siaj
|
sebastian kar dobro si se lotil stvari, ker začet je po moje treba pri sebi "spoznaj samega sebe", to je recimo moje osnovno vodilo
se pa dokaj hitro distanciram od kakih prenapetih mistikov, ker mislim, ej treba je še funkcionirat v real life
pa učitelji, hja, veliko samozvanih ... in mnogi sami funkcionirajo po principu tistega lokostrelca, ki si lasti zasluge, če puščica leti naravnost, če pa zavije po svoje, je pa kriva puščica ...
učenja pač moraš biti sposoben in če si tega sposoben, pol ne rabiš kakih strašnih učiteljev, se učiš, ko živiš, nekako moraš imeti svoj notranji kompas dobro naravnan in pol ti tudi vsak svojga mističnega sranja ne more prodajat ... ja in včasih je tega sranja in teh ceremonij tolk, da si je res teba "zadelat ušesa in razmišljat o redkvicah"
in seveda želja po hitrem napredku in razsvetljenju ... prva napaka, ker hitrce ni
pa res je to fino, da stvari dobro premisliš, predno se jih lotiš
sam, meditacija je pa cool - koristi na vseh področjih, povečuje koncentracijo, sposobnost učenja, relaksira in ti lahko recimo pomaga prepoznavati samega sebe, ni pa spet to, da nekaj tam hočeš ena mistična doživetja furat, ker vse kar je na silo ... ne, pač ni to to
tko da, če maš kakšno konkretno vprašanje na temo meditacije ... no problem ... je pa, kot verjetno že veš, meditacij tok vrst, kot je vrst ljudi, ki se z njo ukvarjajo, pol pa še različne šole ... tko da tudi na tem področju kakega "pravega" muštrca pač ni ... in kdor mi bo rekel, da je edino tisti muštrc, ki ga on uči ta pravi -- e, tle se jaz že distanciram
|