Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 5851 times)
Kr_eden
Ex Member

Zakaj razkol na forumu
29.05.2004 at 11:16:13

Podnaslov : Sindrom norih žab.

Ko takole ob večerih prebiram tale forum in se sam sebi čudim, kako so nekateri trdno prepričani v to svojo vseobsegajočo ljubezen iz njihovih besed pa lahko zaznaš in jasno vidiš njihovo pasivno agresivnost do vsega drugačnega.
Ko takole premišljujem in spoznavam zakaj se dogaja razkol foruma, pride človek do spoznanja, da se razkol dogaja zaradi vseobsegajoče, ampak beri, agresivno vseobsegajoče ljubezni nekaterih dejavnih članov.
Do razkola pride, ker na forum prihaja vse več zdravorazumnikov, ki ne padajo na finto vseobsegajoče ljubezni in ne prenesejo dvoličnosti vseobsegajoče ljubečih, beri agresivno vseobsegajoče ljubečih. Potem zdravorazumniki uporabijo finto taljubečih in jim skušajo podržati zrcalce...ampak taljubeči itak v njem nič ne vidijo. Največja kuga človeštva je pač neumnost. In še vsaka neumnost je porodila vojno.
Hawk.
Back to top

IP Logged

DaBi
Ex Member

Re: Zakaj razkol na forumu
Reply #1 - 29.05.2004 at 11:26:19

Ti, Exorcist, Lola, Lilith in Toni_zanjega - ste CARI, če ne že KINGI.  

8)
Back to top

IP Logged

Mae
5

Universe
Reply #2 - 29.05.2004 at 12:53:22

Razkol  Undecided kakšna beseda. Jst to sploh ne vidim tko. Po moje gre za BRUŠENJE DIAMANTA. Vsi smo tko nekak neoblikovani, grobi, in pol se en v druzga zaletavamo in tako svoje "fizične" meje krhamo, t.j. oblikujemo, gladimo. Z VZAJEMNIM vplivanjem. Opazila sem spremembo pri Exorcistu. Tudi pri sebi, ok. Mislim, da ni nekdo tisto, kar ta moment pove in žal ta moment to ostane tiskano na ekranu (če kasneje za seboj stvari ne brišemo  Wink ). Vsak je mnogo več od tega, vsaka beseda je lahko trenutek slabe volje ali pač sinteza zgodovinskega napredka, kakor kdaj. Vsekakor pa vsebuje zametek odprtosti za spremembo. Ko nekaj napišemo, mogoče prav kličemo, naj kdo to ovrednoti in kontrira. To je globalno tko, k ena aura. Na nekem lokalnem mestu jo mal fali, začasno, seveda. Jst mam vse rada. Kregat se ne znam in ne želim. Enkrat sem se mal zapela edino z Lilith, ampak je šlo za naduvavanje ega. Potem sva zgladili. Zato sem prepričana, da kvakanje nima zveze z ne/ljubeznijo. Mnenjski boj je pa itak ultimate happening za intelektualce. Če pa se dogaja napad na nekogaršnjo OSEBNOST, potem je povraten udarec skoraj tao logičen in zato upravičen. Valda, da se bom branla. Dejte se mal s svetlobno terapijo, al pa z zvokom. Al sem pa naivna. Love you all.  Kiss
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #3 - 29.05.2004 at 17:32:54

Quote:

8)

Mi smo, tebe pa ni, ali kako  ??? ??? ???

Ali si pač ti samo vseobsegajoči pijon  ??? ??? ???
Back to top

IP Logged

Gost
Guest

Reply #4 - 29.05.2004 at 18:35:42

Quote:

8)

...
Back to top

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #5 - 29.05.2004 at 20:30:22

Quote:

Lepo, kje ima pa sprednja dva zobeka Grin
Back to top

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #6 - 29.05.2004 at 20:42:48

No, jaz mislim takole.

