Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 9 10 11 12 13 ... 20
(Read 76249 times)
Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Re: Forumske igre
Reply #150 - 26.02.2004 at 11:47:08

V bistvu je težko en prostor imet, kjer nej bi blo zagotovljeno tolk varnosti, da se lahko človek čustveno odpre pa nekaj s sabo naredi, če mu je do tega, (ker ta forum je namenjen ozaveščanju, mislim da je to njegov primarni namen) obenem pa dovolj strog, da ne podpira izigravanja tega pa izživljanja... v bistvu morajo bit stvari skos v nekem balansiranju pa se prilagajat... in včasih gre res v take skrajnosti, da se enim zdi da je že zdavnaj prevagalo, medtem ko eni lahko šele tam začnejo ...
v bistvu ste precej strogosti na forum prinesli prav vi (sinjeočka lilith lola), ker prej je tolko se mi zdi, da ni blo... ampak prej tud ni blo tak globokih skrajnosti.
Tako se mi včasih zdi, da je forum res nek živ organizem, saj na njega pride vedno ravno dovolj vsega Smiley
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #151 - 26.02.2004 at 12:11:54

Devi wrote on 26.02.2004 at 11:47:08:
...
v bistvu ste precej strogosti na forum prinesli prav vi (sinjeočka lilith lola), ker prej je tolko se mi zdi, da ni blo... ampak prej tud ni blo tak globokih skrajnosti.

Strogosti ???  Ki je prej ni bilo ???

Zdi se mi, da ima ta zgoraj navedena strogost negativen predznak, nekako jo povezuješ s skrajnostmi.

Mogoče si pa s to strogostjo mislila na odločno in dosledno postavljanje meja pri poseganju v zasebni prostor ter odklanjanje in opozarjanje na žaljivost in nesramnost. Ja, pod to se podpišem.
Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #152 - 26.02.2004 at 12:16:29

Lilith je že en čas na Črno listo vpisana. 8)

Na milost in nemilost tistim, ki bi jo hotli banat. Wink
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #153 - 26.02.2004 at 12:28:56

lola wrote on 26.02.2004 at 12:11:54:

Zdi se mi, da ima ta zgoraj navedena strogost negativen predznak, nekako jo povezuješ s skrajnostmi.

Mogoče si pa s to strogostjo mislila na odločno in dosledno postavljanje meja pri poseganju v zasebni prostor ter odklanjanje in opozarjanje na žaljivost in nesramnost. Ja, pod to se podpišem.

se podpišem tudi pod to
sinjeoka

btw. nisem stroga ... sem precej bolj milo bitje kot marsikakšna ženska, ki to o sebi misli
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #154 - 26.02.2004 at 12:36:39

lola wrote on 26.02.2004 at 12:11:54:

nisem misla strogosti v negativnem smislu.
misla sem v dobrem smislu, kakkoli si jo pač kdo razloži Smiley

in sem vesela da ste vse skupaj tu Kiss
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #155 - 26.02.2004 at 12:40:09

Devi wrote on 26.02.2004 at 12:36:39:
nisem misla strogosti v negativnem smislu.
misla sem v dobrem smislu, kakkoli si jo pač kdo razloži Smiley

in sem vesela da ste vse skupaj tu Kiss

...po moje bi blo boljš, če bi namest strogosti uporabla izraz 'reda in discipline'...   Undecided Smiley
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #156 - 26.02.2004 at 12:47:06

titud wrote on 26.02.2004 at 12:40:09:
...po moje bi blo boljš, če bi namest strogosti uporabla izraz 'reda in discipline'...   Undecided Smiley

DOSLEDNOST DO SEBE IN DRUGIH.

(moja definicija  Grin )
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #157 - 26.02.2004 at 12:49:17

sinjeoka wrote on 26.02.2004 at 12:47:06:
DOSLEDNOST DO SEBE IN DRUGIH.

(moja definicija  Grin )

uf, še strožji  izraz oz. zahteva

(moja ocena)
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #158 - 26.02.2004 at 13:19:15

titud wrote on 26.02.2004 at 12:40:09:

A ti misliš, da je postavljanje meja (v smislu zaščite svojega/drugega zasebnega prostora) nepotrebno? Ali moteče? Ali prevzetno?

Ker, red in disciplina, to se sliši res zoprno.
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega

Markomur
Reply #159 - 26.02.2004 at 13:56:32

Jest sem seveda za zaščito, samo sem bolj za samozaščito kot pa za sistemsko zaščito osebne integritete, ker vsaka sistemska zaščita omejuje prav izražanje osebne identite.  

Ni nujno, da v odprtem sitemu brez formalne regulativae vladata kaos pa anarhija, če se v ta sistem vzdržuje na podlagi vrednost, ki ji člani sistema večinsko pripoznavajo kot skupne. Kolkor sem jest razumu lilith, je  bla šokirana nadtem, da ji forum kot  sistem ne sankcionira tistih, ki delujejo proti skupnim vrednotam ampak sankcionira tiste, ki se tem vrednotam postavijo  v bran.  Katerim vrednotam? Moja temeljna  skupno pripoznana  vrednota tega foruma namreč  njengova odprtost in s tem nepopolnost, ki omogoča žal  tud grobe posege v osebno integrieto,  kar pa je v bistvu samo hrbtna (temna) plat dejstva, da prav  odprtost foruma omogoča celostno izražanje te osebne idenitete.    
Back to top

IP Logged

lola
5

Maribor
Reply #160 - 26.02.2004 at 14:22:11

titud wrote on 26.02.2004 at 13:56:32:
Kolkor sem jest razumu lilith, je  bla šokirana nadtem, da ji forum kot  sistem ne sankcionira tistih, ki delujejo proti skupnim vrednotam ampak sankcionira tiste, ki se tem vrednotam postavijo  v bran.     

