t wrote on 16.06.2005 at 17:02:02:Psi so po svojem bistvu zveri, za katere nikoli ne moremo vedeti, kaj točno se jim plete po glavi.
ja, ten, psi so po svojem bistvu zveri in lih zato se jim kej dosti niti ne plete po glavi. sigurno ne kujejo nek v nekem kotu zarote kak te bojo napadli pa zgrizli
Quote:Kadar se govori o "nevarnih" pasmah, me vedno moti lahkota, s katero se pasjeljubci lotijo zagovarjanja teh pasem v stilu, kako je vse odvisno od vzgoje in kako so te pasme same po sebi popolnoma nenevarne - da so to v bistvu odlični družinski psi (pri čemer moje mnenje ostaja nespremenjeno, da so ti psi še najblj družinski, kadar se iz njih naredi družinsko kosilo).
ne vem, jest sem mela celo življenje opravka s psi, sam se mi zdi da so 'nevarne' pasme čist precenjeno ime. te lahko usaj naučiš, da ne grizejo vse, kar jim pride pod gobec, probej terierja kej tacga naučit, pa bo še tebe čapnil

se mi zdi, da so vse t.i. 'nevarne pasme' enostavno sam psi ki imajo močen karakter (zato za vsacga niso primerni) in dost visoko dojemljivost (zato še za več ljudi niso primerni), zato moraš z njimi dost bl pozorno ravnat kt z drugimi in se ti napake prej maščujejo kot pri drugih psih. sam to je tud prav, ker dost ljudi sploh ne zna s psi delat in mislijo da lahko počnejo z njimi čist use, kar se jim zazdi. ti psi se jim pa postavijo nazaj in pol je cela štala in panika in valjda so spet zveri krive, ker so podivjale.
psi so živa bitja in niso igračke, zato jih je treba v pravi okvir postavit in tak tud jemat, ne moreš ga smatrat za stvar, ki nekje stoji, pol bit pa presenečen, če se je premaknila, če ti ne da mira al pa te clo ugriznit hoče. tud pravico majo zahtevat pozornost, pa če ti gre še tolk na jetra, da moraš bit pozoren nekje na ene cucke, za katere bi blo po tvoje boljše da jih ne bi nikol niti blo. psi so pač del družbe, v kateri morš živet. nauči se obnašat do njih, pa te bojo nehali motit.