Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 ... 5
(Read 22949 times)
Gardener
1
*

I love YaBB 1G - SP1!

EKSORCIST MLADEN
05.07.2004 at 09:52:13

Pozdravljeni!

Malo brskam po spletu in med drugim naletim na spletno stran eksorcista Mladena, ki se nahaja na naslovu:

http://geocities.com/zdravje2004

Med prispevki sem prebral, da je človek pomagal že marsikomu v težavah.

Zanimivi so njegovi prispevki s področja eksorcizma:

http://geocities.com/zdravje2004/articles.html

Vaše mnenje o Mladenu?
Back to top

IP Logged

japka
5

Re: EKSORCIST MLADEN
Reply #1 - 05.07.2004 at 10:49:16

Ni mi okej.
Prevec omenja cerkev in daritve, pa pise bad o drugih tehnikah ki so stare in preizkusene.
Krscanski frik pac.
Stvar mi ni vsec.
Back to top

5 krat na dan

IP Logged

arelena
5

Reply #2 - 05.07.2004 at 10:53:00

Roll Eyeskako strašna slepota je človeka....
Back to top

če poznaš samega sebe se lahko tudi v peklu smeješ

IP Logged

Gardener
1
*

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #3 - 06.07.2004 at 10:12:07

Sem mnenja, da stvari, pri katerih zraven sploh nismo bili in ne vemo, kako to izgleda in poteka, ne moremo kar tako z lahkoto presojati... Pri tem se postavlja vprašanje o verodostojnosti takšne presoje. Pa to ne velja samo za izganjanje, pač pa tudi za vse ostalo.

Ljudje vse prevečkrat predalčkajo tega sem, tega tja, pa sploh ne vedo, za kaj se gre... Žal.
Back to top

IP Logged

arelena
5

Reply #4 - 06.07.2004 at 11:16:08

Roll Eyespovedala sem le svoje osebno stališče
ko spoznaš temo in svetlobo , se pač zlahka odločiš ...
no , kakor kdo...
in odločitev temelji na višini stopnje zavesti...
izogibam se predalčkanju ,če je le možno...
a pravkar si me ti hotel pospraviti v enega izmed njih...
pa nič zato...
Back to top

IP Logged

Sebastjan
1
*

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #5 - 06.07.2004 at 19:55:03

Mene pa zanima, kaj menite o njegovih trditvah, da je duhovno "odpiranje" (bioenergija, joga, reiki, ...) in astralna projekcija nevarna, ker naj bi bili bolj izpostavljenim negativnim energijam in njenim vplivom?

Ker me pač duhovni razvoj zanima in sem totalni začetnik, sem se kar malo zamislil oz. ustrašil. Kaj menite?
Back to top

IP Logged

japka
5

Reply #6 - 07.07.2004 at 09:13:46

Gardener, vprašal si za mnenja in moje si dobil. Mi pač ni ok ta mladen, kaj naj zdaj? Odbija me.
Sebastijan, te stvari ki jih tu višje našteješ so meni do zdaj samo pomagale in nič drugega. Pa tudi nikogar ne poznam ki bi mu škodovale. Ljudje zdravijo s tem, pomagajo. Sebi in drugim.
Back to top

5 krat na dan

IP Logged

Miro
Ex Member

Reply #7 - 07.07.2004 at 10:46:43

Sebastjan wrote on 06.07.2004 at 19:55:03:
Mene pa zanima, kaj menite o njegovih trditvah, da je duhovno "odpiranje" (bioenergija, joga, reiki, ...) in astralna projekcija nevarna, ker naj bi bili bolj izpostavljenim negativnim energijam in njenim vplivom?

Ker me pač duhovni razvoj zanima in sem totalni začetnik, sem se kar malo zamislil oz. ustrašil. Kaj menite?

RKC in druge krščanarske cerkve preganjajo znanja, ki si jih omenil, samo zato, da bi imele monopol nad njimi. Sami jih namreč pridno uporabljajo, večinoma v obliki črne magije.

