Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 
(Read 7275 times)
majcha
1
*
Offline

I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 41

alergija
22.09.2004 at 14:33:13
 
Tole bo mislim, da prva tema, ki jo bom jaz odprla na tem forumu  Cheesy in upam, da ne bom preveč zakomplicerala, kot je v moji navadi  Embarrassed  Wink Grin


Zanima me, če je kdo tu že imel kakšno alergijo in predvsem, kako jo je premagal (če je komu to uspelo)?

O alergiji sem sedaj nekaj že prebrala in nekaj vem že iz srednje šole, ker se v zadnjih dveh tednih prvič soočam z njo, poleg alergije na antibiotik primotren (tud ta se je razvila v preteklem šolskem letu ).
Kot sem razumela, gre za oslabljen imunski sistem, ki sprejme vnošene snovi (gre za prehrambene ali inhalacijske alergije - preko hrane ali dihal), kot sebi tuje, čeprav za telo niso nevarne.

Velik povdarek je tudi na psihičnem področju in osebno verjamem, da ko bom le to postavila v red in pridobila odpornost, se bo telo ponovno začelo pravilno odzivati.

Poskušala sem že z abstinenco določene hrane - mesa, jajc in mleka, ...čokolade (dokler zdržim in moram reči, da mi gre kar dobro  Tongue Cheesy), celo kruha se izogibam in sem res bolj na sadju in zelenjavi, ker se je alergija z dneva v dan malce stopnjevala....gre za kožno alergijo...srbeč občutek po nogah prvo, nato obrazu, najbolj na udaru so včasih ušesa - moja so itak  Tongue Grin in se niti ne opazi, ker so le majhne pikice - kot neka koprivnica in to kožne barve, dokler ne začneš praskat. Zamenjala sem tud prašek in vse cunje preprala.

Zadnje čase je že boljše zahvaljujoč se dieti pomojem, katere posledica pa je bolj tekoče odvajanje...p.s.: sej nimam diareje čist, sam iskren povedan tud banane, ki baje zapirajo, čist ne pomagajo  Undecided Smiley

Mislim, da bom morala jit delat alergološke teste in upam, da ne bo kakšna pšenica al pa pršice, ki so prisotne vsepovsod malo.

Torej...alergična sem na povsem vsakdanja živila ali snovi, ki so prisotne. Res je, da to leto zame ni bilo ravno sončno  Cheesy, razen tega, da sem spoznala mojega najdražjega  Wink, ki mi res ful pomeni. Prvič po 5 letih sem zbolela - infekcija in to ne ena pač pa infekciji 2 tipov, ki sta se ponavljali. V tem času se je marsikaj dogajalo. Imela sem kar nekaj farmakološke terapije- zdravil, predvsem antibiotike, ki so me celo kar mal razštelal, šola je precej trpela, tokrat morda prvič, posledično so se slabšali odnosi v familji (moji starši so bili preveč dobrega vajeni poprej, kar se šole tiče in je bla res kriza). Vsak ponoven zagon se je kmalu končal s tem da sem zbolela in bilo je tudi vse več ran...mislim, da sem prizadela jaz njih in oni mene...tko da sem res postala "alergična" na vsako pripombo  Undecided .....moram rečt, da se je to zgodilo nepričakovano...verjela sem, da zmorem več in to kar se dogaja...jah no, sem mal razočarana tudi nad sabo....

Če že verjamem, da je treba iz vsake situacije in od vsakega človeka najti najboljše....mi to trenutno doma enostavno ne gre, prav tako mojim domačim....res je težko, če si interpretiraš dejanja neke osebe na najbolj grd način...oziroma, če si drugi tako interpretirajo tebe, čeprav nisi delal slabonamerno. Zelo težko je vzorce spremenitiin začet delat drugače....skušat iskat v drugih, ki o tebi ne mislijo morda niti najmanj lepo, pluse in jim to pokazat, ker verjamem jih bom zopet dobila po glavi....kje je torej recept...ko je nekaj ran, ki vendarle bledijo...mislim da nam gre bolje že sedaj..., zraven pa so še strahovi, da boš morda ponovno prizadet.

