Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 10 11 12 13 14 ... 20
(Read 76225 times)
bp
Ex Member

Re: Forumske igre
Reply #165 - 26.02.2004 at 15:17:26

sinjeoka wrote on 26.02.2004 at 15:06:44:
ali ne braniš ker ne tangira tebe ali ker ne tangira tvojih vrednot?

jest sem nekatere vrednote uspel ponotranjit in te oznacujem z besedo moje. hmm, al se morda na kaksnem podrocju samo pretvarjam in so te vrednote moje samo na deklarativnem nivoju, no vsaj namerno se ne.

Tako, da ti se najbolje odgovorim z naslednjim stavkom:

Ja.

Wink

bp
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #166 - 26.02.2004 at 15:50:43

Quote:
jest sem nekatere vrednote uspel ponotranjit in te oznacujem z besedo moje. hmm, al se morda na kaksnem podrocju samo pretvarjam in so te vrednote moje samo na deklarativnem nivoju, no vsaj namerno se ne.

Ja.

Wink

bp

bom zadevo drugač postavila, ker me nisi razumel...

ko je mislim da Kr_eden napadel Andresa (ali pa kak drug incident)...kako bi odreagiral, če bi bil napadeni na isti način recimo tvoj sin, oče... če bi odreagiral enako .. potem si odreagiral iz svojih vrednot...če bi odreagiral DRUGAČE, nisi odreagiral, ker te ni tangiralo

(mogoče je primer slabo izbran, ker nisem šla brat kaj ali kako, če sploh kaj si napisal)
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #167 - 26.02.2004 at 15:53:28

Quote:
j

Ja.

Lepo in jasno povedano, samo moraš hkrat priznat, da je vrednota, ki jo hote ali nehote deliš z vsemi drugimi udeležneci foruma predsem ta, da to lahko to svoje stališče jasno in gsalno poveš, ne da bi bi te sistem sankcioniral. Da ti tud ni treba isakt zaščite pa naklonjenosti pri admiju, da se lahko izražaš vsem vrednotam drugih navkljub in da si lahko privoščoš clo ta lukzus, da je to tvoje stališče  povsem zmotno, pa kljub temu prispeva k eni uravnovešeni realnosti foruma.  Ne vem, jest si takega luksuza skor nikker drugje ne morem privoščit in tud kašne posebne potrebe nimam, da bi iskal opore v kašnih idejnih somišljenikih. Naše tri mušketirke te forumske  izkušnje še niso čist osvojile in  se  zato čist upravičeno nanjo ne morejo opirat,   zato je tud normalno, da si dajejo medsebojno  podporo ob vstopu ta vrednostno popačen svet, ki tud mene včasih spominja na   aličino čudežno deželo.
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #168 - 26.02.2004 at 15:57:15

titud wrote on 26.02.2004 at 15:53:28:
Lepo in jasno povedano, samo moraš hkrat priznat, da je vrednota, ki jo hote ali nehote deliš z vsemi drugimi udeležneci foruma predsem ta, da to lahko to svoje stališče jasno in gsalno poveš, ne da bi bi te sistem sankcioniral. Da ti tud ni treba isakt zaščite pa naklonjenosti pri admiju, da se lahko izražaš vsem vrednotam drugih navkljub in da si lahko privoščoš clo ta lukzus, da je to tvoje stališče  povsem zmotno, pa kljub temu prispeva k eni uravnovešeni realnosti foruma.  Ne vem, jest si takega luksuza skor nikker drugje ne morem privoščit in tud kašne posebne potrebe nimam, da bi iskal opore v kašnih idejnih somišljenikih. Naše tri mušketirke te forumske  izkušnje še niso čist osvojile in  se  zato čist upravičeno nanjo ne morejo opirat,   zato je tud normalno, da si dajejo medsebojno  podporo ob vstopu ta vrednostno popačen svet, ki tud mene včasih spominja na   aličino čudežno deželo.  

