lia wrote on 02.12.2004 at 23:18:29:...hja, torej priporočaš trpi in pusti trpeti

vse za poplačilo v raju

....sori no, saj tebi ni treba živeti, z askezo se lahko prav tako približaš ....
...približaš približku
jaz ne priporočam trpljenja, ker v tem materialnem svetu je itak vsak podvržen štirim materialnim nadlogam...rojstvu, staranju, bolezni in smrti....skratka vsak je podvržen trpljenju
nekateri pravijo, da se je pac potrebno naučit s tem živet in to sprejet...ampak noben ne more zanikat želje po večnem obstoju, popolnem znanju in večnem zadovoljstvu....vsi hočemo eno in isto, saj smo vsi večne individualne duše
ker če smo mi samo to materialno telo, zakaj se potem tako upiramo spremembam, transformacijam tega telesa ? si ti morda želiš umret ?
to je zato, ker se zmotno poistovečamo s tem telesom, skratka živimo v iluziji, ki jo je povzrocila naša pozaba Boga
praviš, da se z askezo lahko približaš približku ? kaj pa je "približek približka" ?
drugač pa tud v materialnem telesu je možno doseči popolnost, to je tako, da svoj instrument (telo) uporabimo za služenje Absolutu, Bogu, Sri Krishni, katerga del smo....kako pravilno uporabljati materialno telo pa govori Bog sam v razodetih (onkrajmaterialnih) svetih spisih, in tudi osebe ki so svoj odnos z Njim realizirale nam z svojim zgledom kažejo kako naj živimo, vendar jih nažalost zaradi našega zmotnega ega in ponosa nismo pripravljeni slediti oz. videti
pot večnosti se morda najprej zdi kot trpljenje, kar pa tudi ni nujno...odvisno od nase trenutne realizacije oz. odvisno od "velikosti" našega zmotnega ega in ponosa....ampak slej kot prej ta pot postane naš naravni način življenja, saj delujemo (z materialnim telesom) skladno z našo pravo naravno vlogo oz. pozicijo...to je biti sluga Boga....v koncni fazi sluga v ljubezni
Bog je večen, mi smo večni in tudi naš odnos z Njim je večen
in četudi ne služimo Njemu direktno, Mu vseeno služimo preko Njegove zunanje materialne energije v obliki služenja našim staršem, prijateljem, hišnim živalim, voditeljem, drzavi...itd...skratka vedno nekomu služimo le odločiti se moramo komu se najbolj splača
če hoče naša roka uživat neodvisnost bo slej kot prej začela trpet, če pa roka nesebično ponudi oz. da hrano želodcu, bo celotno telo vključno z roko nahranjeno in zadovoljno....oziroma, če zalivamo posebej listke in vejice na drevesu, se bo drevo slej kot prej posušilo, če pa ponudimo vodo korenini, bo celotno drevo nahranjeno, vključno z listki in vejicami
na podoben način....če mi hočemo uživati neodvisno od Absoluta, Boga, Sri krishne katerga del smo, potem večno trpimo oz. se vrtimo v ciklusu rojstev in smrti....če pa služimo Njemu, našemu Izvoru, Vrhovni Osebi, potem avtomatsko služimo vsem in vsemu