Najosnovnejši primer je krst, ki je navadno energetsko posilstvo, storjeno brez vednosti in razumevanja krščenega. Krst bi moral biti najmanj do polnoletnosti prepovedan.

Seveda je tudi učenje znanj, ki povečujejo polje zaznavanja, lahko precej nevarno, zato se ga je treba lotiti previdno, najbolje pod vodstvom preverjenega mojstra, ki pa ga je, žal, danes v poplavi šarlatanov, težko najti.

Teh stvari se namreč ni odgovorno lotiti "kar tako". Pri reikiju sem videl kar nekaj takih, ki se jim je odrolalo. Tukaj vidim predvsem odgovornost mojstra, ki jim je dal iniciacijo in pri tem verjetno videl samo zaslužek...

Kakorkoli že, nobene stvari se ne kaže lotiti brez učenja. Saj tudi avtomobila ne voziš preden te kdo tega nauči, a ne?
Back to top

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #8 - 07.07.2004 at 11:46:30

Po mojem mnenju je nevarno vsakršno "odpiranje" brez razvitega ustreznega obrambnega mehanizma, ki skrbi za to, da so vsebine, ki vstopajo v nas selekcionirane izključno z našo voljo.
Ker skozi odprta vrata lahko pač vstopi karkoli, a ne?
Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

arelena
5

Reply #9 - 07.07.2004 at 12:26:02

SmileySebastjan , pozdravljen...
lepo , da te zanimajo take stvari ...pojdi v knjižnico in tam začni najprej z branjem, mogoče Antony de Mello ,  Richard Bach ipd.
hiti počasi , stopnic se ne da preskakovati...
in začni z vprašanjem kdo si ti v resnici...
vse odgovore že nosiš v sebi ...
učitelji so nam vsi in vse ...situacije , ljudje , narava , knjige... in ko boš pripravljen , boš našel pravega....
če te je strah , prosi za vodstvo Troedine B ožje Enosti ...vedno za najvišje ... za VODSTVO KRISTUSA...

verjamem , da ti bo uspelo in bodo k tebi prihajaji ljudje s čistimi nameni...
je pa seveda vse odvisno od tega kaj in koliko si pripravljen  vložiti  in od tega  ,kakšen je tvoj namen...
tak , kot je naš namen , taki so rezultati ...
pozdravljen na Poti...
Arelena
Back to top

IP Logged

Bardo_Thodol
5

Reply #10 - 07.07.2004 at 13:46:23

Še največja mera previdnosti bi bila pravzaprav potrebna  ravno pred tistimi, ki nam kao ponujajo zaščito in ki zato prej na ves glas razpihujejo različne strahove, nezaupanja, zapiranja, skratka, ki umetno ustvarjajo paranoično vzdušje, da se lahko potem ponudijo kot odrešitelji iz tako nastale situacije.

Postavlja se tudi vprašanje, koliko je potem lahko taka zaščita sploh vredna. Ko so kolega pred leti tako močno prestrašili in prepričali, da si je dal hišo nemudoma specialno zavarovati z najsodobnejšo zaščitno opremo in s specialnimi neprebojnimi vrati, so mu v tako zaščiteno hišo že naslednji teden vlomili in odnesli dragocenosti, kar se mu do takrat ni še nikoli zgodilo.

Pa še en bolj zaskrbljujoč primer za ilustracijo; v mednarodni politiki je v zadnjem času najpogosteje uporabljan "buzzword"  - terorizem. Beseda je postala sila pripravna in vsak politik, ki da kaj nase, jo uporabi v skoraj vsakem stavku, saj se ljudje ob njem takoj zdznejo in postavijo na neko stran ter v obrambno pozo nezaupanja, oziroma zaupanja do "odrešiteljev".

Javna skrivnost pa je, da tako ustvarjeno vzdušje nezaupanja in sovraštva najbolj koristi le krogom, ki to več kot očitno počnejo načrtno, saj če ga ne bi bilo, bi si ga bilo pa treba izmisliti.