titud ti si en velik kurac
Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #169 - 26.02.2004 at 16:26:20

sinjeoka wrote on 26.02.2004 at 15:50:43:
bom zadevo drugač postavila, ker me nisi razumel...

ko je mislim da Kr_eden napadel Andresa (ali pa kak drug incident)...kako bi odreagiral, če bi bil napadeni na isti način recimo tvoj sin, oče... če bi odreagiral enako .. potem si odreagiral iz svojih vrednot...če bi odreagiral DRUGAČE, nisi odreagiral, ker te ni tangiralo

(mogoče je primer slabo izbran, ker nisem šla brat kaj ali kako, če sploh kaj si napisal)

Na Andresovo crno listo sem se takoj kar sam prijavil, takoj ko sem jo opazil. Sicer si pa itak nimava kaj dosti za povedat (bi bilo treba it brat dobro leto nazaj, da bi vedela zakaj, v bistvu gre za isti razlog kot pri kr_edenu, samo da je Andresov bes malenkost tezje sprovocirat).

Kr_edena pa pustim pri miru. Samo vcasih, ko ima po mojem mnenju res dobre dni, ga poskusam opomnit, kaj pocne, kadar ga zvije kr neki. Je ze itak prevec njegovih krcevitih reakcij vsepovsod. Prevec mocno in obcutljivo reagira, da bi se upal spuscat z njim v kaksne ostrejse debate. Vsaj zaenkrat she ne.

Sicer pa se mi vsaj na zacetek teme Andres ni zdelo potrebno reagirat, tako kot na crno listo. Kasneje tega naprej niti nisem vec bral.

Cisto mogoce, da bi, v primeru, da bi slo za koga drugega, nekoga o katerem imam jaz drugacno predstavo in mnenje, reagiral povsem drugace. V tem trenutku pa se mi je zdela to iz zgoraj nastetih razlogov  najboljsa reakcija.

Skratka, ja.

Picka zmesana. (gratis zaljivka, bp casti)

Tongue

bp
Back to top
« Last Edit: 26.02.2004 at 17:58:54 by bp »  

IP Logged

stoychi
5

Osmisli življenje s tem,
kar od sebe daš
Postojna
Reply #170 - 26.02.2004 at 16:39:40

Grin
no zdej naj  pa spolna organa zašibata še en "oreng" sex, da bo obema odleglo Grin
Back to top

Dih ti je dan, dih ti je svet,&&spoznaj ta sveti kraj, &&preden ti bo vzet.&&Le kdor zadiha iz srca,&&njega blaženost spozna. Smiley

IP Logged

Valentinaa
5

V iskanju svojega ORIGINALA.

Reply #171 - 26.02.2004 at 18:25:15

da je vrednota, ki jo hote ali nehote deliš z vsemi drugimi udeležneci foruma predsem ta, da to lahko to svoje stališče jasno in gsalno poveš, ne da bi bi te sistem sankcioniral. Da ti tud ni treba isakt zaščite pa naklonjenosti pri admiju, da se lahko izražaš vsem vrednotam drugih navkljub in da si lahko privoščoš clo ta lukzus, da je to tvoje stališče  povsem zmotno, pa kljub temu prispeva k eni uravnovešeni realnosti foruma.  Ne vem, jest si takega luksuza skor nikker drugje ne morem privoščit in tud kašne posebne potrebe nimam, da bi iskal opore v kašnih idejnih somišljenikih.

Ne morem si pomagat, ampak jest tud mislim, da je tole vrednota,  večja vrednota od reda, discipline in dvignjenega kazalca, tudi če je "pravičen".

Back to top

Bog ni maščevalen in ne kaznuje.

IP Logged

miha-
Guest

Reply #172 - 26.02.2004 at 18:29:27

ja tut forumske igrce so prisotne..
nc ne obstaja brez razloga
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #173 - 26.02.2004 at 18:41:22

Lepo in jasno povedano, samo moraš hkrat priznat, da je vrednota, ki jo hote ali nehote deliš z vsemi drugimi udeležneci foruma predsem ta, da to lahko to svoje stališče jasno in gsalno poveš, ne da bi bi te sistem sankcioniral.