Pomislila sem na začasni umik, da se stvar ohladi. In z neko dotično osebo v omenjenem krogu ljudi, bi v tem času najraje govorila le o banalnih stvareh, kot je vreme itd.  Res je stvari so nam ušle iz rok, vendar tu sem trenutno jaz manjšina, ki edina preteklo leto dojema na svoj način...ostali so bolj vsklajeni.

wauuuuuuuuuu...... ???jao.....:

torej, me zanima:
-recept za odpravo alergije
-recept za izboljšanje odnosov oziroma prenašanje lastne drugačnosti v danem okolju ter shajanje z njim (moram povedat, da je moja familja v povprečju zlata familja, starša sta zelo požrtvovalna, kar pa prinaša hkrati neke druge vrste pritiskov in samozahtev. Opažam le, da jaz pogosto ne morem ravnati kot večina, čeprav ravna daleč bolj pošteno, kot večina ljudi...pa vendar jaz določene stvari vrednotim drugače in zelo težko si lažem in delam proti lastnim dojemanjem resnice...to enostavno nisem pripravljena). Torej, vsi tisti, ki ste morda imeli podobne težave....in vam je uspelo izboljšati odnose oziroma ste se eden drugega navadli in sprejeli (tu me zanima predvsem, kako postati nemoteč in neopazen faktor, ki shaja z seb-imalce-drugačno okolico  Smiley, med drugim kako se izogibati sprotnim konfliktom)...prosim, če mi poveste svoje "recepte", ki so bili pri vas učinkoviti.

Bi morda tu lahko kdo kaj napisal? Undecided Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
lola
5
*****
Offline


Posts: 1056
Maribor
Gender: female
Re: alergija
Reply #1 - 22.09.2004 at 16:13:08
 
Pred mislim da petimi leti, ko sem celo poletje in jesen (trajalo je nekako dobrih pet mesecev) preživela smrkava in kihajoča, tako da več nisem mogla zaspati brez kapljic, ki so mi odprle dihalne poti, sem začela obiskovati zdravnike in iskati razloge ter zdravila za mojo težavo. Končala sem pri alergologinji, ki je izrekla diagnozo - alergija na pršice. Na vprašanje, kako je možno v odraslem obdobju dobiti alergijo, saj prej nisem imela nobenih težav, je odgovorila, da se mi je pač sedaj porušilo ravnovesje. In kako, da sem v družini edina z alergijo? Ste pač prvi, je odgovorila.

Tako sem dobila zdravilo - tablete claritin, ki so mi bile res v pomoč, ter napotke za vsakdanje življenje (čiščenje, prah, posebna prevleka za jogi pa take reči).

Kar se tiče porušenega ravnovesja, točno vem, za kaj je šlo. Ali so se te stvari kaj spremenile, izboljšale? Niti ne, sicer niso več tako akutne, v bistvu pa so ljudje ostali enaki, le bolje znam živeti v danih okoliščinah.

Claritin sem uporabljala le ob akutnih težavah in vedno redkeje. Letos sem za tableto posegla mislim da le dvakrat in sedaj sem že od pomladi "čista".

Sedaj, ko to pišem, pa intenzivno smrkam in kiham, ah, zgleda da je jesen  tu  Grin   Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
majcha
1
*
Offline

I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 41

Re: alergija
Reply #2 - 22.09.2004 at 17:27:56
 
hvala za tvoj odgovor, sem vesela da ti gre bolje.

