Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Page Index Toggle Pages: 1
(Read 2509 times)
exodus
Ex Member

Petya - potvarjanje podatkov?
11.08.2004 at 14:56:11

Na Petyi sem zasledil članek o spolnosti na Tahitiju, in vsak človek, ki si tole prebere, pride do zaključka, da ga je spisal dr. Košiček, ko je tekst tako lepo podnaslovljen z njegovim imenom, kar pa NI RES. Urednik strani, Miro, se mi zdi, da bi mi lahko razložil, čemu nista članka citirala ali dala pod narekovaje, ker tega ni spisal Košiček!!! To je enaka manipulacija kot rezanje filmov in kazanje posameznih izsekov, katrim hočemo dati poseben poudarek in prilagoditi lastni miselnosti - v tem primeru odnosa do spolnosti - v vajinem konkretnem primeru odnos do naturizma!!!!!!!!!!!!

Zakaj nisi napisal pravega avtorja tega članka, npr.:

.... kako primitivni ljudje danes doživljajo spolnost, nam na zelo zanimiv način pripoveduje Armand Denis, Belgijec po rodu, znani svetovni potnik in snemalec številnih filmov. Ko je Denis prišel na Tahiti je naletel na ljudi, ki so v resnici prosti občutka krivde v zvezi s spolnostjo.

Šele tu sledi pravi Košičkov komentar:

Ko beremo Denisov prikaz pojmovanja spolnosti na Tahitiju, pridemo do spoznanja, da je človek lahko moralen v svoji seksualni aktivnosti tudi tedaj, kadar mu je pojem greha v spolnem življenju popolnoma tuj. NAsprotno, šele odsotnost ideje o grehu in popolno pomanjkanje občutka krivde glede spolnosti naredijo človekovo spolnost v polni meri za pozitivno življenjsko vrednoto. Primer Tahitičanov je očitno dokaz za to. Ni slučajno, da v njih ni vseh tistih temnih plati človeške spolnosti, ki pri tako imenovanih kulturnih narodih tvorijo vsebino seksualne patologije. Ni dvoma, da je odsotnost seksualne agresivnosti in neiskrenosti, prenapete, nasilno nevrotične promiskuitete visoko civiliziranih narodov zahoda, spolne nesramnosti, prostitucije in motenj v spolnih funkcijah med domorodci Tahitija v največji meri posledica njihovega povsem naravnega in svobodnega odnosa do spolnosti. Podatki, ki nam jih je Denis prinesel s tega pacifiškega otoka, potrjujejo Freudovo predpostavko, da je treba vzroke za pogoste nevroze pri zahodnjakih poiskati najprej v njihovih psihoseksualnih konfliktih.  Tahitčani ne zbolijo za nevrozami, vse dokler jih ne okuži zahodna civilizacija (!!!!). Nemogoče se je upreti vtisu, da je poglavitni razlog tega neprisiljenost in naravnost njihovega spolnega življenja.

???
Back to top

IP Logged

psiholog
Guest

Re: Petya - potvarjanje podatkov?
Reply #1 - 11.08.2004 at 20:17:13

Pri ljudeh, kot je Petya in zloglasni Danny, se ne gre za kaj drugega kot hranjenje na človeških mukah. To mislim predvsem finančno, s spretno psihološko manipulacijo, katero pridobijo z večletno prakso in natolcevanjem o vsesplošni ljubezni in še čem zraven, kar jim efektivno pomaga pri njihovem podvigu in nadaljevanju tega opravila. Manj spretni manipulatorji pri tem že takoj na začetku propradejo, ali pa ostanejo bolj skriti in to počnejo le za hobi kot dodaten zaslužek.

Ljudje bi v duševnih stiskah dali marsikaj, da bi se rešili tega groznega občutka tesnobe, tudi svoj težko zaslužen denar, katerega imajo komaj dosti za hrano. In tisti manj podučeni bolniki tem manipulantom tudi nasedejo in jim prinašajo dnevni zaslužek, v povratek pa dobijo en kup pravljic in povrhu še kakšen kamen s skritimi magičnimi močmi, za katerega morajo odšteti še več denarja.

Žalostno, ampak resnično.
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #2 - 12.08.2004 at 01:23:57

exodus wrote on 11.08.2004 at 14:56:11:
vzroke za pogoste nevroze pri zahodnjakih poiskati najprej v njihovih psihoseksualnih konfliktih.
???

Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

exodus
Ex Member

Reply #3 - 12.08.2004 at 11:38:02

Quote:
Pri ljudeh, kot je Petya in zloglasni Danny, se ne gre za kaj drugega kot hranjenje na človeških mukah. To mislim predvsem finančno, s spretno psihološko manipulacijo, katero pridobijo z večletno prakso in natolcevanjem o vsesplošni ljubezni in še čem zraven, kar jim efektivno pomaga pri njihovem podvigu in nadaljevanju tega opravila. Manj spretni manipulatorji pri tem že takoj na začetku propradejo, ali pa ostanejo bolj skriti in to počnejo le za hobi kot dodaten zaslužek.

