Quote:Jest bi rekel, da današnja hiperkomunikacija, pobere tolikšen del pozornosti, da si enostavno ne moremo vzeti casa in preveriti kaj stoji za posamezno navedbo.
bp
Bp bravo, s tem se iskreno in resnično strinjam.
Niti tu ni pomembno preverjanje posamezne navedbe!!!
Današnja hiperkomunikacija je podobna enemu clanku (znanstvenemu

) ki sem ga pred kratkim zasledil. Da ljudje, ki na veliko SMS-jajo izgubljajo na intelektu, ker jim um vseskozi šejka.
Ta šejkavost je precej znacilna za to "hiperkomunikativnost, hiperbralnost, hiperforumaštvo, hiperčetanja"
Telo se temu upira s tem, da se nemir, ki se pojavi odpravi edinole z umiritvijo in izklopom iz tega hiper-delovanja. Umiritev dosežeš tudi z poglabljanjem v neko delo, stroko ali karkoli.
Plavanje sem in tja, ter sledenju vsemu povprek, pa ustvari obicajno le nemir. Zadeve so na vseh podrocjih precej jasne in se niso prav veliko spremenile zadnjih nekaj let. Hiperaktivnost dejansko narašca v vseh pogledih.
Glih iz osebne izkušnje lohk primerjam, da dnevi ko samo delam ali berem knjige in
ne sledim na veliko dnevni politiki, televiziji v mojem umu ustvarjajo precej več produktivnih misli, kot tisti ko se medijsko udejstvujem. Tudi raztresenost in slabovolja zaradi zadev, ki se prepočasi premikajo je manjša. Rastejo pa spoznanja, na drugem nivoju. Da ljudem lahko nekaj 100x poveš kako in kaj, a dokler jih tisto ne zadane osebno se ne premaknejo (no to velja za vsaj 95% populacije).
Medijsko udejstvovanje sicer prinese razgledanost, sledenje dogodkom (biti UP TO DATE), a vendar če se povrnem nekaj let nazaj, ni še opazne razlike.
Tko da moje opažanje za dobro delovanje in sledenje aktualnosti, je dovolj da to narediš vsak tretji dan. Ker je to že kar dovolj za povzročanje nekega nemira in beganja misli. Tudi se ni za bat, da bi kako pomembno novico zamudu, ker o njej kaj hitro začnejo vsi govorit.
Kaj mislite vi?