Mene to postavljanje v bran tistim, ki kršijo vrednote, ravno tako moti. To je na nek način narobe svet, v katerem v imenu ljubezni prav to ljubezen  nekaterim odrekajo.

Naj to ponazorim z drugačnim, kar skrajnim  primerom, kot je posilstvo. Posiljevalca, ki je v tem primeru nasilnež, gledajo mnogi z razumevanjem, minimalizirajo njegovo dejanje, ga opravičujejo, dejanje celo zanikajo, iščejo razloge za nasilno dejanje v njegovi težki preteklosti in v obnašanju žrtve. Do žrtve ne čutijo nobenega sočutja, pripisujejo ji laganje, krivdo v smislu neprimernega vedenja, biti ob nepravem času na nepravem mestu in neprimerne garderobe, ali celo razvijejo teorijo o ljudeh - žrtvah, ki privlačijo storilce.

Prednost pri zaščiti bo zame vedno imel tisti, ki zagovarja in živi vrednote (ja, lahko zdaj diskutiramo, katere) in ne tisti, ki jih na kakršen koli način napada, vsiljuje, omalovažuje in žali.  In tistim drugim je kar naprej potrebno nastavljati zrcalo.
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #161 - 26.02.2004 at 14:34:51

lola wrote on 26.02.2004 at 14:22:11:
Mene to postavljanje v bran tistim, ki kršijo vrednote, ravno tako moti. To je na nek način narobe svet, v katerem v imenu ljubezni prav to ljubezen  nekaterim odrekajo.

Naj to ponazorim z drugačnim, kar skrajnim  primerom, kot je posilstvo. Posiljevalca, ki je v tem primeru nasilnež, gledajo mnogi z razumevanjem, minimalizirajo njegovo dejanje, ga opravičujejo, dejanje celo zanikajo, iščejo razloge za nasilno dejanje v njegovi težki preteklosti in v obnašanju žrtve. Do žrtve ne čutijo nobenega sočutja, pripisujejo ji laganje, krivdo v smislu neprimernega vedenja, biti ob nepravem času na nepravem mestu in neprimerne garderobe, ali celo razvijejo teorijo o ljudeh - žrtvah, ki privlačijo storilce.

Prednost pri zaščiti bo zame vedno imel tisti, ki zagovarja in živi vrednote (ja, lahko zdaj diskutiramo, katere) in ne tisti, ki jih na kakršen koli način napada, vsiljuje, omalovažuje in žali.  In tistim drugim je kar naprej potrebno nastavljati zrcalo.

vidve z Lilith, pa dons direkt sekata in tipkata namesto mene  8)

Back to top

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #162 - 26.02.2004 at 14:38:42

sinjeoka wrote on 26.02.2004 at 14:34:51:
vidve z Lilith, pa dons direkt sekata in tipkata namesto mene  8)

Saj veš - tri stroge forumske gracije delujemo po principu vse(tri) za eno -ena za vse(tri). Wink Tongue

Back to top

IP Logged

bp
Ex Member

Reply #163 - 26.02.2004 at 14:51:54

lola wrote on 26.02.2004 at 14:22:11:

Hmm, po mojem bi lahko tudi jest vse svoje delovanje oznaceval z besedo ljubezen. Kar tako po definiciji. Karkoli naredim, je to gotovo iz ljubezni (ker jest sem pa itak tako dober in tako poseben in cudovit in oh in sploh Tongue, glej naprej pod temo Slepa pega)

Sem gruntal, ali bi to pripeljalo do kaksne spremembe v mojem zivljenju, pa se nisem mogel domisliti kaksnih bistvenih sprememb. Tako da zdaj temu recem recimo vcasih provokacija, drugic hec, ponavadi pa niti ne vem kako naj temu recem. Pa se zaradi tega niti ne sekiram prevec.

Sem pa zraven tudi gruntal, zakaj bi moral braniti vrednote koga drugega, ki pa niso tudi moje vrednote, pa prav tako nisem nasel kaksnega pametnega odgovora.

Edino kar sem pogruntal je, da se bom na ta nacin lahko samo pridruzil bku v Razmisljati ali pac. Tam pod ali pac.

V ljubezni in vojni je pa itak vse dovoljeno. Tongue

bp
Back to top

IP Logged

sinjeoka
5

No guts no glory!

Reply #164 - 26.02.2004 at 15:06:44

Quote:
Sem pa zraven tudi gruntal, zakaj bi moral braniti vrednote koga drugega, ki pa niso tudi moje vrednote, pa prav tako nisem nasel kaksnega pametnega odgovora.

bp

ali ne braniš ker ne tangira tebe ali ker ne tangira tvojih vrednot?

Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 9 10 11 12 13 ... 20