exorcist wrote on 29.04.2004 at 10:46:47:Večina ljudi sodi ljudi po zunanjem obnašanju, pa ga na podlagi tega obnašanja takoj "popredalčka", ustvari si mnenje o tem človeku, ki pa je pozitivno ali negativno.
Osebno se ne strinjam s tem, kajti še pod tako robato in trdo osebnostjo se lahko skriva mehka sredica, užitno jedro,; toplo srce pod trdnim in jeznim vedenjem ali pa mrzlo srce za uglajenim in prijetnimi besedami.
jap.
prvi vtis o osebi je lahkozelo resničen ali pa popolnoma zgrešen. Seveda človeka ne moremo spoznati po zunanjem vedenju, lahko pa dobimo občutek, ali osebo sploh želimo spoznati in spustiti v morebitni priložnosti bližje k sebi.
zgodilo se mi je že, da mi je neka oseba delovala zelo neprijetno...kasneje je z veliko truda skušala prepričati celotno okolje (razred, ki smo se na novo spoznavali) v nasprotno in bilo mi je prav žal, da sem jo sprva tako ocenila. Kasneje pa je v navalu čustev pokazala prav tak obraz, kot sem sprva pričakovala, tako d mi je bilo kar hitro jasno, da zadeva ni taka kot je bla vmes videti. Instinkt je vendarle nekaj, kar velikokrat zadane v polno.
Bolj kot ljudi ki v prvem stiku z novo okolico delujejo manj prijazni, se bojim hinavščine in igranja pretirano prijazne vloge.
velikokrat ljudje, ki oddajajo neko resnobonost ter se kažejo kot robata osebnost itd., želijo na tak način doseči distanco in osebno jih popolnoma razumem. Nikomur ni z rožicami posejano, nekaterim pa še mnogo manj. Poznam lahko rečem sedaj že kar nekaj ljudi, ki so pravi biseri za svojo družino...vse bi naredili in raskerali zanjo pa vendar bodo ravno oni deležni največ kritike. v veseh okoljih, kjer se rojevajo stiske ( s tem mslim npr. družino) so "stebri", ki imajo vlogo, da držijo stvar pokonci in neke vrste "paraziti", ki si ne želijo priznati, da morda problem obstaja (npr. finančni) in živijo ter delujejo, kot da imajo vse. ne želijo se spoprijeti z resnico. stanje se ne izboljša do popolnosti in potem so ravno tisti "stebri" osebe, ki so deležne kritike. verjamem, da jim v takem okolju, dokler tam so, ne ostaja veliko energije, zato potrebujejo distanco in le redke so osebe, ki so jim pripravljeni zaupati.
Morda se pogoato tudi jezijo na okolico, ki živi drugače, v kolikor tudi ta zgolj v večini ne igra, da je vse ok.
preseneča me dejstvo, da se ljudem res veliko hudega dogaja, pas ostane tako skrito, da človek niti pomislil ne bi.
Na omenjeni način zlahka dosežejo distanco. Nihče se ne želi ukvarjati z ljudmi, ki so neprijetni (po večini) in lažje je reči : "ta je pa mal čuden", kot pa razumeti. Na ta način prihranijo nekaj energije, je pa res, da so zato velikokrat sami in žalostni. Kljub vsemu, verjamem, so zadnji, ki želijo ustvarjati zlo... bistvo pa je očem nevidno.
Treba je brati med vrsticami...in v kolikor si zanje ne želiš vzeti časa in bi jim utegnil še sam škodovati, jih raje pusti pri miru, to je edino kar od tebe pričakujejo (s tem nikogar ne mislim osebno, zgolj nasplošno, da ne bo pomote). Mnogi se radi pozabavajo, brez, da bi v resnici vedeli kaj se s rtemi ljudmi dejansko dogaja.