Ljudje bi v duševnih stiskah dali marsikaj, da bi se rešili tega groznega občutka tesnobe, tudi svoj težko zaslužen denar, katerega imajo komaj dosti za hrano. In tisti manj podučeni bolniki tem manipulantom tudi nasedejo in jim prinašajo dnevni zaslužek, v povratek pa dobijo en kup pravljic in povrhu še kakšen kamen s skritimi magičnimi močmi, za katerega morajo odšteti še več denarja.

Takih tudi tukaj zgoraj ne manjka, najhuje je to, da jih je večina prepričana v to, da ima neke paranormalne sposobnosti in podobno. Tukaj so se taki ljudje usodli,da mi celo napovejo usodo, kar pa ni bila moja želja, ampak so me očitno hoteli ustrahovat, seveda sem dobil negativna sporočila, ker sem se do njih vedel neprijazno....

En tip, mislim ,da Hrvat po rodu, , ki je imel po tv3 svojo oddajo  in je s tako kovinsko ročico sem ter tja mahal in pri tem imel zelo izbuljene oči in bil poln grimas, da je povečal efekt zburjenja,  potem pa je bil vešč malo sugestijskih metod + psihologije in je ljudem ugotavljal bolezni, seveda drži, da je marsikaj uganil, ampak zgolj po naključju.....

Po tv pa sem gledal tudi človeka, ki je res uganil stvari, ki jih ni mogelo vedeti, morda je imel kako sposobnost, da človeku "vidi" v podzavest ali pa je res to videl, ker je ljudi potolažil, npr. ko so svojci umrlih tarnali, kako jim je hudo - pa to seveda ni počel za denar, ampak je ljudi psihično dvignil, kakor koli že, magari če je bila po sredi sugestija, je deloval pozitivno na navzoče, jim je lajšal travme in vlil novega upanja. proti takim pa nimam osebno nič...
Back to top

IP Logged

japka
5

Reply #4 - 12.08.2004 at 12:03:41

exodus wrote on 12.08.2004 at 11:38:02:
seveda drži, da je marsikaj uganil, ampak zgolj po naključju.....
exodus kako ti veš da je bilo naključje in ne kaj drugega?

Jaz sem pa vesel da sem imel priložnost preko foruma spoznat ljudi ki imajo sposobnosti ki so določenim tuje in zaenkrat nedosegljive in v večini primerov zaradi tega ne obstajajo za njih. Vesel sem da mi je bila dana ta možnost.  
Pomagali so mi utrdit in še malce razvit nekaj stvari, ki so bile "nekje tam", in mi pokazat in me podučit o stvareh o katerih sem do tedaj samo kje kaj prebral. Doživet.
Hvala.

lp
Back to top

5 krat na dan

IP Logged

Madan Gopal Das
Ex Member

Reply #5 - 12.08.2004 at 12:04:44

Quote:

ce hocejo ali morajo biti nekateri ljudje prevarani pol more bit obvezno tudi nekaj prevarantov, da se lahko najdejo skupaj. cista harmonija.

drgac pa ni dost zdravt le nas um/psiho za doseganje trajnega miru in zadovoljstva. treba je odstrant vzrok zarad katerga nas sploh ta materialni um/psiha pogojuje.

treba se je osvobodit materialnega uma/psihe. tega pa nas ne more osvobodit nekdo, ki je tud sam s tem pogojen. torej rabmo pomoc osvobojenga. tistega, ki deluje iz spiritualnega uma/psihe.

Hari bol.
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #6 - 12.08.2004 at 16:03:14

Madan Gopal Das wrote on 12.08.2004 at 12:04:44:

ce hocejo ali morajo biti nekateri ljudje prevarani pol more bit obvezno tudi nekaj prevarantov, da se lahko najdejo skupaj. cista harmonija.

Me res zanima, ali bi, ce bi te jest recimo z basebalskim kijem uzgal po buci, tudi rekel: "cista harmonija".

bp
Back to top

IP Logged

psiholog
Guest

Reply #7 - 12.08.2004 at 20:18:11

exodus wrote on 12.08.2004 at 11:38:02:
Takih tudi tukaj zgoraj ne manjka, najhuje je to, da jih je večina prepričana v to, da ima neke paranormalne sposobnosti in podobno. Tukaj so se taki ljudje usodli,da mi celo napovejo usodo, kar pa ni bila moja želja, ampak so me očitno hoteli ustrahovat, seveda sem dobil negativna sporočila, ker sem se do njih vedel neprijazno....

En tip, mislim ,da Hrvat po rodu, , ki je imel po tv3 svojo oddajo  in je s tako kovinsko ročico sem ter tja mahal in pri tem imel zelo izbuljene oči in bil poln grimas, da je povečal efekt zburjenja,  potem pa je bil vešč malo sugestijskih metod + psihologije in je ljudem ugotavljal bolezni, seveda drži, da je marsikaj uganil, ampak zgolj po naključju.....

