Jakob_Ostrjan
4

Samo srce
Kranj
No: moški ne more biti pod vplivom elektrinega kompleksa, ker le-ta velja za hčere, ne pa za sinove.
Kako se pa reče, če ima sin erotične fantazije o očetu? Ali pa hčerka o materi? A o tem sploh kaj obstaja v literaturi?
Ker smo ljudje večplastna bitja, bi rekel, da homoseksualci kažejo tudi znamenja ojdipovskega kompleksa. Pravzaprav, če dosledno sledimo teoriji, potem je homoseksualnost končna stopnja pretirane navezanosti na mater, ki moškemu brani, da bi vzpostavil erotično-seksualni odnos z drugo žensko. Ker pa svoje potrebe mora zadovoljiti, se v svojem iskanju objekta te zadovoljitve obrne na tisti spol, ki mu je še ostal na izbiro: na drugega moškega. Meni se to zdi logično.
Seveda pa to ne pomeni, da so vsi moški z ojdipovskim kompleksom geji. Mislim tudi, da imeti ta kompleks ni zadosten pogoj, da bi nekdo postal homoseksualec. Sploh pa: do sedaj še nisem srečal geja, ki mi ne bi v trenutku "slabosti" priznal, da si tudi on želi, ali pa si je želel, imeti seksualno - čustveno razmerje z žensko.
Trdim celo, da 100% homoseksualcev ni. Prav tako kot ni 100% heteroseksualcev. Ampak kot rečeno, to je moje mnenje, preverjeno v praksi. Predpostavka seveda je, da naj bi tisti, ki naj bi bil 100% homo/heteroseksualec, ni nikoli niti pomislil na kakršnokoli obliko erotično-seksualnega odnosa z nasprotnim/istim spolom. Skratka, kot vse ostalo, se tudi seksualnost začne v glavi...
|