t wrote on 16.06.2005 at 16:15:57:Ti se lahko greš takšno zavračanje nasilja predvsem zato, ker nekje nekdo hodi okrog z orožjem. In zato, da se lahko greš takšno zavračanje plačuješ davek.
Ni stvar toliko v politiki, kot v preprostem dejstvu, da je nasilje neločljiv del celotne narave. Ko mačka ujame miš, je nasilna - zato da preživi. Tudi če ne bi vzdrževali tega krhkega ravnovesja med ljudmi (če bi ukinili vse nasilje ki se dogaja med nami), bi še vedno ostalo nasilje med nami in ostalimi živalskimi vrstami. Življenje je pač tudi borba za hrano in prostor.
uživaj!
Ja,t,te štekam.Še vedno pa sem mnenja,da so vojne in orožje popolnoma nepotrebni.In če bi se ljudje uprli,se pravi,če ne bi želeli več podpirati vojaške industrije...bi se mogoče začelo odvijat na boljš.Se pa zavedam,da je najbolj pomembno začet pri sebi.Itak.
A so po tvoje vojne in orožje...hm...ne vem,potrebni...? A ti je kul,ko gledaš vse to po tv,a ti je kul,če se postaviš v kožo ljudi,ki se borijo za življenje(zarad tega ker si je tm en vođa zaželu nafte...

)? Bi ti blo kul,če bi bla vojna pri nas pa bi se moral ti vsak dan borit za življenje? Jst vem,da men ne bi blo in tut mi ni fajn misel na to,da bi moral moji otroci preživljat kaj takšnega...
Ja,se pa zavedam,da je življenje boj za obstanek...vem pa tut,da vojna to ni...ker se v vojni nihče ne bori za hrano,ampak za denar in vse kar spada zraven.