Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 4834 times)
exorcist
Ex Member

Videz vara
29.04.2004 at 10:46:47

Večina ljudi sodi ljudi po zunanjem obnašanju, pa ga na podlagi tega obnašanja takoj "popredalčka", ustvari si mnenje o tem človeku, ki pa je pozitivno ali negativno.

Osebno se ne strinjam s tem, kajti še pod tako robato in trdo osebnostjo se lahko skriva mehka sredica, užitno jedro,; toplo srce pod trdnim in jeznim vedenjem ali pa mrzlo srce za uglajenim in prijetnimi besedami.
Back to top

IP Logged

Igor P.
Global Moderator
p

Če ne mores živeti, kot
bi hotel, živi, kot zmoreš

Celje
Re: Videz vara
Reply #1 - 30.04.2004 at 01:37:48

exorcist wrote on 29.04.2004 at 10:46:47:
Večina ljudi sodi ljudi po zunanjem obnašanju, pa ga na podlagi tega obnašanja takoj "popredalčka", ustvari si mnenje o tem človeku, ki pa je pozitivno ali negativno.

Osebno se ne strinjam s tem, kajti še pod tako robato in trdo osebnostjo se lahko skriva mehka sredica, užitno jedro,; toplo srce pod trdnim in jeznim vedenjem ali pa mrzlo srce za uglajenim in prijetnimi besedami.

Exo, to kar si napisal, je vse res. Je pa tudi res, da je to tako oguljena fraza, da je že čisto sluzava.

Ponavadi je res tako, da takoj ko spozneš nekoga, ga daš v en svoj predalček. Lahko začutiš simpatijo ali empatijo. In zdaj, če se do tega človeka vedeš tako, kot si ga označil in ne dovoliš, da bi ga bolj spoznal, potem pač vedno ostaja v tistem predalu, kamor si ga zložil. Če pa si s tem človekom v družbi in počasi spoznavaš njegove lastnosti, potem ga lahko tudi premakneš v drugi predal.
Back to top

Če bi tisti, ki me obrekujejo, natančno vedeli, kaj si o njih mislim, bi me še mnogo bolj obrekovali.

IP Logged

Lilith
Ex Member

Reply #2 - 02.05.2004 at 09:51:09

Quote:
Če pa si s tem človekom v družbi in počasi spoznavaš njegove lastnosti, potem ga lahko tudi premakneš v drugi predal.

Res je....ampak, ponavadi se nam ne da ukvarjati z ljudmi, ki nam niso simpatični...razen po sili okoliščin.
Back to top

IP Logged

Mae
5

Universe
Reply #3 - 02.05.2004 at 21:22:14

Večina ljudi sodi ljudi po zunanjem obnašanju, pa ga na podlagi tega obnašanja takoj "popredalčka", ustvari si mnenje o tem človeku, ki pa je pozitivno ali negativno. Osebno se ne strinjam s tem.

Tut manjšina ljudi naj se zamisl nad tem ...  Wink
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Mae
5

Universe
Reply #4 - 07.05.2004 at 22:36:40

Lilith wrote on 02.05.2004 at 09:51:09:
Res je....ampak, ponavadi se nam ne da ukvarjati z ljudmi, ki nam niso simpatični...razen po sili okoliščin.

To že, se povohamo in gremo skupaj ali pa stran. Ampak tukaj je zanimiv naslov Videz vara, torej, ko ti je nekdo simpatičen, potem pa kasneje ugotoviš, da Videz vara. To je ena taka izkušnja, npr. en ful lušten plesalec, pol te pa ne zna obrnt... Ma rajš bi plesala z enim, k bi me dvignu in prestavu na drugo stran, pa čeprav ni Enrique Iglesias.  Smiley
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Donna
3

