Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Pages: 1 2 3 4 
(Read 49462 times)
barbra(Guest)
Guest
Re: sončna osebnost 2004
Reply #30 - 18.02.2006 at 20:43:56
 
Quote:
Spoštovano uredništvo, bralci in vsi sodelujoči,

ne bi želela biti tista črna ovca, ki kar naprej kritizira
akcijo "Sončna osebnost leta 2004". Vendar akcija ima toliko pomanjkljivosti, da se je že sama na sebi razvrednotila. Danes smo 25. januarja 2005, to je 5 dni po zaključenem razpisu glasovanja, vendar na "Lunin net" lahko še vedno glasujete za predlagane kandidate.
Kliknete na oko, imena kandidatov se pojavijo po vrsti z možnostjo glasovanja in nato se vam zahvalijo za oddan glas. Ker je možno glasovanje po mili izbiri, so si lahko sami kandidati naklikali toliko glasov, kot se jim je zdelo, zato glasovanje ne odraža resnične volje bralcev in je po moji presoji nično.

Kot prvo menim, da bi morala takšna akcija imeti zapisana in objavljena pravila poteka od začetka do konca, objavljena bi morala biti imena članov komisije, ki vodi in nadzoruje potek akcije ter ugotavlja rezultat glasovanja in ga verificira. Morali bi biti jasni kriteriji kako se kandidate izbirajo in na podlagi katerih referenc.
Namreč ugotavljam, da so imena kandidatov zelo neuravnotežena glede na dosežke, ustvarjalni nivo in druge elemente, ki bi morali biti relevantni za takšno akcijo, ki pomeni promocijo in javno priznanje. Očitno je, da gre za veliko potegavščino in ekonomskopropagandno akcijo, ki se izvaja na nepošten način. Moji protesti so bili že na začetku upravičeni in ker gre za javno zadevo, bi bilo pošteno, da takšna akcija dobi sodni epilog. Danes pet dni po "zaključenem glasovanju" ne vemo za rezultate glasovanja, ker se glasovanje še vedno nadaljuje in naštimava po volji tistega, ki ima interes, da bo razglašen za sončno osebnost leta 2004. Vsekakor menim, da gre za neresnost tudi tistih, ki bodo takšni akciji namenili v javnih sredstvih obveščanja kakršno koli pozornost. Čudim se tudi tistim osebam, ki nekaj dajo na svoje ime, da  si dovolijo takšno manipulacijo.

Tatjana MalecJe to pisala ista oseba, ki je letos kandidirala za sončno osebnost in bila izbrana?
Back to top
 
 
IP Logged
 
vida
5
*****
Offline

I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1240

Re: sončna osebnost
Reply #31 - 19.02.2006 at 07:16:16
 
Quote:
Dva komentarja tituda vredna razmisleka:
"Tatjana, iz tekme za osebni prestiž si Pozitivke kujejujo takšen ali drugačen dobiček in obratno, iz prestiža Pozitivk si skušamo skovat takšen in drugačen oseben dobiček. Dobiček ni nujno neposredno materialen, kar pa še ne pomen, da ga ni mogoče tako ali drugače tudi materializirat."

"Pozitvke so zavestno pognale mašinerjo za pranje umazananega perila, ko so s projektom sončne osebnosti leta sploh lotile promocije izbranih osebnosti. Pranju umazanega perila bi se blo mogoče izognit samo brez tovrstnih promocijskih akcij. Če pa se že organizirajo, postane pranje umazanega perila pač del promocijske akcije same tud če bo to dejstvo uredništvo skušalo pospravit pod preprogo."ja se strinjam...

titudove misli so kot svetli kamenčki, ki nam ponoči kažejo pot domov.

tud utrujena  Huh
Back to top
 
 
IP Logged
 
Tatjana Malec(Guest)
Guest
Re: sončna osebnost
Reply #32 - 19.02.2006 at 10:35:35
 
Pozdravljeni Barbra in Vida!

Meni se dozdeva, da ste ve dve zlati kanarčki, ki mislita, da je vsako leto enaka pomlad in ponavljata lansko pesem.