Kar samo me sili, da spoznavam, da so se ustvarile dve skupini, ena, ki zagovarja vseobsegajočo ljubezen samo na jeziku, papirju in tukaj na forumu, drugače pa.....ja, drugače pa se vidi nekje daleč v ozadju tudi vsa ta potlačena vseobsegajoča agresija.

Druga supina pa je neka skupinca, ki pa živi in ve, ve, da to kar zagovarja prva skupina, da to v realnem življenju ni popolnoma izvedljivo ali pa, morda v tem času, skorajda ni izvedljivo.

In ta prva skupina, ki zagovarja takoimenovano vseobsegajočo ljubezen je prav agresivno razpoložena na veliko stvari, ki jih piše druga skupina, ki pa nekot živi pošteno vendar racionalno in razumsko.
Kajti, bedarija in neumno je pisati in govoriti o neki vseobsegajoči ljubezni zraven pa se v pisanju tega kvakanja prav čuti v hinavsko lepo zavito pisanje prava agresija, agresija vseobsegajoče ljubezni, ki pa jo ti kvakarji sevda ne vidijo, pardon, nočejo je vidit in zraven vsega vedo, da je to skoraj utopično enoumnje, vendar se držijo te vseobsegajoče ljubezni kot pijanec plota.

Da pa je neumje še večje se potem na ljudi, ki se pač ne strinjajo s to vseobsegajočo ljubeznijo dela pritisk v snmisli vaše vseobsegajoče ljubezni in hinavsko, pokvarjenega pisanja, ki pa se na daleč vidi, da je pokvarjeno, vendar je kao fora napisano v lepi obliki.

Jaz osebno mislim, da je ta vaša vseobsegajoča ljubezen eno velko vseobsegajoče sranje.
Kot tisti, vse razen sranja je scanje  Grin Grin Grin Grin

Imejte se prav lepo v tej vaši pokvarjeni, kvakarsko namišljeni, prazni in brezupni vseosegajoči ljubezni.