Seveda vse z določenimi nameni.
Po koncu hladne vojne, si je bilo pač potrebno izmisliti nove "svetovne" sovražnike, da bi se lahko še vnaprej opravičili bajni vojaški budžeti. Vštric s tem gre tudi sejanje razprtij in kaosa po svetu, ki jih je potem poleg povečane porabe orožja, mogoče tudi lažje nadzirati (predvsem tamkajšnja naravna bogastva), kar vse skupaj prinaša tako bajeslovne dobičke, da si jih niti  prav ne moremo predstavljati, tako gromozanski so ...

Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #11 - 07.07.2004 at 14:23:17

mislim, še nisem slišala, da bi komu joga škodovala  ??? in tudi ne poznam nobenega, ki bi mu  ??? pa jih poznam veliko, ki jo delajo

meni pa v bistvu bolj ta negativna energija ni jasna ... kaj pa to sploh je?

a to je ta gospod Mladen povedal ... me zanima ...

Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

Sebastjan
1
*

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #12 - 07.07.2004 at 17:43:03

Hvala vsem za odgovore. Velikokrat, ko berem ta ali druge forume, vedno se najde kdo, ki se ima za zelo duhovnega pa vseeno vzvišeno obsoja in sodi vse po vrsti Undecided

Miro, res me zanima, kako in na kakšen način se nekomu lahko "odrola" npr. zaradi reikija? Tongue

Btw, sem krščen pa se vseeno zelo dolgo časa nisem zavedal duhovnega sveta. Ko pa sem se začel zanimati zanj še z drugih perspektiv, sem začel vse skupaj drugače dojemati. Velikokrat se skušam otresti občutka nekakšne krivde, saj vem, da bi drugače obstal na istem mestu. Trenutno pa berem knjigo "Potovanje duš", ki je zelo zanimiva!

Rad bi naredil korak naprej, zato prosim za par nasvetov in napotkov v zvezi z meditacijo! Vleče me, da bi resno začel tudi z New Energy Ways, ki se dosti uporabljajo...skratka "sam s seboj" 8) Hvala
Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #13 - 07.07.2004 at 22:19:02

sebastian kar dobro si se lotil stvari, ker začet je po moje treba pri sebi "spoznaj samega sebe", to je recimo moje osnovno vodilo

se pa dokaj hitro distanciram od kakih prenapetih mistikov, ker mislim, ej treba je še funkcionirat v real life

pa učitelji, hja, veliko samozvanih ... in mnogi sami funkcionirajo po principu tistega lokostrelca, ki si lasti zasluge, če puščica leti naravnost, če pa zavije po svoje, je pa kriva puščica ...

učenja pač moraš biti sposoben in če si tega sposoben, pol ne rabiš kakih strašnih učiteljev, se učiš, ko živiš, nekako moraš imeti svoj notranji kompas dobro naravnan in pol ti tudi vsak svojga mističnega sranja ne more prodajat ... ja in včasih je tega sranja in teh ceremonij tolk, da si je res teba "zadelat ušesa in razmišljat o redkvicah"

in seveda želja po hitrem napredku in razsvetljenju ... prva napaka, ker hitrce ni

pa res je to fino, da stvari dobro premisliš, predno se jih lotiš

sam, meditacija je pa cool - koristi na vseh področjih, povečuje koncentracijo, sposobnost učenja, relaksira in ti lahko recimo pomaga prepoznavati samega sebe, ni pa spet to, da nekaj tam hočeš ena mistična doživetja furat, ker vse kar je na silo ... ne, pač ni to to

tko da, če maš kakšno konkretno vprašanje na temo meditacije ... no problem ... je pa, kot verjetno že veš, meditacij tok vrst, kot je vrst ljudi, ki se z njo ukvarjajo, pol pa še različne šole ... tko da tudi na tem področju kakega "pravega" muštrca pač ni ... in kdor mi bo rekel, da je edino tisti muštrc, ki ga on uči ta pravi -- e, tle se jaz že distanciram
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

Sebastjan
1
*

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #14 - 07.07.2004 at 22:45:39

Ker tole ne paše več v to temo, bom nadaljeval v temi "meditacija" /samozdravljenje/, če bom imel kakšno vprašanje. Grem zdaj prebrat temo Wink
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 ... 5