno kritično distanco v smsilu, da se vpraš, kaj sploh hočeš  s tako izzvanimi spremebami psihičnih stanj  dosečt in se zavedat, da vsaka spremba še ni obljubljan/pričakovan  dvig zavesti in  da so  take  preobrazbe polsedice  globoke osebnostne sprememebe, za katere pa je potrebna celovita zrelost.      

Quote:
Med predavanjem je povedal veliko zanimivega, med tem je govoril tudi da uporablja v veliki večini naravne duhove, poleg njih pa v manjši meri tudi nekatere druge. Glede duhov pa sem v dilemi, ker duhov ne poznam slišal sem pa v življenju že marsikaj slabega o duhovih. Baje tisti ki niso naravni so lahko hudobni. Če je večina naravnih potem mogoče ne morejo škodit. Ne vem pa ali se ob smrti hudobni vrnejo ker npr. zahtevajo plačilo, naravnih pa ni zraven...ne vem no-ne poznam teh stvari.

Demoni/duhovi  so personificirane pojavne oblike tvojih psihičnih vsebin, ki te s tako osebno pojavnostjo v zavesti  opozarjajo na njihov obstoj v nezavednem. Demoni niso vedno enoznačni s psihično  vsebino, ki jo poosebljao, tko da preden se začneš z njimi zavestno igrat (se jim pustit strašit ali se jim pustit vodit), se je dobr zavedat, da so to tvoja lastna  kreacija in orodje, s katerimi si pomagaš razreševat svoje lastne psihične dileme in da zato tud sami niso povsem 'svobodni' ter podlegajo enim psihičnih zakonitostim, ki so sicer drugačne ob običajne logike, ki si jo poslužeje um, a so vendar vodeni.  

Quote:
Po govorjenju bi rekel da gre za pozitivneža ker pravi da se mora človek duhovno razvijati in da se stvari ki nas jih nauči ne sme zlorabljati.
Pravi tudi da je Katoliška vera bila ustvarjena v dobrem namenu, vendar je bila pozitivna samo nekaj stoletij dokler se ni umazala-akvizacija ali kako se že reče tistemu ko so ubijali in vrinjevali svojo vero. Pravi da je danes 80% katoličanov ki so sužnji ki polnijo kolektivno religijo z energijo. Pravi da se pri njemu lahko odrešiš-raztopi zakramente ki ti že ob krstu vzamejo dušo, ob birmi nekaj drugega, pri poroki pa še nekaj pa se ne spomnem kaj. Pravi pa da je treba vsako religijo spoštovat.
O satanistih pa je napisal da nimajo nobene veze s satanom, ampak živijo v neki lastni iluziji.
Pravi tudi da pekel ne obstaja že nekaj tisoč let, da pa obstaja pekla samo toliko kot človek zadržuje strahu v sebi.

Pisal je tudi:
Na delavnicah duhovnega razvoja naredimo premik duševnosti eno stopnjo nad kolektivnim stanjem človeštva, to je peta kavzalna dimenzija. Bolj kot smo oddaljeni od kolektivnega kaosa človeštva, lažje se mu upremo.

Jest ti ne morem rečt, da a je to kar krščačnih pravi tvoj mosjter res al ne, ker sam konfesiolno ne prakticiram krščanstva.  Dobr je slišat pa poznat obe plati. Satanizem pa je po moje odgovor  na kult poosebljenega  dobrega v kristusu, kot ga je razvilo krščanstvo, s kultom, ki pooseblja  zlo. Častilce poosebljenga zla torej producira čaščenje posebljenega dobrega, zato  zanj po moje najbolj dovzetni  ljudje  s kršačnsko vzgojo. Tko da so po  moje za dojemaje zla kot nekaj osebnega (poosebljenega v satanu) dovzetni prav verniki, zato se duhovniki lahko izkažejo kot uspešni eksorcisti, saj so sami primogli k takemu  kodiranju zla v čleoveka. Ne rečem da zavestno, rajš verjemem, daje to neke vrste 'kolateralna' škoda.    

Quote:
Če je slučajno kdo ugotovil za koga gre naj tega ne napiše.

Zame ni bistveno, še boljš morda, da ne vem za koga se gre, da ga morda po krivem ne demoniziram.
Back to top

IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1