mslim, da sta cinizem ali celo sarkazem včasih samo znak lastnega nezaupanja in lastnega nepoguma do zadev, ki jih drugi višje vrednotijo. velikokrat se izraža kot nespoštovanje do oblik vedenja drugih, ki jih sami ne premoremo, ker se nam ne zdi vredno vložiti dovolj truda.
opažam pa, da nekateri na tak način želijo opozoriti nase, ker želijo temo pogovora obrniti na svoj problem in tako prejšnje debate zatreti. rahlo nezrelo čustveno vedenje, ki lahko prizadane sočloveka...sama pa se v primeru, da se tako vede nekdo, ki mi je blizu in to ni v njegovi navadi sivcer, raje vprašam, zakaj to počne, kaj hoče...pravzaprav taka oseba to od mene pričakuje.
osebno ne maram cinizma in tudi osebe, ki bi raje prizadele druge, kot tvegale tisto kar si želijo in so v tem preveč razočarane, me bolj ali manj odbijajo. Ponavadi se take osebe ves čas sprašujejo, kaj se jim izplača, kaj bodo v odnosu dobile in ne obratno, torej, kaj si pripravljen v odnosu dati.
iskanje distance z uporabo cinizma ali sarkazma, pa je nekaj kar med prijatelji ne tolereram...zdi se mi nepošteno, ker mi taka oseba daje občutek, da se mora vedno nadrejati drugim...veliko raje imam ljudi, ki povejo, da želijo mir in to tudi spoštujem in razumem, pa če se da na nek kulturen način ( sikanje je zame nekulturno).
te oblike vedenja, ko se oseba ne ozira na nič drugega kot nase in se ne meni za počutje drugih ne spoštujem.
sem pa že dobila nek odziv iz okolice, da sem jaz nekomu delovala zateženo oziroma, da sem baje povdarjala negativno in nisem opazila, kako se folk odziva...to se mi zgodi, če sem ekstremno utrujena in že skoraj bolna, pa se trudim funkcionirat in ostati pokonci, a sem kot sem omenila posledice neuspešna in bi bilo veliko bolje, da bi šla takrat spat

ampak tega ne delam zavestno, ponavadi sploh ne dojamem, dokler mi drugi kasneje ne povejo in pol bi se pa sam še scmerala.
eni so taki ko so pijani

, jaz ga ne pijem drgač.