Letos je bilo, vsaj po mojem vedenju mogoče glasovati samo na Svet je lep, Moj uspeh in Pozitivke in to samo enkrat. Vzpostavljen je bil drugačen sistem glasovanja in je bilo odpravljeno to, kar se je zgodilo lani na Luninem netu, čeprav so mi tudi lansko leto na Pozitivkah pojasnili, da se glasovi oddani po določenem datumu, niso upoštevali. Tudi na Svet je lep, je še dolgo ostal objavljen rezultat glasovanja, vendar glasovati po datumu ni bilo več mogoče.

Moje lanskoletno pismo je bilo usmerjeno v odpravo pomanjkljivosti. Kaj več o tem pa naj pove organizator prireditve in podelitve nominacij, ker to ne sodi v mojo pristojnost.

Pojasniti bi želela, da jaz nisem kandidirala, saj to niso volitve,  temveč sem bila nominirana in izbrana
od bralcev za opus moje poezije, ki jo noben dvom o pravičnosti podelitve nominacije pesniku, ne more niti izbrisati ali izničiti.

In nenazadnje jaz s svojimi deli z nominacijo ali brez nje, ostanem enaka. Nisem si mislila delati reklame s pismom javnosti, temveč sem branila le svojo čast, ugled in dobro ime, ki mi ga pa niso ustvarile samo Pozitivke z objavljenjem mojih pesmi in prispevkov, kajti reference o mojem življenjskem delu izhajajo iz dejavnosti, o katerih ne bi na tem mestu govorila.

Hvala za razumevanje!

Tatjana Malec
Back to top
 
 
IP Logged
 
james(Guest)
Guest
Re: sončna osebnost
Reply #33 - 19.02.2006 at 13:28:53
 
Prispeval/a: Tatjana Malec dne torek, 15. februar 2005 @ 18:46 CET
Spoštovani bralci,

na straneh revije "Moj uspeh" je 03. februarja 2005 izšel intervju s Stankom Valpatičem, predsednikom Društva za osvoboditev živali in njihove pravice ter Sončna osebnost leta 2004, ki je izbrabil svojo nominacijo za žaljenje katoličanov in katoliške cerkve. V intervjuju govori (citiram):

"Drugo zame najpomembnejše dejanje v življenju, ki mi je močno spremenilo življenje, je izstop iz katoliške cerkve, kajti prepričan sem, da bi mi članstvo v tej najbolj krvavi in izkoriščevalski instituciji v zgodovini človeštva onemogočilo razmišljati s svojo glavo, izoblikovati karakter in kot član bi bil sokriv za vsa krvava in gnusna početja, ki jih je, ter jih medna še bo katoliška cerkev zagrešila".

O tem, da je nominacija sončne osebnosti leta 2004 zašla v neprave roke osebe, ki jo nosi zanos sovraštva do vernikov, je odveč govoriti.

Čudim se, da v vsem slovenskem kulturnem prostoru, ki berejo intervju, se ni našel niti eden, da bi Stanku Valpatiču povedal kako neznansko razdiralen je njegov odnos do sočloveka in da je s takšno zlonamrno izjavo zasadil nož v srca vernikov ter sam tako notranje zdrknil, ovenel in človeško poniknil v nič, da ni okrog njega ostal niti en sam sončni žarek. Ta ubogi duševni revček si kaj klavrno prepisuje, da si je izoblikoval svoj karakter s tem ko je izstopil iz cerkve, ki počenja najbolj gnusna in krvava dejanja in ki jih je in jih še bo katoliška cerkev zagrešila.

Zame Stanko Valpetič ni Sončna osebnost leta 2004, ampak sovražnik katoličanov, sovražnik vernikov, nizkotna osebnost, ki je izrabil nominacijo za žalitev verskih čustev katoličanov. Njegove besede ne žarčijo ne sončnih žarkov in ne topline. Nadel si je lažno moralo junaštva karakternega človeka. Igra se s sentimentalnimi videzi svoje klavrne osebnosti junaka, medtem ko mu je očitno nominacija stopila v glavo, da več ne ve kaj govori. Izziva katoličane, hoče jih prikazati kot klavce, krvnike in najslabšo drhal. Na mesto sonca in žarkov iz obraza tega čudnega človeka bolšči v človeka tista pošast, ki je značilna za oslabljeni duh. Ne poznam naroda v Evropi, ki bi s svojimi verniki tako nespošljivo ravnal in tako jalove puhlice metal iz sebe in tako jeznorite besede gobezdal o vernikih, ki predstavljajo (ne bom omenjala visokega odstotka vernikov) narodovo telo. Posegel je v versko svobodo in žalil vernikova čustva, kar predstavlja kršitev človekovih pravic in tudi kazensko odgovornost, saj vernikom in cerkvi očita krvava in gnusna početja in jim podtika, da jih bodo še zagrešili, kar predstavlja tendenciozne laži in zlonamernost.