Eni stojimo pač na realnih tleh.  Wink

Umazano srce, Kr_eden  Cheesy Cheesy Cheesy
Back to top

IP Logged

picola
5

Življenje je lepo
Novo mesto
Reply #7 - 29.05.2004 at 22:44:37

Kr-eden.Mislim,da imaš v nekaterih pogledih prav,čeprav se mi zdi,da malo pretiravaš,ampak v nekaterih pogledih imaš prav.Res je,da včasih pišemo eno,čutimo pa drugo,se pravi pišemo,kako je treba vse sprejemat,itd.,itd.,čutimo pa v tistem trenutku čisto drugače.Oziroma bom pisala kr v prvi ednine.Zakaj tako?Lahko ti povem zase,drugi bojo pa sami zase,če bojo želeli.Glede na to,da zelo rada berem in se izobražujem na področju duhovnosti in osebne rasti,velikokrat preberem,slišim in tudi sama čutim tako,da nas lahko reši le ljubezen.Reši v tem smislu,da zmanjšamo nasilje ali pa ga celo odpravimo(ti temu praviš utopično enoumje,če se ne motim),itd itd in kar še spada teh stvari zraven.In ker si včasih tako zelo želim,da bi svet resnično deloval tako,še posebej in najprej pa jaz,si včasih nočem in ne zmorem priznati,da do nekoga čutim tudi agresijo in jo zato potiskam čim globlje,kajti tega dela sebe takrat ne maram,ne želim biti takšna.In bolj ko potiskam vase svojo agresijo do drugih,bolj se to kaže navzven in sicer tako,da obtožujem druge,kako so grozni,ker niso tako ljubeči in oh in sploh,v resnici pa obtožujem samo sebe za ta ista dejanja.In valda tut če nič ne rečem,ljudje začutijo to mojo agresijo,ti dojemaš to kot hinavščino,nekdo drug kot nekaj drugega,itd.In potem,ko si priznam,da nisem slaba oseba,če sem jezna,če sem kdaj zoprna,žalostna,če kdaj obsojam in kar je še takšnih stvari,potem pride do čudežnega preobrata in začnem bolj mirno sprejemat ljudi,ki to kažejo v isti ali pa v  veliko hujši obliki,ker vem,da imamo vsi v sebi vse(od tega,da obtožujemo,smo agresivni,sovražimo,smo sposobni tut ubit,itd,itd,v neskončnost oziroma kolikor človek premore lastnosti-tudi dobrih).Zakaj pride pri meni do preobrata?Ker se več ne obsojam,da nisem popolna in najdenm v tisti lastnosti,ki jo imam za slabo darilo.Npr. nekaj časa sem imela težave z jezo in sem bila...he he jezna na tiste,ki so bili jezni.Dokler si nisem priznala in dojela,da je jeza do neke mere ok,saj si z jezo postavljam meje oziroma se postavim zase,če je to potrebno.In podobno je tudi z drugimi stvarmi.In vsak dan jih odkrijem več,težko pa si je priznat,da si takšen in takšen,še posebej,če so ti v otroštvu skos dajali občutek,da si slaba oseba,če si izražal določene aspekte svoje osebnosti.Zato jih nočemo videt,kar si lepo ugotovil in imaš prav.Ampak mislim pa,da imaš ti tudi nekaj takšnih stvari,ki pa si jih tut nočeš priznat,ampak pustmo zdej to,saj ne govorimo o tebi,ampak o nas oziroma o sebi.
Uh...Čist sem se razpisala,upam,da ni blo predolgo,da niste že na sredini nehal brat. Smiley
In Kr_eden, hvala ti za tole,da si sprožil ta topic,saj sem o sebi zopet nekaj pomembnega odkrila.V bistvu hvala meni Wink,ker sem videla priložnost za rast in jo tudi izkoristila.Mislim,da je Lillith prav to hotela takrat od nas,da to priznamo,ampak očitno ni bil pravi trenutek.
Upam,da te to sedaj manj muči,da si dobil odgovor na svoja vprašanja,jst vem,da sem jih.Želim ti lep dan(brez prikrite agresije Wink) Kiss
Back to top

Ljubezen vedno prevlada!

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #8 - 30.05.2004 at 01:32:21

Picola, moram ti priznati, da si zelo dobro napisala, kakor v smislu branja tega prispevka in kakor v smislu same poučnosti od tega tvojega prispevka.
Kulj Picola, kulj.

Vidiš, ena redkih si, ki si je upala priznati in javno napisati to kar že takoimenovana druga skupina zdravorazumnikov že kar nekaj časa ve.

Upam in verjamem, da bo to tvoje pisanje rezbistrilo glavo še pri komu in da bo končno nastopil tisti trenutek kjer bomo pisali v res dobrobit drugih in predvsem sebe in ne samo v tistem, samo da te obdelam, da ti pokažem in dokažem, da sem jaz boljši.
Kjer se ne bomo vpikovali v stavek ali besedo in razčlenili pisanje nekoga iz besede na miljon besed, ampak da bomo sodelovali v duhu zdravo razumnosti.
Verjamem, da bo tak odnos pripomogel k boljši kakovosti foruma in vračanju tistih članov, ki so odšli zaradi kvakarske podlosti.

Nestrankarski Kr_eden  Wink
Back to top
« Last Edit: 30.05.2004 at 11:32:30 by Kr_eden »  

IP Logged

sparkle
Guest

Reply #9 - 30.05.2004 at 15:08:32

OK sej ne sledim več tem vašm pogovorom, ampk a so lahk prvi trije topici posvečeni odhodu lilith in posledicam tega odhoda Grin ufff, a se lahk še trije novi topici odprejo pol k bo šu kdo od forumašev na dopust pa se bom ustrašla, da nas ni zapustu Wink
noo ampk sej tko ne vem kva ste imel, sam preveč enga cirkusa okol tega. btw a mi lahk kdo razloži kaj je blo pa zakaj taka panika, da bom tud jz vedla 8)