Tud men verjamem, da bo šlo, samo da še ugotovim na kaj Wink

jaz mislim, da je alergija stvar, ki te mal opozarja in ti da tolk za mislit, ker je kot si omenila nadležna, da kej pr sebi spremeniš...na koncu ji bom še hvaležna  Cheesy Tongue Wink

Se pa res ne bi rada stalno filala z nekimi tableti itd. in vidm da si bla ti tozadevno uspešna...gre na boljš ane  Cheesy Wink


Pred kake pol leta je imela moja sošolka hude probleme z alergijo na pršice, vendar ne pri dihalih, pač pa dermalno - koža. Morala je jit na dermatološko kliniko, ker je dobila infekcijo...morda se je spraskala, ker je omenila, da ji je že teklo s kože  Sad Imela je prav tako problem socialne fobije in sedaj kot je blo videti ko sem jo zadnje parkrat videla, ji gre na bolje  Cheesy in sem vesela zanjo, ker je res prima punca.
Pa res upam, da pr men niso pršice  Grin Wink
Back to top
 
 
IP Logged
 
panda
1
*
Offline


Posts: 3

Gender: female
Re: alergija
Reply #3 - 25.09.2004 at 21:24:11
 
kje je torej recept...ko je nekaj ran, ki vendarle bledijo...mislim da nam gre bolje že sedaj..., zraven pa so še strahovi, da boš morda ponovno prizadet.Majcha prebrala sem tvoje probleme, treba bo zaceliti rane in odpraviti vzroke za alergije, pa bo šlo:)

Glej :

http://zivljenje.fateback.com
Back to top
 
WWW WWW  
IP Logged
 
majcha
1
*
Offline

I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 41

Re: alergija
Reply #4 - 27.09.2004 at 09:50:38
 
panda wrote on 25.09.2004 at 21:24:11:
kje je torej recept...ko je nekaj ran, ki vendarle bledijo...mislim da nam gre bolje že sedaj..., zraven pa so še strahovi, da boš morda ponovno prizadet.Majcha prebrala sem tvoje probleme, treba bo zaceliti rane in odpraviti vzroke za alergije, pa bo šlo:)

Glej :

http://zivljenje.fateback.com


hvala, nekej že skoperala, pa bom prebrala Wink
Sicer pa jutri obiščem osebno zdravnico, da dobim napotnico za alergologa Wink. Je blo že bolš, dons ponoči pa so me spet noge srbele, sem en dan pozabla vzet tist flonidan al kaj že imam, pa ni najbolš, ampak ni panike, trenutno kar gre, le snovi, ki mi povzročajo alergijo (fizične) ne najdem.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Terrania
5
*****
Offline

Dih brez namena. Sapa
v bogu. Veter.
Posts: 691
Maribor
Gender: female
Re: alergija
Reply #5 - 27.09.2004 at 19:36:56
 
Cimmanj tablet. Claritine neha delovat po kakem letu jemanja ker se ga telo navadi in pol je se slabse. Flonidan je boljsi ampak se vseeno zanic. Tiste stvari ki jih spricas v nos (Tafen nasal, Nasonex in podobne) pa vsebujejo neke steroide in podobno in so posledicno ful slabe za sklepe, ce dolgorocno gledamo. Kaj FUUUUL pomaga -> za nos: v prazno flasko od prisla (tafena, nasonexa) vlij slano vodo, kako je tocno razmerje se ne spomnim, v glavnem ne pretiravat s soljo. V glavnem ce to spricas v nos pomaga meni dost bolj kot ostalo pa skodi ne. S tem da misljena je morska sol, ne kremene. Naprej za grlo: slana voda enako samo grgrat, pomaga definitivno. Za pljucka pa zaenkrat drugega kot pumpice nisem nasla.. pa tud tisto cimmanj, ker ce se enkrat predoziras mas se pol leta jebo. Za kozo pa zal ne vem.
Back to top
 

It is a mistake to think you can solve any major problems just with potatoes. &&Douglas Adams
 
