Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 5059 times)
siaj
5

vrhnika
Re: Psihološka družina
Reply #15 - 07.07.2004 at 08:59:55

surealizem  ???

abstrakcija  Grin 8)
Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Re:  Psihološka družina
Reply #16 - 07.07.2004 at 09:07:07

siaj wrote on 07.07.2004 at 08:54:06:
so to morda kakšna bežna srečanja z nekaterimi ljudmi, ko to prepoznaš, potem pa jih ne srečaš morda nikoli več v življenju ... kot neka sorodnost duš morda?

mislim, kako to konkretno izgleda (pri tebi recimo)?

Sorodnost duš je morda še najboljši izraz.
Kako jaz prepoznam sorodno dušo? V prvi vrsti imam ob osebi občutek, da sem prišla domov, ob njej se dobro počutim. Najino doživljanje sveta je sorodno, čeravno morda ne reagirava enako...gre namreč za "tisto nekaj, kar ima namen postati" in se v procesu razvoja vendarle gibava po istem tiru.
Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

Toni_Zamene
4

Po svoji podobi.

Re:  Psihološka družina
Reply #17 - 07.07.2004 at 09:11:29

Quote:
to pa ne štekam čisto dobro ... imaš na zalogi morda kakšen konkreten primer, dogodek ?

so to morda kakšna bežna srečanja z nekaterimi ljudmi, ko to prepoznaš, potem pa jih ne srečaš morda nikoli več v življenju ... kot neka sorodnost duš morda?

mislim, kako to konkretno izgleda (pri tebi recimo)?

Gre za  prepoznavo, za  vedenje, za občutenje. Zunanji znaki ( način življenja, socialni status,  idr. ) pri tem spoznavanju ne igrajo pomembnejše vloge. Gre za prepoznavo tistega pri drugem, čemur jaz pravim - s čim " meri " ta človek svoje življenje ( določitev prirojenega notranjega   vzgiba konkretnega človeka ).
Na nek način je to sorodnost duš.
Back to top

Svašta.

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #18 - 07.07.2004 at 09:15:51

nice  Smiley

obojestranska prepoznava torej ...  sem mislila, da gre pri psihološki družini bolj za povezovanje več ljudi, ker izraz "družina"... sam ni frke, to sedaj štekam (al pa ne) ... gre za dva človeka, ki sta iz iste družine?

Back to top

There's no teacher&&Who can teach anything new&&He can just help us to remember&&The things we always knew

IP Logged

Lilith
5

..to be more like me and
less like you...

Reply #19 - 07.07.2004 at 09:20:33

siaj wrote on 07.07.2004 at 09:15:51:
nice  Smiley

obojestranska prepoznava torej ...  sem mislila, da gre pri psihološki družini bolj za povezovanje več ljudi, ker izraz "družina"... sam ni frke, to sedaj štekam (al pa ne) ... gre za dva človeka, ki sta iz iste družine?

Saj lahko tudi več ljudi drug drugega prepoznajo kot pripadnike iste psihološke družine. Samo v tem našem svetu je kaj takega že pravi Božji dar.
Sem pa prepričana, da po svetu hodi veliko pripadnikov napr. moje ali tvoje psihološke družine, samo da nam jih v tem življenju pač ni namenjeno spoznati. Smiley
Back to top

... Sometimes I feel that I should go and play with the thunder...

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #20 - 07.07.2004 at 09:23:59

no, sej zdej sta mi odgovorila na vprašanje, hvala

jaz to prepoznavam intuitivno, veš in tko pač je, ni pa seveda nujno, da si prijatelj, da si partner temu človeku ... jap

so pa to dogodki za v "skrinjico zakladov"

samo po moje, da to prepoznaš in znaš cenit, moraš iti skozi takšne in drugačne povezave in druženja, morda, ja tli v nas ta kal, ko iščemo in se potem znajdemo v takšnih ali pa drugačnih okoljih ...

to je pač tisto "pravo pleme" zame, ki presega geografsko in lokalno in materialno (telesno)

Back to top

IP Logged

siaj
5

vrhnika
Reply #21 - 07.07.2004 at 09:28:07

Lilith wrote on 07.07.2004 at 09:20:33:
Saj lahko tudi več ljudi drug drugega prepoznajo kot pripadnike iste psihološke družine. Samo v tem našem svetu je kaj takega že pravi Božji dar.
Sem pa prepričana, da po svetu hodi veliko pripadnikov napr. moje ali tvoje psihološke družine, samo da nam jih v tem življenju pač ni namenjeno spoznati. Smiley

vem  Wink

eni temu pravijo tudi žarki iste barve

Back to top

IP Logged

Pages: 1 2