Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 4839 times)
LittleStar
Ex Member

Re: Videz vara
Reply #15 - 09.08.2004 at 11:12:07

majcha wrote on 09.08.2004 at 08:16:00:
zgodilo se mi je že, da mi je neka oseba delovala zelo neprijetno...kasneje je z veliko truda skušala prepričati celotno okolje (razred, ki smo se na novo spoznavali) v nasprotno in bilo mi je prav žal, da sem jo sprva tako ocenila. Kasneje pa je v navalu čustev pokazala prav tak obraz, kot sem sprva pričakovala, tako d mi je bilo kar hitro jasno, da zadeva ni taka kot je bla vmes videti. Instinkt je vendarle nekaj, kar velikokrat zadane v polno.

Je pa to še vedno le tvoj instinkt, se strinjaš?
Pričakovanje ustvari realnost.
Nekdo je za nekoga dober, za drugega ne. Velikokrat se to tudi obrne.

Back to top

IP Logged

majcha
1
*

I love YaBB 1G - SP1!

Re: Videz vara
Reply #16 - 09.08.2004 at 13:13:10

Quote:
Je pa to še vedno le tvoj instinkt, se strinjaš?
Pričakovanje ustvari realnost.
Nekdo je za nekoga dober, za drugega ne. Velikokrat se to tudi obrne.

pričakovanje ustvari realnost? zanimiva trditev, vendar imam jaz pogosto drugačen feeling. res je, da če od nekoga pričakuješ vse najslabše, le ta težko pokaže svoje pozitivne plati. V mojem primeru je bilo tako, da se z omenjeno osebo nisem preveč silila v stik, ko pa je začela igrati vlogo, ki ji je poprej nikdar ne bi pripisala, me je nekako navdušila, vendar je tako, da iz svoje kože ne moremo. če nekaj vrednotimo zelo visoko, se to odraža na naših dejanjih in na nas samih, čeprav bi želeli biti v nekem okolju drugačni in se praktično želeli poistovetiti z njim, nam pa naša narava in vzorci tega ne dopuščajo, to pač ne moremo biti.

ne pravim, da je kaka oseba zame slaba, vendar če z mano ne igra odkrito in se spušča v neko vlogo, da se preko nje okoristi, zame to ni fer play.

nisem človek, ki ne bi tolerilala posameznikov, ki so drugačno kot jaz, želim le, dqa pokaćžejo kdo v resnici so. edino hinavščine in hlinjenja vloge dobrotnika, ki preseneti v negativnem smislu ko najmanj pričakuješ, ne prenesem.

rajši imam tiste, ki so odkriti in mi je približno jasno kaj lahko od njih pričakujem, pa naj bodo kdorkoli. Wink

ne rečem, da je oseba slaba, gotovo najde take, ki ravnajo enako in zato ni prizadeta ne ona in ne tista druga oseba.

Back to top

IP Logged

Pages: 1 2