Biti karakter ne pomeni samo zaščite živali, temveč pomeni vzpostavljanje sožitja z vsemi ljumi. Narava in govorica sta dinamični osi istega principa, ki se igra s kulturo oblakov in naturnostjo človekovega mišljenja in čutenja. List živi od svetlobe in z njo je hranjena tudi zemlja in ozračje, metulj in človek. Jezik govori v listu v jeziku fotosinteze, ptica govori v letečem jeziku votlih kosti, nevtronska zvezda govori v jeziku stisnjenosti mase, mehkužci gradijo svojo lupino tako, da sledijo nauku transcendalne geometrije. Življenje je ena neskočna knjiga ustvarjalnosti. In kaj vnaša Stanko Valpatič v naše življenje s svojimi izjavami, ki bi po naravi in namenu dodeljenega mu priznanja oziroma nominacije sončne osebnosti za leto 2004 morale biti sončne? Vnaša sovraštvo, nestrpnost, žalitve in se ob tem bahavo razglaša, da je karakter. Zame je talec svoje ničevosti in če je koga ponižal, je ponižal samega sebe, najbolj pa društvo, ki mu predseduje in verjetno nosi zaslužnost za podeljeno priznanje. Ker ne čuti svoje človeške odgovornosti do bližnjega, ne more čutiti odgovornosti do narave, živali in ne do nikogar, zato njegovo avtentično moralo postavljem pod velik vprašaj.

Zame je bila podelitev priznanja sončne osebnosti leta 2004 Stanku Valpatiču, ki grobo žali katoličane in jim pripisuje krvava in gnusna početja in taka početja napoveduje, da se bodo v zankah njegovih tesnobnih halucinacij in zlonamernih tendencioznih napovedi, še zagrešila, velika napaka in za Sončeve pozitivke, sramota.Tatjana Malec
Back to top
 
 
IP Logged
 
james(Guest)
Guest
Re: sončna osebnost
Reply #34 - 19.02.2006 at 13:33:49
 
Prispeval/a: Tatjana Malec dne ponedeljek, 20. december 2004 @ 15:23 CET
Odločno protestiram proti izboru za kandidaturo "Sončna osebnost leta 2004", ker mnogim med kandidati ni mogoče priznati, da so s svojim predanim zgledom v slovenskem in svetovnem merilu zaznamovali dogajanje na področju duhovne rasti, itd... (beri dalje!)

Za mazaštvo, šarlatanstvo in propagiranje svoje lastne promocije in EP za komercializacijo dejavnosti in knjig z namenom zaslužkarstva ne bom dodelila svojega glasu.

To je vulgarna trgovina in ničesar drugega.


Tatjana Malec
Back to top
 
 
IP Logged
 
Tatjana Malec(Guest)
Guest
Re: sončna osebnost
Reply #35 - 19.02.2006 at 18:38:08
 
James (Guest),

in kaj misliš doseči s tem, ko ponavljaš moje lanskoletne izjave? Povedala sem svoje mišljenje tako kot sem mislila. Povej še ti svoje mišljenje, saj ponavljati zna vsak papagaj. Za svoje izjave ne mislim odgovarjati z enoletno zamudo pri vprašanju.  Odgovorim lahko na tvoja vprašanja in izjave, če bodo konstruktivne. Tvoje delovanje je zato neurejeno, ker ne pove kaj bi rado. Cenim ljudi, ki imajo kaj povedati in takšnih, ki potikajo stare komentarje in v bistvu skrbijo samo za zdraharjenje in ustvarjanje megle pa ne maram preveč. Grin Tongue

Tatjana Malec
Back to top
 
 
IP Logged
 
vida
5
*****
Offline

I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1240

Re: sončna osebnost
Reply #36 - 20.02.2006 at 10:16:15
 
Zgodilo se je točno to kar se je moralo. Dajmo tud Pozitivkam možnost, da se pogledajo v ogledalo.
Back to top
 
 
IP Logged
 
Tatjana Malec(Guest)
Guest
Re: sončna osebnost
Reply #37 - 20.02.2006 at 10:19:57
 
KAR ČUTIM, POVEM Embarrassed

Malo časa sem potrebovala,
da sem napisala to pesem.
Vse moje pesmi so potrebovale
leta, da so me zlog za zlogom,
besedo za besedo jedle
in pobirale vase.