I love Angel
slo
Reply #5 - 24.05.2004 at 12:56:07

Eh ja. Videz ne samo, da vara, še prevara.
Žal se mi je v življenju premnogokrat zgodilo, da sem svoje zaupanje stavila na eno samo karto. V smislu, da me je zavedl zunanji videz, ali pa besede, ki so pocukrano lezle iz prekrasnih ust. Bi si želela imeti tako intuicijo, kot jo imajo na preimer otroci. Ne vedo zakaj so jim nekateri ljudje kar všeč, drugi pa jih odbijajo, ali celo poženejo strah v kosti. Sem imela priliko opazovat duhovno rast in razvoj lastne hčerke, pa mi je recimo še danes večna uganka, od kje je našla toliko intuicije oziroma samozavedanja in nekega šestega čuta, da je ljudi spregledala. Se je v resnici izkazalo, da je marsikdaj imela absolutno prev. Ni se zmotila in kar enostavno in čisto preprosto je rekla:< S temle človekom pa nekaj ni uredu...>
Je čutila ali imela v sebi napete vse notranje antene, oziroma imela nadpovprečno izostren notrajo intuicijo? Kako le?
Še danes, pa ni več otrok, ne deklica, je zrasla v prekrasno dekle sedemnajstih let, še kako dobro ve, kateri ljudje so uredu in kateri ne. Sem se napačno izrazla, ker tisto uredu, je relativno. Mislim, da soditi ljudi na uredu in neuredu se resnično ne sme. Tudi na dobre in slabe jih bi ne želela deliti. Vseeno se tamala resnično še ni zmotila. Tako, da zunanji videz njo ne prevara, pravi, da kar ve, ker tako čuti, ker ji tako povedo njene antene, oziroma notranji čut. Sama bi si resnično na moč želela, da bi obdržala ta notranji šesti čut, ker nasankat podomač povedan od enih bleferjev, igralcev in drugi neresnih lažnivih osebkov je res BAD, pa sej sami veste, da ni fino.
Ja videz vara in prevara.
Sama sem bila marsikdaj žal glede na splet okoliščin in zunanjega videza zavedena.
Se zgodi!
Torej, ne padat na lepe oči!
Donna*

ps
Se pa strinjam s predhodnico. Bi tud jest kar padla pred Brad Pittom, se ve, po dolgem in počez , kar me je...Šmeks je res seksi in čeden! Sem ga gledala nazadnje v Troji, mislim, da sem se zlepla na uni zaslon. Kaj pa pol, saj sem krvava pod kožo!
Back to top

IP Logged

t
5
p

Ride si sapis!
Kozmos
Reply #6 - 24.05.2004 at 13:54:52

Videz ne vara, varamo se samo sami sebe, kakor hitro stavimo na to, kar nam nek videz ponuja - temu se pač reče mimikrija, ko se nam pod neko zunanjo obliko skriva nekaj povsem drugega; prevaramo torej sami sebe, ko od nekega kalupa pričakujemo vedno isto - prevarajo nas naša lastna pričakovanja ali naučene navade povezovanje nekega vzroka na vedno isto posledico, ko od dolgonoge lepotice pričakujemo češpo, pod hlačkami pa se skriva tiček.

Je pa tudi res, da se v vizualni dobi vse preveč stavi zgolj na enega od čutov in premalo na ostalih 7,5  Wink

uživajte!
Back to top

Nič na svetu nikogar ne čaka. Nič ni dokončano, in vendar nič ne ostane nerazrešeno.
WWW WWW  
IP Logged

Donna
3

I love Angel
slo
Reply #7 - 24.05.2004 at 14:03:19

Lips SealedMIMIKRIJA... Bravo! ??? Sem se nekaj novega naučila. Hvala za enkraten odgovor! Bo treba resnično več brati.
Lp
Donna Grin
Back to top

IP Logged

Yvonne
2
**

Živi in pusti živeti
Slovenia
Reply #8 - 24.05.2004 at 19:04:40

hmmm..videz vara...
Back to top

IP Logged

Yvonne
2
**

Živi in pusti živeti
Slovenia
Reply #9 - 24.05.2004 at 19:11:15

EmbarrassedRes je "problem" v tem da varamo SAMI SEBE.
Vsi vedno pogledamo človeka kako izgleda kako je oblečen ali je urejen, ali ne...ali je umit ali ne...nekateri ki so tako zelo uglajeni in tako "visoki in pomembni" ljudje imajo največkrat v srcu kamen, in zelo dobro odigrajo svojo "predstavo, ki si jo pač zamislijo. Sama sem zelo dobra igralka in če želim zaigrati, prepričam ljudi o marsičem, malokdo pa ve, da se pod menoj skriva nežno, krhko srce, ki si želi le svoje zavetje. Ljudje si pa pač milsijo kako zelo zaj***** sem. Pa nisem. Ni pomemben videz, pomebno je samo in edino srce. Pomembno je, da si pomagamo in poskušamo živeti srečno in zadovoljno življenje, ne pa da gledamo le vsak svojo zunanjost, ki dandanes nič ne pomeni. Le to, koliko denarja ima kdo in kdo se bolje uredi. To pa je žal sramota za VSE slovence in slovenke pa tudi za vse ostale na tem našem planetu.

