ogo
1
I Love YaBB 2!
|
Če bi kdo rad sprobal preživetje v naravi sem mogoče pravi naslov. Skupaj z nekaterimi prijatelji sem se že večkrat odpravil v gozd za več dni (enkrat za 6, dvakrat za 5 in mnogokrat za manj). Bili smo absolutno brez hrane, brez svetilk, brez spalk,... Imeli smo nože, čutare, sol, sekiro, posodo za kuhanje in to je bilo praktično vse.
Že od nekdaj me zanima divja hrana ter gozdovništvo, prebral sem kar nekaj knjig o preživetju, največ pa sem se seveda naučil prav v gozdovih.
Zelo na hitro: Odšli smo na neznano lokacijo, si poiskali primeren plac za tabor in skušali zdržati. Za preživetje moraš cel dan delat - nabirat in loviti hrano, izdelovat bakle, lovne pripomočke, kuhat,... Če si pri tem uspešen pa sprobavaš nove stvari (rezljanje, postavljanje pasti, raziskovanje terena...)
Kar se ideje tiče: en mesec v naravi; da se preživet!!! Zagotovo pa ni lahko, tudi sam sem že razmišljal o tem. Če koga res vleče do preživetja v naravi (pa četudi samo kak dan) naj me kontaktira, septembra oz. drugo poletje bomo gotovo kak dan prebili v gozdovih.
Lp cokoladnivoluhar@yahoo.con
|