Vsa sem po listih raztrošena,
računalnik se je hranil z mano,
me grizel, objedal in požiral,
zlagal v verze po beli površini.
Srkale so me žejne besede,
me pile po kapljah krvi,
me pobirale vase in jaz sem se
preseljevala v snov,
v pečke semen.

Obgrizeni sadež sem
pod nogami tistih,
ki se razkazujejo in  ponašajo
s svojimi napetimi mišicami.
Vidim jih. Napenjajo se
in hodijo po mojih besedah.
Teh se vedno najde neko število.
Ti obljubljajo tisto,
česar ne morejo spolniti.
Obljubljajo, kar ima v posesti Bog,
in sami hočejo stopiti
na njegovo mesto,
da bi sodili,
pa jim daljni zvonci zvonijo.
Vrata se še za nobenim
niso zaprla za seboj.

Prav vam ne zavidam vaših mišic,
ki dražijo glad živali.
Te se hranijo z živim mesom.
Nihče ni iz jekla.
Vsakega zgrize življenje na svoj način.

Cry
Back to top
 
 
IP Logged
 
Tatjana Malec(Guest)
Guest
Re: sončna osebnost
Reply #38 - 20.02.2006 at 11:12:50
 
Pozdravljena Vida,

Pozitivke se po mojem mnenju kar naprej odsevajo v ogledalu prispevkov svojih avtorjev in tudi v ogledalu
tistega dela javnosti, ki glasuje za Sončno osebnost leta. Letos so Pozitivke zasijale v poeziji in to po mojem mnenju niti ni tako slabo. Svet je iz ravnovesja in poezija ustvarja ravnotežje.

Pozitivke niso po poklicu okulist, da bi znale diagnosticirati vsak par oči, ki gledajo v svetlobo. To pokaže čas. Pod sončno svetlobo ni nobene gotovosti, da bo zlato, ki je koga pozlatilo in ga obžarilo, tudi na njem ostalo. Ko spremljam s pogledom takšne ali drugačne zgodbe ugotovim, da večnih zlatih orgazmov nihče ne more doživljati. To so le pribliski, ko sončni žarek koga obsije in to s svetlobo, ki je nastala pred 10 milijoni let.

Ljudje se kar naprej pozibavamo na gozdnem humusu in iščemo, da bi pognali svoje korenine. Vsakdo, vsako živo bije  sprejema sončne žarke tako ali drugače, nekateri obesimo sončne žarke tudi na žebelj v sobi, si nadenemo kapo s ščitnikom in očala, da nas ti sončni žarki ne bi oslepili.

Nekateri se pa tako nerodno muzajo pod soncem, ko se jim razumevajoče smehlja, da se sonce utrudi in jim sporoči, da so že od otroštva slepi  in neobčutljivi za kvarke statosferne modrine in se odmaknjeno očem skrije za oblake.

In če razčlenimo to sončno čarovnijo Pozitivk lahko ugotovimo, da je na Pozitivkah vse, skoraj vse zelo napredno in da je prav malo prepuščeno genealogiji naključja. Pozitivke ne morejo odrešiti neba in Zemljo,  lahko pa je radost vsak njihov refren, ki deluje kot melodija, na katero je zapeto zdaj to ali ono besedilo, misel, olajšanje ali kakršen koli princip, ki bi rad odnesel negativnosti iz tega sveta.

Moja priprošnja tej retoriki okrog sončne osebnosti je, da premagamo to senčno tesnobo sonca, ta eksorčizem tesnobe, ki se kaže kot kakšno obsmrtno doživetje, ki ga je treba obvladati z avtorstvom in pomiriti demona slabe izkušnje.


Lep pozdrav tebi Vida, pa našiši kaj lepega kar sanja tvoje srce.