Važno je notranjost vsakega živega bitja in upanje v boljši jutri.
Back to top

IP Logged

Angel
5

The Voice of an Angel

Kranj
Reply #10 - 27.05.2004 at 13:35:14

Varati samega sebe, ja pa zanka...
Za nekoge uganka....
V biti nič novega ni.
Na koncu pa še -  B O L I!
Resnična zgodba...
Če bi človek živel sam, v svojem stanovanju, pa cele dneve ne počel nič, imel varnost, lagodje in še kaj...
Bi poznal samo sebe. Pot od dnevne sobe do televizorja bi bila varna, vedel bi, kje ima zobno štetko, vsak dan bi bil podoben dnevu... varno zavetje doma.

Potem pa nekoč odpre okno in zagleda zuni enga človeka, ki v trenutku intezvinosti nekaj počne. Ja kaj pa dela? In ga vpraša. Zaplete se v pogovor, vsak dan z njim debatira o vsem in vsemu, zapleta se v zanke in uganke.
Potem mu tista domača varnost postane en živ dolgcajt, ne prenese več samote, ker tistega zunaj pogreša, všeč mu postane njegova podoba, pogreša besede in trenutke z nim.
Zakaj?
Kaj je dano samo človeku, da stopi iz osame?
Jezik, ki te zveže v pogovor.
Čustva, ki te osrečujejo?
Zakaj je tako prekleto težko biti sam s seboj?
In zakaj za vraga tisto pogrešanje?
Zakaj ti kar na enkart presedajo bele stene, tv, cd, računalnik...monologi...
Mar zato, ker se sam ne moreš pogovarjat, nasmejat, zagledat sebe v drugem?
Videz? Nekoč se una dva spreta. Ni važna tema, razhajanje mnenj... Na koncu ti preseda še svoj videz, pa njegov, pa njegove besede in dejanja...
Basta finito!
Ostaneš spet sam in modruješ, premišljuješ, razgrabljaš in se sprašuješ...ZAKAJ?
Videz je samo zunanjost, recmo celofan nad nečim. Kaj pa notranjost?
Se mi je ničkolikorat zgodilo, da sem za darilo dobila neki. Prekrasen papir, enkratna pentlja, resnično 1A  izdelek. Pol pa notr ena plastika, en kič...pa kaj čem zdej s tem? Vlečem uno darilo domov, kot eno crkovino in komaj čakam na kak smetnjak, da se znebim tisga kiča...Pa ljudje? Podobno, čeprav jih ne dobivam, kot darila. Spoznavam jim, tipljem, raziskujem, siciram do podrobnosti, proučujem...in mislim, da ji poznam. Pol me pa presenetijo, na dobr al pa slabo, pol pa spet modrujem... Ne varam s tem samo sebe. Tud se ne sprašujem, kaj je narobej z njimi?
Kaj pa če je kej narobej z mano?
Ah, kriza...
Kaj pol?
Back to top

Angel*

IP Logged

arelena
5

Reply #11 - 28.05.2004 at 13:15:32

Wink Cheesynič ni narobe...počakaš pač , da napad mine... Wink
Back to top

če poznaš samega sebe se lahko tudi v peklu smeješ

IP Logged

Angel
5

The Voice of an Angel

Kranj
Reply #12 - 28.05.2004 at 15:01:27

Aha-dobra varianta. Grin

Tud, če nč ne nardiš, se nardi kar samo...
Roll Eyes
Itak pa vse mine. Videz tudi. Bi si želela še v domu za upokojence met en kabl pa pc...pa pisat do NEZAVESTI.
Tongue

Thanks!
Angel Roll Eyes
Back to top

Angel*

IP Logged

Kr_eden
Ex Member

Reply #13 - 08.08.2004 at 09:45:39

Večina ljudi me sodi po zunanjem obnašanju, res, da sem včasih čuden, ampak  Roll Eyes  pa me na podlagi tega obnašanja takoj "popredalčkajo", ustvarijo si mnenje o meni, ki sem pa v resnici fejst  človek, imam pa res negativni vpliv na vse okoli sebe.

