Igor P.
Global Moderatorp

Če ne mores živeti, kot bi hotel, živi, kot zmoreš
Celje
Me je tole spomnilo na eno prijatlco. Njen mož je en tak ful gospodovalen tip. In kdaj pa kdaj jo tudi pritisne okoli ušes. Tudi v družbi se vedno do nje vede dominantno. In tudi do okolice. Pa sem jo vprašal, kako lahko to trpi. In mi je rekla, da saj drugače pa ni slab. Je tako mehkega srca. To je le njegova maska, da skrije svojo mehko srce. Torej lahko mehko srce po njeno, enačimo z premalo samozavesti.
Ampak, se pa sprašujem nekaj. Če je tip premalo samozavesten in se tako vede do nje, po drugi strani pa je noče izgubiti in da se kljub temu tako vede do nje ali patem ne bi bolj pasalo zraven, da je tip hudo samozavesten, da se kljub temu tako obnaša?
Drugi dialog je zanimiv. Tista primerjava s psom pa mi ne diši preveč. Pes hoče ugajati svojemu gospodarju. Skoraj vedno. Pa čeprav je tepen, se še vedno plazi proti njemu. In tista bejba, pa se plazi proti onemu drugemu, ravno zaradi tega, ker ji je nedosegljiv. Ali nismo večkrat taki, da hrepenimo po nečem,kar nam je nedosegljivo ali težje dosegljivo in ko, če to dosežemo nahranimo svoj ego, pa čeprav nam potem tisto ne pomeni nič več. Kot otrok, ki mu ponujamo rdečo lutko, on pa hoče na vsak način modro in ko jo dobi, jo potem vrže v kot.
Zakaj torej zloraba? V primeru psa je to zloraba. Pri človeku, pa mi to ne deluje kot zloraba.
|