Quote:Pri ljudeh, kot je Petya in zloglasni Danny, se ne gre za kaj drugega kot hranjenje na človeških mukah. To mislim predvsem finančno, s spretno psihološko manipulacijo, katero pridobijo z večletno prakso in natolcevanjem o vsesplošni ljubezni in še čem zraven, kar jim efektivno pomaga pri njihovem podvigu in nadaljevanju tega opravila. Manj spretni manipulatorji pri tem že takoj na začetku propradejo, ali pa ostanejo bolj skriti in to počnejo le za hobi kot dodaten zaslužek.
Ljudje bi v duševnih stiskah dali marsikaj, da bi se rešili tega groznega občutka tesnobe, tudi svoj težko zaslužen denar, katerega imajo komaj dosti za hrano. In tisti manj podučeni bolniki tem manipulantom tudi nasedejo in jim prinašajo dnevni zaslužek, v povratek pa dobijo en kup pravljic in povrhu še kakšen kamen s skritimi magičnimi močmi, za katerega morajo odšteti še več denarja.
Žalostno, ampak resnično.
Takih tudi tukaj zgoraj ne manjka, najhuje je to, da jih je večina prepričana v to, da ima neke paranormalne sposobnosti in podobno. Tukaj so se taki ljudje usodli,da mi celo napovejo usodo, kar pa ni bila moja želja, ampak so me očitno hoteli ustrahovat, seveda sem dobil negativna sporočila, ker sem se do njih vedel neprijazno....
En tip, mislim ,da Hrvat po rodu, , ki je imel po tv3 svojo oddajo in je s tako kovinsko ročico sem ter tja mahal in pri tem imel zelo izbuljene oči in bil poln grimas, da je povečal efekt zburjenja, potem pa je bil vešč malo sugestijskih metod + psihologije in je ljudem ugotavljal bolezni, seveda drži, da je marsikaj uganil, ampak zgolj po naključju.....
Po tv pa sem gledal tudi človeka, ki je res uganil stvari, ki jih ni mogelo vedeti, morda je imel kako sposobnost, da človeku "vidi" v podzavest ali pa je res to videl, ker je ljudi potolažil, npr. ko so svojci umrlih tarnali, kako jim je hudo - pa to seveda ni počel za denar, ampak je ljudi psihično dvignil, kakor koli že, magari če je bila po sredi sugestija, je deloval pozitivno na navzoče, jim je lajšal travme in vlil novega upanja. proti takim pa nimam osebno nič...