SPOMEN SVETNIKOM
Tuki moremo, v časih ali redno, dati nekaj o služabniku Božjem, ''svetniku'' katerega se RK cerkev ta dan spominja.
Spomen 'svetnikom', služabnikom Božjem DA pak molitev k svetnikom NE
ker je človek najbrž in prvič služabnik Božji, in to le MORDA Služabnik Božji in Eye of God
by exorcist
Quote: MOLITEV K SVETNIKOM, MARIJI NI KOREKTNO, ker je katoliski Bog ljubosumen Bog:
In jaz, Janez; sem to slišal in videl. In ko sem bil slišal in videl, sem padel pred noge angelu, ki mi je to kazal, da bi ga molil. 9 A reče mi: "Nikar! Služabnik sem kakor ti in tvoji bratje, preroki in tisti, ki ohranijo besede te knjige. Boga moli!"
Pri nas imamo to radio postajo, Radio Marija, jaz pogosto poslušam (nekaj podoben kot je v Sloveniji Radio Ognjišče)
Se more najti dost koristnega čeprav me ogromno moti to napačno čašćenje Device in 'svetnikov' ... Ime postaje pa mi je ok, pak le če ga uporabljamo/vidimo kot vzor vere, vzor življenja. Radio Marija se lahko posluša v širšem okolju Zagreba in Splita.
Zg. -96,4 ili 106,8 mHz St. i okolica - 105,5 mHz
www.radiomarija.hr > uzivo - live
Zdaj komentiram redno oddajo, vsaki dan 2x dnevno gre, (''Svetac dana'', 08:00 in 18:30)
((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
VČERAJ, 25.08. - Ljudevit kralj
((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Ljudevit je bil srednjeveški kralj
(se ne spomnim kje)
v lastnom kraljestvu bil je sočuten do vsega siromašnega folka tak je imel redno navado da če putuje tam kje pride naredi kosilo za, če se dobro spomnem, 125 ljudje
V časih je sam poslužival uboge pri kosilu, a redno so pri kosilu dobili in nekaj denarja. Kralj je veliko spoštoval vrlino pravičnosti in je bil zelo pravičen in spoštovan kralj. Tud je bil skromen , tako npr. jel bi vedno kar so mu kuhari prvič prinesli, tud nikakor ni komentiral lastno kosilo (kako pogosto mogoče delamo mi navadni ljudje

)
Pak vemo tud to da je osebno šel v križarsko vojno, sodeloval 
Ne rečem da ga za to bo Bog kaznoval, to mi seveda ne vemo, vemo pa da je on že sam sebe veliko kaznoval z svojimi mislimi ČE je pri ubijanjo dvomil ali je prav to kaj naredi.
(Tud in če nezavestno naredimo napako nismo brez nekakšne 'krivde'. Žal vendar smo si, zdi se, tud tedaj naredili slabo karmo za naslednnje življenje pak veliko manj.. Najhujše je kdaj se zavestno pogreša. Pak nikakor ne misliti 'jaz bom ustavil proces ozaveščivanja'... ker duhovne evolucije nikakor ni dobro ustavljati... itak proces ozaveščanja bo šel pak bomo imeli le slabega od njega. Vemo tud da vsekakor 'pravednega' bo Bog poveličal:
''Da, še bolj pa blagor tistim, ki božjo besedo poslušajo in jo ohranijo'' Luka 11,27 )
Drugač Ljudevit kralj bil je pobožen človek. Z velikim spoštovanjem sprejemal je Kristusovo telo,hostijo 6x na leto (v to doba je cerkev tako določila, ni trebalo več).
Že v časo življenja dolgo je bil znan/imenovan kot svetnik.