Tatjana Malec Kiss

Back to top
 
 
IP Logged
 
Tatjana Malec(Guest)
Guest
Re: sončna osebnost
Reply #39 - 20.02.2006 at 11:33:00
 
Vida, napiši in nariši no, kaj lepega, kar sanja tvoje srce! Ne dopustimo, da bi se gnostični bes dogodil za obličjem odsotnega sonca. Sončni žarki so zatočišče pred jeklenimi nevitami človeka, svetloba naj odstira svetlobno moč govorice, ki nas vrača k pratemeljem življenja, ko še ni bilo podelitev priznanj pa je sonce na najrazličnejše načine prebujalo in smiselno obvladovalo razvoj, da danes znamo misliti, govoriti, pisati in se duhovno izražati. LP Tatjana Shocked

(Popravek: napiši in ne našiši)
Back to top
 
 
IP Logged
 
vida
5
*****
Offline

I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1240

Re: sončna osebnost
Reply #40 - 20.02.2006 at 14:49:35
 
Quote:
KAR ČUTIM, POVEM Embarrassed


tudi jaz, na primer tole ... zakaj kot Sončna osebnost leta niste želeli odgovorit na e-pismo predsedniku združenja varčevalcev hranilnice Sicura, ko vas je prosil da mu v tolažbo pošljete nekaj vaše svetlobe, če že prihrankov ne dobijo nazaj ?


Back to top
 
 
IP Logged
 
Tatjana Malec(Guest)
Guest
Re: sončna osebnost
Reply #41 - 20.02.2006 at 15:10:59
 
Pozdravljena Vida,

sedaj se mi pa že svetlika katera Vida ste. Celo pri meni doma sta bila.  Povem vam, da je bil gospod Bojan z moje strani deležen veliko svetlobe pred in po podelitvi priznanja. Združenje podpiram z vsemi svojimi duhovnimi močmi in pozitivno energijo in tudi strokovno sem dala kakšen delež zraven. Da bi se sprostila tolikšna energija, ki bi ta problem rešila, tega pa v resnici ne zmorem. Verjemite mi! Dali ste vojščaku orožje v roko in on se sedaj bori. Jaz pa moram tudi kaj drugega napisati, kakšno pesem ali kaj za dušo.

Lep pozdrav in vse dobro vam želi  Undecided

Tatjana Malec
Back to top
 
 
IP Logged
 
Tatjana Malec(Guest)
Guest
Re: sončna osebnost
Reply #42 - 20.02.2006 at 15:16:40
 
Vida, jaz od predsednika združenja nisem dobila nobenega pisma po mailu. Če bi ga dobila, bi odgovorila.
Naj mi ga pošlje še enkrat! LP Tatjana Malec
Back to top
 
 
IP Logged
 
vida
5
*****
Offline

I love YaBB 1G - SP1!

Posts: 1240

Re: sončna osebnost
Reply #43 - 20.02.2006 at 18:02:28
 
Quote:
Pozdravljena Vida,

sedaj se mi pa že svetlika katera Vida ste. Celo pri meni doma sta bila.  Povem vam, da je bil gospod Bojan z moje strani deležen veliko svetlobe pred in po podelitvi priznanja. Združenje podpiram z vsemi svojimi duhovnimi močmi in pozitivno energijo in tudi strokovno sem dala kakšen delež zraven. Da bi se sprostila tolikšna energija, ki bi ta problem rešila, tega pa v resnici ne zmorem. Verjemite mi! Dali ste vojščaku orožje v roko in on se sedaj bori. Jaz pa moram tudi kaj drugega napisati, kakšno pesem ali kaj za dušo.

Lep pozdrav in vse dobro vam želi  Undecided

Tatjana Malec


ne, nikoli nisem bila pri vas in se ne poznava.
In vse dobro tudi vam,
Vida
Back to top
 
 
IP Logged
 
Tatjana Malec(Guest)
Guest
Re: sončna osebnost
Reply #44 - 20.02.2006 at 18:25:02
 
Oh, Vida, na Obali je samo ena Vida, ki je upnica HKS Sicure in je bila že pri meni v zvezi s pravnim urejanjem vprašanj upnikov. Ne zdi se mi pa korektno, da mešate zadevo Združenja s podelitvijo Sončne osebnosti leta 2005. Če mi imate kaj povedati ali vprašati, me lahko pokličete po telefonu ali pa pridete k meni na kavico.
Predsednika združenja sem pa sama vprašala, če mi je res pisal pismo, ker ga nisem dobila.

Lep pozdrav. Želim vam še naprej, da si lepšate dneve z mojo poezijo. Kiss

Tatjana Malec
Back to top
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4