Veliko je bilo povedanega o miru. Še več o vojnah.
Zelo malo pa je povedanega o tem da vsi plačujemo za puške, pištole, metke, mine, bombe, tanke, vojaške helikoptjerje in vojaška letala, oficirje, generale, vojaške ministre in administratorje v vojaškem ministrstvu...
Nedolgo nazaj sem zasledil da so pri nas v SLO, ukinili ministrstvo za informacije - nevem glih točn kako se imenuje to ministrstvo...
Kaj pa - če jaz kot državljan nočem plačevati nič v zvezi z vojsko...
ali je edini način da se izselim ???
ali bi morda lahko to dosegel z revolucijo???
kaj bi potreboval da bi to lahko dosegel skupaj z vsemi somišljeniki???
mogoče dobro reklamo...
Recimo prvo da razčistim glede varnosti ozemlja... na ta račun, ko ne bi imeli svoje vojske... bi lahko imeli mnogo več policajev... tudi posebne enote... in teh več policajev bi bili večkrat na cestah... torej varovali bi naša življenja !!! - da ponovim - imamo veliko umrljivost na cestah in če bi bili policaji na določeni cesti - VSAK DAN - potem na tej cesti jaz vozim po omejitvah 100% vsak dan... če ne prej pa od dneva ko bi me ustavili...

Ok toliko o varnosti...
Kaj pa o namišljeni varnosti - kot recimo napad enih sosedov...?
Imamo NATO!
imamo (če govorim v namišljeni prihodnosti) povečano število policajev... po mojem je to isto kot imeti plačano vojsko... sam da so še bolj usposobljeni in se vsak dan kalijo v službi.
Koliko denarja bi potem državi ostalo za ostala ministrstva?
ZELO VELIKO!
Kaj bi se s tem denarjem dalo narediti za izboljšanje infrastrukture in za izboljšanje kvalitete bivanja na tem koncu sveta?
ZELO VELIKO...
V 10 letih bi SLOVENIJA postala mnogo bolj turistično zanimiva... mnogo bolj varna na cestah... mnogo bolj varovana glede pretoka drog - predvsem glede heroina...
Povezanost Slovenije s cestami bi bila mnogo večja (poleg avtocestnega križa - bi se povezala še Koroška - Ljubljana, S.Primorska z Gorenjsko in da ne govorim o železnicah...
bolnice... in pomanjkanje aparatov za raznorazne preglede...to bi bilo samo stvar preteklosti...
izboljšana socialna podpora
manjši prispevki za vrtce...
manjši prispevki za šole...
Torej - moje mnjenje je da naredimo nekaj kar si zares želimo.... državo kakršno si želimo - moderno in gospodarsko močno državo kjer bi vsi uživali v visokem standardu... tudi ljudje, ki bi trenutno izgubili službo -
državo brez VOJSKE...brez ministrstva za vojsko... brez vojakov... in s čim manj pušk, metkov, tankov, topov in brez ostalih bednih izumih človeštva...ki so namenjeni samo nečemu - vojni in so PROTI MIRU...
JAZ SEM ZA MIR... na celem svetu sedaj, ta trenutek...ne pa nekoč v prihodnosti, ki je nikoli ne bo