Dragi Exo
Niti ne vem, če je to pravi topik, al pa tud je. Konec koncev je namen važen, poti je pa tko več.
Jaz si z duhovnostjo najbrž nisem ravno na ti /sem le en bk/, razen včasih, izjemoma, ko moj duh izrazito izstopa in opozarja nase, bi rekel, da že prav moteče zame in za bližnje. Po pasulju z rebrci sploh.
Bi ti rad rekel, da občudujem tvoj skepticizem in vztrajnost v iskanju tebi prave poti. Kapo dol. Ok, mislm, tvoj način komuniciranja pri iskanju zate pomembnih odgovorov je še mal okoren, a verjamem, da ga boš izpilil do take mere, da drugim ne bo deloval žaljivo, podcenjujoče ali kakorkoli že ga jemljejo.
Mi je všeč, da ne jemlješ raznoraznih resnic in resnic za svoje, kar tako, ker to pač učijo, razlagajo, jemljejo za svoje, počno, kdorkoli ali karkoli že. Je pa res, česar se mogoče še ne zavedaš, da pa so vsi in vse, ki se kakorkoli dotaknejo tvojega življenja, tudi tvoji učitelji, evo, celo jaz. Če boš in ko boš tole prebral, boš mogoče prišel do spoznanja, da je tole čisto bluzenje. Kaj si se v tem primeru naučil od mene. Da od mene nisi dobil nič. In to je spet en droben kamenček v mozaiku tvojega znanja, vedenja, na poti do tvoje resnice. Madona, bom ponosen, pravzaprav sem že, da sem tudi jaz prispeval en kamenček.

Dragi Exo, išči, vrtaj, sprašuj, uči se, ne verjemi slepo, ker le tako lahko odkrivaš neodkrito...zate..... Bo kdo rekel, da je topla voda že odkrita, a ko jo boš ti odkril, boš vedel. Boš ugotovil, ko boš vedel, da duhovnost ni nekaj mističnega, nedoumljivega, pravljičnega, vzhodnjaškega ali zahodnjaškega. Konfuzij, moj prijatelj, pravi, da je duhovno bogat ali razvit ali kakršenkoli že človek tisti, ki je spravljen s seboj, srečen s seboj in s tem, kar ga obdaja in dohaja, ki spoštuje človeške vrednote in jih živi /pri čemer sta radovednost in učljivost človeški vrednoti/.
Mah, Exo, še nekaj. Sprašuješ, kdaj je ženska stara in kaj je lepa ženska. Dejstvo je, da je ženska najlepša božja stvaritev. In dejstvo je, da je najlepša ženska na svetu...ljubljena......zanj....tvoje, pa moje, pa mnenje ostalih, je v tem primeru pomembno manj kot lanski sneg. Njena starost je pomembna ravno toliko.