Sistem te res ne sankcionira. Se te pa lotijo mrhovinarji in te quotajo in secirajo po dolgem in počez. So where's the difference?

Eno je izmenjava mnenj, drugo pa so grobi osebni napadi. Jaz na slednje ne pristajam.
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #174 - 26.02.2004 at 20:33:57

Lilith wrote on 26.02.2004 at 18:41:22:
Eno je izmenjava mnenj, drugo pa so grobi osebni napadi. Jaz na slednje ne pristajam.

v bistvu ne vem točno na katero stvar in na koga misliš z grobimi osebnimi napadi, sam je res, da je tukaj gor dosti seciranja (ampak ne vedno nujno v negativnem smislu, včasih ti hoče kdo tud na nek svoj način pomagat, pa čeprav je mogoče za tebe napačen in ga ne jemlješ dobronamerno, včasih je kdo prizadet zarad česa, kar si ti rekla, pa se na tak način odzove, se mi zdi, da so redko ljudje zlobni iz čiste zlobe)
lahko pa pomaga, če rečeš: Dost mam, sebe v rit vgrizni, če te kej moti... Wink (če že nočeš bit nesramna pa sam Dost je blo, dej mi mir!)
ne rabiš se zagovarjat, ne rabiš se dokazovat, ne rabiš pristajat na igre drugih, taka kot si si najboljša, če te kdo ne sprejema, to ni tvoj problem in zarad tega se ti ne rabiš slabo počutit
to, da se napadi sploh dogajajo, to pa ne vem, če se sploh da ustavit... (razen če imaš ti kako idejo?)
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #175 - 26.02.2004 at 20:57:26

sinjeoka wrote on 26.02.2004 at 15:57:15:
titud ti si en velik kurac

Kurac v  pomenu, da se name  ni možno  zanest? Magari, zakaj bi se glih tle gor delov boljšga  kot sem, če pa me glih to okolje uči   sprejemat sebe takega kot sem s svojimi pomanjkljivstmi vred.
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #176 - 26.02.2004 at 21:03:04

Forum se definitvno ne igra, ker forum je v vsakem trenutku le forum in jst nisem forum.

Hvaležna pa sem vsem vam forumašem, da se lahko toliko učim od vseh, ker poglejmo si v oči in si priznajmo, da so tele lekcije tu v bistvu zelo mile, hkrati pa se jst velik naučim od vsega tega. Ne vem, men se tele situacije tu sploh ne zdijo kaj posebej žaljive, pojdite pogledat na kak drug forum kaj dogaja ljudem. Wink Grin

In a res mislite, da če koga zbrišemo s foruma, a res mislite da bo to pomagalo? Vsak si sam postavlja meje in če ima kdo kak problem v zvezi z mano, naj mi prosim to pove direktno. Se da vse zment, sam POVEDAT je treba. Wink Smiley

Vsi smo si zelo različni, sam zakaj sploh iščemo te razlike? Kako to, da ne vidimo vsega tega kar nas povezuje?  Undecided

A res kdo misli, da je problem v forumu....adminih...kaj vem vse čem? Wink Grin
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #177 - 26.02.2004 at 21:07:04

Valentinaa wrote on 26.02.2004 at 18:25:15:
Ne morem si pomagat, ampak jest tud mislim, da je tole vrednota,  večja vrednota od reda, discipline in dvignjenega kazalca, tudi če je "pravičen".

Jeba je, da je ta odrtost kot vrednota zarad svoje vsepristonosti čist neopazna in da  je njeno vrednost mogoče zaslutit le, ko  zarad njenga redčenja   začneš teže dihat.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #178 - 26.02.2004 at 21:20:02

Lilith wrote on 26.02.2004 at 18:41:22:
Sistem te res ne sankcionira. Se te pa lotijo mrhovinarji in te quotajo in secirajo po dolgem in počez. So where's the difference?

