t, saj, mogoče res perverzno zgleda jih zdravit z nego žrtvam, .... mogoče bi bla rešitev boljša, ja maš prav, jih dat v klavnice delat za tok let...
tm bi verjetnb še prej dojeli ves nesmisel in bedo svojega dejanja...
pa sploh je tud pr vsakem takem dejanju poiskat vzroke zakaj je do tega prišlo? po mojem ma vsak svojo zgodbo in zelo verjetn so bli sami nekdaj žrtve nekoga močnejšega.... in ljudi usmerjat je treba takoj , se prav najprej so odgovorni starši, pol vzgojitelji, učitelji, dokler kot odrasel človk sam ne znaš sprejemat odgovornosti za svoj lajf.... in če tokim ljudem je to še zdej ne uspeva, pol res oreng škripa... tko da to je en tak oreng zemeljski projekt, naučit ljudi živet v miru...
in itak da že zdavnaj ni več potrebno lovit živali za preživetje skor povsod po svetu, še tam kjer kao ni druge (eskimi, ....).... mislim a bi jim bil res tak problem dostavljat visokohranljivo vege hrano v utopičnih Združenih Državah Sveta?
tko, da me ne gane ne ena ne druga varijanta ubijanja, ker je še vedno ubijanje.... in tudi, če ujete svinje dobijo šus u glavo...kaj pa le njihova vzgoja in dostava teh živali? a ni le počasno, mučno igranje mačke z mišjo? v bistvu šala... edin kar je, da je mačka žival in se ne mormo spet zgovarjat na neke nagone ki nas silijo v ubijanje za šalo, ker za preživetje ni sploh več potrebno...
ma mene zdej počas mineva tud ribe jest

pa me niso prestrašile vse študije o onesnaženju morj in zastrupljenosti ribjega mesa (čeprav energetsko še zmer velik bolj polna kot vzgojena ubita svinja), v bistvu mi je dal mislit en članek....k je bil naslov Delfini: ribe so tudi njihove.... (neki tazga, no)
me je takoj asociiral na adamsa valda Zbogom in hvala za vse ribe! skratka ne bi rada živela v svetu kjer ni delfinov, pa čeprav še nism , razen v sanjah, plavala z njimi, sam em ful vzpodbuja in tolaži misel, da ta angelska bitja še zmer obstajajo.... se prav tud zemlja še ni tok adijo