Osebno se ne strinjam s tem, kajti jaz sem robata in trdo osebnost in se skrivam za mehko sredico, imam užitno jedro neumnosti, toplega srca nimam in ga nikoli nisem imel a pod vsem tem je trd in jezen pogled na vse okoli sebe, se vidi kdo sem.
Z vedenjem sem pa tak čist aut.
Imam pa resnično in mrzlo srce za uglajenimi besedami.

Grin Grin Grin
Back to top

IP Logged

majcha
1
*

I love YaBB 1G - SP1!

Reply #14 - 09.08.2004 at 08:16:00

jap.

prvi vtis o osebi je lahkozelo resničen ali pa popolnoma zgrešen. Seveda človeka ne moremo spoznati po zunanjem vedenju, lahko pa dobimo občutek, ali osebo sploh želimo spoznati in spustiti v morebitni priložnosti bližje k sebi.

zgodilo se mi je že, da mi je neka oseba delovala zelo neprijetno...kasneje je z veliko truda skušala prepričati celotno okolje (razred, ki smo se na novo spoznavali) v nasprotno in bilo mi je prav žal, da sem jo sprva tako ocenila. Kasneje pa je v navalu čustev pokazala prav tak obraz, kot sem sprva pričakovala, tako d mi je bilo kar hitro jasno, da zadeva ni taka kot je bla vmes videti. Instinkt je vendarle nekaj, kar velikokrat zadane v polno.

Bolj kot ljudi ki v prvem stiku z novo okolico delujejo manj prijazni, se bojim hinavščine in igranja pretirano prijazne vloge.
velikokrat ljudje, ki oddajajo neko resnobonost ter se kažejo kot robata osebnost itd., želijo na tak način doseči distanco in osebno jih popolnoma razumem. Nikomur ni z rožicami posejano, nekaterim pa še mnogo manj. Poznam lahko rečem sedaj že kar nekaj ljudi, ki so pravi biseri za svojo družino...vse bi naredili in  raskerali  zanjo pa vendar bodo ravno oni deležni največ kritike. v veseh okoljih, kjer se rojevajo stiske ( s tem mslim npr. družino) so "stebri", ki imajo vlogo, da držijo stvar pokonci in neke vrste "paraziti", ki si ne želijo priznati, da morda problem obstaja (npr. finančni) in živijo ter delujejo, kot da imajo vse. ne želijo se spoprijeti z resnico. stanje se ne izboljša do popolnosti in potem so ravno tisti "stebri" osebe, ki so deležne kritike. verjamem, da jim v takem okolju, dokler tam so, ne ostaja veliko energije, zato potrebujejo distanco in le redke so osebe, ki so jim pripravljeni zaupati.
Morda se pogoato tudi jezijo na okolico, ki živi drugače, v kolikor tudi ta zgolj v večini ne igra, da je vse ok.

preseneča me dejstvo, da se ljudem res veliko hudega dogaja, pas ostane tako skrito, da človek niti pomislil ne bi.

Na omenjeni način zlahka dosežejo distanco. Nihče se ne želi ukvarjati z ljudmi, ki so neprijetni (po večini) in lažje je reči : "ta je pa mal čuden", kot pa razumeti. Na ta način prihranijo nekaj energije, je pa res, da so zato velikokrat sami in žalostni. Kljub vsemu, verjamem, so zadnji, ki želijo ustvarjati zlo... bistvo pa je očem nevidno.

Treba je brati med vrsticami...in v kolikor si zanje ne želiš vzeti časa in bi jim utegnil še sam škodovati, jih raje pusti pri miru, to je edino kar od tebe pričakujejo (s tem nikogar ne mislim osebno, zgolj nasplošno, da ne bo pomote). Mnogi se radi pozabavajo, brez, da bi v resnici vedeli kaj se s rtemi ljudmi dejansko dogaja.                      
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2