Mrhovinarji te secirajo seveda zato, ker sistem tud njih ne sankcionira. Ker v odprtem sistemu so tud oni potrebni teb čist enak kot ti njim. Je pa jeba v tako samoregulacijo sistema zaupat. Po moje ne smeš imet pričakovanj, da je tak  sistem samo zate dober. Moraš imet zaupanje, da je tak sistem  za vse enako dober in zato tud zate. Če pa favorizra mrhovinaraje, pol ne more odražata uravnotežene realnosti in pol se je treba pač angažirat tko, da jih ne bo.  

Quote:

Za vsakim mnenjem, ki ni ravno mnenje o vremenu ali zadnjem modnem trendu, stojijo ene vredote, ki so pomeben  del osebnosti, zato je iluzorično pričakovat, da jih je mogoče  od nje ločit.  
Back to top

IP Logged

uruk.hai
Guest

Reply #179 - 26.02.2004 at 21:58:38

Devi wrote on 26.02.2004 at 20:33:57:
v bistvu ne vem točno na katero stvar in na koga misliš z grobimi osebnimi napadi, sam je res, da je tukaj gor dosti seciranja (ampak ne vedno nujno v negativnem smislu, včasih ti hoče kdo tud na nek svoj način pomagat, pa čeprav je mogoče za tebe napačen in ga ne jemlješ dobronamerno, včasih je kdo prizadet zarad česa, kar si ti rekla, pa se na tak način odzove, se mi zdi, da so redko ljudje zlobni iz čiste zlobe)
lahko pa pomaga, če rečeš: Dost mam, sebe v rit vgrizni, če te kej moti... Wink (če že nočeš bit nesramna pa sam Dost je blo, dej mi mir!)

Devi, ne me basat!
Če tvoje besede pretvorim v prakso, sta v bistvu Exo in Kr_eden s svojimi daleč-preko-meje-segajočimi izpadi želela na svoj način pomagat. In ja, je veliko hasnilo, če jima je kdo  napisal: Dost je blo, dej mi mir.  Ah, daj no. Čista fantazijska pravljica.

Quote:
A res kdo misli, da je problem v forumu....adminih...kaj vem vse čem?  
(Kali) Ne, problem je v ljudeh na forumu in v tem, da tisti, ki so to postavili na noge, ki so dalj časa tukaj, ki so zaradi svojega udejstvovanja med administratorji, moderatorji... dopuščajo, da se dogaja, kar se, da je že nekaj časa nazaj to prestopilo vse meje.

Ampak tako kot imam feeling, se med vami nekaterimi, ki imate tam zgoraj svoj zaprti del foruma dogaja ena izmed dveh možnosti:

1. da tako fejst debatirate med sabo v tistem zaprtem delu o
   stanju tukaj doli, da zmanjka zagona, da bi kakšna kapljica
   teh vaših debat ali pa predlogov pricurljala tukaj dol

2. da ste vsi že do take mere samouresničeni, da se vam ne
   zdi vredno ukvarjat s tem kaosom tukaj spodaj

Tisti tam zgoraj se prezentirate v vlogi apatičnih lipovih bogov, saj mislite, da je nekje tukaj med vso tematsko solato zapisanih nekaj zlatih pravil obnašanja čisto dovolj. Ja in samoregulacija foruma je vroča beseda v zadnjih dneh. Samoregulacija, ki ščiti vztrajne provokatorje.

In še to: veliko hitrejše in burnejše reakcije na pisanje npr. Me&Myself-a in Kr_nekega kot pa na nekaj časa nazaj nesramne provokacije Exota in Kr_edna so lep izraz dvojnih meril.

In kje se sedaj vidi tisto čiščenje foruma, ki ga je par mesecev nazaj tako napovedoval A.?  Tongue

ex
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 10 11 12 13 14 ... 20