IP Logged
 
majcha
1
*
Offline

I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 41

Re: alergija
Reply #6 - 28.09.2004 at 09:58:44
 
Terrania wrote on 27.09.2004 at 19:36:56:
Cimmanj tablet. Claritine neha delovat po kakem letu jemanja ker se ga telo navadi in pol je se slabse. Flonidan je boljsi ampak se vseeno zanic. Tiste stvari ki jih spricas v nos (Tafen nasal, Nasonex in podobne) pa vsebujejo neke steroide in podobno in so posledicno ful slabe za sklepe, ce dolgorocno gledamo. Kaj FUUUUL pomaga -> za nos: v prazno flasko od prisla (tafena, nasonexa) vlij slano vodo, kako je tocno razmerje se ne spomnim, v glavnem ne pretiravat s soljo. V glavnem ce to spricas v nos pomaga meni dost bolj kot ostalo pa skodi ne. S tem da misljena je morska sol, ne kremene. Naprej za grlo: slana voda enako samo grgrat, pomaga definitivno. Za pljucka pa zaenkrat drugega kot pumpice nisem nasla.. pa tud tisto cimmanj, ker ce se enkrat predoziras mas se pol leta jebo. Za kozo pa zal ne vem.

vem kaj se dogaja z nasonexom, kot tudi vsemi temi mazili pri akutnem vnetju zarad alergije...gre za kortikisteroide, protivnetna zdravila, ki tanšajo kožo in sluznico in se jih lahko jemlje samo krajši čas.
Glede tolerance (češ da se telo na claritin navadi) nisem vedela, torej se ga bom izognila kolikor se ga bom le lahko. Wink Hvala za info.
Ta slana voda, verjetno je procent 0,9% -fiziološka raztopina. Da tud gargraš....mi še ni prišlo na misel, bojim se samo, da bi utegnla bruhat, ker je slana voda (verjetno bl slana) način kako izzovemo bruhanje, hehe Wink
Ta slana voda, je npr. Sterimar, kjer gre skoraj dobesedno le za morsko vodo in je ok Wink kupiš ga lah v lekarni, lahko pa seveda kej tud sam namešaš k je ceneje.

Moj problem pa je dejansko mislim da kožna alergija samo Wink


Back to top
 
 
IP Logged
 
lola
5
*****
Offline


Posts: 1056
Maribor
Gender: female
Re: alergija
Reply #7 - 28.09.2004 at 10:55:31
 
Terrania wrote on 27.09.2004 at 19:36:56:
Claritine neha delovat po kakem letu jemanja ker se ga telo navadi in pol je se slabse.
Kaj FUUUUL pomaga -> za nos: v prazno flasko od prisla (tafena, nasonexa) vlij slano vodo, kako je tocno razmerje se ne spomnim, v glavnem ne pretiravat s soljo.


Na claritin se ne navadiš in pomaga, če ga jemlješ le v akutni fazi in ne konstantno.

Slana voda za nos meni sploh ni pomagala.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Petra.
Global Moderator
p
*****
Offline

All IS Full Of Love
Posts: 10608

Gender: female
Re: alergija
Reply #8 - 28.09.2004 at 13:09:15
 
moja nečakinja se je rodila izredno alergična, na hrano, pršice.... mela kar take grozne, debele kraste, če je kaj jedla takega....

so hodili k doktorjem.... odkar pa so pred kakimi 4, 5 leti nabavili mačko je bolje....

Wink
Back to top
 

you cant look in the mirror and expect it to smile first
 
IP Logged
 
majcha
1
*
Offline

I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 41

Re: alergija
Reply #9 - 28.09.2004 at 16:18:52
 
Petra. wrote on 28.09.2004 at 13:09:15:
moja nečakinja se je rodila izredno alergična, na hrano, pršice.... mela kar take grozne, debele kraste, če je kaj jedla takega....

so hodili k doktorjem.... odkar pa so pred kakimi 4, 5 leti nabavili mačko je bolje....

