Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 4899 times)
titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Re: Vzporedno "dogajanje"
Reply #15 - 27.07.2004 at 10:05:28

Quote:
Kvantna teorija ne zanika fizikalnih zakonov na ravni atomov, molekul, spojin, teles... Gre le za delce, manjše od atomov, t.i. kvantne delce, iz katerega je sestavljen atomski ovoj in nejgovo jedro. Vibracije/sevanja teh delcev ustvarjajo  t.i. kvantna polja. Eno takih je npr, tud gravitacijsko, ki ga z medsebojnim učinkovanjem atomov/molekul ni možno pojasnit, kljub temu da se sile, ki zarad nje učinkujejo na ravni  teles, da izmerit.  Kolikor jest zastopim zadevo, so  ta kvantna polja osnova zvesti, ne pa atomi in molekule. Oz. drugače povedano, kolpas valovnih fukncij v teh kvantnih polj  povzroči zavest. Tko naj bi razlagli tud dejstvo, da nevroni sami v možanih nikol ne bi mogl sami z medsebojno interekacijo (glede na število celic, molekul in atomov/eletronov iz katerih so sestavljeni) zajet, shranit pa sprocesirat tolk informacij, kot jih za eno normalno funkcioniranje živega bitja potrebno. Za primerjavo: samo valovna funkcija enega kvantnega delca lahko kolapsira (se prebere, ustvari, zajame...) na neskončno možnih oblik in načinov, vsak posamično pa je  lahko nosilec informacije...

Jest tud ne verjamem, da se je mogoče vsakega tega kolapsa valovne fukcije, npr. elektrona, zavedat. Zavedanje seveda ustvar medsebojna sinhronizacija kolapsov, ki  se dogaja na mentalnem/astralnem  nivoju in v skladu s tako ustvarjeno sliko  dojema lastnosti  teles, ki se sicer obnašajo po newtonovih fizikalnih zakonih. Tle, na nivoju zavesti je ena naša kreativna svoboda zajemanja  iz neskončnega kaosa v nekaj tukaj in zdaj, tam domujeta duša in naš astralno/mentalni plan, ki se preliva v materialnega oz. od njega nazaj. Ena vez po moje mora bit, ki zadeve  kreira, vodi, soustvarja, preliva, sinhronizira in  ki združuje  informacije in energijo v kreativno inteligenco. Men se zdi valovanje kvantnih delcev, ki  kolapsirajo v materilane delece, ko jih 'zajame' zavest, za to strašno prikladna zadeva. Iz tega principa obnašanja kvantnih delcev se da dost stvari izpeljat (alokacija/vseprisotnost  kvantnih delecev, kozmična zavest, halogramske slike, telepatija...).  

Tole je blo na to temo kot poskus fizikalne razlage podobnega fenomena,   napisano pa je tukaj http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=vera;action=display;num=103856440....

Pa še tole mogoče iz psihološkega gledišča na to temo:

Quote:
V svetu psihičnega   nč ne poteka  po vzročno-posledičnem ključu v linearnem teku času in 3 d prostoru in ker ta psiha tud kreira  našo vsakokratno objektivno fizično stvarnost, z njo lahko vzpostavlja korespondenco tud izven zakona  vzročnosti. Psiha si vzame priveligij, da se s   t.i. objektivno realnostjo enostvano 'poklopi', česar mi ne štekamo in  ker zavestno tega ne znamo nardit/izzvat, temu pravijo  eni  naključje,  drugi pa vsaj smumimo, da gre za teplepatijo,  jasnovidnost, komunikacijo skoz tazgornjo čakro...  

Jungu so se taka nakjučja začela mal preveč pogosto dogajat, zato jh je začel sistematično proučevat. Odkril je eno odstopanje od statistične verjetnosti, to pa ga je prepričalo v obstoj pojava, ki ga  poimenoval sinhroniciteta. To je   pojav, ko   psihičnie vsebine, (predvsem misli z močnejšim čustvenim nabojem - afekti)  skreirajo fizično okolje, skoz katerga jih je mogoče čutno zaznat.  Naša volja/namera pr tem ni tolk pomebna kot je spoznanje, da se to dejansko lahko  dogaja. Na tem principu sinhronicitete gradi  tud vsa astrologija. Ko v ta princip spoznaš za legitimen in mu verjameš, postaneš bolj  pozorn na znamenja, skoz katerga se uresničje. Ko spoznaš, da t.i.  naključja morda  niso le naključja, se s tem spoznanjem da dost pomagat.  
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #16 - 27.07.2004 at 13:01:23

Quote:
Zanima me, kako sprejemate to, da recimo mislite, da ste sami naredili korak v nekaj, potem pa (u)vidite, da ste dejansko le odslikava "kolektivne" zavesti Shocked

Npr.: fusbalska tekma, za katero ne veš, da se dogaja, tebi pa se hkratno z goli dogajajo "goli"
???

to je ja neki najlepšiga ... temu se reče it s tokom, delat prave stvari v pravem trenutku. prej pa bit potrpežljiv ...

to od golov in to, se mi zdi bolj vpliv planetov & stuff, ker je pač reč tko nastavljena da take in podobne reči dobr grejo v tem času ('dobrim' ljudem), vesolje to podpira ...

v kolektivni zavesti pa je pomoje napisan samo to, da zdele pač vse dobr gre, ker je velik del ljudstva na dobr naštiman ... podatki so pa kuitak tm napisani ... od vseh in vsi mamo dostop do tja ... kdo pa tem podatkom pol verjame ... to je pa že druga zgodba ...

Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #17 - 28.07.2004 at 13:53:46

gape wrote on 27.07.2004 at 13:01:23:
to je ja neki najlepšiga ... temu se reče it s tokom, delat prave stvari v pravem trenutku. prej pa bit potrpežljiv ...

to od golov in to, se mi zdi bolj vpliv planetov & stuff, ker je pač reč tko nastavljena da take in podobne reči dobr grejo v tem času ('dobrim' ljudem), vesolje to podpira ...

v kolektivni zavesti pa je pomoje napisan samo to, da zdele pač vse dobr gre, ker je velik del ljudstva na dobr naštiman ... podatki so pa kuitak tm napisani ... od vseh in vsi mamo dostop do tja ... kdo pa tem podatkom pol verjame ... to je pa že druga zgodba ...

O podpori vesolja 'dobrim' ljudem, pa o taki kolektivni zavesti, po kateri je velik del ljudstva na dobr naštiman, bi se dal diskutirat. Po mojem se tle na eno  naštimanost vesolja na dobr za človeka ni za sklicevat, ker pol hitr pride folk do tega, da vesolje dela dobr zanjga že, če folk izrazi tako hotenje.

Po moje dela vesolje za folk dobr le pod pogojem, če se mu folk  brezpogojno preda, če mu prizna abosluten primat in svojo odvisnot od njegove milosti.     Kolektivna naštimanost ljudstva na dobr je lahko samo rezultat zavestnega induvidulanega spoznanja, da človk ni noben vladar vesolja in tako niti samga sebe, zato  si ga ne more seb v dobro podredit.  

Vesolje v nobenmu primeru ne more zame  dobr delat zato, ker bi jest tko hotu, ampak dela lahko dobr zame samo pod pogojem, da se jaz  temu hotenju po prilaščanju 'dobrega' odreče in si s tem prizna, da je  totalno odvisen od njegove milosti. Le na tak način se jaz lahko zavestno odreče tud možnosti, da bi delal slabo. To je po moje modrost, ki je zakodirana v kolektivnem nezavednem na način, da se do nje  posameznikov jaz lahko   dokoplje samo, če  si njegov jaz tega kolektivnega nezavednega oz. sebstva ne prilasti.

Jaz in sebstvo (kolektivno nezavedno, vesolje v nas...) sta na isti osi, nista pa eno in isto.  Jaz  v sebstvu sidrira, vendar se z njim ne identificira. Sebstvo se preko  jaza samega sebe zaveda, jaz pa se v sebstvu ogleduje z zavednjem, da  nista  isto, a sta skupaj eno.  Sebstvo je tisto kolketivno/vesoljno, jaz pa induvidaulno/nedeljivo/posamično.  Undecided
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #18 - 28.07.2004 at 22:17:12

titud wrote on 28.07.2004 at 13:53:46:
vesolje dela dobr zanjga že, če folk izrazi tako hotenje

v osnovi tko tud je (blo)

z upoštevanjem predanosti ... tko kt si napisu (jest sm pa 'dobri' uporabu) ... je pa zdej ...

tisto o sebstvih & stuff mi je blo pa vseen mal preveč ...

Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #19 - 29.07.2004 at 09:08:41

gape wrote on 28.07.2004 at 22:17:12:

tisto o sebstvih & stuff mi je blo pa vseen mal preveč ...

Religiozni, bolj kot ne nezavedni/spontani   proces predaje   'božji milosti' kot najboljšemu izrazu  hotenja po delanju dobrega,  sem samo  skušal skoz sebstvo&staf prevest v en psihološki jezik oz.  v odnos  jaza do svojega sebstva, t.j zavestnega/induvidualnega 'prisvajanja' nezavednega/kozmičnega/božjega, ki se dogaja v človekovi duševnosti  in kar se po  jungu imenuje induviduacija.

Bom to enkrat na enem  drugem mestu to skušov boljš nardit.  

V tem topiku sem hotu izpostvit prav tako jungov pojm sinhroniciteta, ki  pozornješim in občutljivejšim razkriva lastnost človekove duševnosti, da se 'obnaša'  po prostorsko alokalnih, časovno nelinernih in kavzalno nezaporednih principih.  Ozaveščenje takih principov 'obnašanaja' duševnosti je krasna priložnost, da te nardi ponižnješnješega v svojih vsemogočnih hotenjih v kavzlano/linerano/prostorskem svetu, kar je po moje samo po seb vir dobrega in hkrat  žal tud krasana skušnjava, da bi si te principe podredu oz. z njimi upravljal kavzalno/linerano/prostorski svet, kar je po moje samo po seb vir zla.          
Back to top
« Last Edit: 29.07.2004 at 14:21:00 by titud »  

IP Logged

Pages: 1 2