ajd LP Kiss
Back to top

IP Logged

Andres
5

Reply #10 - 30.05.2004 at 15:18:50

Quote:
Upam in verjamem, da bo to tvoje pisanje rezbistrilo glavo še pri komu in da bo končno nastopil tisti trenutek kjer bomo pisali v res dobrobit drugih in predvsem sebe in ne samo v tistem, samo da te obdelam, da ti pokažem in dokažem, da sem jaz boljši.
Kjer se ne bomo vpikovali v stavek ali besedo in razčlenili pisanje nekoga iz besede na miljon besed, ampak da bomo sodelovali v duhu zdravo razumnosti.
Verjamem, da bo tak odnos pripomogel k boljši kakovosti foruma in vračanju tistih članov, ki so odšli zaradi kvakarske podlosti.

Nestrankarski Kr_eden  Wink

In ti si upaš napisat besedo kakovost.  Idiot nestrankarski.

Andres
Back to top

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #11 - 30.05.2004 at 17:55:51

Andres wrote on 30.05.2004 at 15:18:50:
In ti si upaš napisat besedo kakovost.  Idiot nestrankarski.

Andres

Potem pa se je oglasila vseobsegajoče gnila snov.....in pričela govoriti o idiotizmu katerega pa prav dober pozna ta gnila snov, sej je pravk med prvaki o vseobsegajoči gnilobi.
Gnusiš se mi in z lahkoto bruhnem po tem gnilem vseobsegajočem, kakovostnem stvoru.
Res pa je, da je idiotizem tvoje merilo, saj idiot meri z vseobsegajočo idiotsko merilno napravo, ta merilna naprava pa je tvoj vseobsegajoči idiotski mozak.
Gniloba gnusna odpre usta in zasmradi celo poloblo.
Fuj te bodi smrad.

Nevseobsegajoči Kr_eden  Grin
Back to top

IP Logged

miha--
Guest

Reply #12 - 30.05.2004 at 20:16:07

ja sej to ni nic takega, ni treba tak dzumbus delat..
no sej sm premalo casa na forumu da bi lahko kaj govoril , samo:

pomoje da more it vsak cez to pot, namrec..
da misli da je nekaj ze "uteleseno" .. ko pa pride do situacije , pa podzavestno ze zmeraj drugace reagira..
tudi jaz sem bil v takem polozaju.. ko mislis da nekaj razumes, ko pa pride v praksi je pa cisto nekaj drugega in ... pol kej zaboli:).. ampak nic zato,
si za 1 izkusnjo bogatejsi..

jah teorija pa praksa ja..
Back to top

IP Logged

A.
Ex Member

Reply #13 - 31.05.2004 at 07:50:58

jaz bom rekel takole kot vidim smo na enem forumu različni ljudje.

eni ki govorijo kao, da popolno sprejemajo in ljubijo?

drugi ki tega ne govorimo! ampak smo čist običajni z vsem kar spada zraven, jezo in ljubeznijo v vsakem trenutku. in se tega azvedamo in priznavamo vsem.

Potem pa so tu tretji, ki se na vsak način trudijo dokazat, da se ne da popolno sprejemat in ljubit.

evo, zdej prvi in tretji morajo biti skupaj prvi zato, da dojamejo, da se ne da in da dobijo izkušnjo iluzije in skozi to gredo v res pravo sprejamanje in ljubezen.

tretji pa zato, da dojamejo, da se da in da skozi uničevanje, razdor, nasilje vendar nekaj ljubijo. da vidijo uno svetlo točko in gredo skozi svojo bljodnjo.

in tko to gre. Boli pa hudo tako prve kot tretje. u težko učenje.