Wink


prava šaljivka si, ohohoho Wink  Cheesy Grin

Back to top
 
 
IP Logged
 
kukica
1
*
Offline

:)
Posts: 39
Ljubljana
Gender: female
Re: alergija
Reply #10 - 24.12.2004 at 13:53:11
 
sama sem probala s postom. mi je dleno pomagalo (u+zdrzala sem le 11 dni). zdaj mi je boljse, a problemi niso izginili. zadniic sem dobila nasvet, da naj si dam narediti klistir (ali se bolje kar hidrokolon terapija). to baje full pomga. je za probat.
Back to top
 

Smiley Kukica Smiley
 
IP Logged
 
Devi
5
p
*****
Offline

ravno prav
Posts: 5470
Dolenjska
Gender: female
Re: alergija
Reply #11 - 24.12.2004 at 16:26:18
 
jest sem tud mela alergije celo življenje
zdej da po moje že lahko rečem, da jih nimam več, ker jih res nimam že skor eno leto
pomaga(lo) pa mi je to, da pijem kombušo
ker je eden od učinkov kombuše tud ta, da ti spuca in uredi prebavo, bi mogoče, če si se že odločila za klistir, probala še to?
ti komot posredujem kulturo pa navodila, če te zanima.
Back to top
 

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)
 
IP Logged
 
nomad
3
***
Offline


Posts: 107
vsepovsod in nikjer
Gender: male
Re: alergija
Reply #12 - 24.12.2004 at 17:40:19
 
10. ALERGIJE
ALERGIJE (splošno)
Alergija je posledica pretirane telesne obrambe proti neki stvari, ki je proglašena za neprijetno, zakaj alergija simbolizira področje, ki odbija, potiska in se z njim bori. Borba proti nasprotniku, ki smo ga sami določili pomeni vedno alergijo. To je podzavestna borba proti stvari, katere nas je strah ali je ne pustimo v življenje. Obramba je vedno nasprotje od ljubezni, ker ljubezen vedno pomeni sprejemanje in enotnost. Pri alergijah se morate vedno vprašati kaj je tisto področje, ki ga nočete sprejeti in se ga izogibate in v vas vzbuja strah?
ALERGIJA NA HIŠNI PRAH
Alergija na hišni prah kaže na strah pred vsem kar je umazano in nečisto, često preneseno na seksualno področje.
ALERGIJA NA CVETNI PRAH
Cvetni prah simbolizira oploditev in razmnoževanje.Tu se to pokaže kot podzavestna obramba,posebno na seksualnem področju. Strah od seksualnosti se kaže predvsem v podzavesti.
ALERGIJA NA ŽIVALSKO DLAKO
Vse alergije na živalske dlake predstavlja odpor do ljubezni, nagona in seksualnosti.

več na strani :

http://www.altermed.org/forum/index.php

pod: ZDRAJE IN BOLEZEN-VZROKI-1
Back to top
 

vse dobro,..
 
IP Logged
 
kukica
1
*
Offline

:)
Posts: 39
Ljubljana
Gender: female
Re: alergija
Reply #13 - 27.12.2004 at 10:25:48
 
Ne vem ce gre pri meni sploh za alergijo. Diagnoza sicer je taka, a mi nikakor ne morejo najti nobenega alergena. Verjamem, da vzrok lezi v moji psihi, a spucat telo mi ne mora skodit. SEm pa zacela delat na sebi, hodim tudi k biopenergetiku in na jogo. Se se ucim kaj lahko storim zase.

Devi me pa zelo zanima tisti caj. ce mi lahko das vec informacij.

Lepe praznike!!!
Back to top
 

Smiley Kukica Smiley
 
IP Logged
 
lola
5
*****
Offline


Posts: 1056
Maribor
Gender: female
Re: alergija
Reply #14 - 27.12.2004 at 10:53:34
 
Devi wrote on 24.12.2004 at 16:26:18:
pomaga(lo) pa mi je to, da pijem kombušo


Kaj je to kombuša? Lahko kaj napišeš o tem?
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2