Po tv pa sem gledal tudi človeka, ki je res uganil stvari, ki jih ni mogelo vedeti, morda je imel kako sposobnost, da človeku "vidi" v podzavest ali pa je res to videl, ker je ljudi potolažil, npr. ko so svojci umrlih tarnali, kako jim je hudo - pa to seveda ni počel za denar, ampak je ljudi psihično dvignil, kakor koli že, magari če je bila po sredi sugestija, je deloval pozitivno na navzoče, jim je lajšal travme in vlil novega upanja. proti takim pa nimam osebno nič...

Malokateri samozavedni manipulant v svoji poziciji verjame v te stvari. To uporabljajo le kot orodje za pridobitev in zavajanje strank in seveda morajo tem strankam dati občutek, da oni verjamejo v to. Saj vendar nekdo, ki ne verjame v svoje delo, tudi ne dobi dosti strank, ker tudi one posledično ne verjamejo več vanj in ga spoznajo za prevaranta. Seveda pa verjamem, da je tudi dosti patoloških manipulantov, ki lažejo sami sabi o nekih nadnaravnih sposobnostih, s čimer se ščitijo pred bolečino, katero jim povzroča realnost in mogoče še težka pretekla izkušnja, katero niso uspeli preiti.

Kar se ugibanja teh manipulantov tiče, se temu reče "hladno ribarjenje" (cold fishing). Manipulant pove nekaj splošnih zadev, katere imamo več ali manj vsi skupne in potem na podlagi odziva sklepa socialno in psihološko pozicijo svoje stranke. Z dolgoletno prakso in spretnim ujemanjem (ribarjenjem) lahko takšen človek (manipulant) "ugane" ogromno stvari, saj so začetne zadeve večini nam vsem skupne, ostale pa se izcinijo iz samih odzivov stranke.
Back to top

IP Logged

Kr_eten
Guest

Reply #8 - 12.08.2004 at 20:40:11

Madan Gopal Das wrote on 12.08.2004 at 12:04:44:
ce hocem ali moram biti mahnjen po buci pol more bit obvezno tudi nekaj ljudi z bejzbolkam, da se lahko najdemo skupaj. cista harmonija.

drgac pa ni dost zdravt le moj um/psiho za doseganje trajnega miru in zadovoljstva. treba je preit vzrok zarad katerga me sploh ta materialni um/psiha pogojuje, pa ga ne znam.

treba se je osvobodit motenega uma/psihe. tega pa vas ne morem osvobodit jaz, ki sem tud sam s tem pogojen, ampak bi se moral sami. torej rabte pomoc osvobojenga. tistega, ki deluje iz razumnega uma/psihe.

Hari bol.

Back to top

IP Logged

exodus
Ex Member

Reply #9 - 12.08.2004 at 22:50:13

Quote:
Kar se ugibanja teh manipulantov tiče, se temu reče "hladno ribarjenje" (cold fishing). Manipulant pove nekaj splošnih zadev, katere imamo več ali manj vsi skupne in potem na podlagi odziva sklepa socialno in psihološko pozicijo svoje stranke. Z dolgoletno prakso in spretnim ujemanjem (ribarjenjem) lahko takšen človek (manipulant) "ugane" ogromno stvari, saj so začetne zadeve večini nam vsem skupne, ostale pa se izcinijo iz samih odzivov stranke.

Ja,  na žalost se veliko tovrstnih mazačev poslužuje  prefinjenega"koktejla" , ki vsebuje več tvarin, npr. malo psihologije + malo sugestije + malo intuitivnega ugibanja + malo znanja, kako nastopati pred ljudmi, da si pridobijo čimvečjo avtoriteto - pa potem te sestavine združijo in delajo razne "čiračare" na ljudeh, ki jim pač nasedejo in so že po naravi bolj naivni, ali pa jim to služi kot zadnja odrešilna bilka, kar pa je nedopustno, da manipulirajo z ljudmi, ki zašli npr. v kake resne psihične težave, ker ti so najbolj labilni, s temi je najlažje manipulirati. Verjetno je njihov motiv, vsaj pri večini, materialni dobiček,  ali pa potrjevanje lastne vrednosti oz. narcisoidnosti preko domnevno ozdravljenih oseb, ker je njihovo "zdravljenje" morebiti res za določen čas učinkovalo na njih, da so se "pacienti" počutili boljše, ampak po sredi je po moje v večji meri le placebo.  Ok, do vsem še lepo in prav, vse dokler nekdo ne izkorišča stiske ljudi, ki pridejo k njemu po pomoč, da ti nekdo recimo napove klavrno prihodnost, kot meni ena oseba tukaj gori, ki pa sem jo lepo prosil, naj mi o teh rečeh ne govori, ker ne verjamem v ta "hokus-pokus",  ampak mi je verjetno namenoma rekla negativno prognostiko, ker si  me je s tem verjetno hotela psihično prisvojit na nek način, podrediti,  naresti odvisnega od nje, da bi si vedno iskal pomoč pri njej, ko bi zašel v stisko, jo tako upošteval, ji dal prav in ji "pihal na dušo", da se potem lahko počuti, da je nekaj...
Back to top

IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1