In potem smo tu tudi drugi, ki smo razmišljali da bi čisto normalno živli in delali, se pogovarjali in dopolnjevali.

in na to kategorijo(prvo in tretjo) ob ustavrjanju okolja sploh nismo pomislili, da bo prišla sem gor, ampak očitno je to v sistemskem vzorcu vsakega izmed nas. na vseh področjih našega življenja.

ko rečeš eno stvar, recimo da si učitelj, v naslednjem trenutku že dobiš učence, starše, ljudi, ravnatelja ki ti dokazujejo, da to nisi ali da nisi dober in na drugi strani spodbujevalce ki so lahko isti, ki ti dokazujejo da si odličen in potem skozi jok in solze, zlom v sebi, doživiš osvobojenje in si učitelj ne glede na to kaj mislijo drugi in takrat si res učitelj. POPOLN UČITELJ.

in tako je v vseh stavreh, lahko rečeš da si strokovnjak za rastlinsko strukturo in takoj boš dobil 100 stvari ki te bodo spodbujale v tem in 100, ki te bodo zatirale.

ta sistem sistemov je res nedojemljivo zanimiv. Ustvarjalna svoboda in kaljenje, izražanje pravega bistva, so ko zgleda vedno prisotni.

kdaj se igra konča? ko se osvobodiš iluzije ali priznaš da nisi uspel.

takrat razni kr edni in tako naprej odnehajo saj nimajo več svojega poslanstva.
siti spodbujevalci nimajo več svojega poslanstva, saj si odnehal ali dokončno uspel.
oz imajo še dovoljenje za preizskuse ene 2x v krajšem in ene 2x v daljšem času.

u to je res noro.

torej, dragi kr eden sem te mislil prosit, da bi napisal kdo so ljudje ki jih moraš naučit ampak sem takoj dojel, ni jih oz so vsi. tko da to bom pustu
tist kar se moraš ti naučit boš itak sam dojel iz tega. tko da sem tudi to pustil.

rajš bom vse forumovce pozval, da naj priznamo, da smo učenci, ki se učimo živet z vsem kar to obsega in da delamo napake in smo čisto običajni ljudje, ki težimo in ljubimo hkrati.

kajti naj opozorim življenje je precej lepše in manj zahtevno če se učimo in kot vem se vsi učimo vse življenje.
Back to top

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #14 - 31.05.2004 at 08:33:14

Res je A, na marsikaj nisi pomislil, predvsem ne na to, da bodo prišli sem gor ljudje, ki bodo vsej vaši bolani zablodenosti mešali štrene in ne bodo dali mira v vsej tej bolani samoprevari, ki jo večina nosi v sebi, bolje je reči, bolano, duhovni zaspanosti.

Res je noro, mislim, da si zabluzil po celi frontni črti in da te je slepilo tvoje lastne samoprevare druge slupine, tiste v katero s ešteješ sam zaslepilo in niti več sam kot tak ne vidiš, da si globoko notri v tem slepilo, dober še edino za deljenje v tri skupine in vdelovanje svojega ega v kao neki zdravo, duhovno razumno skupino malega kroga ljudi.
Pa ne bo najbolje držalo, kajti v vsej svoji zaslepljenosti spet poskušaš navesti nekoga za nizkega bedaka, sebe pa kot nekoga, ki je že skorjada neki rešitelj v ožjem krogu zdravih, pametnih in svobodomislenih ljudi.
Manjka edino še, da napišeš kaj o vseobsegajoči ljubezni pa si skorajda že popoln  Wink

In tale tvoj dragi Kr_eden nima ljudi, ki bi jih karkoli učil na tem vseobsegajočem ljubeznivem in sprejemljivem forumu za vse in niti nima želje kogarkoli učiti.
Ima pa željo napisati kaj, da se vi v vsej vaši pomembnosti in vseobsegajoči ljubeznivosti, ki meji že na bolano predramite.
Tisto česar se naj bi pa jaz naučil, se bom pa naučil kje drugje, kajt ne želim si postati vseobsegajoči ali karkoli bolanega že lahko prebereš tukaj.

Tako ste polni te vaše vseobsegajoče ljubezni, d aže kar puščate po šivih in d aže kar vse preveč smrdi po tej vseobsegajoči in kao kakovostni ljubezni.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2